28
aug
Seneste opdatering: 29/8-15 kl. 0110
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 29-08-2015 005646

Formand for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm gav d. 25 interview i Jyllands Posten: Sammenbrud truer flygtningesystem, den nuværende flygtningekrise er permanent og vil føre til et sammenbrud. Idag gav Dansk Røde Kors’ formanf Anders Ladekarl interview i BT: Dansk Røde Kors frygter kaos i Europa: Det næste bliver, at de skyder efter flygtningene. Nu mangler vi sådan set kun, at politikerne spytter lige så klart ud. Ikke mindst dem i EU, der holder en meget ubelejlig ferie. – TV Andreas Kamm  i Deadline fra minut 23.15

Imre Kertész om Europas självmord

Av Thomas Nydahl

I sin nya (av Ervin Rosenberg) till svenska översatta bok, Den sista tillflykten, skräder Imre Kertész sannerligen inte orden om det som sker med Europa i relation till och underdånighet inför islam. Jag återkommer längre fram förstås, men vill bara ge er två citat som tål att tänkas på:

“Europa kommer snart att gå under på grund av sina förutvarande liberalism som har visat sig barnslig och självmördande. Europa har alstrat Hitler, och efter Hitler står kontinenten där utan argument: portarna står vidöppna för islam, man vågar inte längre tala om ras och religion, samtidigt som islam bara känner hatets språk gentemot främmande raser och religioner.” (sidan 177)

och:

“Jag borde säga några ord om politiken också (…) Då skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockupererar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin (…) Det slutar alltid likadant: civilisationen når ett stadium av övermognad där den inte bara är stånd att försvara sig, utan där den på ett till synes obegripligt sätt dyrkar sin egen fiende.” (sidan 180)

Imre Kertész blir med ord som dessa, så vitt jag kan se, den förste Nobelpristagare i litteratur som tar till ord om en av tidens avgörande frågor. Han har dragit slutsatsen att man inte kan tiga och låtsas vara en blid och i allt tillåtande människa. Han skriver:

“… goda manér är lika med lögn och total självuppgivelse.” (sidan 180)

Det enda som återstår är klarspråket och försöken att tala sanning. Det är uppfordrande. – (Se også Luk grænserne Af Mersiha Cokovic.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

Udfra en kritisk indstilling har demokratier vel også bagsider eller
ufuldkommenheder som eksempelvis – ingen garanti mod idiotiske beslutninger ikke
forekommer.

Massive flertal og selv ensstemmige menigheder kan kritisk anskuet være ude hvor kontakt med virkeligheden er forsvundet. Demokrati er ikke ensbetydende med ufejlbarlighed. Men demokrati er måske det mindst ringe.

peter kocsis
peter kocsis
6 years ago

Forfatteren siger: “så skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockupererar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin ….” Han kalder demokrati for” stupidt.” Et ejendommeligt udsagn for en mand der har boet 40 år under kommunistiske diktatur, Endvidere siger han: ” man vågar inte längre tala om ras och religion, ” ligeledes en ejendommelig ytring hos en mand der på grund af sin mindreværdige race blev anbragt Auschwitz af herre racen. Jeg tror den gode forfatter er ved at blive lidt senil. Hvis ikke, burde han… Read more »

Margrethe
Margrethe
6 years ago

Kamm (- alene efternavnet) og den åbne Ladeport er rigtignok i gang med at lave en “Albert Speer”. Han fik sig, som bekendt, listet af krogen, og endte med at få sig selv fremstillet som den flinke og sympatiske nazist, der kunne bade sig i mediernes blitzlys og heltestatus. Det gode mennesker, der i al sin naivitet intet vidste om nazismens sande konsekvenser. Løgn og latin. Men folk åd den. Nu skal vi se den samme tåkrummende strategi udført i medierne en gang til. Misforstå mig ret. Jeg har stor respekt for almindelige mennesker, der indser at dét, de altid… Read more »

alexx3211
alexx3211
6 years ago
Reply to  Margrethe

Præcis! Manden er blot en dygtig forretningsmand. Nothing personal, just business! Desuden var interviewet med ham i Deadline ikke overbevisende overhovedet – for mig, i hvertfald. Det må betegnes som “meget forsigtigt”, hvor den snu, manipulerende DR-journalist Krause-Kjær forsøgte at lokke ham i “DF-fælden” – noget, som han dog ikke rigtig bed på. Det var han ikke klar til, kunne man forstå, skønt de citater, journalisten forsøgte at provokere ham med, i nogle tilfælde endda kunne betegnes som mildere formuleret end han egne ord til JP! Sådan nogle udspekulerede typer som Kamm er nok nogle af de farligste, da de… Read more »

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago
Reply to  Margrethe

Præcis min mening om den sag – “de sidste dages hellige!” etc…

Men da fik jeg da ellers læst og påskrevet af andre kommentatorer, da jeg her siden udtrykte min tvivl om hvorvidt Hr. Kamm rent faktisk pludselig havde set lyset. Det er nok snarere, som du siger, fordi han har mærket realiteternes kolde pust i nakken og i sidste sekund finder det betimeligt at skifte spor

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

Er ikke helt så enig i alle indlæg. Manden skal da have stor stor anerkendelse for at sige det han siger, manden har et stort ethos, – han repræsenterer via Dansk Flgt. hjælp godheden selv i manges øjne og og kan nok åbne øjnene for en del folk. Det som slår mig er Shame on you politicians. – det er simpelhen for dårligt at det er selveste Andreas Kamm som skal sige dette og overhale de danske politikere – som IKKE har formatet til at fremføre sådan en sandhed – mht. Støjberg ved jeg faktisk ikke om hun reelt forstået… Read more »

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago

Det gode ved den frie debat er, at alle kan fremkomme med sin uforgribelige mening om dette eller hint – og hurra for det! Det er fint, hvis Andreas Kamm er kommet til en ny erkendelse – tvunget af omstændighederne. Kip du bare med flaget …

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Her er et indspark fra Mersiha Cokovic i Berlingeren 29/8/15…
http://www.b.dk/kommentarer/luk-graenserne

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago

Og, forøvrigt: det er så nemt at være god i teorien …. men når virkeligheden presser sig på, ja, så må man, omend nødtvungent, se i øjnene, at teori og praksis altså er to forskellige ting. Learning the hard way, eh? 😉

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago

Jeg så også Deadline i går. Og blev da selvfølgelig bekræftet i min antagelse om, at Andreas Kamms nye udmeldinger ene og alene bunder i, at han omsider erkender, at vores lille land ikke kan tage et ubegrænset antal migranter. Årsagerne er logististiske, økonomiske, pladsmæssige. I grunden mener han naturligvis det samme som før – virkeligheden har bare manifesteret sig for ham i al sin gru. Hans sentimentalisme er afløst af en vis form for realisme, og det er jo naturligvis godt, bedre sent end aldrig. Men løsningerne? Hvor blev de af? Der er kun en løsning – gør som… Read more »

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Birthe2015

Jeg længes mere efter et stærkt højredrejet journalistkorps, for de venstrefløjsjournalister er en gang medløbere og uslinge, som – bevidst eller ikke bevidst – arbejder på Danmarks undergang! Vi burde oprette en ny tv-kanal, evt. en fælles nordisk. Så skulle historier som fx denne også komme frem http://time.com/3857121/isis-smuggling/ – Danske medier kender til det, men de fortæller intet om det i tv.

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago
Reply to  Lenn

Tja – jeg tror nu nok, jeg ville foretrække neutrale, upolitiske journalister, som var i stand til at belyse en given situation fra alle sider, med behørig, ligeledes uvildig, eksperthjælp til rådighed. Desværre er dette jo nok en utopi. Alle mennesker, inklusive journalister, er jo politiske. Men, jeg er ikke bare dødtræt af venstresnoede journalister, jeg er ligeså træt af de såkaldte “eksperter,” som desuden altid er de samme Tordenskjolds soldater, hvis (ligeledes) venstresynspunkter, vi kender til bevidstløshed. De traditionelle medier fremtræder så at sige allesammen som en stor indspist masse, hvis fornemste opgave er at misinformere os eller forholde… Read more »

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Birthe2015

Ja, Birthe, du har helt ret i det med de såkaldte ‘eksperter’, og tv-stationernes journalister trænger til at blive udskiftet – eller vi har behov for en helt ny kanal, for de forholder os fakta. Blot i dag sås det seneste eksempel: Hvad jeg hele tiden har sagt, var sandt, nemlig at det var en muhammedaner, der havde sprængt uskyldige i Thailand i luften! Dette kom de ’til’ at fortælle i det første indslag derom, og de viste også det fulde billede af psykopaten. Næste gang var ordet ‘muslim’ væk, og billedet var sløret! Det er en sær tendens, TV2… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Sjovt som DR og Krause Kjær kun kunne gå op i Kamms retorik og hvem den mindede om. Nu har han så også mærket deres idiotiske agenda.
Og løsninger… Dem vender vi tilbage til en anden gang..??? Hallooo..!

torstein
torstein
6 years ago

Jeg kan ikke noen sinne forstå at mindreårige kan bli pålagt å reise i dager, uker og måneder for å søke “asyl” i vilt fremmede land? Foreldre som spekulerer i slik galskap burde tiltales og straffes, og ikke belønnes med “familiegjenforening” med sitt forlatte barn.

Lazze
Lazze
6 years ago

Uanset om man som overhoved skal drive en familie, en skoleklasse, en virksomhed eller en stat, så er én ting sikkert; man kan ikke gøre det med følelser! Der er en årsag til forlis, en forklaring på succes og en forbandet logisk forklaring bag det hele. Følelser er at lade skæbnen råde, nogle gange går det godt andre gange ad helvede til. Selv den mest elendige kaptajn kan føre sit skib i havn hvis vinden og bølgerne var med ham, den dag han var i søen. Resultater skabes af mennesker som kan parkere sine følelser, agere koldt, stålsat og rationelt.… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Lazze

Godt brølt..!

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Lazze

Godt sagt! Send dit indlæg til diverse aviser, for danskerne trænger til at blive rusket op af Tornerosesøvnen! Det er så sandt, som det er sagt, at man ikke skal lede hverken firmaer eller lande på grundlag af følelser. Desværre har vi for mange rejekællinger (kvinder) på den politiske scene, især i de nordiske lande, men så sandelig også i EU. De skal ikke styre lande, for de KAN ikke! Jeg siger dette som kvinde, og mænd har også ret til at sige og mene det. Vi trænger til nogle Churchill’er i Europa; rigtige mænd, der tør sige, at okkupation… Read more »

TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
6 years ago

Det første vi bør gjøre er å ta ‘den annen’ på alvor, slik at når vedkommende skriker: “Jeg skal drepe deg og dine!”, går vi ikke øyeblikkelig ut fra at han egentlig ber om ett stykke sukkertøy, men at han helt bokstavelig ønsker å drepe “deg og dine”. Fienden må forstås bokstavelig.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x