15
sep
Seneste opdatering: 15/9-15 kl. 0658
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jan Myrdal forsvarer Sverigedemokraterna

Modtageren af Leninprisen der rejste til Teheran og faldt Salman Rushdie i ryggen og stĂžttede Pol Pot og de RĂžde Khmerer. Tiden er sandelig af lave:

Man kan hÀvda att jag hÀr inte formulerar lagom som anstÄr en demokratisk svensk författare. Men det jag skriver Àr vad folk vet inför den mot Europa och till Sverige invÀllande flyktingvÄgen. Varför skulle de vilja rösta för nÄgot av de ansvariga partierna?

Eller ta jĂ€rnvĂ€gen. Alla upplever vi förseningar och svĂ„righeter. Alla vet vad de beror pĂ„. Bristande underhĂ„ll. Varför? Falska och skeva beslut i riksdagen! Jag vet inte om Åkesson skulle ha gjort det bĂ€ttre. Men han bĂ€r i vart fall inget ansvar för dagens elĂ€nde.

Eller ta bostÀderna. Inte heller dÀr Àr det nÄgon Gud eller nÄgra dolda allmÀnna ekonomiska krafter som skapat det elÀnde dÀr ungdomar tvingas vara mammisar upp i trettioÄrsÄldern. Det Àr ingen svÄrighet att kartlÀgga vilka beslut de senaste decennierna som partier pÄ Helgeandsholmen i samförstÄnd genomfört för att Ästadkomma detta.För att inte tala om arbetslösheten.

En gÄng röstade 50 procent och mer pÄ socialdemokraterna. Inte för att de var Àlskade (BetonghÀckar och Görsossar, kallades de mÀnniskor emellan minns jag) men de hade utfÀrdat löften 1932 och hÄllit dem, knaggligt men dock.

Detta svenska folk – ocksĂ„ de hit sammanblĂ„sta lite hĂ€r och dĂ€rifrĂ„n – Ă€r varken rasistiskt, homofobt eller frĂ€mlingsfientligt men det tycks inte riktigt lĂ€ngre tro pĂ„ en vĂ€nstersida som politiskt visat sig vara en vĂ€nger eller en högersida som visat sig vara hönster. Inte vet jag om de tror att en Åkesson vore sĂ„ mycket bĂ€ttre – jag gör det i vart fall inte – men han Ă€r dock inte ansvarig för allt detta! NĂ€r luften pyser ur ballongen

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar Edlund
Gunnar Edlund
7 years ago

Mycket skall man höra innan öronen trillar av. (Svenskt ordsprÄk)

Gabrovitcs
Gabrovitcs
7 years ago

Myrdal har alltid svurit i kyrkan sÄ att sÀga och han Àr ju konsekvent.

Louis B Knockel
Louis B Knockel
7 years ago

Da Fanden blev gammel, gik han i kloster. Myrdal, fÞdt 1927, er Äbenbart pÄ vej derhen.

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Myrdal kanske har fÄtt nya spÀnnande grannar inpÄ knuten?

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x