4
okt
Seneste opdatering: 5/10-15 kl. 0352
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Se evt. interview med Morgan Johansson på link) Der er mange skyldige gennem årtier, men nu kommer Morgan og Stefan til at sidde med aben for hvad der beskrives som et Akut katastrofläge på asylområdet. De kunne bare have holdt sig væk, det ville jeg have gjort, at have ondt af dem, ligger mig fjernt. Vi der kritiserede dem for ti og femten år siden havde ret, men de ville hellere køre landet ind i en betonmur og smide skældsord efter os..

Danske journalister har endnu ikke fanget dybden af den svenske krise, af den enkle grund at svenske journalister af gammel vane holder hånden over politikerne, så rapporteringen er neddæmpet. Det kan dog ikke holdes neddæmpet, det er 40 års fantasterier der skal foretage en mavelanding. på få uger eller måneder. Det bliver spektakulært. Med lidt held så spektakulært, at danske og norske politikere får et chock, de har trængt til i nogen tid.

Denne regering kan være væk om få måneder, ja om en uge. Det bliver et grimt, grimt efterår at være svensk politiker i. Tino Sanandaji ridser det op

Migrationsminister Morgan Johansson höll idag presskonferens om kaoset med tusen flyktingar per dag: “Det kommer bli svårare innan det blir bättre. Men vi kan klara det här som land.” Regeringen låtsas fortfarande att detta är en temporär kris som berör ett begränsat antal flyktingar redan på flykt.

Invandringspolitiken har radikalt ändrats samtidigt som man ljuger om nästan varje detalj. Ingenting tyder på att Sverige kan hantera den nuvarande krisen så länge mediebevakningen präglas av strukturell oärlighet. Flödet består, och det ser nu ut som att de med invandrarbakgrund om den nuvarande takten bibehålls kommer att bli Sveriges majoritetsbefolkning inom 10-15 år. Landets makthavare har bestämt sig för ett radikalt, irreversibelt och aldrig prövat samhällsexperiment. Det enda som kan stoppa krisen är att återgå till en mer restriktiv flyktingpolitik, stänga gränserna och erbjuda skydd åt flyktingarna med en massiv biståndssatsning. Detta är omöjligt så länge debatten domineras av flykt från en jobbig verklighet.

Anna Dahlberg: Alla flyr ansvaret för flyktingsituationen

Det är dags att erkänna det uppenbara – dagens nivå på flyktingmottagandet är ohållbar.

Det visar att denna flyktingvåg inte kommer att sluta med Syrienkriget. Så frågan vi måste ställa oss är denna: Klarar Sverige detta? Har vi kapacitet att uthålligt ta emot så här många människor?

Socialdemokraterna och Moderaterna måste nu gemensamt inse att vi befinner oss i en krissituation som kräver ett ledarskap utöver det vanliga. Jag har tidigare listat en rad förslag på hur Sverige kan anpassa sin migrationspolitik till övriga Europa, såsom tillfälliga uppehållstillstånd. Regeringen behöver också aktivt signalera till omvärlden att vi har nått gränsen för vår kapacitet att ta emot i nuläget.

Sverige er i en ukontrollabel spiralbevægelse, det ‘staller’ som et fly. Et af de bedste steder at følge detaljerne, er hos Johan Westerholm: Klassisk underrättelseprognos

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
40 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Jostein Bjoerkmo2
Jostein Bjoerkmo2
6 years ago

Om unge våpenføre menn som blir omtalt som barn av Trine Schei Grande( V)i trontaledebatten i dag. Og om muligheten av at det kommer flere slike jihadister. Om “flyktningene” og migrantene fra denne krigen. En av syrias ministre hadde nettopp gått ut med at de trygt kan vende hjem. Hvis nå EU klarer å få til en avtale med Tyrkia slik at 70 millioner muslimer kan reise visumfritt inn i Europa i bytte mot at tyrkerne oppretter flere leire for syriske flykninger, hva vil skje da? Dette må da være en historisk dårlig avtale som øker innreisingen til Europa. For… Read more »

Mike E
Mike E
6 years ago

Det er faktisk ikke journalisterne der holder hånden over politikerne. I Sverige er det journalisterne, især på “public service” SVT/SR, bestemmer hvad politiker må skrive og sigee. Politiker der forsigtigt prøver sætte spørgsmål ved masseindvandringen bliver anklaget for at være islamofober, racister, “invandringsfientliga” og at gå SDs ærinde. De risikerer at miste job, venner, ja, familie.

Snaphanen DK København
Reply to  Mike E

Det er vel begge veje. Hvis du hører på interviews i anlednings af pressekonferencen, genlyder rummet nærmest af alle de spørgsmål, som ikke bliver stillet. til bla. Morgan Johansson.

Lotta
Lotta
6 years ago
Reply to  Mike E

Jag håller med. Tidningarna/journalisterna är ofta de som driver dagordningen och politikerna måste dansa efter deras pipa. Så upppfattar jag det. Ofta använder man sig av någon slags moralisk och känslomässig utpressning för att få politiker som vågar sig på att vilja sätta gränser att knäckas. ( Nu har de dessvärre inte varit så många som vågat) När drevet går kroknar även den tuffaste person, ingen kul sits. Och precis som du säger brukar man spela ut rasistkortet eller något annat PK-kort. Funkar hvergang! Rädslan styr.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Mike E

Men journalisterne kan jo også sagtens styre de børnepolitikere de har i Sverige. Ingen af dem tør jo sætte dem på plads. Eller også ER de bare så dumme..?!

Jostein Bjoerkmo2
Jostein Bjoerkmo2
6 years ago

Her er en dame som har sett en løsning 🙂

http://www.friatider.se/kd-kravet-lat-invandrare-slippa-betala-skatt

Anna Svensson
6 years ago

Ja, och vilken lösning! De får redan allt gratis, alla förmåner, all hjälp, skatt betalar de flesta inte heller – men det räcker inte för KD’s Ebba Thor-Busch. Hur tänker dessa politiker?

Anna Svensson
6 years ago

OT, men minst lika viktigt:
Ni som är emot Cecilia Malmströms förslag på TTIP och CETA, där EU förvägrar oss både information och ställningstagande, v g och hjälp till att tvinga fram en folkomröstning genom att signera här:

https://www.campact.de/ttip-ebi/ebi-appell/empfehlen/

Anna Svensson
6 years ago

Vem som helst har kunnat se detta för länge sedan, dock inte sjuklöverpolitiker.

Lotta
Lotta
6 years ago

Dom där politiker- och journalist-dårarna! Hur ska dom kunna leva med sig själva efter vad dom gjort?!! Istället för att vara folkets företrädare har dom valt att få vara med i klubben av “dom som räknas”. Usla, jag-svaga uppåtsträvande brunnäsor som skulle kunna sälja sin själ för första bästa ryggdunk av inneklubbens ordföranden. Dom har valt sin karriär och satt kniv i oss! Blä på er! Politikerdårar! Citerar en politiker som erkänt sanningen: “Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället.… Read more »

Pantherinae
Pantherinae
6 years ago

Sverige er det bedste eksempel på at ligegyldigt hvilken opgave en stat sættes til at løse, så er den den mindst egnede til det. At skabe en virksomhed og kalde den staten, for blandt andet at tage vare på arbejdskraftsudbuddet og hjælpe resten af verdens folkeslag, med det man nu kunne undvære på det projekt, som to mindre opgaver de var sat til at løse for det svenske folk, viser at en virksomhed, her en såkaldt stat, i en monopolsituation ALDRIG kan lave andet end tyveri, udnyttelse og korruption.

Snaphanen DK København
Reply to  Pantherinae

Hvadenten de løser den eller ej, den svenske befolkning er er komplet ændret, når det er overstået.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
6 years ago

Vel, man kan i alle fall være lettet over at majoriteten av “syrere” svenskene har tatt imot er kvinner og barn..

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago

Dessa godhetsapostlar är INTE ledare och vet inte alls hur de ska stoppa strömmarna och eftersom signalerna som skickades ut förra året löd: välkommen till Sverige! Vi behöver er alla! Ni får bostad, fri skola, sjukvård, utbildning osv… Är allt redan försent. Skulle dessa godhetsapostlar plötsligt strypa allt detta, ja då blir Sverige ett laglöst land inom några veckor. Attentat, rån, misshandel och terrordåd skulle stå som spön i backarna!

chainmail
chainmail
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Och då är jag gärna med och driver ut dem allesammans…

Lotta
Lotta
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Precis!

chainmail
chainmail
6 years ago

Jag är med på att stänga gränserna, ompröva uppehållstillstånd, utestänga invandrare från välfärd, deportera invandrare, utestänga invandrare från medborgarskap och politik, lämna Schengen, riva upp Dublinförordningen, gå ur FN men jag är inte med på enorma satsningar på bistånd utan möjligen en liten del av det som blir över när Sverige är återuppbyggt. Det är nog nu!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  chainmail

NF skapades av John D Rockefeller och marken där FN-huset ligger skänktes av Nelson Rockefeller. Så det finns tydliga kopplingar till familjen vad gäller båda organisationerna. En orsak så god som någon att helt avveckla den fördömda organisationen en gång för alla.

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Man kan strekke en strikk…så langt, men ikke lengre, då sprikker den går i 2, en uomtvistelig lov, som er ståa i Sverige… Igjennonm Svenske venner som jobber i systemet kan de beretta at det er stor uro/opprør bl muslimer/innv som blir plassert i fengsler og gymnsaler, som sjelvklart ingen PK avis berettar om. Det enda Løfven klager på er at hyran er for høg…den Hell idiot. Så må svenskene finne seg i denne oversvømmelse av innvandrere også…som dom flesta gjør igjennom århundre med praksis, stå i kø og hold kjeft og la politikerne styre, bestemme og tenke for dere…hjernevask.… Read more »

invernes
invernes
6 years ago

Jeg savner dagens Søndagskrønika.

MollyM
MollyM
6 years ago
Reply to  invernes

Jeg med!

Snaphanen DK København
Reply to  MollyM

der kommer nogle ophold nu

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Du kunne evt. lægge nogle relevante repriser op, Steen –
Expressen & co. har jo skaffet JC og dig mange nye læsere,
der måske aldrig har fået chancen før 🙂

Er du ellers ved at være kommet på højkant igen?

Julia Caesar
Julia Caesar
6 years ago
Reply to  invernes

Under oktober är jag upptagen av helt andra saker än att skriva krönikor. Håll ut!

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Julia Caesar

Ta på dig den tid du behöver, desto gladare blir vi när vi åter kan njuta av en ny krönika när den väl kommer.

John Hansen
John Hansen
6 years ago

Anders Danielsson, generaldirektør på Migrationsverket sammenligner seg med Winston Churchill når han blir spurt om det ikke er en øvre grense for antall flyktninger Sverige kan ta. Han utdyper overfor Aftenposten: – Husk hva britenes statsminister Winston Churchill sa under krigen: «We will never surrender.» Vi gir oss aldri. Tenk om han hadde sagt «We will surrender», vi gir oss. Hva slags lederskap ville det være? Churchill kunne ikke være sikker på at britene ville vinne krigen, men det er ikke det det handler om. Det handler om en leder som sier at det går an å løse denne oppgaven.… Read more »

MollyM
MollyM
6 years ago
Reply to  John Hansen

Den påstand kan vendes om. Jeg vil jo påstå, at den svenske regering HAR sagt “We will surrender” … underforstået: lad bare hele verden komme op til os, det gør slet ikke noget, hvis “du gamla, du fria” forsvinder fra landkortet!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  MollyM

eller “We have already surrendered” 😉

MollyM
MollyM
6 years ago

Du har ret – past tense er mere passende her 😉

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  MollyM

Perfect tense, actually ( førnutid ) 😉

MollyM
MollyM
6 years ago

Touche, monsieur! Handlingen ER i al fald fuldbyrdet, he he …

Anna Svensson
6 years ago

Vi behövde inte ens Mogens Glistrups telefonsvarare 😉

Usladdet
6 years ago
Reply to  John Hansen

Anders Danielsson har skrevet seg selv inn i historiebøkene som en av dem som ødela Sverige.

Snaphanen DK København
Reply to  John Hansen

selvfølgelig er der grænser. Han har lige ramt en af dem. Der er andre

latmask
latmask
6 years ago
Reply to  John Hansen

Han liknar snarare Hitler under 1944-1945 som hela tiden upprepade att Tyskland aldrig ger upp utan ska segra.

SamS
SamS
6 years ago

“Invandringspolitiken har radikalt ändrats samtidigt som man ljuger om nästan varje detalj. Ingenting tyder på att Sverige kan hantera den nuvarande krisen så länge mediebevakningen präglas av strukturell oärlighet.” Jag såg i efterhand intervjun med svenske migrationsministern Morgan Johansson, angående senaste tidens exceptionella invandring, där han beskrev flyktingsituationen så långt gången att man snart måste vidta extraordinära åtgärder. “Extraordinära åtgärder”, då spetsar man ju automatiskt öronen. Vad menar han, vad avses, vad kommer vi nu få se??? Expropriation? Det har man börjat med i Hamburg t ex. Vem som helst vill ju veta detta, men “journalisten” ställde inte ens en… Read more »

Snaphanen DK København
Reply to  SamS

Situationen er nu eksplosiv. Hvad som helst kan ske. Sverige har ikke engang kræfter til at samle de 100 000 i asylsystmet, og sende dem hjem. Det ville løse problemet, men de ville gøre oprør, at Sverige har ikke en hær, der kan klare det. Sverige vil ikke engang lukke for tilstrømningen. 1300 nye hver dag, der vil bidrage til den brand, der er lagt tilrette.

Du har ret, at at man ser svenske journalister beskyttet politikerene, hvis amatøragtge uduelighed overhovedet har fremkaldt situationen. Sverige er meget labilt nu, Danmark og Norge bør holde det under indgående opsyn

MollyM
MollyM
6 years ago
Reply to  SamS

Der er desværre meget få journalister, der i vore dage rapporterer upartisk – som de jo naturligvis burde! Da de fleste journalister ydermere ligger til venstre på den politiske skala, ja, så har vi jo desværre et problem. “Journalistisk Venstreparti” er et faktum. Sørgeligt, som alle gamle normer skrider i disse tider … man kan kun blive mere og mere pessimistisk og opgivende

Mike E
Mike E
6 years ago
Reply to  SamS

Det är de svenska journalisterna som är de drivande aktivisterna i Sverige. De döljer, filtrerar och ljuger helt öppet nu. Det är politikerna som är rädda för journalisterna, och inte omvänt. Ingen politiker vågar antyda att han är kritisk till massinvandringen. Svensk “public service” är värst på grund av att de har total makt över den nyhetsström i radio & TV som svenska folket få tillgång till. SVT/SR försöker nu inte ens verka objektiva utan bedriver nu helt öppet vänsteraktivistisk journalistik. Inte ens de få journalister som är kritiska vågar utmana SVT/SR komplexet.Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har skrivit om… Read more »

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x