4
jan
Seneste opdatering: 4/1-16 kl. 1635
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

av Kjell Håkansson

Jag har via ett medium lyckats få kontakt med en bekant, Svea, som nyligen omkom i en trafikolycka. Här är hennes berättelse:

Eftersom Fredrik hade visats sig vara en så vårdslös bilförare beslöt jag mig för att åka med Stefan den här gången. Det var ett misstag!

Stefan bad mig sätta mig i baksätet. När jag skulle kliva in i bilen visade det sig att Åsa och Gustav också skulle följa med. Åsa tog världsvant men samtidigt en smula ivrigt plats bredvid Stefan i framsätet.

“Om du inte kan köra, Stefan, låter du väl mig styra bilen,” sade hon.

“Ja, jo, det kan vi väl säga,” svarade han, “var är Margot, förresten?”

“Hon kunde inte komma,” inflikade Gustav, som tog plats i baksätet bredvid mig. “Hon är hemma och förbereder några antisemitiska uttalanden.” Mellan oss båda satt Magdalena, som hade tagit plats utan att jag hade märkt något

“Det var synd,” sade Stefan och lade in ettans växel. Han ökade snabbt farten och det började verkligen gå undan.

“Släpp ratten och gasa, Stefan,” skrek Åsa och Gustav i munnen på varandra. “Gasen i botten, Stefan!”

“Ja, Stefan,” ropade Magdalena, “gasen i botten, men håll i ratten!”

“Ta det försiktigt, Stefan,” insköt jag lite försynt. “Det går för fort det här.”

“Vad säger du?” sa Gustav, lömsk som en orm. “Har du fel värdegrund slänger vi av dig!”

Då blev jag rädd och tänkte att det var bäst att hålla tyst. Jag hade aldrig överlevt om jag hade blivit utslängd i den farten.

“Det är inte okay att ha fel värdegrund,” teoretiserade Stefan djupsinnigt och tryckte därefter gasen i botten.

“Jag tror på alla kilometrars lika värde”, skyndade jag mig att säga av ren självbevarelsedrift. Kommentaren väckte allmänt bifall och alla verkade nöjda. Utom jag, jag blev livrädd när bilen rusade fram i en hastighet jag aldrig tidigare upplevt.

Efter en stund blev det ännu värre när Jonas dök upp på motorcykel bakom oss. Det hetsade Stefan att, om möjligt, köra ännu fortare. Magdalena, som tidigare sneglat på bränslemätaren, lät nu släppa alla hämningar. “Vi kan alltid tanka i morgon!” skrek hon. Alla tre skrek nu att Stefan skulle släppa ratten och gasa. Han själv också.

Längre fram på vägen såg jag en finskregistrerad Skoda som körde i samma riktning som vi och som vi snabbt närmade oss. Nu blev jag för första gången glad över att vi körde på fel sida av vägen. När vi passerade vevade Åsa ned sidorutan och alla skrek på en gång: “Ni måste också ta ert ansvar! Släpp ratten och tryck gasen i botten!” men jag tror inte att någon i den andra bilen kunde höra något; vi körde förbi alltför fort. Förmodligen skakade de bara på huvudet.

Vad som sedan hände vet du ju. Stefan började panikbromsa, men då var det för sent. Han återfick aldrig kontrollen över bilen.

När jag sedan vaknade upp låg jag i gräset bredvid bilen och två av mina för länge sedan bortgångna släktingar kom fram till mig. Den ene hade en gång i tiden varit med och röjt skogen, och den andre, min morfar, hade asfalterat vägen som vi hade åkt på.

“Hur kunde du vara så dum?” frågade de.

“Grupptrycket,” svarade jag. “Grupptrycket fick mig att sluta tänka”.

Katastrofen (Al Nakba)

av Kjell Håkansson, fritt efter Martin Niemöller

Först bjöd man in somalierna, och jag protesterade inte;
några tusen somalier fick asyl.

Därefter bjöd man in irakierna, och jag protesterade inte;
några hundra tusen irakier fick asyl.

Sedan bjöd man in afghanerna, och jag protesterade inte;
några miljoner afghaner fick asyl.

Strax därpå bjöd man in syrierna, och jag protesterade inte;
några tiotals miljoner levantiner fick asyl,

asyl i ett land som icke längre är mitt,
ett land som var, men som icke är.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Donkey Shot
Donkey Shot
5 years ago

“Det är inte okay att ha fel värdegrund,” teoretiserade Stefan djupsinnigt och tryckte därefter gasen i botten.

Roligast i år!

Jag tycker vad jag vill
Jag tycker vad jag vill
5 years ago

Vi släpper in för mycket skit i Sverige numera. Sverige var nog som renast och bäst innan den här satans invandringen började – dvs helt täckt av inlandsisen…………

ramslauk
ramslauk
5 years ago

En sann berättelse som dessutom är mycket lärorik.

Anna Svensson
5 years ago

Jag protesterade redan när alla bosnier hämtades.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Tja, når nu skaden er sket, kan man vel ligeså godt tage det fra den humoristiske side…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x