17
aug
Seneste opdatering: 17/8-15 kl. 0957
188 kommentarer - Tryk for at kommentere!

offer

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Media lämnar så många frågor obesvarade. Jag kan inte låta bli att grubbla på en av de frågor som försvann spårlöst ut i världsrymden i samband med morden på 55-åriga Carola Herlin och hennes 28-årige son Emil Herlin på Ikea i Västerås en vanlig måndag i augusti.

Fick mördaren, den illegale eritreanske invandraren Abraham Ukbagabir, 36, rätt färg på plåstren när han kom till Västmanlands sjukhus efter att ha knivskurit de båda svenskarna till döds och sedan skadat sig själv? Frågan lämnar mig ingen ro.

Mörkhyad aktivist kränkt av plåster

Just den dagen som skulle bli Carola och Emil Herlins sista i livet, måndagen den 10 augusti, vaknar jag liksom många andra svenskar till ett braskande larm i Sveriges Radios P1 Morgon. I Ekot klockan 08 framförs skarp kritik mot att hudfärgade plåster bara finns i en färg, beige. En mörkhyad aktivist, Steffi Alouch, utgjuter sig om hur diskriminerad hon känner sig av detta. Att det finns genomskinliga plåster minskar inte hennes kränkthet.

“Det handlar om människovärde. Det känns som om vi som har annan hudfärg inte har något människovärde” säger Steffi Alouch. Hon kallar det “avhumanisering”.

Plåstertillverkaren krälar i stoftet

John Womack är presstalesperson på plåstertillverkaren Cederroth. Han krälar i stoftet inför den mörkhyade aktivistens anklagelser. I beklagande ångerköpt ton – som om det vore hans fel – säger han att det inte har funnits någon efterfrågan på andra färger och att de därför har halkat efter. Men han förstår kritiken om att de beiga plåstren ser ut att vara anpassade efter ljus hy. Han påpekar inte att den absoluta majoriteten svenskar sedan tusentals år har ljus hy.

“Vi tar till oss av den synpunkten och det är högst rimligt att man ska hitta plåster som passar och syns mindre” säger John Womack ursäktande.

När kommer krav på regnbågsfärgade plåster från HBTQ-aktivister?

Plåsternyheten slocknar som ett tomtebloss

Några timmar senare ska Ekonyheten om plåsters avhumaniseringskapacitet dö som ett slocknande tomtebloss när dubbelmordet på Ikea i Västerås tränger ut i media. Carola Herlin, 55, från byn Hemvattnet utanför Skellefteå och hennes son Emil, 28, Skellefteå, knivmördas på Ikeas husgerådsavdelning vid 13-tiden på måndagen.  De har rest till Västerås för att hjälpa den yngre sonen/brodern Victor Herlin, 23, som flyttat till staden.

Jag skriver i vredesmod

Plåsternyheten, signerad Anneli Koskinen, är ett journalistiskt bottennapp i de allra nedersta bottensedimenten. Ställd mot dubbelmordet på Ikea framstår den ännu mer som fullkomligt bisarr. Om någon läsare drar slutsatsen av mina undringar om plåsterfärgen på den eritreanske dubbelmördaren Abraham Ukbagabir att jag skriver i vredesmod är det en helt korrekt slutsats. Att formuleringarna är uttryck för ironi, i det här fallet dödlig sådan, är likaledes en korrekt iakttagelse.

mordare (1)

Jag är rasande över morden på de två fullkomligt oskyldiga svenskar som befann sig på Ikea måndagen den 10 augusti. Jag vet att det är ett raseri som jag delar med stora delar av svenska folket. När oskyldiga människor mördas när de besöker Ikea har proppen gått och alla spärrar släppt.

Jag är rasande över mordet på 23-åriga Therese Eriksson i Vårgårda, vars kongolesiske före detta pojkvän Loran Mogi nu efterspanas, misstänkt för mordet.

Jag är rasande över mordet på 21-åriga Ida Johansson, som sprang sin sista joggingrunda i livet i Upplands Väsby den 5 augusti och hittades mördad vid joggingspåret.

Jag är rasande över mordet på 17-åriga Lisa Holm i byn Blomberg i början av juni. En 35-årig litauer sitter häktad, misstänkt för mordet.

Jag är rasande över mordet på Tommy Lundén, 44, i Ludvika, – mördad den 16 december 2011 av kongolesen Erick Mushitu Mwinkeu och ytterligare några afrikaner när han var på väg hem efter att ha ätit julbord med arbetskamraterna.

Jag är rasande över mordet på Elin Krantz, 27, i Göteborg den 26 september 2010.  Våldtagen, skändad och mördad av den etiopiske anhöriginvandraren Ephrem Tadele Yohannes som begraver hennes kropp under ett 83,6 kilo tungt stenblock. (Söndagskronika: Ett politiskt mord, del 2)

Mordet “exempellöst i sin brutalitet”

Jag är rasande över morden på den 57-åriga kvinnan och den 15-årige pojken i Ljungsbro den 2 november 2013.  De mördades av kongolesen Doudou Ahoka, 34. Brotten har enligt Linköpings tingsrätt ”präglats av extrem hänsynslöshet”. Den 15-årige pojken hade före sin död utsatts för ett ”omfattande, utdraget lidande som måste ha varit mycket ångestfyllt för honom”. Angreppet mot den 57-åriga kvinnan har, enligt domstolen, varit ”exempellöst i sin brutalitet”. 

Jag hoppas att ursinnet brinner som en svetslåga

Jag hoppas att mitt och resten av svenska folkets ursinne brinner som en svetslåga i de ansvarigas kroppar och själar. Att branden aldrig ger dem någon ro. De som tillåter detta ske med Sverige ska inte ha ro en enda sekund.

De som med öppna ögon och i rasande takt förråder och förstör vårt land. De som inte bara tillåter utan med berått mod dagligen iscensätter och påskyndar importen av oidentifierade mördare, krigsförbrytare och terrorister – och därmed gör svenskarna till potentiella offer för mord, våldtäkt och annat grovt våld.

En lång rad politiska mord på svenskar

Ida Johanssons mördare är ännu inte gripen. Men jag tvekar inte att kalla morden på Carola och Emil Herlin, Therese Eriksson, Lisa Holm, Tommy Lundén, Elin Krantz och dubbelmordet i Ljungsbro politiska mord. Det finns många fler exempel som jag inte räknar upp här.

En lång rad mord som aldrig hade begåtts om politiker och myndigheter skött sina jobb. Om inte svenska politiker och myndigheter hade bedrivit en fullkomligt vansinnig invandringspolitik med i stort sett okontrollerat insläpp av i storleksordningen 100 000 personer per år. 90 procent av de asylsökande – förra året kom 81 000  – har inga eller icke godkända ID-handlingar. De släpps alltså in i landet utan att vare sig migrationsverket eller allmänheten vet vilka de är.

Mördaren befann sig på fel plats vid fel tillfälle

I media kommenteras morden på Ikea i Västerås omedelbart med att mordoffren Carola och Emil Herlin haft “maximal otur” och att de “befann sig på fel plats vid fel tillfälle”. Det vill säga, media gör snabbt en försåtlig glidning som antyder att de båda offren kanske inte är så oskyldiga som det verkar. Att det trots allt var deras eget fel att de befann sig på Ikea. Skuldförskjutningen görs blixtsnabbt, redan innan journalisterna vet någonting om hur dåden har gått till.

I själva verket är det mördaren Abraham Ukbagabir, 36, (han har erkänt morden) och hans sällskap Yohannes Mahari, 23,  som avgjort befinner sig på fel plats vid fel tillfälle.

Har redan uppehållstillstånd i Italien

Abraham Ukbagabir befinner sig inte bara på fel plats utan i fel land. Han ska inte vara i Sverige över huvud taget. Han har redan uppehållstillstånd i Italien. Trots det har han sökt asyl i Sverige två gånger. Första gången den 4 november 2013. Han fick avslag den 14 december och skulle avvisas enligt Dublinförordningen. Då försvann han. Den 30 januari 2014 överlämnades ärendet till Polisen, eftersom Abraham Ukbagabir avvikit.

Han håller sig gömd i nästan ett och ett halvt år. Den 25 maj i år inkommer han med en ny asylansökan som avslås den 16 juli. Han informeras om att han omedelbart ska avvisas till Italien. Men ingenting händer. Han sätts inte i förvar utan bor kvar på asylboendet Kallstensgården i Arboga.

Där bor också 23-årige Yohannes Mahari, även han från Eritrea. Enligt uppgift har han fått uppehållstillstånd men bodde kvar på asylboendet i väntan på placering i en kommun där han i sin egenskap av invandrare kommer att få en egen lägenhet och gå förbi tusentals svenska ungdomar i bostadskön.

“Svenskarnas gudstjänster sker inte i kyrkan utan på Ikea”

Av någon anledning beger de sig från asylboendet i Arboga till Ikea i Västerås den här måndagen. Ingen av dem har behov av några möbler. Allt de behöver får de gratis på asylboendet. Men kanske har de sett Anders Westerbergs bok “Typiskt svenskt! Din handbok till svennelivet” som nedsättande och föraktfullt beskriver Sverige och svenskarna för SFI-elever. Ikea och de sekulariserade svenskarna beskrivs så här:

Bok SFI

“Svensken tror inte så mycket. Svensken vet. Och dyrkar förnuftet istället för Gud. Svenskarnas gudstjänster på söndagarna sker inte i kyrkan, utan på IKEA.”

Kanske är mordplatsen inte alls slumpmässigt vald utan tvärtom en medvetet vald scen för ett blodbad på svenskar på den mest folkhemskt symboliska platsen av alla, Ikea?

Mördaren är illegal invandrare

Dubbelmordet på Ikea begås alltså inte av en asylsökande, som media uppgivit, utan av en illegal invandrare som inte har rätt att befinna sig i Sverige. Enligt uppgift från migrationsverket har 6 454 personer som hittills i år fått avslag på sina asylansökningar avvikit, precis som Abraham Ukbagabir gjorde tidigare, och står som ”eftersökta”.  De håller sig kvar i Sverige illegalt och kan genom den humanitära stormaktens gränslösa, skattefinansierade godhet åtnjuta både fri sjukvård och tandvård och skola för barnen.

Lysande exempel på asylbedrägeri

Abraham Ukbagabir, 36, utgör ett lysande exempel på asylbedrägeri. Sannolikt har han vid båda tillfällena sökt asyl med falska uppgifter och inte berättat att han redan har uppehållstillstånd i Italien.

Tusentals migranter tar sig in i Sverige med falska papper eller falsk identitet varje år, även när de som Ukbagabir redan har uppehållstillstånd i ett annat europeiskt land. Särskilt lockande är det naturligtvis att utge sig för att tillhöra en av de två kategorier som i princip är garanterade uppehållstillstånd i Sverige, syrier och eritreaner.

Merit Wager har rapporterat i tio år – ingen bryr sig

I tio år har Merit Wager oförtröttligt, kunnigt och engagerat skrivit om asylbedrägerierna på sin blogg  och publicerat inlägg från anonyma tjänstemän på migrationsverket, så kallade “miggor” – utan att politiker eller myndigheter eller journalister har brytt sig det minsta.

“Migrationsverket ger närmast på löpande band permanenta uppehållstillstånd och flyktingförklaringar till tusentals personer som inte är skyddsbehövande” rapporterar en “migga”.  Han/hon uppskattar att 50 procent eller mer som åberopar sig vara syrier eller statslösa personer från Syrien och beviljas uppehållstillstånd inte är skyddsbehövande. I vilket annat land som helst skulle sådan information ge stora rubriker i media. I Sverige tiger journalisterna enhälligt och ihärdigt.

Tvekade inte att mörda oskyldiga människor

Abraham Ukbagabir tvekade inte att mörda oskyldiga människor för att uppnå sitt mål, att bita sig fast i Sverige trots att han inte har rätt att vara här. Varför avvisades han inte med omedelbar verkan efter avvisningsbeslutet den 16 juli? Och varför avvisades han inte omedelbart redan efter det första avvisningsbeslutet den 14 december 2013?
Ett land som utger sig för att vara en “humanitär stormakt”. Ett land som närmast okontrollerat öser in hundratusentals människor med okänd identitet och glatt offrar svenskars liv och trygghet på massinvandringens altare.

Vilka är Abraham Ukbagabirs skäl? Varför duger inte Italien?

Svaret är enkelt. I Italien måste han arbeta och försörja sig själv. I Sverige kan han kvittera ut livslång bidragsförsörjning och ett totalt välfärdsomhändertagande.

Medias försök till damage control

Så snart som nyheten om dubbelmordet har nått ut startar medias försök till damage control. Skuldbördan ska så snabbt som möjligt fördelas efter traditionellt, inarbetat mönster:

Svenskarna är alltid skyldiga – även om de inte har begått något brott.
Invandrare är alltid offer – även om de har begått brott.

Men eftersom informationen att det är två invandrare från Eritrea som misstänks för mordet på två svenskar snabbt når ut i sociala medier utkämpar gammelmedia en strid som de aldrig kan vinna. Hur mycket de än försöker lägga locket på sipprar fakta ut lik förbannat.

Trycket på gammelmedia är så hårt att själva censurcentralen TT (Tidningarnas Telegrambyrå) ser sig nödsakad att gå ut med en varning till alla sina abonnenter att TT kommer att publicera att de misstänkta mördarna är från Eritrea. “Ni som inte vill ha med det måste manuellt ta bort det från texterna” varnar TT – och erkänner därmed att de annars gör allt de kan för att dölja grova brottslingars etnicitet.

“Det dödliga våldet har minskat i Sverige”

Det dröjer inte länge innan Sveriges svar på Bagdad Bob, professor Jerzy Sarnecki, kallas in för att förkunna i SVT att det dödliga våldet har minskat i Sverige.

“Sverige har faktiskt blivit tryggare – åtminstone när det gäller dödligt våld. Människor har blivit mer socialt kompetenta – löser konflikter på ett andra sätt” säger han.

Försök till mord och dråp har däremot enligt Brå (Brottsförebyggande rådet) ökat med 373 procent sedan 1975, men det säger Sarnecki ingenting om. Att det är ambulans- och akutsjukvårdens förtjänst att allt fler överlever mordförsöken nämner han inte heller.

Niklas Långström, professor i psykiatri, medger visserligen i SVT Aktuellt att invandrare är överrepresenterade i brottslighet men lyckas ändå vända det till att hudfärg och nationalitet inte har med saken att göra. Ännu en inkallad kriminolog, Anita Heber, byter disciplin och leker amatörpsykolog i SVT Aktuellt. Hon förklarar att rädslan inte är rationell, det är bara media som skrämmer upp oss.

Hon ljuger. Att vara rädd för våld i dagens Sverige är synnerligen rationellt.

Dagens Nyheter befäster sin agendajournalistik

Dagens Nyheter befäster sin vidriga, totalt samvetslösa agendajournalistik och trumpetar omedelbart efter dubbelmordet ut följande rubriker på sin nätsajt DN.se:

“Rädsla på boendet efter knivattacken”

“Trots allt – dödliga våldet har minskat. Sverige har blivit tryggare”

“Misstänkt Ikea-mördare livsfarligt skadad”

Ivar Arpi, ledarskribent på Svenska dagbladet, skriver på twitter:

“Tänk dig att du är anhörig till de mördade och går in på DN.se. Då är det dessa tre rubriker du möts av.

“Ett vansinnigt mord har begåtts. Ändå verkar många känna större behov av att istället fokusera på “mörka krafter” och “främlingsfientliga”.

Ingen uttrycker medkänsla med mordoffren

Ingen – INGEN – i svenska media ger något som helst uttryck för upprördhet eller medkänsla med mordoffren och deras anhöriga. Ingen. Både Polisen och journalisterna är fullt upptagna med att skydda de misstänkta gärningsmännen, av vilka den ene, Abraham Ukbagabir, senare erkänner morden. Vi ska ha helt klart för oss att det är gärningsmannen och de boende på asylförläggningen som det är synd om och som ska skyddas.

Signalerna får de två äldre Arbogadamerna Boel Hult och Eva Eriksson att rita “kärlekshjärtan” och sätta upp på staketet vid mördarens asylboende på Kallstensgården. Damerna borde tas i förvar tills de är vid sina sinnens fulla bruk.

“Och dessvärre kommer dessa två inte att fatta nånting förrän de blir skändligen gruppvåldtagna, robbade, eller får känna yxans eller knivens vassa egg mot det egna ömma skinnet” skriver bloggaren Carina Nordén Åkerlund.

De “mörka krafterna” är svenska folket, inte mördaren

Polisbefälet Per Ågren fäller tidigt ett uttalande som i sin omdömeslöshet kommer att gå till historien:

” Vi har vidtagit trygghetsåtgärder vid asylförläggningen, eftersom vi vet att det finns mörka krafter som kan utnyttja den här situationen.”

De “mörka krafterna” är alltså svenska folket. Inte den eritreanske mördaren. Journalisterna delar helt Per Ågrens bedömning. Risken för hämndaktioner från det våldsamma och rasistiska svenska folket seglar redan dagen efter mordet upp som huvudnyhet i svenska media. Aftonbladet, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet gör obesvärat en 180 graderssväng i nyhetsvärderingen, liksom givetvis det eländiga public service.

Carola och Emil Herlin mördades en måndag. På tisdagen var de redan glömda. Det hade Polisen och media i förkrossande enighet bestämt.

Sverige befinner sig i ett krigstillstånd

“Trygghetsskapande åtgärder” blir snart ett polismantra på alla journalisters läppar. I ett land som varje dag flödar över av skottlossningar, knivskärningar, våldtäkter, mord, granatkastning, anlagda bränder och åldringsrån liknar medias nyhetsrapportering alltmer regelrätt krigsrapportering.

Ingen som vill se kan längre tvivla på att Sverige befinner sig i ett krigstillstånd. Reportrar med erfarenhet av rapportering från krigsfronter har lysande framtidsutsikter. Och Polisen satsar på “trygghetsskapande åtgärder”.

Halshöggs Carola Herlin?

Polisens och medias försök att förtiga information skapar givetvis en grogrund för rykten. Ett av ryktena är att Carola Herlin har halshuggits. 

Ingrid Carlqvist på Dispatch International ringde upp kommenderingschefen Per Ågren vid Polisen i Västerås, och ställde frågan: 

“Det finns rykten om att kvinnan blev halshuggen? Stämmer det ryktet, ja eller nej?”

Per Ågrens märkliga svar, avgivet i en mycket upphetsad ton, lyder:

”Jag tänker inte bekrä … beskriva över huvud taget vad som har hänt mer än att två blev mördade. Hur de blev mördade får du inte reda på av mig.”

Per Ågren vet naturligtvis att enda sättet att stoppa rykten är att snabbt gå ut med fakta. Någon/någonting hindrar honom från att göra det. Men i längden kan en halshuggning i Sverige inte hållas hemlig, vem som än beordrar tystnad.

“Vi ska inte ha mord och knivskärningar på Ikea”

Stefan Löfven på mordplats i Göteborg mars 2015

Den pajas som ska föreställa vara Sveriges statsminister, Stefan Löfven (s), tiger i sex dagar. Svenska folket väntar på att han ska beklaga morden, att han ska säga någonting riktat till de mördades anhöriga. Det kommer inte ett ord från Löfven. Inte från någon annan heller. Alla ministrar som snabbt var på benen och larmade om “rasistiskt hatbrott” när en fritös brann i moskén i Eskilstuna på själva juldagen  tiger som muren. Inte en enda kliver fram och säger något till chockade anhöriga och den svenska allmänheten.

Istället inviger Stefan Löfven ett nytt antirasistiskt centrum, Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet. Han nämner ingenting om morden i Västerås. Eller Vårgårda. Eller Upplands Väsby. Eller Blomberg. Kanske har hans rådgivare insett att Stefan Löfven inte klarar av att se konsekvenserna av den invandringspolitik han och hans regering för. Hans pinsamma fiasko vid besöket i Göteborg efter dödsskjutningarna i april får inte upprepas.

“Vi ska inte ha mord och skottlossningar i vårt land” sa Löfven. 

Vad ska Stefan Löfven säga nu?

“Vi ska inte ha mord och knivskärningar på Ikea”?

Eller:

“Vi ska inte ha mord och halshuggningar i vårt land”?

Skickar näringsministern till Ikea

Istället gör Stefan Löfven på sina spindoktorers inrådan något mycket märkligt. Han skickar i hemlighet näringsminister Mikael Damberg – som inte har ansvar för mord och juridik – till Ikea i Västerås, utan närvaro av media. Damberg framförde regeringens stöd till den traumatiserade personalen, rapporterar Aftonbladet som snokat reda på det hemliga besöket.  Damberg ska också i största hemlighet ha framhållit att den dramatiska händelsen på många sätt “drabbat hela Sverige”.

Har karln ingen insikt alls?

När Stefan Löfven själv efter sex dagars tystnad äntligen öppnade munnen i Vasaparken i Stockholm på söndagen sa han att “det måste råda ordning och reda i det svenska flyktingmottagandet”. Good luck, Löfven! Migrationsverkets chef Anders Danielsson ska säkert stå dig bi.

Men det mest anmärkningsvärda Stefan Löfven kläckte ur sig var detta:

“Vi vill hjälpa människor som flyr undan våldet, hotet, våldtäkterna, mördandet – allt som sker i krig och förtryck.”

Har karln ingen insikt alls? Eller är han bara en marionett för den totala intellektuella härdsmältan bland rådgivarna som skolats på Bommersviksakademin?

Flyr undan våldet, hotet, våldtäkterna, mördandet – det gör man inte längre i Sverige. Det är här våldet, hotet, våldtäkterna, mördandet finns. Sverige har till och med Europarekord i anmälda våldtäkter. Det är här våldet har slagit rot genom den ansvarslösa massinvandring som drivs av Sveriges verkligt mörka krafter; politikerna, journalisterna, myndigheterna och de nyttiga idioterna i en ödesdiger PK-symbios som i rasande fart tar vårt land ifrån oss.

Sverige är i krig, och våra politiker märker det inte ens.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

Appendix: Stefan Löfven’s tale, han begynder minut 33:30

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

188 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] den 36-årige illegale etiopiske invandraren Abraham Ukbagabir, som den 10 augusti 2015 mördade 55-åriga Carola Herlin och hennes 28-årige son Emil Herlin på […]

trackback

[…] Ikéamorden skriver jag en krönika med en rad exempel på politiska mord i Sverige, ”Sveriges mörka krafter”, som publiceras den 17 augusti 2015. Jag skriver i vanmakt och ursinne över det medvetet och […]

Anna
Anna
8 years ago

Regnbågsfärgade plåster finns redan. Sedan hoppas jag att du är lika arg över exempelvis Lasermannens mord. Anders Breiviks kallsinniga skjutande. Mannen som mördade Helen. Pojkarna som mördade John Hron…

Nils_Dacke
Nils_Dacke
8 years ago

Tack Julia för ännu en relevant och angelägen krönika. Hoppas att den väcker ytterligare några.
Det här med hur morden på IKEA förtjänar ytterligare en kommentar. Min yngsta dotter befinner sig sedan en vecka i Sydostasien. När vi talades vid för ett par dagar sedan kommenterade hon morden på följande sätt: “Pappa, hur kan det komma sig att det här nere är väl känt att det var fråga om ren halshuggning, men i svenska media får vi inte veta detta?” Jag svarade: “Vad hade du väntat dig? Svenska media är ju sedan länge allergiska mot sanningen.”

trackback

[…] min senaste krönika, “Sveriges mörka krafter”, skrev jag om dubbelmordet på Carola Herlin, 55, och hennes son Emil Herlin, 28, på Ikea i […]

Marit
8 years ago

Hjertelig takk, Julia ! Jeg er også RASANDE !

Bengt Gredenstedt
Bengt Gredenstedt
8 years ago

Väldigt bra skrivet!! Ord och inga visor!! Ät det för mycket begärt att ställa en fråga?? Vad är de totala migration och invandrarkostnaderna för Sverige år 2014, och då menar jag totala kostnader – intäkter ???

trackback

[…] snaphanen.dk/2015/08/17/j… […]

chainmail
chainmail
8 years ago

Otroligt träffsäker krönika! Tack Julia Caesar!

Bejje
Bejje
8 years ago

Jag skäms lite när jag säger att jag inte orkade läsa hela din post, men en var och andra sidan sjukt lång, fööör lång. Men ändå så har du ju helt rätt i det jag läste. Svensk media och regering lägger all vikt på hur synd det var om de stackare på asylboendet där mördaren hade hållit till. Stackarna som kanske skulle få stryk p.g.a. det som skett. Istället för att rikta vikten på de mördade och deras anhöriga samt resten av oss svenskar som snart inte vågar gå ut för att någon med ett utländskt namn går på gatorna.… Read more »

tore
tore
8 years ago

Fantastisk bra kronikk! Sverige har i mange år ukritisk tatt imot en enorm innvandrermasse som nå skaper store problemer. Danmark har skjønt det og innfører en mer restriktiv innvandringspolitikk. Norge er midt imellom. Storbritannia, Ungarn, Frankerrike, Nederland begynner å forstå situasjonen. Vi, fjellapene, kommer forhåpentlig etter om noen år. Vi er bare litt trege i oppfattelsen.

Kalle
Kalle
8 years ago

Birgitta Olsson FP kastade in handuken som ny ledare. Vem hade trott något annat. Även en flummande rödstrumpa förstår att hennes idéer om fri invandring inte kommer vara gångbart längre.
Åsa Romson, Batra och Lööf kommer få det hett om öronen om de inte stoppar massinvandringen omgående.

disqus_y4x958wHdV
disqus_y4x958wHdV
8 years ago

Västerås polisen sade att dekände sig tvingade att gå ut med information om mordet som man egentligen inte ville. Vad fick vi veta. Vilket land de kom från, men inte ett ord om hur mordet gått till. Alltid dessa floskler

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago

Rasism är enbart den ideologiska elitens “värdeord”. Det kan vara som filosofen Slavoj Zizek betecknar “allas lika värde” som en ideologisk fantasi. Begreppet har därför ingen politisk representativitet utan fungerar enbart som ett sorteringsverktyg. -Slavoj Zizek Vi i Sverige fick december 2014 lära oss ännu ett av elitens värdeord. Fascism, och då gällde det en “budgetomröstningen i riksdagen” och regeringens kommande ekonomiska handhavanden för Sverige. Det var Sverigedemokraterna som efter att förlorat sin budget omröstning därmed röstade på Alliansen budget. Men det var fascism enlig statsminister Stefan Löfven. DDR är inte lika uppbyggd som den var tidigare, av murar, taggtråd… Read more »

baljo
baljo
8 years ago

tack Julia vår elit och regering är med och sätter ribban när man ger ikea mördaren svenskt medborgarskap
nu vet dom flesta vad som krävs för att bli svensk medborgare!! Det är bara att ta första bästa chans att mörda
någon så är saken klar sen!!

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago

Riktigt bra grundarbete och lärorikt.. Man får väl därmed säga att då är vi på väg med full fart in i det som Nostradamus siade om för denna kontinet. “En tysk befälhavare dödas. En annan tysk befälhavare avslöjas som förrädare. Här vänder krigslyckan.” -Nostradamus Vad skall man tro om vilka de äro..? Jag själv: tror att det är Bryssel som är “en tysk befälhavare” och att det är Angela Merkel som “tysk befälhavare att avslöjas som förrädare”. Vilken stat på denna kontinent styr det mesta. Jo, de är Tyskland. Vilken stat på denna kontinent har den högsta politiska makt positionen.… Read more »

Christian_Andersson
Christian_Andersson
8 years ago

Jag besvarade ett inlägg på SVT tittarservice häromdaden: http://www.svt.se/tittarservice/fraga-oss/dialog/896275 Plåsterskandalen SVT måste granska plåsterindustrin hårdare. Den rasism som råder inom denna bransch är skrämmande. Finns tydligen bara plåster för vita människor. Kräv ansvariga på besked!! Finns planer på en stor manifestation Stoppa plåsterrasismen. Skrivet av Lisa Fre 14 aug – Följ inlägget (2 följare) 1 kommentar Lisa. Ditt krav väcker obehagliga känslor hos mig. Det är bara ett par dagar sedan det ohyggliga dådet i Västerås. Hade färgen på några plåster ändrat utgången? Att det bara skulle finnas plåster för vita människor är naturligtvis inte sant. Det finns till exempel… Read more »

Herrejestanes
Herrejestanes
8 years ago

Detta var den mest uttömmande beskrivningen hittills om vad som pågår i Sverige. Som utflyttad sedan snart 10 år ser jag rapporterna om vad som sker i Sverige, och på min årliga visit till hemlandet så får jag det bekräftat. Eventuell flytt tillbaka till hemlandet är sedan länge uteslutet och det gör ont! Jag beundrar Julia, SD och alla andra som fortfarande orkar ta fighten för Sverige!

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago

“Att vara eller inte vara” sade en gång William Shakespeer till människorna. Det är väl det budskapet som jag känner att JC vill förmedla och som fler och fler efterfrågar. Vi har alla internationella lagar med oss i vad som skola komma. Det är enbart en ideologisk hegemoni och som med alla medel försöker att isolera oss från omvärden. Genom isolerandet av oss svenskar så kan de därmed göra som de numera gör. Då blir det som vid Ikea även nästa gång. Total censur av dem som försöker att slå oss i bojor och frånta oss rättigheter. Medans eliten själva… Read more »

Bombi_Bitt
Bombi_Bitt
8 years ago

Bättre än så här kan det inte bli Julia, du är helt otroligt bra på att få fram vad vi alla känner. Mitt bröst håller på att sprängas av all vrede som jag känner mot dem som vill oss så illa.

Stroppen
Stroppen
8 years ago

Tack än en gång för en mycket bra krönika Julia!
Jag kan bara tillägga att Jyllandspostens ledare idag den 18 augusti 2015 har ungefär liknande synpunkter på situationen i dagens ynkliga Sverige.
http://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE7942276/Gode-og-onde/

Ma Sevendust
Ma Sevendust
8 years ago

well spoken

svinhugg
svinhugg
8 years ago

TACK, TACK ! Äntligen någon som kan formulera den djävulska frustration som massor av svenskar just nu lever med. Situationen och flatheten är oerhörd, från alla lismande baksluga politiker och alla äckliga medlöpare i media. Nu lever man och hoppas att det finns någon som kan tända upproret, ett rejält våldsamt uppror från svenskarnas sida, ett uppror så stort att varken militär och polis kan stoppa det. Vi skall återta vårt Sverige, och skicka ut varenda en av alla importerade fridstörare som väller in och söndrar vårt land, och vi skall också ta oss rätten att dra alla landsförädare inför… Read more »

loofon
loofon
8 years ago

Tack igen Julia för en enastående och välskriven analys av orsakerna till det ökande våldet i Sverige.
Alla ni som läser, se till att sprida dessa fakta till så många som möjligt. Det är viktigt i en demokrati att folk får ett heltäckande underlag för sitt tyckande och sina vägval. Du kan bidra till att ge detta underlag genom att sprida Julias texter. Vänstermedias lögner lär de få sig till livs utan din hjälp.

Eulenspiegel
Eulenspiegel
8 years ago

Mycket välskrivet!Det absolut bästa som skrivits inom ämnesområdetInvandring till Sverige.
Läkartidningen idag har en artikel om höfprotesoperationer och att utrikesfödda rapporterar mer problem efter operationen.Ur artikeln hämtas följande.
Enligt svensk officiells tatistik för 2013
23,3%( =2,26 miljoner) av den svenska befolkningen på 9,7 miljoner ha en utländsk bakgrund.
15,4% av befolkningen(ung 1,5 miljoner är utrikes födda!
Eftersom jag i min ungdom var prisbelönad kaninfarmare(JUF) vet jag hur fort en omvandling av landet kan gå.
Så räkna med att senast år 2050 är majoriteten i Sverige utlänningar!!
Något som aldrig får eller har diskuterats officiellt!!!

ULF HJERTQUIST
ULF HJERTQUIST
8 years ago

Jag har haft glädjen att bo utomlands i ett riktigt demokratiskt land i 33 år och noggrant av eget intresse följt politisk utveckling i Sverige under dessa år. Häpp! – Jag har haft alla möjligheter att via nätet sända meddelanden och efterfrågat svar på mina frågor från politiker. Aldrig någonsin jag fick ett svar. Jo på 80-talet diskuterade jag med den fantstiskt klarsynte Gösta Bohman. En politiker av hans klarsynta kaliber har vi aldrig senare sett… Så har jag också haft möjlighet att diskutera med de som är de få vakna faktagrävande journalisterna som exvis Julia Caesar mfl. på nätet..… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago

Gode og onde http://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE7942276/Gode-og-onde/ [ Svensk version finns här: http://www.friatider.se/jyllandsposten-sp-r-inb-rdeskrig-i-sverige ] Dagens leder 18.08.2015 kl. 06:00 Sverige Da lederen af det liberale, svenske Centerpartiet, Annie Lööf, for et par år siden blev spurgt på svensk tv, hvor mange indvandrere Sverige kan modtage, svarede hun, at det var muligt at tage imod 30 mio. nye indvandrere. De skulle bare kunne arbejde, tale svensk og betale skatter. Så kunne også de blive en dynamisk del af den svenske velfærdsstat sammen med de nuværende ca. 9,5 mio. indbyggere i Sverige. Tv-klippet kan findes på Youtube side om side med utallige kuriøse, underholdende og… Read more »

Kemau
Kemau
8 years ago

Brilljant!!!! Helt enkelt brilljant!!! Men räcker en text som denna eller måste faktiskt regeringen avsättas nu?!
Det öppna kriget kryper allt närmre!

Birgitta G
Birgitta G
8 years ago

Tack Julia Caesar för en lysande tydligt artikel. Du för numer många svenskars talan. Svenskar som idag lever med ständig sorg, oro, rädsla och ett liv med ständig vaksamhet i ett hemland som förstörts av ledade politiker under flera års tid. Politiker som genom effektiva metoder har tystat sitt eget folk och stängt ner det offentliga samtalet. Att se hur svenskar hånas och bespottas av dem som beskriver vilka vi är för dem som bjuds in är en ärekränkning för varje svensk invånare. Det är enkelt att förstå varför ingen opinionsundersökning visats efter den med det enda oppositionspartiet som andra… Read more »

Arbetaren
Arbetaren
8 years ago

Fantastiskt bra skrivet. Du sätter ord på det jag känner men inte kan uttrycka som du!

HSV
HSV
8 years ago

Det här var en av de bästa krönikorna jag läst.

Medieliten (Wolodarski) beklagar sig ju i TV att det sprids rykten om halshuggning på IKEA.

Mycket underligt är att “Per Ågrens märkliga svar, avgivet i en mycket upphetsad ton, lyder:

”Jag tänker inte bekrä … beskriva över huvud taget vad som har hänt mer än att två blev mördade. Hur de blev mördade får du inte reda på av mig.”” citat från bloggen ovan.

Det torde väl knappast vara till men för mordutredningen att tillvägagångssättet anges – svaret ovan verkar ju bekräfta ryktet.

Fidolin
Fidolin
8 years ago

Bara att instämma! Julia drar ner brallorna på Löfven. Suveränt!

06java08
06java08
8 years ago

Jag blir mållös,en så begåvad krönika som stämmer på pricken över Sveriges lamslagna politiker.Helt okänsliga o oprofessionella att hantera fruktansvärda händelser som drabbar den svenska befolkningen.Tack Julia för din otroliga klarsynthet o fingertoppskänsla.

Peter Svan
Peter Svan
8 years ago

Tack Julia, vi behöver dig 🙂

trackback

[…] Läs hela krönikan HÄR. […]

qelizabeth
qelizabeth
8 years ago

Tack Julia Caesar! Tack för att du ger allas vårt vredesmod klädnad i skarpa ord. Och tack för att du satte fokus på Anders Westerbergs fullkomligt förkastliga produktion för SFI. Det viktigaste är tydligen inte att lära sig svenska, utan att lära sig förakta svenskarna. Är det konstigt att våld och hot blir det naturliga sättet för invandrare att förhålla sig till oss?

Jojje 3000
Jojje 3000
8 years ago

Mycket bra skrivet. Jag tycker att vi inte ska rikta vår iska och ångest mot invandrarna som personer utan helt och hållet mot den i det närmaste totalt inkompetenta SVENSKA OFFENTLIGA SEKTORN som faktiskt genomför denna invandringspolitik av en enda orsak, att ajälva framstå som godast och få flest pk-poäng av alla länder i eu. Totalt omdömmeslöst.

Cavatus
8 years ago
Reply to  Jojje 3000

Precis, Patrik Engellau skriver bra om det på sin blogg Det goda samhället. Han har myntat uttrycket det välfärdsindustriella komplexet, som hela tiden behöver offer. Invandrare och tiggare är ett utmärkt mål för dem att ömka så att detta komplex får mer pengar och säkrar sina arbetstillfällen. Det ligger mycket i hans analys som fick upp ögonen på mig för detta. Det är starka lobbygrupper som går rakt igenom hela samhället och kräver mer och mer resurser hela tiden. På andra sidan sitter skattebetalarna som aldrig tillfrågas om de vill betalar mer och mer. Om de knorrar rasist/fascistförklaras de direkt.

Jojje 3000
Jojje 3000
8 years ago
Reply to  Cavatus

Ja mycket klarsynt. Det är faktiskt ingen humanistisk godhet bakom nuvarande invandringspolitik, utan handlar i stort sett enbart om job-protection i offentliga sektorn. Flest pk-poäng vinner mest skattepengar var en tävlig som radarparet Palme och Sträng införde, tillsammans med ett skattetryck för att finansiera slöseriet.

Cavatus
8 years ago
Reply to  Jojje 3000

Exakt! Snöbollen rullar vidare och nu håller samhällsekonomin att brisera på grund av att dessa grupper fått så stort inflytande, uppbackade av media.

Swedish_sorcerer
Swedish_sorcerer
8 years ago

Läser på svt text-tv att det nu f f g är fler män än kvinnor i Sverige. Och vad beror detta på? Kan det vara massinvandringen av muslimska män från MENA-länder?? Och svenska kvinnor röstar i stor utsträckning fortfarande på sjuklöverpartierna. D v s för fortsatt ökning av våldtäkter otrygghet i samhället. Invällningen över våra gränser måste upphöra omedelbart!

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago

Enligt Statistiska centralbyrån, SCB, gick antalet män om antalet kvinnor i Sverige i mitten av mars. Det var första gången sedan befolkningsstatistik började föras 1749, och orsaken är massinvandringen.

Jag skrev om det i den här krönikan:

http://snaphanen.dk/2015/03/07/sondagskronika-grattis-alla-fittbarare/

4KATTER
4KATTER
8 years ago

Så otroligt bra skrivet å så otroligt sant..

Mahound
Mahound
8 years ago

Helt riktigt. Om något så är det den kulturmarxistiska sfären och deras PK-liberala medlöpare som är de mörka krafterna.

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago

Mistede svenskerne ikke deres land til hunnerkongen Atilla engang? Måske skulle i tage kampen op denne gang.

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Pantherinae

http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Diverse_historie/Folkevandringstiden/folkevandringstiden
Nej, det gjorde svenskerne ikke.

Det er fx Cassiodorus via Jordanes, der skaber forestillingen om, at goternes historie går tilbage til Skandza ‘Sverige’, og at de fra 200-t. bestod af de visigotere, der senere skulle erobre Gallien og Spanien, og af de ostrogotere, der erobrede Italien. Den anden goterhistoriker,Isidor af Sevilla, kendte da heller ikke til disse traditioner, da han skrev i 620’erne.

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago
Reply to  Peter Buch

Ok, jeg er ikke historiker, men kan huske at have læst det en gang. Her er et sted der indikerer det samme:
http://www.popularsocialscience.com/2013/01/08/never-marry-a-swede/

Stefan Borg
Stefan Borg
8 years ago

Tack Julia.

ampellaw
ampellaw
8 years ago

Tack “Julia”!

Greger
Greger
8 years ago

Om Sverige överhuvudtaget ska ha något fortsatt flyktingmottagande måste naturligtvis de asylsökande sitta internerade bakom lås och bom tills det är utrett vilka de är och om det har giltiga flyktingskäl. Risken är annars för stor att de går under jorden eller begår vansinnesdåd i samband med avslag för att få stanna i landet. Vidare måste svensk polis se till att svensk lag börjar efterlevas. Mer inre utlänningskontroller för att spåra upp och avvisa de som uppehåller sig illegalt i landet och hårdare tag mot de som stör utvisningar och gömmer flyktingar.

Jakanda
Jakanda
8 years ago

Dessvärre kommer det att ske flera mord varje dag framöver, så länge insläpp av folk utifrån kommer in utan kontroll och man kan ifrågasätta syftet med flyktsnacket, för samma mönster upprepas här, som i de länder de kommer ifrån. Idag är verkligheten omvänd, gränser fragmenterade precis som fantasi, logik. Media, politiker, antirasister, feminister, vpk are, m fl som vurmar mera för inkomna män än svenska, tycka synd om syndromet utnyttjar de. Tyvärr är vi blåsta i detta land, lättlurade. Varje tjej, kvinna idag måste ta hand om sig själv, inte utsätta sig för risker så långt som går för det… Read more »

FeliCity
FeliCity
8 years ago

Jimmie Åkesson , har uttalat sig …
Cit. -“”” Vi får aldrig vänja oss vid den här sortens fasansfulla dåd. Just nu går mina tankar till den familj som drabbats hårdast av alla. Jag vill inte spekulera kring vad som har hänt utan hoppas att polisen gör allt de kan för att reda ut brottet, och att de som sedan döms får kännbara straff”””.
https://sd.se/jimmie-akessons-tankar-kring-tragedin-i-vasteras/
Stefan L. tills idag har inte sagt något.

Jakanda
Jakanda
8 years ago

Hela landet,folket är sargat och statsministern tiger still, media och div humanister, fredsälskande så till den mildra grad att litet svinn bland svenska folket anses inte så farligt. Man måste vara på rätt plats vid rätt tid fn för att inte riskera våldtas, mördas. Snart förbjuds allting som är brunt, svart mellanbrunt. Man baxnar av div hjärnsläpp idag med kvinnor tas av daga.

HermannSchultz
HermannSchultz
8 years ago

Det var en riktig urladdning Julia! Som en kollision mellan olika luftmassor med blixtar och dunder som följd. Eller kanske logik, sunt förnuft och äkta känslor som kolliderar med lögner, undanhållande av sanning, relativisering och över huvud taget de smutsiga knep de svenska ansvariga politikerna använder sig av för att helt öppet manipulera opinionen. De politiker som försöker skuldbelägga svenskar för att de känner vrede för att oskyldiga människor slaktas på IKEA. Den ojämförlige fjanten Löfvén bevärdigar inte denna tragiska händelse med några uttalanden medan han däremot inviger Segerstedt-institutet. Man skickar fram gamle professor Sarnecki som förstanyhet på Rapport där… Read more »

trackback

[…] Läs hela Julia Caesars krönika på Snaphanen […]

Hedvig
Hedvig
8 years ago

Tack Julia Caesar för din välskrivna artikel! Delar helt dina åsikter.

188
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x