30
aug
Seneste opdatering: 31/8-15 kl. 1848
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er bestemt ikke rart at se, og jeg er bestemt ingen ven af det trusselssamfund, der har etableret sig i Sverige, men Orrenius spiller selv med truslerne som blind makker. Ingen har dog magt over pøblen, hvad enten den er sort eller rød, og slet ikke jeg. Nu er den røde pøbel langt den mest voldelige og talrige i Danmark og Sverige, og det ved Orrenius udmærket. Revolutionära Fronten og AFA er hans underforståede trussel mod dem, hans avis måtte navngive, og de er “ultra violence.” Bag enhver angst for offentlighed i Sverige, ligger angsten for deres vold. Dertil er nu også kommet den indvandrede vold som hver uge kræver et eller flere liv.

Orenius lyver desuden på den mest almindelige måde, nemlig ved at fortælle noget af sandheden. Han har opsøgt kronikøren fire gange, to gange pr mail og to gange fysisk. Hvorfor ikke sige sandheden, hvis den er så god og rigtig, Orrenius? Og högerextrema nätpublikationen Snaphanen, tro mig, der er kun svenske medier og venstreekstremister, der kan finde på at kalde mig det, skønt de er ikke så langt fra at være én og samme gruppe. Det er stadig løgn.

Pseudonymen ”Julia Caesar” är enligt tidningen Expo flitigt citerad inom högerextrema kretsar och dess medieflora. Hon är sedan 2010 krönikör på den högerextrema nätpublikationen Snaphanen, och har valt att hålla sin verkliga identitet hemlig. Under helgen började en text från ”Julia Caesar” att spridas där hon anklagar DN:s prisbelönte journalist Niklas Orrenius för att förfölja henne.

Hans intresse för ”Julia Caesar” grundar sig dels i pseudonymens stora inflytande högerextrema kretsar och dels i det faktum att skribenten valt att vara anonym. “Jag vill att hon ska berätta och höra hur hon har landat där hon har landat. Hon hetsar mot invandrare och hänger ut människor bakom anonymitetens skydd.”Niklas Orrenius menar dock att beskrivningen om förföljelse är falsk.

– Jag har knackat på hos henne två gånger, med ett års mellanrum, och skickat ett mejl, eftersom jag inte haft något telefonnummer till henne. Jag har varit hövlig och velat ha kontakt för en intervju, det är bisarrt att läsa hennes beskrivning av detta, säger Niklas Orrenius. Han vill inte gå in på hur DN hanterar hoten, eller om de ska polisanmälas. DN har ännu inte publicerat något reportage där ”Julia Ceasar” figurerar. Niklas Orrenius: “Det har varit två nätter med hat- och hotsamtal”. Journalisten: Mordhot mot DNs Niklas Orrenius – Se også Hans Rustad: Orrenius har fått pågang og ubehageligheter og Ingrid Carlqvist: Journalisternas dödsryckningar

“Dra igång en bojkottkampanj mot Dagens Nyheter”
Marika Formgren skriver i dag i DN har förklarat krig blandt andet:

[..] Jag har inte läst alla hennes texter och kan inte gå i god för alla hennes formuleringar, men jag har läst tillräckligt många av hennes krönikor för att säga att Julia Caesar skiljer sig från i princip alla andra invandringskritiska skribenter genom att vara en genuint kvinnlig röst. Och med kvinnlig menar jag i detta sammanhang moderlig, empatisk, solidarisk, full av ömhet och omsorg. Jag läser mycket invandringskritisk alternativmedia, och de flesta röster (oavsett skribentens kön) är manliga på så sätt att de oftast är teknokratiska och faktatunga (alla texter med tabeller och statistik som visar ekonomiska eller våldsbrottsliga konsekvenser av invandringen), och ibland testosteronstint manande till strid mot den elit som låter vårt land koloniseras.

Julia Caesars texter innehåller förstås också både statistik och uppmaning till motstånd, men jag uppfattar ändå grundtonen som djup empati och medlidande med det stackars svenska folket och vad det utsätts för. Att lyfta fram det svenska folket som en part med rättigheter är tabu – det insåg jag om inte annat efter de hätska reaktionerna på min egen krönika i Göteborgs-Posten. När etablissemangsmedia rapporterar om det som händer i Sverige i allmänhet, och invandringspolitiskt relaterade händelser i synnerhet, så existerar bara invandrarnas och politikernas perspektiv, aldrig det svenska folkets. Troligen hänger detta ihop med den hos eliten utbredda uppfattning som jag gav exempel på i “Cirkusartisterna” – att svenska folket inte finns, att Sverige kan fyllas på med 30 miljoner invandrare utan att det på något sätt skulle förändra landet eller hota det svenska folkets existens.

Det innebär att Julia Caesar utmanar DN (och hela den svenska journalistkåren) med dess egna vapen; hennes texter vädjar liksom agendajournalisternas till läsarnas människokärlek och medlidande – men för en grupp människor (svenskarna) som andra journalister negligerar. Och eftersom Julia Caesar har rätt och DN har fel om vilka i Sverige det är som just nu utsätts för övergrepp och lidande så blir de livrädda på DN.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Armadillo
Armadillo
6 years ago

Jeg har under dagen observeret at venstresiden virkelig har mobiliseret, det findes en hel del kommentarer på både denne blog og andre blogge, med kommentarer der støtter Orrenius. Fælles for de der har skrevet gennem ‘Disqus’, er at de bare har skrevet ganske få kommentarer og er nyregistrerede. Jeg vil bare lige sige at man bør lade være at svare disse personer overhovedet. Hele den politisk korrekte venstre er fuldstændigt i kaos, aldrig under mit liv har jeg set en sådan panik. Her er et eksempel på en partihoppende skidespræller, Thorbjørn Jerlerup, der vel efterhånden siden sin start i Europæisk… Read more »

Nilsv
Nilsv
6 years ago

Hold på hat, hot og briller

Fordi Niklas Orrenius tager på hjemmebesøg, så bliver han truet med selv at få hjemmebesøg, hvilket han finder meget forkasteligt. Men han har ellers lige hævdet, at det ikke var noget særligt at få besøg, altså når det var ham selv, der aflagde besøget, men hvis andre skulle aflægge ham besøg var det forfærdeligt og skræmmende. Det hænger ikke rigtig sammen men hva.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
6 years ago
Reply to  Nilsv

Hvis moral er godt, hvad er det så liige der er dobbelt så godt? 😉

Hans Und
6 years ago

Hvad DN er ude i minder om forsvaret af Berlin ’45.

Anyways så er det jo altid en risiko, at ens anonymitet bliver afdækket. Så man er nok nød til, at glæde sig over at det er en slags kvalitetsstempel. Swiftt og mange andre har også skrevet under dække. Listen er lang.

Snaphanen DK København
Reply to  Hans Und

Der er endnu et aspsekt i det, som vi ikke har nævnt – jeg har jo også været kontaktet af Orrenius: Jeg ønsker slet ikke at legitimere ham, ved at tale med ham. Dette gælder for mit vedkommende hovedparten af svenske journalister.

Jan Sjunnesson
6 years ago

Du må snakke med mig, ikke osse ?

paramuk
paramuk
6 years ago

Jag ska be alla mina vänner och affärsbekanta att sluta prenumerera och annonsera i DN, Men även Expressenoch Aftonbladet går jag inte in på. Jag tycker GP, Svd, Sydsvenskan räcker om man vill läsa nyheter. Tack Marika för ett väldigt bra initiativ.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
6 years ago
Reply to  paramuk

GP kan man jo efterhånden bruge til andet end at pakke fisk ind i. 😉 Efter at Alice Teodorescu I januar 2015 blev politisk redaktør og chef for GP’s leder- og debatsider, er avisen blevet BETYDELIG bedre. Misforstå mig ikke, der er lang vej endnu for svenske medier, men GP er i den grad blevet lyset for enden af tunnelen. Man kan også håbe på en smitteeffekt/kædereaktion at når nu GP tør debattere det ‘forbudte’, til og med på ledersider, at andre aviser/journalister vågner, når nu de kan se at himmelen IKKE falder ned over hovederne på dem når nu… Read more »

cello
cello
6 years ago

..og enda litt ironi: Caesar siterer hva DN skrev etter IKEA-drapene: “Trots allt – dödliga våldet har minskat. Sverige har blivit tryggare”

Vi rekapitulerer en helt alminnelig dag i Sverige, et utvalg av dagens tildragelser:

Drap ved skyting og knivstikking midt i folkemengde: http://avpixlat.info/2015/08/30/skottlossning-i-stockholmsforort-flera-skadade/

Kidnappet mann funnet drept: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2817655-kidnappade-anton-funnen-dod-vid-sisjon

Barn ranes med pistol: http://avpixlat.info/newsdesk/malmo-12aring-ranades-under-pistolhot

Mordforsøk, Höganäs: http://www.hd.se/lokalt/hoganas/2015/08/30/larm-om-skottlossning-i-hoganas/

Mer skyting i Gøteborg: http://avpixlat.info/2015/08/30/annu-en-skottlossning-i-okand-goteborgsforort-pa-sondagskvallen/

Minst 15 biler brenner i sthlm: http://www.expressen.se/nyheter/15-tal-bilar-har-satts-i-brand-i-ostberga/

cello
cello
6 years ago

I skrivende stund ligger denne saken øverst på dn.se: “DN granskar: Våra overvakade liv. Så kartläggs dina steg – dygnet runt”.

Er det DN som redegjør for sine journalistiske metoder, mon tro..?

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  cello

Jag kommer inte att läsa vad de skriver, ty jag vill inte gå in på deras webbtidning.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
6 years ago

@ Marika Formgren.

Hvad der desværre ikke rigtig fremgår af dit indlæg, er jo netop den MODBYDELIGE måde J.C. er blevet behandlet på af netop DN og deres såkaldte ‘journalister’.

J.C er blevet stalket. Hun er blevet forfulgt, ikke bare på sin privatadresse, men fan…. også i hendes ‘sommarstuga’.

Og, som J.C. selv spørger sig, HVOR HAR DE ADRESSEN TIL HENDES SOMMARSTUGA FRA?

Det skulle vel ikke være fra de venstreekstreme kriminelle fra REDOX, som svensk presse i øvrigt før har samarbejdet med?…

Harold_the_Barrel
Harold_the_Barrel
6 years ago

Här hittar ni Adblock. Glöm inte att tillåta annonser på t.ex. Avpixlat.

Firefox
https://addons.mozilla.org/sv-se/firefox/addon/adblock-plus/
Explorer
https://adblockplus.org/releases/adblock-plus-12-for-internet-explorer-released
Chrome
https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=sv

Jag har använt Adblock i säkert 10 år och är något jag överhuvudtaget inte kan vara utan.
https://www.youtube.com/user/AdblockPlusOfficial

elfyma
elfyma
6 years ago

Adblock tycks inte stoppa filmsnuttar innehållande reklam.
Väldigt irriterande när man har en begränsad surfpott.

Har även fått problem med att datorn hänger sig när jag är inne på någon nyhetssajt.
Kan det uppstå konflikter när adblock stångas mot reklamen ?

Någon som har erfarenhet av unvis.it ? Vågar man ladda ner den ?
På vilket sätt kompletterar den adblock ?

intemeranu
intemeranu
6 years ago
Reply to  elfyma

Jag har aldrig drabbats av något av dina Adblock-problem. Kan det vara en inställningsfråga? Unvis.it är ingenting man installerar, utan fungerar ungefär som ett filter eller en kikare genom vilken du tittar på mediaföretagets site, och som bara släpper igenom det väsentliga, alltså text och bilder. Du behöver inte oroa dig, ingenting kladdar ner din dator!

Harold_the_Barrel
Harold_the_Barrel
6 years ago
Reply to  elfyma

Det enda du behöver göra är att t.ex. om en film inte spelas upp på någon av de svenskfientliga sidorna är att:
Inaktivera Adblock. Uppdatera sidan och videon startar. Glöm inte att genast aktivera Adblock igen.

I övrigt har jag aldrig upplevt något negativt med Adblock. En sida såsom Expressen blir enormt mycket mera användarvänlig med Adblock instalerat.

elfyma
elfyma
6 years ago

Tack för info.
Men när det gäller filmerna så vill jag inte ladda ner filmerna vare sig de innehåller reklam eller inte, för att spara surfpott.
Problemet är att filmerna ofta, men inte alltid, är länkade till en artikel som jag vill läsa.
Vissa förvarnar om detta, men allt fler smyger in filmerna för att få visa mer reklam.
Adblock kan inte hindra den automatiska nedladdningen.

Nilsv
Nilsv
6 years ago
Reply to  elfyma

Deaktiver flash under plugins, tager det meste, der bevæger sig.

Jeg anvender selv adblock og desuden scriptblock, så jeg har det meget stille.

Anna Svensson
6 years ago

Finns det också för Opera?

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x