18
okt
Seneste opdatering: 18/10-15 kl. 1921
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Over ti er brændt i år. Et vink med en vognstang, skulle man tro, men svenske politikere er kørt over for alle røde lys i tre årtier, så man skal næppe skrue forventningerne op. De er fartblinde, så de ser det ikke, men de styrer mod en konfrontation med befolkningen, der er uden andre muligheder for at øve indflydelse på dem. Den demokratiske vej har været lukket i lige så mange årtier. I går brændte skolen i Kånna, et lille samfund på 350 mennesker syd for Ljungby, som skulle have 80 asylsøgere. Det bliver der ikke noget af, selvom ingen tør udtrykke lettelse offentligt. Brand i tre asylboenden på en vecka

Men hvorfor i al verden bliver en svensk historie prioriteret højere i danske medier, end den gør i de svenske medier?

»Den svenske presse har gennem mange år forsøgt at nedtone de problemer, der har været med integration og sammenstød mellem udlændinge og svenskere, der synes, at man skal begrænse tilstrømningen af udlændinge til landet,« siger Lars Hovbakke Sørensen, der er ph.d. i internationale studier og i dag fungerer som ekstern lektor ved både Aarhus og Københavns Universitet. Hvorfor er en svensk historie vigtigere i Danmark?

IMG_7344
Skolen i Kånna. Foto Snaphanen

Sandor Herold skriver til kommunechef Roland Eiman, Ljungby

Såg dig i Rapport igår där du beklagade att skolan i Kånna utanför Ljungby har brunnit ner.Troligtvis är branden anlagd. Jag vill påpeka att det inte är skolan som har brunnit ner, utan det är asylboendet som var planerat i skollokalerna som brann ner. Hade ni inte planerat ett asylboende i lokalerna så hade dessa säkerligen stått intakta idag.

Det är naturligtvis beklagligt att byggnader bränns ner, men om vi nu utgår ifrån att branden var anlagd så måste jag ändå säga att detta är ett sundhetstecken på att svenska folket börjar reagera över att behandlas som mer eller mindre boskap i sitt eget land av sina egna politiker. Och att det händer i Ljungby är, i stället för att beklaga er, något som ni kan känna er stolta över. Ni kan känna er stolta över att ha medborgare i er kommun som istället för att knyta nävarna i byxfickorna agerar när snart allt inom den kommunala verksamhetens fastighetsbestånd förvandlas till flyktingboenden. Gymnastiksalar, äldreboenden, förskolor och t om hyresfastigheter därifrån dom boende svenskarna tvingas att flytta förvandlas till flyktingboenden. Det är väl bara en tidsfråga innan svenskar även tvingas att ta emot asylsökanden i sina egna villor också.

Den anlagda branden hade i varje fall ett gott syfte, nämligen att visa att nu är det nog med diskriminering av urbefolkningen.

Roland Eiman, jag vet inte hur många anlagda bränder på skolor och förskolor som har skett i min egen kommun Malmö och det i princip så gott som uteslutande i stadsdelar där majoriteten av dom boende är s k flyktingar och invandrare. Dessa bränder har inte haft något annat syfte än att ställa till skada och åsamka kostnader för kommunen, alltså totalt meningslösa. Om man nu inte tycker att det är meningsfullt att utsätta både brandkår och polis för stenkastning när dessa kommer till platsen. Anlagda bilbränder i dessa stadsdelar skall vi bara inte tala om. Och märk väl, här skriver jag bara om bränder, för hade jag skrivit om alla skjutningar, rån, misshandel, väskryckningar, sprängningar och t om mord som i huvudsak utförs av s k nysvenskar så hade jag fått sitta vid datorn en mycket lång stund.

Men när sådana här illdåd utförs så är det vad jag vet inte en enda kommunpolitiker eller tjänsteman som har beklagat sig i massmedia. Men det räcker med att ett planerat flyktingboende brinner ner så är politiker ute och beklagar det hela.

Så Roland Eiman, jag är övertygad om att en stor del av Sveriges befolkning sympatiserar med den eller de personer som äntligen – om än på ett något drastiskt sätt – reagerade över det som pågår i vårt land. Det var som sagt inte skolan som brändes ner,det var det blivande asylboendet.

Sandor Herold, Malmö

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
polytempik
6 years ago

Vid undantagstillstånd får man ta till extraordinära grepp…

http://polytempik.blogspot.se/

latmask
latmask
6 years ago

Det är bättre för svenskarna att ett hus brinner än att invaderare bosätter sig idet.

Lawrence
Lawrence
6 years ago

Dette er hvad Colin Liddell kalder “democracy of the act”. Et udtryk for sund vilje til at handle i overensstemmelse med folkets vilje, frem for at lade anti-demokrati blive udøvet mod folket i passiv, udemokratisk accept:

http://alternative-right.blogspot.com/2014/12/democracy-of-act.html

Pluto
Pluto
6 years ago

«Volksverräter»… «Folkeforræder!» roper folket. «Vi vil ikke leve under et diktatur!», roper folket. «Vi føler oss tilsidesatt, umyndiggjort og maktesløse!», roper folket. – I taktfast og unison vrede og frustrasjon demonstrerer de sin enorme misnøye; adressert til den pk-fanatiske tyske forbundskansler Angela Merkel. – Det vi ser er et Tyskland i opprør, hvor selv ordensmakten; politiet, må kapitulere overfor volden fra de innvandrede horder av fremmede inntrengere! – Situasjonen er pre-revolusjonær og uforutsigbar… Her kan man lese kronikøren og forfatteren Soeren Kern sin rystende reportasje; «Tyskland: Kriminalitetsbølge blandt migranter, politiet kapitulerer!» som i sin kjerne handler om et Tyskland i… Read more »

Lillekladden
Lillekladden
6 years ago
Reply to  Pluto

Som alltid gir du, Pluto, en klokkeklar redegjørelse for hva som er i ferd med å utspille seg. Når det gjelder hvilken ære våre makthavere- og utøvere vil bli levnet i historien, vil jeg dog påpeke at dette avhenger av hvordan situasjonen vil utfolde seg de nærmeste årene. Historien blir som kjent skrevet av vinnerne, og det er tvilsomt at våre etterkommere vil ha alternative beskrivelser av historiens gang tilgjengelig i like stor grad som vi har i dag. Som det ser ut, har globalistene overtaket i spillet som nå pågår. De har blendet oss med forestillingen om at deres… Read more »

spirild
spirild
6 years ago
Reply to  Lillekladden

I Sveits er det en bevegelse nå som ønsker å merke alle firmaer med “bare sveitsiske arbeidere”

Det er ett skritt, men landet er under konstant press fra mafiaen i Brussel, Sveits er nemlig en ensom demokrat i et totalitært Europa. Det må straffes og EU har ikke gitt opp. I tillegg ønsker EU å ødelegge det tradisjonelle landbruket i Romania og den vakre landsbygda. Innføre fritt salg av jorda, gjett til hvem og monokulturer.
Hvorfor mediene skjuler sannheten i tillegg til sine manipulasjoner om hva EU står for og ønsker innført et nytt føydalherredømme i Europa, er meget spesielt.

Pluto
Pluto
6 years ago
Reply to  Lillekladden

Takk skal du ha, Lillekladden! Som du vet, så er du ganske så klokkeklar selv der du kladder deg frem – til skrekk for noen få, men til forløsende fryd for de store frimodige skarer. – Jeg er forøvrig helt enig med deg i det resonnement du her skisserer opp. Der er bare en ting å si: «Enige og troe, indtil Dovre falder!»

Mvh. Pluto

Landsmannen
Landsmannen
6 years ago

Patologisk är den svenska “altruismen” definitivt. Däremot tror jag den mer handlar om politiskt storhetsvansinne där Sverige ska göra sin stämma hörd i världen mer än något annat. Det måste kännas hemskt för EU:s egen byfåne Löfvén att inga andra lyssnar till hans floskelmantra “alla måste ta ansvar” och får i stället trösta sig med låtsaskompisen Merkel som en slags politisk “snuttefilt”.
För socialdemokraterna, som parti, tror jag det handlar om något slags Olof Palmekomplex. Man vill ha allt större inflytande i FN, som är de som bestämmer den svenska agendan. Sverige har alltid rättat sig efter FN.

invernes
invernes
6 years ago

Nok en moske er i flammer i Sverige.
Nødsentralen er varslet.

En tankbil med bensin er på vei til åstedet nå.

selma
selma
6 years ago

Jeg ser ofte på SVT FORUM, vil berømme kanalen Svt2 for å overføre til seerne politiske debatter og samtaler. Man får et godt innblikk i det politiske livet i Sverige. Dannelsen av Løfvens regjering var for meg en farse, med ren mobbing i Riksdagen av SD. Dette pågår fortsatt. Nei, dette er ikke demokrati. Det ser ellers ut til at vi beveger oss i samme retning i Norge. Mange velgere mener at FRP burde gått ut av regjeringen da stortingsflertallet fikk gjennom inntak av 8000 flere flyktninger fordelt over tre år. Situasjonen idag sprenger imidlertid de fleste grenser for hva… Read more »

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  selma

Grattis att du orkar ta till dig detta – och tack för tipsen!

hilde61
hilde61
6 years ago

Når folket ikke blir hørt, må folket finne en måte å bli hørt på. Sånn er det.

chainmail
chainmail
6 years ago

Så är det. svenska politiker har inte lyssnat på svenska folket på årtionden utan tvärtom underminerat dess position i samhället och som nationalstat. Det Sverige har är inte demokrati. I andra länder hade sådant beteende klassats som förräderi…

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  chainmail

Inte i Tyskland heller, om du vill lyssna på en debatt som liknar dem i Sverige, hör här:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/markus-maehler/hoecke-allein-bei-jauch-vier-helden-fuer-fluechtlinge-gegen-den-hass.html

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x