19
okt
Seneste opdatering: 19/10-15 kl. 0609
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Det officiella Sverige befinner sig i “en masspsykos”. Det anser ekonomen Tino Sanandaji, som är kurdisk iranier född 1980 och som invandrade med sin familj till Sverige 1989. “Kaos” är ett annat ord han gärna använder om landet vars asylststem är gränsen till sammanbrott. Många flyktingar kommer att tillbringa de kommande månaderna i tält, på campingplatser, i semesterstugor och gymnastiksalar. Statsminister Stefan Löfven har förutspått att det kan komma upp emot 150 000 flyktingar innan årets slut.

En vacker lördagseftermiddag möter danska tidningen Weekendavisen denne 35-årige utskällde kurd på ett kafé mitt i ett soldränkt Stockholm. Han har helskägg, gympaskor och talar snabbt. Sanandaji har i sju år studerat vid världens kanske mest ryktbara universitet, University of Chicago, berömt för sina ekonomer, som, väl märkt, har hämtat hem åtskilliga Nobelpris och som är känt för att fostra marknadsvänliga och minimalstatshyllande forskare. Härifrån fick han både sin mastersexamen i nationalekonomi och sin doktorsgrad i Public Policy. I dag forskar han vid Instituet för Ekonomisk-historisk och Företagshistorisk Forskning i Stockholm.

Själv tar Sanandaji utfallen mot sin förutsägelse med ro. Han svarar att den svenska pressen har en ”faktafientlig inställning” och att allt som är ideologiskt obekvämt avfärdas som rasism. Men siffrorna talar för sig själva, förklarar han. Se det hele I Weekendavisen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Landsmannen
Landsmannen
6 years ago

Tino Sanandaji har modet och har tagit sig tid att motbevisa många falska påståenden och rena lögner från svenska politiker och gammelmedia. Det är värt en eloge. Han sa dessutom en intressant sak för någon månad sedan, nämligen att när han uttalar sig inom ramarna för “värdegrunden” kallas han för “ekonomisk expert”, men när hans synpunkter går emot massinvandringsförespråkarna kallas han för “kontroversiell debattör”.
Sweden in a nutshell.

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

///Her kommer Polen/// Det største østland – over 40 millioner indbyggere – http://politiken.dk/udland/int_europa/ECE2854795/polen-er-den-tikkende-bombe-under-eus-asylplan/

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Igjen må den Svenske regjeringen Låne penger til flyktningene.
Igjen må skattebetalerne betala…selvsagt.
friatider.se

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  sussebassa

Det är inga problem för vår s k regering, det går ju till ett gott ändamål, hade däremot svenskar behövt pengar då hade det varit annorlunda. Men vi duger gott till att betala alla dessa lån.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Eran sosseregjering er som dom flesta sosseregjeringar.
Dom schiter i fattiga pensjonærer, sjuka gamla som behøver livstrengende hjelp…suger dessa totalt ut…
Desse ofras for at lyxflyktningarna skal få komma til Sverige og bli forsørget av oss…livet ut…hele slekten..i flera generasjoner…sosseregjeringens stemmekveg..Makta.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  sussebassa

Jag kunde inte ha sagt det bättre.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Tyskland lämnar Schengen-avtalet http://avpixlat.info/2015/10/19/tyskland-aterinfor-granskontroll-slovenien-slapper-inte-in-asylsokande/ ASYLHAVERIET Tyskland lämnar tillfälligt Schengen-avtalet och inför gränskontroller mot Österrike. Syftet är att hejda den okontrollerade inströmningen av asylsökande. Detta meddelade Tysklands inrikesminister på söndagskvällen. På måndagsförmiddagen rapporterades att Slovenien stoppat tåg med asylsökande från Kroatien. Slovenska myndigheter säger att landet inte klarar att ta emot alla som kommer. EU:s yttre gränsskydd har i praktiken upphört att fungera. Den s.k. Dublin-förordningen, som bl.a. föreskriver att en person som kommer till EU för att söka asyl ska göra detta i det första EU-land han/hon anländer till, respekteras i ytterst liten utsträckning. Konsekvensen blir att allt fler EU-länder… Read more »

Anna Svensson
6 years ago

Hur kunde man ens vara så dum och införa Schengen? Det krävs ingen större intelligens för att räkna ut att något sådant inte kan fungera.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

EU også.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  sussebassa

Ja, och även FN.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Det er et av mange tiltak fra EU og våre politiker for å bygge ned nasjonalstater, og styrke føderasjonen av europeiske stater.

SamS
SamS
6 years ago

Det passerar 5.000 ekonomiska migranter per dag i Kroatien. På väg till främst Tyskland och Sverige. Erdogan har släppt tiotusentals från Turkiet sen EU gav alla sina löften om ersättning. Den fähunden sitter och förhandlar med Merkel om EU-medlemskap medan han får pengar för att ta hand om migrantlägrena. Danmark och Sverige borde båda stänga gränserna mot Tyskland. I Sveriges fall handlar det om hamnarna.

Casper
Casper
6 years ago

Lidt mere fra den svenske smeltedigel:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/atalet-kyrkan-utnyttjad-for-miljonbedragerier/
På onsdag väntas åtal mot 17 personer som misstänks ha utnyttjat en
syrisk-ortodox kyrkoförsamling i Stockholm för grova bedrägerier mot
staten.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x