12
okt
Seneste opdatering: 13/10-15 kl. 1429
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er en rasende interessant analyse af Sverige. Man skal et lille kvarter ind, så kommer analysen af den ytringsfrihed, der reelt ikke findes i Sverige. Derefter analysen af venstrefløjen og liberalisternes barokke tro på, at hvis man øger indvandringen, vil færre stemme på Sverigedemokraterne. Og jeg jeg skal love for, de øger den. Små 10.000 kom søgte asyl sidste uge, men SD øger alligevel. 1328 om dagen (!)

Nyhederne fra Sverige er af en sådan karakter nu, at man bare resignerer. De er alvorlige, og danske og norske politikere burde vågne op og interessere sig for dem. Sverige afskaffer først velfærdsstaten, så nationen. Antallet asylsøgere stiger også voldsomt til Danmark og Norge, og ingen af regeringerne vil helhjertet gøre noget ved det. Det er en sort tid.

Hening Mankell: Terminally crude and adolescent

Theodore Dalrymple skriver om den afdøde kriminalforfatter og venstreaktivist: “On the paradox of good writers with bad ideas.”

In one of his novels, apparently, Mankell returned to the subject of China and the Chinese: “The extraordinary global success of Wallander [his main character] did not . . . diminish [Mankell’s] engagement in causes. . . . He wrote one novel in which a Chinese man massacres an entire family in a remote Swedish village as revenge for the treatment meted out by their ancestors in the US in the 19th century.” What cause exactly, one might ask, is being promoted or supported here? The killing of Swedish villagers? Awareness of the Yellow Peril?

The righteousness of vengeance exacted upon the descendants of those who have wronged one’s distant ancestors? Mankell’s philosophy remained terminally crude and adolescent. According to the obituarist: “For the most part his books stayed closely aligned to the conventions of the 20th-century Swedish progressive aesthetic: chiefly that the rich are always morally repulsive; that Christianity is wicked, but the common decency of ordinary people is to be trusted; and that conventional respectability must always conceal and corrupt the real nature beneath, like a plaster beneath which the ulcer is silently growing.”

This is all an ideology, of course, rather than an aesthetic; but for anybody beyond the age of 18 or so to be surprised that outward respectability may hide a multitude of sins, and to conclude from this that respectability, therefore, is itself to be utterly rejected as a notion, is a sign either of having had no experience, or of failing to learn from it, and of being prey to an immature utopianism about human possibilities. It is not altogether surprising to learn that Mankell had difficulty with personal relationships, though whether his difficulties arose from his views or his views from his difficulties, I cannot say.

The passage quoted continues: “There is [in his novels] often some more open and honest society abroad—in the novels of Maj Sjöwall and Per Wahlöö [two other Swedish crime novelists] this was eastern Europe under Soviet rule—and the books are also marked by a profound sexual pessimism.” Having spent some time in Mozambique, Mankell returned to Sweden, where “he saw that Sweden had become a much more racist country than it had seemed in the 60s, when there were hardly any immigrants from outside Scandinavia there.”

How about that for political-correctness-tinted spectacles and willful disregard of obvious realities? And still I think his books may well have been good.

Jeg har heller ikke læst Mankell eller kriminalromaner overhovedet siden 1970’erne. Da læste jeg kommunistiske Sjöwall og Wahlöö fordi de var oppe i tiden, og jeg havde en raptus med Georges Simenon og læste rub og stub. Ingen an beskylde ham for at være politisk korrekt, og jeg ser da også efterpå at det alligevel vidner om min daværende litterære sans.

Jeg har set filmatiseringer af Mankell med gode svenske skuespillere. Det er politiske og politisk korrekte historier, hvor det usandsynlige forekommer: Onde skåninge der myrder en god marokkaner, hvilket næppe er forekommet i historisk tid.

Siden da har jeg syntes, at livet i sig selv var så spændende, at jeg ikke følte mig fristet af kriminalromaner, og da slet ikke de missionerende svenske, der partout vil gøre den uretfærdige verden retfærdig. “Rättvisa” er blandt top fem plusord i Sverige, som man ved. Desuden synes jeg, man skal læse verdenslitteraturen, når den nu er der. Ingen når alligevel at læse den hele.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
6 years ago

Fellesopprop mot politikernes håndtering av migrasjons krisen! ……–

http://spikerscorner.blogspot.no/2015/10/fellesopprop-mot-politikernes.html

GustaWasa
GustaWasa
6 years ago

Man kan säga att det finns grader i helvetet. Men detta pågår i hela Europa och av de allra flesta statschefer. Det är numer Östeuropeiska länder som gör motstånd mot den nya diktatorn som tagit plats i Bryssel-EU. ————————————————————————————————– Man skulle kunna säga att filmerna om zombierna nu har blivit en verklighet. En del hjärnstyrd folkmassa, som har som mål att beröva människorna deras del av en fritänkande hjärna. Detta styr av en politiker eliten, och som har sitt näste i Bryssel. Utan detta näste så hade inte statschefer i olika nationer varit så stöddiga som de nuförtiden är. Vad… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Deadline på DR2 (Danmarks Radio ~ SVT ) om situationen i Sverige efter DÖ har avlidat 😉

https://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-2015-10-12#!/00:02:27

Sverige – Aftale om Sverigedemokraterne brudt sammen

test test test
Stuerene (rumsrena) bliver de aldrig, mente de etablerede partier i december og
lovede hinanden i otte år at holde indvandrerkritiske Sverigedemokraterne udenfor
enhver parlamentarisk indflydelse. Aftalen blev forleden revet i stykker af de borgerlige
efter blot 10 måneder, mere end 100.000 flygtninge og flere meningsmålinger, hvor
SverigeDemokraterne er landets største parti. Men hvad betyder det for svensk politik?

Niels Krause-Kjær ser nærmere på det i aften.

invernes
invernes
6 years ago

Sverige er en trussel mot Norge Danmark og Finland , men vi mangler soldater til å gjøre noe med saken, de er kneblet av Nato.

Her et bilde av de ENSAMKOMMANDE FLYKTNINGBARN!
comment image

Jarla
Jarla
6 years ago
Reply to  invernes

och vi skickar våra återstående soldater till Afghanistan.

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

Jeg ved godt at mange sociale ydelser i Sverige er lavere end i Danmark, men hvordan HULEN har svenskerne råd til den enorme influx – blot i skoler, boliger, sygebehandling taler vi enorme udgifter(vi kan for min skyld godt se bort fra understøttelse osv. – det er enorme beløb, – men hjælpen er lille i forhold til i Danmark, så svært at sammenligne) ???
Har svenskerne en hemmelig aftale med Norge eller hur?

Jostein Bjoerkmo2
Jostein Bjoerkmo2
6 years ago

Hvis du går på statskuld.se finner du svaret på dette. Alt er lånefinansiert.
Håper på en kald fimbulvinter da Erna også skulle lage telleire.

Jarla
Jarla
6 years ago

Vi har inte råd. Vi (svenskarna) är inte tillfrågade. Våra röstsedlar ignoreras (gäller även M). Regeringarna är olagliga.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Nina bytte från S till SD

http://avpixlat.info/2015/10/12/nina-bytte-fran-s-till-sd/

Före detta socialdemokraten Nina Drakfors berättar för Granskning Sverige om sitt
val att överge partiet för SD, som man hos Socialdemokraterna i princip förbjudit sina
medlemmar att ens diskutera med då man vet att det inte går att vinna.

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

Hillary Clinton: “I love Denmark” – Danmark nævnt flere gange i demokraternes debat – Sverige og Norge kun nævnt EN gang hver – Hvorfor? Sverige er ikke længere noget forbillede – indvandringsudgifterne har UDHULET den svenske velfærdsstat og forårsaget en reel voldtægsts/voldsbølge uden historie – DERFOR! Jeg vild egentligt – for Sverige er jo alt andet lige MEGET mere kendt ude i verden, det er vel nærmest et ikon/et brand mens Danmark må tage sig til takke med lillebrorrollen -men tiderne skifter – for de nye opvoksende generationer vil Danmark være den nye repræsentant for Skandinavien – Sverige er ikke… Read more »

SamS
SamS
6 years ago

Sverige har visat sin ovilja att använda sig av någon form av signalpolitik. Men signalerna kommer att komma. Inifrån landet. Inom kort när ankomst till tältläger väntar kommer migranter söka sig till grannländerna. Det kommer leda till ett ökat tryck på Danmark, inte minst, eftersom Tyskland också har ett högt tryck på sig nu. Jag hoppas de danska politikerna orkar stå emot. Idag har svenska utrikesministern även uttalat att Sverige, till skillnad från andra EU-länder, inte betraktar Turkiet som säkert land. Svenskar kan dock åka på semester dit, men svenska politikers logik lämnar stora hål som alltid. Därmed kvarstår möjligheten… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  SamS

Jeps. De danske journalister og politikere forventer det samme, og har allerede truffet deres forholdsregler: De oplyser os dagligt om, hvor mange, der skønnes at have krydset grænsen, siden den og den dato. Men ikke om, hvor mange, der formodes taget videre, eller hvor mange, der helt konkret har søgt asyl her. Det sikrer, at vi er afskåret fra at vide, hvornår tendensen ændrer sig. Så Søren Pind og Lars Løkke Rasmussen – samt journalisterne – er sig det altså hundrede procent bevidst. I realiteten kan en drastisk forandring i situationen allerede være indtrådt. Vi ved det ikke. – –… Read more »

Sanningskommision
Sanningskommision
6 years ago

O.T. Tittar på BBC nu. Amerikanarna har släppt ”förnödenheter” till ”anti-IS-styrkor” i Syrien. När jag tjänstgjorde i Bosnien så landade omärkta Hercules-plan och lastade av ”förnödenheter” (vapen) till dåtidens IS, 7:e Muslimska Brigaden och Svarta Svanarna.Mest troligt släpper de ned mat och vapen till IS nu när deras logistiklinjer har pulvriserats av ryskt flyg.

Jostein Bjoerkmo2
Jostein Bjoerkmo2
6 years ago

Dette var ventet. Nusra fronten har fått sine stinger raketter likeså som skjedde i Afghanistan.

Sanningskommision
Sanningskommision
6 years ago

Exakt. Det ska bli intressant att följa. Obama och EU skyddar sina islamist-mördare.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago

OT I Julia Caesar kronik fra i gaar, bliver Agenda 21 udpeget som en hjoernesten i den ny verdensorden; en paastand som ogsaa er at finde i James Delingpoles ‘Watermelons’ om klimasvindel. Ved genlaesning af Delingpoles udmaerkede bog, fandt jeg flg. citat: It is the 4th Century AD and the Barbarians are at the Gates of Rome. Around the Imperial capitol, the citizens of the greatest civilization the world has ever known are tearing at their togas, quite unable to agree as to what—if anything—should be done. Some, peering over the ramparts towards the hairy hordes encamped across the Tiber… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Hmm… Det var lidt laengere, end det saa ud til i min notepad. Beklager.

Jostein Bjoerkmo2
Jostein Bjoerkmo2
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Hvis du skal skrive om rom folket kan du da ikke finne et annet sted å gjøre det på?

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago

Jeg synes nu citatet er meget passende, baade i forhold til hervaerende blogpost og til Julias kommentarer om Agenda 21.

Jarla
Jarla
6 years ago
Reply to  FelixKrull

efterträdd av Agenda 2030. = MPs program… Trojansk häst.

Rune Hansen
Rune Hansen
6 years ago

Psst, Jostein. Det handlede ikke om Rom. Det var bare en analogi

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x