23
okt
Seneste opdatering: 23/10-15 kl. 0838
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tino Sanadaji har læst den:

Migrationsverket är ute med sin senaste prognos där de förväntar sig 160.000 asylsökande i år. Det är mer på ett år än hela andra världskriget då det enligt SCB kom ca 150.000 invandrare till Sverige, varav de flesta återvände efter krigets slut.

Migrationsverket tror i varje på ungefär 270 miljarder konor närmaste fyra åren. Som jämförelse är statens besparing på äldres pensionsbromsen ca 75 miljarder på fyra år.

Notera som vanligt att 270 miljarder är kostnaderna för innitial asylmottagning och inte inkluderar de kostnader som uppkommer framöver då flyktingar betalar in mindre i skatt än de får i bidrag. Enligt Joakim Ruist beräkningar netto ungefär 70.000 per år. – Se også Per Gudmundson: Orimlig kostnad för invandringen

Sveriges nye udlændingepolitik – den humanitære afmagt

Mads Kastrup skriver i Ekstra Bladet

I går kom nye tal for hele Sverige. Og det gik op for mig, at vi ikke har et reelt flygtningeproblem i Danmark. Slet ikke. I hvert fald ikke hvis vi sammenligner os med Sverige.

Måske er det lige frem ved at gå op for svenske politikere, at ’Den humanitære stormagt’, som tidligere udenrigsminister Carl Bildt udtrykte det, netop er ved at antænde. Og at danske kritikere dermed har haft ret.

Sveriges forestilling om sig selv er med andre ord i udvalg i dag. Landet gennemlever i disse måneder sin version af Nyrup-udsagnet ’Stuerene! Det blir’ I aldrig!’. Flere – også svenske kommentatorer – taler om, at asyleksplosionen har åbnet og synliggjort en dyb forkastning mellem befolkning og politikere. Dermed stirrer det vanlige politikerhold nu ned i den afgrund i det svenske samfund, hvorfra en kontraproduktiv nedladenhed over for Sverigedemokraterne runger ildevarslende tilbage.

Og nej, vi har ikke et flygtningeproblem i Danmark i forhold til Sverige. Men hvis svenskerne begynder at gøre noget ved deres, så kommer det til os, lige som vand altid løber nedad.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SamS
SamS
6 years ago

Tyskland och Sverige är dagens mest extrema mottagare av massmigrationens ekonomiska lycksökare. Jag har alltid förundrats över att man i mediebevakningen alltid visar kvinnor och barn i närbild, men när man ser översiktsbilder ser man bara aggressiva yngre män. Statistiskt ligger andelen män runt 80% och igår kom äntligen ett erkännande av media; i Tyskland. Man väljer ut söta barn hos sina mammor för att visa bilden av massmigrationen. Ett sådant erkännande skulle ALDRIG komma från Sverige. Statsmedia verkar alltså som politikernas förlängda arm för att propagera för något som inte är förankrat i befolkningen. Vi på Snaphanen visste detta,… Read more »

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  SamS

Visst kom erkännandet att man väljer att visa barn istället för de män som kommer, men det förändrar absolut ingenting, man fortsätter precis som vanligt.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x