1
jan
Seneste opdatering: 1/1-16 kl. 1951
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

HaderslevImam311215

(Imam Kassan Ali Rachid, nytårsgudstjeneste på DR, Haderslev Domkirke, Muhammed skal ikke luskes ind i kirken, uddrag.)

HANS RUSTAD

Den norske Kirke har lenge fulgt en politikk som går ut på likestilling av religionene. Kirken må stige ned for at islam skal stige opp. Dette kobles ofte til idealet om religionsfrihet.

Nå er det en liten hake ved idealet: I praksis tillater ikke den nye relgionen religionsfrihet.

Men dette feier man under teppet. Offisielt er Norge blitt et bedre land ved at kirken har gitt fra seg sin priviligerte posisjon.

Fra Danmark kommer signaler om et nytt skritt: religionslikestilling. Det er logisk. Man overfører prinsippene fra rettighetsideologien over på religionen: For at ingen skal bli diskriminert må man gjøre noe med helligdagene. Det er urettferdig at kristendommen får bestemme helligdager.

Kirken må gi fra seg noen helligdager og de må overlates islam. Det blir for dyrt å innføre nye. Dette fremføres i Politiken av Ida Schou fra Radikale Venstre.

“I Danmark bryster vi os af vores grundlovsgivne ret til religionsfrihed, men når det kommer til religionslighed, er der lang vej igen. Jeg mener, det er på tide at stille spørgsmålstegn ved, om vi udelukkende bør have kristne helligdage i Danmark.

Radikal Ungdom mener, at helligdage helt bør afskaffes. Det er jeg ikke enig i. Sandt er det, at en total afskaffelse af helligdage ville bringe os tættere på den religionslighed, vi mener bør forekomme i et moderne demokratisk samfund. Men jeg tror, at en stor del af danskerne holder meget af de religiøse – og mest af alt kulturelle – traditioner, der er forbundet med helligdagene. …

Den muslimske andel af befolkningen udgør i dagens Danmark omkring 5 procent, og tallet er stigende. Alligevel er der i kalenderen ingen hensyntagen til muslimers religiøse højtider. Vi bør overveje, om vi skal indføre helligdage på muslimernes største helligdage, store og lille eid.…

Jeg mener ikke, at vi nødvendigvis skal have flere helligdage i Danmark – vi kunne nøjes med at omlægge nogle af dem, vi har. I praksis kunne dette betyde, at vi flytter store bededag… til at ligge på store eid.“

Ida Schou i Politiken – Vi mangler muslimske helligdage.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
jasminum
jasminum
5 years ago

Det handler ikke om å skille, eller utligne Islam fra og i.f.t. kristendommen. Det handler om å skille Islam fra Europa. Tror det var ca. slik sagt et sted i tyske medier idag. Det gir mening iflg. meg.

Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago

Det er vel hvad man kan forvente af de tre søster-religioner fra ørkenen. De tror jo for helvede på de samme jødiske myter. Kristendom, jødedom og islam … blot varianter af samme mellemøstlige overtro.

jasminum
jasminum
5 years ago

Id – en krigsseier år 624 feires, og den skulle bli til en nasjonal helligdag?

Jeg snapper her opp litt av et innlegg på doc.no sin tråd om denne saken:
“Det blir ganske enkelt uhørt bare å tenke at vestlige kulturnasjoner skal feire som nasjonal helligdag en markering av starten på et 1374 år langt felttog for erobring av vår egen kultur”.
Klokkeren, det var for godt sagt til ikke å bruke her.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Biskop Marianne Christiansen er intet mindre end en skandale. Under påskud af humanisme, inviterer hun uden blusel kristendommens fjende nr. 1 ind i kirken. Hun er hermed beviseligt for dum til, at bestride det højeste embede indenfor kirken. Andet er der ikke at sige til det. Nu må ministeren på banen og beordre hende til, at gå hjem og læse op på islams budskab. Ikke alene skal vi kristne, i følge islam, aldrig komme i himmeriget. Næ, muslimerne er oven i købet blevet beordret til, at terroriserer os mens vi lever. De aner intet om vores tro. De er alene… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago
Reply to  Peter Zichau

Jeg vil, i anledning af det ny år, tillade mig, at smide en lille hjemmelavet teori på banen. Take it or leave it. Jeg tror at islam har sit udspring i jødedommen. Easy peasy – det er jeg nok ikke den første der har ment. Men det understreger bare, at kristendommen er en parentes i monoteismen. Der findes teorier om, at gamle jødiske tekster ligger til grund for islam. At Mohammed, eller hvem det nu var, selv havde jødisk oprindelse, er jo evident. Men denne latterlige figur kommer jo så selv på kant med jøderne, fordi de generelt ikke er… Read more »

Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago
Reply to  Peter Zichau

hun efterlever vel bare det kristne bud om at elske sine fjender

Anna Svensson
5 years ago

Jag saknar då rakt inga muslimska helgdagar!

achantus
achantus
5 years ago

Denne Kaseem er da lige så rød i kinderne som en danske. En eks-marxist måske?

Nilsv
Nilsv
5 years ago

Det er gerne kirkens magtlirere, biskopper og skidt, der tiltrækkes af islam. Den primitive religions rå magtudøvelse fascinerer magtmennesker overalt i samfundet.

Marie Vov
5 years ago

Drop dog alle helligdage og udvid ferien med samme antal, som droppes. Så er den ged barberet.

jasminum
jasminum
5 years ago
Reply to  Marie Vov

I Islams seiers navn. En liten seier der, en liten her; summa summarum; “det går seg til” som våre eminente politikere med ildrøde nisseluer sier her i Norge.

“Jeg er kar”, sa gutten som lot nisselua ligge igjen hjemme da han dro ut for å erfare og gjøre en innsats for sin fremtid. DET var hans holdning. Aldri om han ville sviktet landet sitt på veien. Tror han het Olav eller kanskje Hans …..

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

biskop Marianne Christiansen, Haderslev är en godtrogen idiot!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x