6
sep
Seneste opdatering: 6/9-15 kl. 1154
357 kommentarer - Tryk for at kommentere!

csm_Dagligliv_i_middelalderen_16x9_7b8f3c6836

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Av Julia Caesar

Skampålen eller slaktbänken? Expressen och andra slaskmedia erbjuder mig generöst att delta i min egen uthängning sedan de gett den före detta Expoaktivisten Annika Hamrud utrymme att begå ett karaktärsmord på mig.  En storslagen invit, men nej tack.

Jag beklagar, men liket lever

När journalistdrevet går är det bara vittringen av människoblod som styr flocken. Det spelar ingen roll vilket bytet är eller vilka konsekvenser jakten kan få. Inte en enda journalist förmår stanna upp för en sekunds självständigt tänkande. Det skulle ju kunna spräcka hela storyn.

Ursäkta om jag sviker rollistan i den givna medieliturgin, men jag ställer mig varken vid skampålen eller lägger mig på slaktbänken. Eftersom jag inte spelar med i den föregivna rollen är rubriken på den här krönikan alltså delvis missvisande. Den täcker journalisternas ambitioner men inte de uteblivna konsekvenserna av deras agerande.
Jag beklagar, men liket lever. Det sprattlar och rör sig.

Gammelmedia förlorar makten

Uppsåtet för skamkören i gammelmedia och deras arma följe ligger i öppen dag: att en gång för alla täppa till truten på mig. Enligt planen borde jag vara tillintetgjord på ett eller annat sätt vid det här laget. Epiteten varierar mellan “strålkäring”, “sd-fitta”, “inbillningssjuk”, “inflytelserik opinionsbildare” och “makthavare” och en mängd andra som jag inte har hunnit ta del av. Ett ganska brett spektrum får man säga.

Journalister knutna till gammelmedia tycks inte inse att växande andelar av svenska folket genomskådar deras agenda. Tidigare etablerad press och public service håller snabbt på att förlora formuleringsprivilegiet och därmed makten till alternativa media.

Opera buffa eller opera seria?

Den roligaste infallsvinkeln på Expressens uthängning av min identitet har konstnären Lars Vilks, som själv lever med livvaktsskydd dygnet runt sedan många år. I ett blogginlägg med rubriken “Intermezzo för två flyglar”  beskriver han det aktuella skeendet som en opera buffa (googla!). Eller är det i själva verket en opera seria? (googla!).

“DN-journalisten Niklas Orrenius, en av de främsta riddarna mot främlingsfientligheten (och ej oäven fotbollsspelare), lyckas lokalisera den pseudonyma Julia Caesar. Hon har gjort sig känd som en mycket rapp skribent även om hennes texter anses djupt otillbörliga. Man får anta att Orrenius journalistiska avsikter var antropologiska: Varför är detta möjligt?”

“En performance i den högre skolan”

Lars Vilks påpekar att jag kunde ha valt att lägga korten på borden.

“Det gjorde hon inte utan visade sig kunna genomföra en performance i den högre skolan. Hennes hamrande prosa är medryckande, och den läsare som inte med automatik avfärdar den som falsk ideologi får nog erkänna den som mer opera seria än buffa.”

“I varje fall resulterar detta i att verket blir interaktivt och Orrenius får stå ut med en svärm av nät- och telefonhatare. För den ovane kan sådant framstå som djupt obehagligt; den förhärdade ser snarare det lidelsefulla som förgäves söker sin form. Ur kreativ synpunkt får man ge Julia Caesar segerpalmen.”

Redan från början tilldelad rollen som ondskan själv

I ett senare blogginlägg  lanserar Vilks tanken att mitt beslut att skriva krönikan “Mardrömmen”  och berätta om den förföljelse som Niklas Orrenius och Annika Hamrud har utsatt mig för under ett års tid var strategiskt betingat.

Det var det naturligtvis. Jag fick nog när jag utsattes för ofredande för fjärde gången, av Niklas Orrenius och en fotograf den 24 augusti. I den opera seria som iscensatts var jag redan från början tilldelad rollen som ondskan själv, och den rollen tänker jag inte ta på mig.

Målet var att avslöja min identitet

Jag förstod tidigt att syftet med både Annika Hamruds och Niklas Orrenius’ enträgna uppvaktning av mig var att avslöja min identitet. Det erkänner Hamrud i lördagens P1 Medierna, som lyckas sänka sig till samma gyttjebrottarnivå som hennes artikel i Expressen. Bådas syfte var att hänga ut mig under så skandalartade former som möjligt. Målet var uppenbart: att krossa mig både som skribent och människa. En lätt match eftersom jag snart blir 71 och har bräcklig hälsa.

Alla mina farhågor var helt relevanta. Alla mina farhågor har besannats.

Då skulle jag göra mig själv till ett offer

Jag har hela tiden haft klart för mig att de oannonserade hembesöken skulle fortsätta tills målet var nått och jag blivit karaktärsmördad och definitivt tystad. Men jag insåg att jag även i den situationen faktiskt hade ett val.

Antingen skulle jag sitta och darra i passiv väntan på nästa attack – som jag aldrig skulle veta när den kommer. Jag skulle för överskådlig tid vara tvungen att alltid se mig över axeln och vara på min vakt varje minut på dygnet. Varje gång jag öppnar dörren måste jag vara beredd att få en fotoblixt i ansiktet.

Då skulle jag göra mig själv till ett offer, helt i enlighet med mediedramaturgin. Varför skulle jag medverka till det? Tackar för erbjudandet, men nej tack.

Vem är den duktigaste skarprättaren?

Det andra alternativet var att gå ut med min berättelse om hur Annika Hamrud och fotograf burit sig åt vid min bostadsadress och Niklas Orrenius och fotografer vid mitt ensligt belägna fritidshus. De har helt och hållet följt riktlinjerna för hur oanmälda hembesök ska se ut för att få maximal utdelning. Hela dramaturgin bygger på en överraskningseffekt. Det tilltänkta offret ska överrumplas i sin privata bostad, gärna yrvaken och oduschad med håret på ända, kanske vid en pågående familjemiddag eller myskväll med familjen. Ju obekvämare situationen är för objektet, desto bättre prestigepoäng för reportageteamet.

Jag ville bara berätta så rakt och enkelt som möjligt, med datum och tidsangivelser, om vad jag har varit utsatt för. På uppdrag av var sin Bonniertidning – Expressen och Dagens Nyheter – har Annika Hamrud och Niklas Orrenius tävlat om vem som är den duktigaste skarprättaren och som mest effektivt visar sin obrottsliga lojalitet med gammelmedias agenda att granska folket åt makten.

Har de lyckats? Det återstår att se.

Ingen har kunnat vederlägga någonting

Bestörtningen över mitt motdrag blev total. Tydligen hade ingen av mina förföljare för ett ögonblick räknat med att jag, det utsedda offret, skulle ha någonting att säga.

Min berättelse gav dem en möjlighet att stanna upp ett ögonblick för självkritisk eftertanke. DN:s chefredaktör Peter Wolodarski fick chansen att besinna sig en aning innan han gav order om fortsatta trakasserier av mig och för all framtid skriver in sig i presshistorien som chefredaktören som förföljer en av tidningens egna före detta medarbetare.

Ingen av dem tog chansen. Ingen av dem har heller kunnat vederlägga en enda uppgift i min krönika. De står med kjolen och brallorna nerdragna och ändan bar. Nästan alla ser det, utom de själva och deras kolleger.

Ingen enda journalist har bemött mig

Sedan april 2010 har jag regelbundet skrivit krönikor på Snaphanen. I drygt fem år. Det här är krönika nummer 202. Under samma tidsperiod har jag skrivit tre böcker. Som genom en tyst överenskommelse mellan samtliga media har allt jag skrivit tigits ihjäl. Det var väntat, men här blir det verkligt intressant. Under de här åren har det nämligen funnits alla möjligheter i världen för journalister och vilka andra som helst att kritiskt granska och bemöta det jag skriver. Det har ingen enda journalist gjort. Ingen.

Varför har ingen gjort det? Måste man ha någons personnummer och bostadsadress och kunna komma på oanmält hembesök för att kunna bemöta honom eller henne?

I fem år har jag varit en icke-person

För gammelmedia har jag i fem år varit en icke-person. Den tydliga strategin har varit att tiga ihjäl mig. Det är så journalister gör med oönskade fakta och obekväma skribenter. Man försöker tiga ihjäl dem och hoppas att de ska tystna för alltid och att folk ska glömma.

Jag vet att journalister läser vad jag skriver. Egendomligt nog har en jury bestående av 300 journalister två gånger utsett mig till en av Sveriges etthundra viktigaste opinionsbildare i tidskriften DSM:s årliga omröstning. Visserligen bara på plats 90 – men ändå ganska imponerande för en person som över huvud taget inte existerar i traditionella media.

Efter alla dessa år av tystnad framställs jag plötsligt från en dag till en annan som “inflytelserik opinionsbildare” och “makthavare”. Enligt vilken måttstock mäts inflytande? Är det antalet läsare som räknas eller vad? Av inflytande har icke setts ett spår på fem år, åtminstone inte i gammelmedia.

“En sorgesång över förlusten för det demokratiska samhället”

Det finns ett par undantag i medias tystnad. Båda publicerade i Expressen. I november 2010 skrev Ann-Charlotte Martéus en ledare där hon förpassar mig till den dunkelt definierade gruppen “kulturrasister”. Med en hånfull fnysning avfärdar hon ett blogginlägg av Per Gudmundson, där han skriver att Sverige håller på att få en samizdatkultur, som i vilken diktatur som helst.

Han tar mig som exempel och nämner mina ihjältigna böcker “som en slags sorgesång över den förlust för det demokratiska samhället som det innebär att en rutinerad journalist och debattör inte törs publicera i eget namn. Det är också min förklaring till varför Sverigedemokraterna gick framåt så mycket i valet” skriver han.

Ulf Nilson varnar redan 2010 för mordrisken

I oktober 2010 skriver Expressens mångårige stjärnreporter Ulf Nilson en text med rubriken “Sverige är på väg åt helvete!”. Han anmäler min bok “Världsmästarna” och skriver:

“Allt detta skriver “Julia Caesar”, en kvinnlig journalist (eller är det en man?) som valt pseudonym av säkerhetsskäl. Ja: säkerhetsskäl, risken att bli attackerad, kanske mördad. För den som sysslar med frågor av det här slaget är Sverige ett farligt land. (…)”

Ulf Nilsons text kan läsas här.  Han uppmärksammar alltså redan för fem år sedan risken för att jag mördas för vad jag skriver.

En olycklig ung man knackar på

Den 1 september klockan 19.45, just när mörkret faller, knackar det på dörren. Jag väntar inte besök och öppnar inte. På trappan ser jag en ung man. Han ser olycklig ut, som om han önskar att han befann sig någon annanstans. Jag ropar genom köksfönstret: “Vem är du?”

“Jo, jag kommer från Expressen…”.

Jag tänker: “Hur länge tänker de hålla på så här?” Detta är det femte oannonserade hembesöket.

Jag ropar ADJÖ och HEJ DÅ. Han ger sig iväg. Stackars reporter, utskickad på ett sådant förnedrande uppdrag i början av sin karriär. Jag tycker nästan synd om grabben.

Långt senare hittar jag en lapp på vindrutan till min bil, just där Niklas Orrenius brukar placera lappar till mig. Den arme unge mannen från Expressen visar sig heta Claes Petersson.

Ett publicerat karaktärsmord

Nu anser Expressen att de har gjort sin plikt genom att skicka ut Claes Petersson som en förvarning. De raderar Ulf Nilsons krönika där det står att jag kan bli mördad för det jag skriver. De är väl medvetna om att de sätter mig i en högriskzon för våld, men det får dem inte att darra på manschetten.

Dagen därpå publicerar tidningen Annika Hamruds karaktärsmord på mig, komplett med sjukdomshistoria (som ifrågasätts), diagnoser (som förnekas – jag har med andra ord bara inbillat mig att jag är sjuk), och handikappanpassning av min bostad (som jag “tvingade” fram i länsrätten trots att jag är pin frisk, bara för att jäklas med kommunen och för att det är så kul).

Hon rotar fram mer än 25 år gamla tv-inslag och allt snask hon kan få tag i med ett enda syfte: karaktärsmord för att ta heder och ära av mig, framställa mig som psykiskt sjuk och otillräknelig och för all framtid tysta mig. Vi känner igen metoderna från vad som hände med sovjetiska dissidenter. De stämplades med psykiatriska diagnoser och spärrades in på mentalsjukhus där de tvingades på höga doser neuroleptika.

Hängs ut värre än dömda massmördare och terrorister

De pressetiska spelreglerna som annars alltid åberopas av journalister för att skydda grova våldsbrottslingars identitet gäller inte mig. Trots att jag är en privatperson, pensionär utan vare sig ekonomiska eller andra intressen bakom ryggen. Jag är en fristående bloggare som skriver helt ideellt och utan ett öre i lön.

Min personliga integritet är inte vatten värd. Jag hängs ut på ett sätt som man inte ens gör med dömda massmördare och terrorister. Inte ens Stanislas Mbanenande som 2013 dömdes till livstids fängelse för att ha mördat minst 50 000 personer; folkmord och grovt folkrättsbrott; mord, mordförsök, anstiftan till mord samt människorov i Rwanda 1994 har hängts ut som jag.

Spelreglerna säger bland annat: “Pröva noga publicering av namn och bild med hänsyn tagen till offren och deras anhöriga.” “Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

I Expressen hängs jag ut både med etniskt ursprung (svensk), kön (kvinna) och yrke (pensionerad journalist). Dessutom med stort uppslagna bilder från 1980-talet.

“Hon har missbrukat yttrandefriheten”

Vad är brottet?

“Jag har missbrukat yttrandefriheten” enligt kulturredaktören Karin Olsson. Hur då? Var och när? Specifikation tack!

Yttrandefrihet gäller enligt svensk grundlag. Om jag har missbrukat den – varför har jag då inte åtalats och dömts för länge sedan? Jag håller mig sannerligen inom yttrandefrihetens gränser. Däremot överskrider jag med förtjusning den politiska korrekthetens gränser. Det är inget brott. Åtminstone inte än.

Olsson förkunnar att haten och hoten (jag har aldrig riktat hat eller hot mot någon, däremot kritiserat den politiska och mediala makten) är en “påfrestning på den fria journalistiken”.

“Efter dagens artikel i Expressen vet vi vem som ligger bakom pseudonymen “Julia Caesar” och debatten kan föras i öppen dager. Demokratin mår bäst så.”

Tror jag det. För den sortens journalistik som Karin Olsson representerar är inte det minsta fri. Det hon menar är att ärlig journalistik är en påfrestning på henne och hennes likasinnade.

“Vi kunde inte riskera att ge Julia Caesar legitimitet”

Och varför raderade Expressen sin egen medarbetare Ulf Nilsons krönika?

Jo, förklarar Karin Olsson, “vi ansåg inte att vi kunde låta krönikan ligga kvar på sajten och riskera att ge “Julia Caesar” legitimitet.”

Legitimitet? Var jag illegitim på något sätt innan? När Aftonbladets kommunistiska kulturredaktör Åsa Linderborg talar om Expressens agerande som historierevisionism,  då har det gått långt. Mycket långt.

Den punkt där skon klämmer

Nu börjar vi närma oss den punkt där skon klämmer. Både Annika Hamrud och Niklas Orrenius använder sig av den beprövade klipp- och klistra-metoden där citat rycks loss ur sitt sammanhang och därför inte kan förstås av läsarna.

Till exempel så här:

“Det goda och trygga Sverige som jag och många minns finns inte mer. Det är utplånat, ödelagt och förött. Våra folkvalda politiker har i största enighet tagit det ifrån oss.”(Ur krönikan “Medlöparnas förräderi” 2010).

Ingen av dem har i sak kunnat argumentera emot innehållet i någon av mina krönikor. Ingen av dem länkar till krönikorna, vilket hade varit ett bra sätt för läsarna att läsa texterna i sin helhet. Snuttifieringen ingår i försöken att utmåla mig som rasist/nazist/fascist.

De som borde slå vakt om yttrandefriheten

I Sverige har vi den egendomliga situationen att den yrkeskår som mest av alla borde värna yttrandefriheten är den som arbetar aktivt för att kringskära den. Varför vill de såga av den gren som de sitter på? Svaret är att journalisterna lider av högmod och rädsla – samtidigt. De ser ofta ner på läsarna/lyssnarna/tittarna, betraktar dem som mindre vetande och anser sig ha rätt att filtrera hur mycket av verkligheten som den så kallade “Nisse i Hökarängen” (journalistisk kliché för genomsnittlig svensk) tål.

Ingrid Carlqvist skriver i Dispatch International:

“Skillnaden mellan då och nu är att Nisse i Hökarängen fått egen publicistisk makt. Han kan blogga, läsa alternativa medier och samla in all den kunskap han behöver för att förstå vad som händer i Sverige och vilket parti han därmed vill rösta på. Det är därför journalisterna numera inte bara ser på Nisse med ett lätt von oben-aktigt förakt, utan faktiskt hatar honom.”

“Vi gör dem rosenrasande”

“Allra mest hatar journalisterna oss som varit bland dem. Att journalister som Julia Caesar, Gunnar Sandelin, Marika Formgren och jag själv angriper dem inifrån gör dem rosenrasande. Vanliga bloggare kan de alltid avfärda med att de inte vet vad de talar om, men ingen kan påstå det om oss. Vi vet precis vad vi talar om” skriver Ingrid Carlqvist.

Journalister har en mycket stark grupplojalitet, närmast av sektkaraktär. De gör allting i flock och umgås bara med varandra, vilket stärker och vidmakthåller de gemensamma normerna. Alla utbrytningar ur gruppen eller ifrågasättanden av dess normer och beteende ses som ett hot. Kritik mot gruppen uppfattas som ett särskilt stort hot om den kommer från en av de egna som ser gruppen utifrån men samtidigt är väl initierad i de mekanismer som styr gruppen internt. Marika Formgren skriver om kårandan här.

Journalistkåren står upp som en man

Just ett sådant hot råkade jag bli, och därmed anses det legitimt att släppa loss de dreglande blodhundarna och det tunga förintelseartilleriet. Hela Sveriges församlade journalistkår står enad som en man upp till försvar för de gyttjeaktiviteter som Annika Hamrud och Niklas Orrenius ägnar sig åt. Ingen enda vågar anmäla en avvikande mening, mer än att Svenska Dagbladet tar avstånd från publicering av mitt namn.

Chefredaktören för min fackförbundstidning Journalisten, Helena Giertta, skriver att jag borde skämmas.

Exakt vad jag ska skämmas för framgår inte.

Orrenius har själv lämnat ut sitt telefonnummer

Jag tänker inte ägna mig åt de mängder av faktafel, missförstånd, misstänkliggöranden och rena lögner som staplas på varandra. Jag konstaterar bara att skräckinjagande många verkar sakna förmåga att läsa innantill i skriven text.

Jag anklagas till exempel för att ha lämnat ut Niklas Orrenius’ privata telefonnummer i min förra krönika. Det är inte sant. Han har oinbjuden och på ett mycket obehagligt sätt vid två tillfällen dykt upp vid mitt avsides belägna fritidshus. Han har gjort det i tjänsten, tillsammans med fotograf, i sin egenskap av journalist anställd på Dagens Nyheter och på chefredaktör Peter Wolodarskis order.

När jag tydligt visat att jag inte vill ha kontakt med honom vägrar han att respektera det. Han lämnar mig inte i fred. Han kommer tillbaka, han mailar och lämnar efter sig handskrivna meddelanden där han har uppgett de kontaktuppgifter han har på DN: numret till den arbetsmobil som DN betalar för och den e-postadress han har på DN.

Till skillnad från mig är han en offentlig person, och han har själv frikostigt lämnat ut numret i offentligheten på twitter mer än 20 gånger. 

Döda fiskar flyter med strömmen

Döda fiskar flyter med strömmen, men jag är en fri människa som fattar mina egna beslut och gör mina egna val. Vem avgör om jag har rätt att skriva under pseudonym? Det avgör jag själv, och det valet ska respekteras oberoende av mina skäl.

Jag är inte och har aldrig varit medlem av ett politiskt parti.

Jag är fri att skriva om jag vill, när jag vill och vad jag vill. Jag kan förstå om det väcker djup avund hos journalister som är tvungna att sälja sig själva till den politiska korrekthetens värld av lögner.

Jag väljer själv vilka människor jag vill ha kontakt med. Det är jag som avgör om och av vem jag vill bli intervjuad. Den här veckan har jag tackat nej till Sveriges Radios “Studio Ett” och “Medierna” sedan jag bett att få veta mer om förutsättningarna för programinslagen, och det gjorde jag alldeles rätt i. Det saknades helt möjligheter för en objektiv och seriös diskussion.

Att som Niklas Orrenius uppge “nyfikenhet” som skäl för att tvinga sig på mig är inget argument som jag faller för. Sin nyfikenhet får han ta hand om själv eller försöka tygla.

Jag bestämmer om och när jag vill öppna dörren och om jag vill svara i telefonen. I mitt liv har jag formuleringsprivilegiet. Det jag upplever är mina upplevelser, och ingen kan säga att jag upplever fel.

Tack till alla som har stöttat mig

Till slut vill jag av hela mitt hjärta tacka alla snälla, rara underbara människor som har stöttat mig under den gångna veckan. Tack för alla erbjudanden om att låna hus och lägenheter, tack för erbjudanden att vakta min tomt, tack till vänner som kommer förbi med mat och vänner som stöttar på telefon, tack för mängder av mail, för blommor, vykort och telefonsamtal. Jag är mycket rörd och glad. Jag hade faktiskt inte en aning om att det är så många som läser vad jag skriver. Men nu vet jag, och jag känner mig stark.

Mer läsning:

Jan Tullberg: Mobbningsprivilegiet.

Anybody’s Place: När passerar du den gräns … 

Tidligere kronikker af samme forfatter

Alla mina krönikor finns samlade på bloggen Aktualia.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
357 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Det var ju ett liknande scenario man försökte köra mot Julia C från DN. Något de andra tidningarna ivrigt stödde som nödvändigt pga att Julia C skulle vara en ”makthavare”. Det var väldigt få som innan DNs makabra trakasserier, öhy visste vem Julia C var/är. Hon fick alltså större spridning efter detta. Hon visste exakt vad de var ute efter. […]

Krokus11
Krokus11
6 years ago

Tack Julia, för att det finns en skribent som du och att du har den röst som du har i detta gytter av tillrättalagd gammeljournalistik. Jag har kämpat på många gånger, med hjälp av mail till Aftonbladets journalister och till deras chefredaktörer, Jan Helin och Lena Melin, om att Aftonbladet (Sverige största nättidning) bör ta ett större journalistiskt ansvar. Det har gällt artiklar och krönikor som inte alls handlar om invandringspolitik. Jag har exempelvis påpekat att jag som läsare finner det olämpligt med reklaminlägg för “kontaktannonser” i nättidningen i direkt anslutning till artiklar om unga kvinnor som mördats av män… Read more »

Gisela Hellström
Gisela Hellström
6 years ago

Nu när Julia är avslöjad, ska vi inte”backa Julia” och våga underteckna insändarna med våra namn?

trackback

[…] Glädjande nog fortsätter Julia Caesar att skriva. Hennes senaste krönika har titeln ”Rapport från skampålen”. […]

Vergilius
Vergilius
6 years ago

Det är Roms sista dagar vi bevittnar och MSM vet om det, därav desperationen. De är Ceausescu på estraden som inser att folket faktiskt buar, och vet inte vad de ska göra annat än mer av det gamla. Vi är trots allt på väg mot en ny tid och tack till JC som går före.

trackback

[…] för vårt land i sann DDR-anda. Lyckligtvis så verkar de denna gång ha misslyckats – Julia Caesar lever ännu i allra högsta grad. Sådana som hon behövs verkligen för att granska och ifrågasätta landets […]

moa77
moa77
6 years ago

Snälla Julia Caesar, håll dig på benen och fortsätt att skriva! Du behövs, dina texter är som ljuset i mörkret. Jag kan förstå att medier, som Expressen och Dagens nyheter, är livrädda. Enda sättet för dem att behålla makten är att förbjuda internet och/eller alternativa medier. Men jag tror att loppet är kört, de har redan förlorat all trovärdighet. Det “lustiga” resultatet av deras desperata jakt på dig, är att nu kommer allt fler människor få upp ögonen och hitta hit och ta del av dina suveräna texter!

John Carr
John Carr
6 years ago

För att använda Björn J:son Lindhs ord till dig, Julia som alla försöker tysta:
“Brusa högre lilla å”
Ett “brus” som vi vill höra.
Ett “brus” som makthavarna behöver höra.
Ett “brus” som aldrig får tystna.

Pernilla
Pernilla
6 years ago

Hej Julia! Tack och lov att Sverige har människor som du! Det är en skrämmande tid vi lever i och jag hoppas innerligt att denna mardröm snart ska ta slut. Allt är så uppenbart vänstervridet i Sverige…jag vill hävda att vi inte ens har demokrati längre. Fler måste vakna och se verkligheten för vad den är, att journalistkåren är en sekt som pådyvlar folket sina åsikter och därmed håller “Nisse i Hökarängen” i sitt fasta grepp. Jag är mycket orolig för min familjs framtid, vad väntar mina barn? Ibland vaknar jag med ångestfyllda känslor på natten och gråter. Det kan… Read more »

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago

En människa som är förtidspensionerad för två sjukdomar som inte finns, men orkar skriva all denna dynga är inte värd att tro på. 71 år eller ej!

VIDSTIGE
VIDSTIGE
6 years ago

Var inne och kikade på din historik. “Leve Kommunismen” “Vad är vänstervåld” En tvättäkta fascist har tydligen hittat hit och har mage att prata om trovärdighet. Man tar sig för pannan! Din Stalin och Hitler kan ta varandra i hand.

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago
Reply to  VIDSTIGE

Var glad att Röda Armén vann kriget. Annars hade du din anonyma fegskit gått omkring i lederhosen idag och heilat. Ta dig i brasan ditt fega arsle, Vidstige.

jäst
jäst
6 years ago

Herregud Stefan Palmqvist. Skäms du inte för att förakta sjuka gamla och svaga. Vad har du för människosyn.

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago
Reply to  jäst

Så jävla gammal är man inte när man är strax över 70. Vad har du själv för människosyn? Dessutom har den här människan levt som förtidspensionär för två “sjukdomar” som inte finns sedan hon var 49 år. Skattebetalarna jublar! Och så jävla sjuk kan hon ju inte vara när hon orkar skriva krönikor i parti och minut. Med en människosyn som inte står nazismen långt efter!

jäst
jäst
6 years ago

Du tar i så jag inte ens blir upprörd. Du har inte stora krav för att man ska bli kallad nazist. Skattebetalarna jublar inte precis med dagens kostnader för invandring heller. Har du läst Jan Tullbergs bok Låsningen. 250 miljarder per år i alternativkostnad. Det du, det kallar jag kostnad. Med alternativkostnad menas hur mycket mer pengar svenskarna hade haft utan invandringen. Vi hade kunnat ha sylt till pensionärernas pannkakor.

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago
Reply to  jäst

Och anonym som vanligt är denna ojästa, degklump till kommunitatör. Precis som alla andra nazister, rasister och människor utan empati. Kan du tänka dig att om inte Alliansregeringen hade fått sänka skatterna med 120 miljarder hade alla pensionärer haft sylt på sina pannkakor. Vem fan är Jan Tullberg, en annan pellejönsrasist?

jäst
jäst
6 years ago

Haha.. gå nu inte ut och skjut folk bara.

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago
Reply to  jäst

Det hotar ju SverigeDemokraten Gunilla Schmidt att göra på Öresundsbron. Så det avstår jag från.

ɱØяñιηg$ʇðя
6 years ago
Reply to  jäst

Han borde nog se över sin egen värdegrund. 😉

tor berg
tor berg
6 years ago

Jeg tror nok Julia gjerne tar en diskusjon, men i media etterlyser hun at journalister diskuterer sak og ikke person. Slik jeg forstår det til nå har media ikke imøtegått de kronikker hun har skrevet men konsentrert seg om Personen. Ikke vet jeg Stefan, men kanskje du får svar om du prøver å si noe om sak eller det hun tar oppi sine kronikker og viser hva er feil 🙂

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago
Reply to  tor berg

Det tror jag inte. I så fall skulle hon inte varit anonym.

tor berg
tor berg
6 years ago

Vel… jeg har etterlyst i Norge (debattsider) og ser helst at folk oppgir sitt navn og helst bilde, men jeg måtte forlate det temaet. Mange er redd og har muligens fått trusler direkte. Selv har jeg ved et tilfelle fått flere dødstrusler over en periode. Må si det var ubehagelig….”at de hadde satt 2 menn på meg, visste hvor jeg bodde, hadde meg i kikkerten hvorhen jeg gikk” Jeg nærmest så for meg trådkorset hos skarpskytteren fulgte meg når jeg gikk ut av leiligheten….det var veldig spesielt og kan nok hos noen skape angst. Men situasjonen løste seg etter hvert,… Read more »

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago
Reply to  tor berg

Är Åsa Linderborg kommunist? Det tvivlar jag på! Åtminstone kan jag garantera att hon inte är medlem i något kommunistiskt parti. Hur ska journalister kunna diskutera med en person som är anonym? Det går ju inte. Men hon låter som en klassisk rättshaverist. De förändringar hon påstår att det svenska samhället har genomgått sedan 60-70-talet har i alla fall inte jag upplevt. Sverige är inte ödelagt. Däremot har fattigdomen ökat bland sjuka och arbetslösa tack vare den Högerregering vi hade i 8 år. De sänkte skatterna med 120 miljarder. Sjuka och arbetslösa betalade.

Josef K.
Josef K.
6 years ago

“Dynga”? Nåväl, lite mer precis kan du nog vara. Snarare är det kanske så att en person som kommer med så slentrianmässigt vag “kritik” som du gör knappast är någon som man ska tro på?

Stefan Palmkvist
Stefan Palmkvist
6 years ago
Reply to  Josef K.

Josef Kafka. När du skriver under ditt eget namn ska jag vara mer precis. Men människor som är anonyma på internet ger jag inte en historisk 25-öring för!

Josef K.
Josef K.
6 years ago

Personen spelar ingen som helst roll. Du resonerar så klart likadant om kinesiska mikrobloggare? Kina har förbjudit anonymitet på bloggar då dessa anses “sprida obekräftade rykten” och dylikt. Visst ska alla kunna stå för sina åsikter?

Josef K är jag. Josef K är du. Josef K är vi alla när vi kan anklagas för ett brott som vi inte ens får veta vad det är.

Din åsikt är förkastlig och jag skiter högaktningsfullt i vem du är.

Norrlandspatriot
Norrlandspatriot
6 years ago

Kämpa vidare Julia! Du behövs!
Låt inte diktaturens kreatur knäcka dig. En stark opinion behöver dig.

kingis
kingis
6 years ago

Varför denna bitterhet?
Du om någon vet väl att informationen är fri i ett fritt samhälle, Julia!
Vill du ha det på något annat sätt?

urskiljning
urskiljning
6 years ago
Reply to  kingis

Någon bitterhet går nog inte att uppfatta hos Julia, däremot en stark önskan och ett behov av att få bli lämnad ifred, troligtvis p g a en hög grad av känslighet som hon förvisso delar med många av oss själar som valde att födas på de nordliga breddgraderna. Vi är ovana vid kaos och vårt nervsystem klarar inte den påfrestningen.

ɱØяñιηg$ʇðя
6 years ago
Reply to  kingis

Sverige är inte ett fritt samhälle. Det är en demokratur som skenar i rekordfart mot ren diktatur.

knoll2
knoll2
6 years ago

Bästa Julia för du är verkligen bäst. Jag lyssnade till intervjun med granskning Sverige och tog del av allt som har hänt dig. Jag måste säga att jag skäms för våra journalister som behandlar dig som de gör. Med deras agerande kan du råka illa ut av diverse konstiga människor. Då är ansvaret deras. Du är nog den modigaste människa jag har läst något av. Så otroligt starkt av dig att våga göra det du gör i det här PK landet. Nu hoppas jag att alla andra journalister drar öronen åt sig och börjar rannsaka sig själva över vad det… Read more »

Taoi
Taoi
6 years ago

Hej Julia! Tack för det enorma arbete du gjort och risker som du tar för att skriva om det som du anser vara rätt! Jag lyssnade precis på din intervju i granskning Sverige och vill gärna hjälpa dig på traven med att identifiera vilka det är som är arkitekterna bakom västvärldens undergång. Jag förstod inte heller detta fram tills för några år sedan. Den bästa skriften att läsa är Sion Vises Protokoll, det är en ritning för hur man ska få total makt över hela världen genom kontroll över banksystem och media etc. och jag fick kalla kårar när jag… Read more »

jäst
jäst
6 years ago

Underbara krönikor. Att skriva engagerat är verkligen vad som behövs. För oss vanliga svenskar innebär det mental terapi i svår tid.

tor berg
tor berg
6 years ago

Du følges og leses av mange mennesker utenfor Sveriges grenser Julia. Jeg tror mange er beredt til å stille opp for å beskytte deg…fysisk.. om du skulle føle det nødvendig ! Forøvrig vil jeg ironisk si noe om den “nordiske modellen” De regjerende i Sverige gjør nok en gang sitt svik mot sine naboland. SLik de gjorde mot Finnland, så mot Norge. Nå gjør de det mot hele Norden, er det dette som så flott kalles den “nordiske modellen” Er det bevisst av den regjerende makt å undergrave de Nordiske land, eller hva er hensikter og ta inn såpass mange… Read more »

tor berg
tor berg
6 years ago

Ditt engasjement Julia følges og leses av mange utover Sveriges grenser. Du har mange som om det skulle være nødvendig, vil stille opp for å beskytte deg. Husk det om du skulle føle at det blir nødvendig ! Forøvrig vil jeg ironisk si noe om “den Nordiske modellen” De regjerende i Sverige + media, gjør nok en gang sitt svik mot sine naboland. SLik de historisk gjorde mot Finnland, så mot Norge. Nå gjør de det mot hele Norden, noe jeg ironiserer med og kaller “den nordiske modellen” Er det bevisst av den regjerende makt å undergrave de Nordiske land,… Read more »

SallyBally
SallyBally
6 years ago

Så bra du är! Tror nog att du får karma nu och många sålda böcker, hoppas jag.
Det blir samma exceptionella effekt som med SD’s tunnelbanereklam och vänsteranarkisterna!
Dom bet sig i svansen. Hårt! Så även dessa ynkliga s.k. journalister.
Allt gott! ??

tor berg
tor berg
6 years ago

De regjerende i Sverige + media, gjør nok en gang sitt svik mot sine naboland. SLik de gjorde mot Finnland, så mot Norge. Nå gjør de det mot hele Norden, er det dette som så flott kalles den “nordiske modellen” Er det bevisst av den regjerende makt å undergrave de Nordiske land, eller hva er hensikter og ta inn såpass mange mennesker som man ikke makter ta i mot på en verdig måte. Slik jeg har forstått tallene så tok Sverige ca 80 000 innvandrere ifjor, til nå godt over 70 tusen + de siste hendelsene. Hva slags liv tilbyr… Read more »

Tina
Tina
6 years ago

Julia Ceasar, jag har nyligen blivit en av dina läsare, du skriver det jag ibland tänker därav blir det så
intressant att läsa dina texter.

Asystoli
Asystoli
6 years ago

Om jag kunde göra något minsta lilla för att ge dig stöd så skulle jag också utan att tveka göra det! /Nisse i Hökarängen

Håkan Johansson
Håkan Johansson
6 years ago

Hej Julia, Du har mitt fulla stöd och jag lyssnade på hela intervjun i Avpixlat. Jag återkom till Sverige 2008 efter många år i Asien. Min familj är mångkulturell, frun Thai Chinese och sönerna Swedish Thai Chinese. Under mina 15 år utomlands var jag långa tider i det islamiska bältet, mer än ett år i Iran och många år i Indonesien och andra islamiska länder som Pakistan. Jag har alltså sett islam från insidan och hade omfattande erfarenhet av Sovietunionen som referens. Mina erfarenheter från Iran är skrämmande, ett religiöst islamiskt fascistiskt system. Men hela det islamiska bältet lider av… Read more »

Cami
Cami
6 years ago

Skickar stora kramar och ett stor tack för att du finns, för att du orkar fortsätta finnas som Julia Caesar… För vi behöver dig, Sverige behöver dig…Jag som utförsäkrad och tillintetgjord, fattiggjord av politiken behöver dig… För jag vill veta vad som händer…på riktigt! Jag ser ju med egna ögon hur samhället förändras…Jag kan nu inte själv ens gå ut på kvällen med min hund utan att riskera att få glåpord kastade efter mig av killgäng…Får känslan av att de söker bråk, de söker en anledning till att attackera mig. Om jag skulle svara emot, ropa något tillbaka, då kommer… Read more »

Inge Fidelstad
Inge Fidelstad
6 years ago

Hei Julia! Sender en hilsen fra Oslo. Du er en fantastisk skribent og jeg elsker å lese dine ord. Håper du står i mot denne kampanjen fra ‘sannhetsministeriet’. Lykke til i mange år framover!

tornuggleman
tornuggleman
6 years ago

Jag är oerhört tacksam för ER alla på snaphanen.dk ! Och Julias numera väldigt typiska åsiktsförföljelse har drabbat många fler. Dennna ugglan har fått hot o trackasserier . Via researchgruppen, AFA, Aftonbladet samt Expressen har mina personuppgifter lagts ut på nätet . Här är journalister välkomna in. Sedan låser jag dörren… Måste verkligen tacka Julia för hennes underbara krönikor, vilka jag läst i åratal. Hoppas nu att då SD-stödet nu är 25% är VI kan känna oss lugnare. Och svensk slaskmedia ? De pissar i motvind allihopa !!! Ju mer lögner o förnekelse JUNTANS anställda fnask försöker tuta i folket/ev… Read more »

UNbelivable
UNbelivable
6 years ago

Hycklaren Barbro jöberger,

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  UNbelivable

Inte als – hon säger och avslörar bara alla de otrevliga sanninger, som PK-media desperat
försökar att dölja, omskriva och förtiga, därför att deras multi-kulti luftslott nu hållar på att
falla ihop under dom.

Vem vet? – kanske kommer även du att vakna upp till verklighetens värld nån vacker dag,
när “kulturberikningen” når till en gata när din skyddade bostad? 😉

UNbelivable
UNbelivable
6 years ago

Vad för otrevliga sanningar?, att invandrare har lägre IQ än svenskar? eller att hon anser att muslimers troslära lär dem att våldta kvinnor?. Anser du det vara sanningar? eller anser du henne ha rätt om en troslära som hon inte besitter någon form av kunskap om men som hon jättegärna svartmålar?. Jag bor i ett kulturberikat område och har bott så i 20 + år kom inte hit och försök rättfärdiga hennes skitsnack och hittepå. En Mytoman är vad hon är, jag är klarvaken men frågan är varför alla här inne lever i hennes drömvärld.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
6 years ago
Reply to  UNbelivable

Det är ”Otroligt” att det går an att vara så okunnig. Forskning om intelligens är en gren inom vetenskapen http://en.metapedia.org/wiki/Race_and_intelligence Richard Lynn http://www.rlynn.co.uk/ och Tatu Vanhanen http://swedishdissident.blogspot.se/2013/04/tatu-vanhanen-limits-of-democratization.html är två väletablerade forskare, numera professorer emeriti. Även om resultatet av expertgranskad forskning inte stämmer med ens egna inbillningar eller förutfattade meningar, är det forskningsrönen som gäller. Om islams sanktionerande av våldtäkt kan man läsa i koranen 2:223, 4:3, 4:24, 23:1-6, 33:50 och i 70:22:30. Vidare i: – Al-Tabari 39:194, sanktionerar sex med slavflickor – Shahih Muslim 3249, berättar om att ge en kvinna en näve mat för att kunna använda hennes vagina… Read more »

UNbelivable
UNbelivable
6 years ago

Till och börja med om den första länken du skickade ang IQ. ” “Metapedia is a wiki site, established circa 2005-2006, that promotes an anti-American (Euro-centric), racist, and antisemitic view of politics, culture, the arts and sciences. Available in English and now in ten additional languages, Metapedia also maintains links to WikiSlavia, in Russian and Siberian. The site labels the Holocaust as “the holohoax” and denigrates both the character and intelligence of black people, Jews and other non-European peoples. The site lists Conservapedia accuses Conservapedia of promoting a neoconservative worldview and ironically being “rife with Marxist phraseology”,[1] presumably because Conservapedia… Read more »

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
6 years ago
Reply to  UNbelivable

Har du hört talas om olika osakliga argumentationstekniker och argumentationsfel? Om inte, så ger jag en mycket kort sammanfattning av sådana som är hämtade från Wikipedia. – Argumentum ad hominem: Ett osakligt argument och därmed ett argumentationsfel som handlar om en argumentatörs karaktär, förmåga eller avsikter i stället för själva sakfrågan. Ett ad hominem-argument kan antingen vara ett personangrepp eller ett genetiskt argument. Genetisk argumentation innebär att man låter trovärdigheten hos en tes avgöras av vem/vilka som argumenterar för eller mot tesen. – Argumentum ad ignorantiam: Att hävda att frånvaron av bevis är ett bevis (argument till okunnigheten). – Argumentum… Read more »

UNbelivable
UNbelivable
6 years ago

Återigen bevisar du bara din ignorans, Har varken ork eller tid och ge dig lektioner i Quran och Sunnah. för du skiftade Samtalsämnet ifrån rättfärdigande av våldtäkt som inte finns i varken Quran eller Sunnah, till Jihad? kortfattat 1 Quranen tolkas utmed Quranen. 2 Quranen tolkas utmed profetens SUNNAH av dem lärda, inte av dig inte av mig utan personer som ägnar sitt liv åt Religonen med korrekt troslära. De lärda lär resten av befolkningen etc…. u get the point. Återigen så klipper du o klistrar från Robert Spencer och bara översätter. Knut Bernströms översättning har en hel del Aqidah… Read more »

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
6 years ago
Reply to  UNbelivable

Du är bra på att begagna dig av de fyra lögner (taqiyya, kitman, tawriya och muruna) som muhammedanerna får använda sig av i kontakter med de otrogna. Skriv gärna till Snaphanen och be om att få publicera en artikel om dessa. I denna kan du även inkludera eventuella tillåtelser som du kan finna i Bibeln om att ljuga för de otrogna.

UNbelivable
UNbelivable
6 years ago

Kanske du som är blind och inte kan se utanför din bubbla som du har byggt upp baserat på tvivel som du läser online. Jag skriver inte om något jag inte är insatt i dvs Bibeln. Lögner är inte till för troende människor, spelar dock ingen roll vad man skriver till dig du har redan byggt upp vägg.

ɱØяñιηg$ʇðя
6 years ago
Reply to  UNbelivable

Det är också allmänt känt att svenska Wikipedia sedan länge blivit kapat av rödstrumpor som raderar allt som inte stämmer överens med deras syn på verkligheten. Men Wikipedia kanske är godkänd källa för dig?

UNbelivable
UNbelivable
6 years ago

lätt och påstå något, har inte använt Wiki här så vart vill du komma med detta påstående?

Peter Pan
Peter Pan
6 years ago

Det är rätt, Julia! Stå på dig! Du har inte gjort någonting som bryter mot någon lag. Du har bara skrivit på en Internet-site och (många, många) har läst vad du har skrivit. Kanske har inte alla orkat läsa hela dina krönikor, men alla har kunnat konstatera att du hanterar språket med bravur och att du skriver flyhänt och intressant om vår tids stora fråga. Det finns två fulknep som meningsmotståndare inom makt och media tar till när argumenten tryter. Det ena är att brunkleta och det andra är att försöka sätta etiketten “rättshaverist” på dem som man vill tysta.… Read more »

Sverigepartist
Sverigepartist
6 years ago

Julia, det är bara en tidsfråga när majoriteten svenskar (riktiga) tycker som du. Då kommer Niklas Gonnoréus och hans Exposlödder att bli villebråd för oss. Vi ska notera deras namn och vänta tills tiden kommer då vi ska hänga ut dem i skampålen och anklaga dem för det största folkförräder i som gjorts under 13.000 år. Hatet bland alla förföljda växer hela tiden och kommer att explodera på många sätt. Vänta bara till de IS-mördare som kommer bland syrierna börjar massmörda svenskar. Men tro inte att Gonnoréus och hans gelikar kommer att visa upp bilder på liken av svenska treåringar.… Read more »

londo
londo
6 years ago

Jag tänker på ett citat av Victor Hugo: “All the forces in the world are not so powerful as an idea whose time has come”. Multikulturalismen håller på att lida mot sitt slut. Vi ser hur stater och politiker vrider sig som fastspikade maskar. Konsekvenserna av deras mediernas och politikernas handlande håller på att förstöra stat efter stat och ibland sekellång frihet och jämlikhet som betalats med tidigare generationers blod kastades bort på självgodhetens altare. Tills slut börjar massorna se du har sett, Julia, och nu börjar de ta sig för pannan. Vad har vi gjort! Journalisterna som nu förföljer… Read more »

UNbelivable
UNbelivable
6 years ago

När hyckleriet talar för sig själv, lätt och hänga ut andra människor men när du själv får ljuset på dig så är det synd om dig, tsss

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  UNbelivable

Hon har inte hängt dom ut – det var offentliga uppgifter. Nicklas Orrenius uppgir ju själv sitt numret på sin arbetstelefon överallt, när han påstår (!) sig att vara “interesserat” av folks åsikter och vill att de ska kontakta honom – naturligtvis med helt andra intentioner som den agenda- och propaganda-“journalist” han faktiskt är, vilket JC naturligtvis strax insåg var den verkliga årsaken till hans besök och intimiderings- försök. Kanske borda du också börja fatta, värför det är / var viktigt för JC att ha sin anonymitet, när hon skrivar sina kontroversiella krönikar, som absolut inte fallar i god jord… Read more »

John Carr
John Carr
6 years ago

Fint skrivet Julia. Det är tur att sådana som Du finns. Det är bara en ting jag inte kan begripa:
Flyktingar “flyr” rakt igenom polisens avspärrningar från Danmark till Sverige.
Inte visste jag att det var krig i Danmark.
Jag måste tydligen läsa på bättre 😉

Snowflinga
Snowflinga
6 years ago

Tack Julia Caesar att du fortsätter att skriva. Din röst behövs för annars skulle en vikig gestalt saknas. Fortsätt att lysa upp vägen mot ett bättre framtid.

asbjørn bergseng
asbjørn bergseng
6 years ago

Joda, du leses og følges av mange Julia, også i Norge….

Singoalla
Singoalla
6 years ago

Jag vaknade orolig halv fyra i morse. Öppnade paden och knappade in Snaphanen. Och blev så glad över att du finns där. Lycka till! Jag har inte skickat något vykort, eftersom jag är en lat pch oföretagsam människa. Det är tur att det finns sådana som du, “Julia”. Ha en alla tiders dag!

trackback

[…] Caesar: Mardrömmen 29. augusti 2015, PDF Julia Caesar: Rapport från skampålen 6. september 2015, PDF Arg blattes Youtube-klipp (10 min välvalda ord; jo han kallar sig faktiskt så) Avpixlat: Annika […]

GustaWasa
GustaWasa
6 years ago

“Uppsåtet för skamkören i gammelmedia och deras arma följe ligger i öppen dag: att en gång för alla täppa till truten på mig. Enligt planen borde jag vara tillintetgjord på ett eller annat sätt vid det här laget. Epiteten varierar mellan “strålkäring”, “sd-fitta”, “inbillningssjuk”, “inflytelserik opinionsbildare” och “makthavare” och en mängd andra som jag inte har hunnit ta del av. Ett ganska brett spektrum får man säga”. slut citat. Den statsminister som inte mäktar med att säga alla dessa ord, använder det mindre svåra ordet “fascist” till de medborgare som statsministern Stefan Löfven avskyr. Det är annat det än vad… Read more »

nellie999
nellie999
6 years ago

Liksom…. Vem faaen är Annika Hamrud? Snacka om självmål. I den artikel i Expressen där hennes avsikt är att svartmåla pseudonymen Julia Caesar (samt avslöja dennes identitet) så lyckas hon med att i princip via varje “angrepp” göra bort sig fullständigt. Och ingen av hennes kollegor alternativ chefredaktör Wolodarski lyckas med att lägga märke till detta. Det i sig självt är fantastiskt. Nivån på svensk massmedia är orsak nog att migrera (såvida man inte väljer nån form av akut lobotomi) men man gråter ändå salta tårar över Sverige. Kalla mig nostalgisk – men jag minns ett riktigt fint land. Näst… Read more »

qelizabeth
qelizabeth
6 years ago

Bästa Julia Caesar!

Jag fruktade stort att jag hade läst din sista krönika när detta fruktansvärda, smutsiga drev gick igång. Och nu finner jag att du istället stigit stark som Fågel Fenix ur askan!!

Hamrud och Orrenius onda avsikter har smitt dig ett helt nytt, än starkare pansar. Helt underbart, bättre än någonsin – tack för din kamp!

parvo_x86
parvo_x86
6 years ago

Om man försöker se det hela positivt så har du nog dubblerat antalet läsare på bloggen (antagligen mycket mer än så). Jag hade hört talas om dig innan men aldrig faktiskt läst vad du skrivit. Nu väntar jag med iver på nästa krönika från dig.

Du är en otroligt viktig röst i Sveriges medialandskap nu. Stå på dig och låt faktumet att en väldigt stor del av landet backar upp dig göra dig starkare.

Förlorarna i den här historien är media. DN och Expressen är numera inlagda i min routers blocklista. Inga mer reklamintäkter för dem.

Hans Karlsson
Hans Karlsson
6 years ago

Tack underbara go’a Julia för att du finns och fortfarande står upprätt efter stormen! Jag vill också tacka Marika Formgren för att jag genom hennes artikel på Avpixlat fick kännedom om dig. Kände inte till dig tidigare – tyvärr. Men nu har jag läst flera av dina artiklar. Dina ord är mina tankar! Därför jag vill då också tacka Annika Hamrud, som med sin artikel gjorde ett ypperligt jobb. Hon gjorde dig känd för den stora massan, som liksom jag inte tidigare hade hört talas om dig och fick oss att inse hur vämjelig media är idag. För oss alla… Read more »

SefastTronde
SefastTronde
6 years ago

Tack “Julia”, du är helt fenomenal i konsten att formulera dig. Och, jag förstår att det retar vissa politiskt korrekta redaktörer till vansinne, därför att de inte vågar debattera mot dig, bemöta dig i sak och spela med öppna kort. Du är värd all heder för din insats för sanningen, det fria ordet och människors rätt att tycka, tänka och faktiskt säga vad de vill. Betänk att du har långt fler bakom dig än de som är emot dig, även om de är hänsynslösa och farliga i sin odemokratiska hatiska attityd. Du har mångdubbelt fler sympatisörer än antagonister. Extremvänstern och… Read more »

Pestri
Pestri
6 years ago

Du är fantastisk Julia. Har alltid gillat dina krönikor som går emot strömmen av politiskt korrekthet. Hoppas att du förblir stark. Vi är många tusentals som stöttar dig. Så dålig stil av Hamrud att racka ner på dig på grund amalgamförgiftning och elöverkänslighet. Har själv lidit av amalgamförgiftning och det har inte varit lätt.

Fredrik
Fredrik
6 years ago

Tack.

eurozone
eurozone
6 years ago

Ursäkta kraftordet, men vilken jäkla tur att du fortsätter skriva “Julia”!
För tänk om vi vore utelämnade åt den “verklighet” som mainstream media förmedlar, där de flesta av oss inte känner igen oss.
Där kollektivismen som de har gemensamt med några kända ideologier gör individuell frihet till något fult och icke önskvärt.
Nu kan jag med tillförsikt se framåt igen.

Cavatus
6 years ago

Vi ska inte förglömma att dagens unga journalister är barn av dagens skola. Deras förmåga till kritiskt tänkande är begränsad. De är uppfostrade och utbildade enligt “värdegrunden”, dvs ett värdegrundsdemokratisk synsätt, där endast godkända åsikter accepteras. För andra åsikter finns ingen som helst tolerans. Dagens unga journalister saknar på grund av detta en historisk plattform och har därför varit enkla att manipulera i värdegrundsarbetet. De är hjärntvättade och dumma på samma gång. Istället får gå vi nu till den gamla rävarna, typ Julia, Ortmark och Orup, för att få exempel på hur en kritiskt tänkande och konsekvensneutral journalist arbetar, där… Read more »

haugianer
haugianer
6 years ago

Takk, Julia.Du er suverent oppgående,ennå.Faen ta det nedrige MSM.Hilsen fra Hamar, Norge.

malte
malte
6 years ago

Heja Julia! Stå på dig! Du är vårt ljus i mörkret!

quinna
quinna
6 years ago

Vi behöver många fler Julior som kan sprida ljus i mörkret. Julior som vägrar dansa med djävulen.

Jag läser allt du skriver med stor behållning. Tack för att du finns!

Erik Marlandson
Erik Marlandson
6 years ago

Underbart Julia, att du inte låter dig malas ner i värdegrundskvarnen av det PK-korrekta drevet. DN, Expressen och Aftonbladet är för alltid borta från mitt hem. Jag tar inte ens ett gratisex på hotell eller på andra ställen. Radiolicensen är nästa problem, tyvärr betald fram till december. Det var så kul att se Wolodarski fly från frågor i Almedalen, att höra Orrenius gnälla över att någon ringt hans jobbtelefon och sagt arga saker. Dessa PK-riddare tål inget av det de själva dagligen utsätter oliktänkande medborgare för, så ynklig var den blänkande rustningen. Det är så vackert att se dessa media… Read more »

trackback

[…] Läs hela krönikan på Snaphanen. […]

357
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x