15
okt
Seneste opdatering: 15/10-15 kl. 2203
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“There is a Great, Unexpressed Rage”

2 del af Die Zeit interviewet med Thilo Sarrazin. Første del er her.

Die Zeit: Aside from the fact that we do not believe that billions of people will start out from Africa — if they did, no fence could keep them out.

Thilo Sarrazin: Yeah, you should study a little military history. The British managed in WWI — without radar and, until 1916 — without aerial reconnaissance, it sealed the entire North Sea against blockade runners. Feel free to ask me what I would do if I were head of Frontex and had the political and financial means.

Die Zeit: So what would you do?

Thilo Sarrazin: I would capture every ship. Even if it were a not merchant ship, I would set its passengers ashore at the exact spot on the African coast where they started and destroy the boat. You may be sure — after six weeks, no more of them would start out and there will be no more boat refugees.

Die Zeit: Let’s think that through. You have a militarily secured, impenetrable border around the Schengen area. What do you do with war refugees from Syria?

Thilo Sarrazin: War refugees from Iraq and Syria should for then most part be accommodated near their homeland, that is in Turkey, northern Iraq and Jordan. And then, when the war is over, they can most easily return.

Die Zeit: That is, we should take no war refugees into Europe?

Thilo Sarrazin: I believe, to put it positively, war refugees should be accommodated near the location of he conflict.

Die Zeit: And if that overwhelms these countries? The situation in Lebanon is explosive, Jordan is extremely fragile, war against the IS prevails in Iraq…

Thilo Sarrazin: Turkey, Iraq, Lebanon, Jordan are the neighbor states. And there are the Gulf States or Saudi Arabia which are stinking rich and have taken not one foreign Arab and co-religionist. They have the primary responsibility to keep order in their region. But I would hold other European countries responsible too. I would not pay out one cent of the Greek aid package until the Greeks completely fulfill their obligations under the Dublin agreement. They ought to set up camps on Kos and Rhodes or wherever, near the border. And the Poles, Czechs and England must be brought to take in as many refugees as Sweden and Germany.

Die Zeit: And even then, you reach the point where you have to be concerned with the people who are now in Germany.

Thilo Sarrazin: But the answer to that depends on whether we proceed on the assumption that no more can come, or whether it will be a million this year, one-and-one-half million next year and five million the year after! But okay — the people who are here. There must be distinctions by origin — refugees from the Balkans should be sent back immediately.

Die Zeit: Without the asylum process?

Thilo Sarrazin: Basically yes. Or with a very abbreviated process. The Swiss are doing that successfully. They have no Balkan refugees. With the others, we distinguish according to war area — that leaves basically Syria. With all others — Eritrea, Somalia, etc., there is the suspicion that they are primarily economic refugees. In parallel, the right to asylum must be restricted to apply to political activists or people who are the object of genocidal persecution, but not for everyone who is being somehow oppressed in a dictatorship or incomplete democracy. Right to asylum as now defined means 80% of the world’s population can be here because of the conditions where they are. That is not tenable in the long run.

Die Zeit: Do you believe that a majority would support the policy you describe? Germans’ willingness to help speaks against that.

Thilo Sarrazin: I believe that a powerful, opinionated pressure on this question has been created by the emotional and completely one-sided reporting of the media, above all television. I have the impression that most people no longer have the self-confidence to express their feared and opinions. I can only say one thing: There is a great, unexpressed rage and a very great frustration which is by no means limited to Saxony.

Die Zeit: Rage and frustration at what?

Thilo Sarrazin: At a an amorphous an failed governmental policy concerning immigration and refugees. Do you know why my ideas have found so little agreement among well-paid gutmenschen like you and so much among ordinary people?

Die Zeit: We are all agog.

Thilo Sarrazin: Because the ordinary person does not feel threatened by doctors and engineers, but by people who are strong, who have muscles, can carryout simple activities and. by doing that, lower his pay or perhaps make him superfluous. If we bring in millions of immigrants prepared to work, we are putting powerful pressure on the bottom end of the job market. Politicians like Kaiuder de Maizière and, I hope, Merkel know that very well.

Oversat og publiceret af Gates of Vienna

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
6 years ago

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.

selma
selma
6 years ago

Jeg har nettopp sett Glazovs intervju med palestinsk flyktning i Europa, og Die Zeits intervju med Thilo Sarrazin. Det er synd bøkene hans ikke er oversatt til norsk. Noen bør gripe fatt i dette! Men kanskje finnes de på engelsk. Vi er inne i en absurd, farlig, uoversiktelig og uforutsigbar tid for Europa. Nå, mer enn noen gang tidligere, bør vi oversvømme våre politikere med mail/brev og uttrykke vår bekymring for landets fremtid. Vi ønsker trygge samfunn basert på vår egen kultur og tradisjoner, og at våre etterkommere skal kunne være borgere av frie, demokratiske land. Jeg er dessverre redd… Read more »

MollyM
MollyM
6 years ago

Må jeg anbefale, at man læser forsideartiklen i dagens danske ugentlige avis, “Weekendavisen” – den hedder “Nordens Mexico” og giver en helt igennem ædruelig, klar, begavet og sandfærdig analyse af den nuværende situation i Sverige. Klaus Wivels interview med Tino Sanandaji giver et eminent overblik over den REELLE situation. Hvis man som svensker kun får sin viden fra de officielle medier, som stort set alle fremstiller sandheden set gennem et “idealistisk” Pravda- filter, ja, så er man ilde informeret. Jeg tror ikke, man kan læse artiklen online uden at være abonnent, desværre. Men avisen kan jo købes, der er masser… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Skal journalister absolut fremstå så dumme..? Alt hvad Sarrazin siger er jo ganske simpelt elementært. Det eneste problem vi har er, at venstrefløjen igennem flere år har kørt en agenda, der nu har reduceret helt almindelig sund fornuft til kynisme og højrerabiat racisme. Vi er nu godt i gang med at ødelægge vores før så velfungerende samfund, pga. en helt igennem sindsyg og infantil venstrefløjs misforståede verdensbillede. Nu må det altså snart stoppe..! Det er ikke, kan ikke være og har aldrig været Europas problem, at store dele af verden overhovedet ikke kan finde ud af en skid. At man… Read more »

Dogen
Dogen
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Det er ikke lenger høyre og venstre. Det er for eller i mot. I midten har vi den grå, hodeløse massen.
Noen av de få politikerne som viser handlekraft er SD, som nå vil sette i gang sine egne tiltak innenfor de rammene de har. Et parti som våger å kalle en spade for en spade.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Jeg sidder lige og ser Vikings ( sæson III ), hvor der er en vikingpige,
der ligner Zenia Stampe helt vildt – er jeg mon ved at blive paranoid? 😉

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Jag väntar fortfarande på 4:e säsongen. Hoppas den kommer igång snart. Du kan följa den gratis på Dreamfilm.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Tack så mycket 😉

Zenia Stampe är en mycket känd dansk PK’it med helt vansinniga åsikter – hon sitter i folketinget ( riksdagen ) för Det radikale Venstre ( social-liberale – ca. lik Centern i Sverige ) – eller Det radigale ( radigalna ) Venstre, som många av os säger i Danmark numera 🙂

När hon är på TV, får jeg verkligen behärska mig för att inte slänga något tungt efter mit stackars TV.

Det er därför jag tror jag har blitt paranoid nu och ser ZS överallt..

MollyM
MollyM
6 years ago

Tænk, Niels – jeg har det på samme måde! Når omtalte ZS toner frem på skærmen, får jeg det straks dårligt. Tror du, det er smitsomt? 😉

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  MollyM

Ja, åbenbart – meget smitsomt endda. Jeg kender efterhånden rigtigt mange, der har denne mystiske lidelse 😉

Anna Svensson
6 years ago

Har precis lyssnat på en mycket intressant intervju, som också förklarar mycket:

https://www.netzplanet.net/gesamt-interview-mit-christoph-hoerstel-fluechtlingsstrom-als-destabilisierungsmechanismus/

Lazze
Lazze
6 years ago

Europa går helt ad helvede til og Satan klapper frydefuldt, langsomt og taktfast sine hænder sammen, til tonerne af Ave Maria! Det er det enkle svar på det forbandede samfund, vi nu er havnet i. Det tog 70 år – Tillykke, alle I nyttige idioter! Vi er styret af historieløse og komplet uintelligente politikere, som er så langt væk fra vor eget europas tragiske historie, at de ikke ser de kæmpestore bakspejle, som vores forfædre tildelte os på deres vej i graven og som enhver historiebog er udstyret med. Og vores gamle helte forlod endda denne verden i gigantiske dødskramper,… Read more »

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Lazze

Och dessutom tvingas vi att finansiera vår egen undergång.

hilde61
hilde61
6 years ago
Reply to  Lazze

Takk for linken, nydelig.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x