8
jan
Seneste opdatering: 8/1-16 kl. 1908
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lone Nørgaard

Jens-Martin Eriksen fører sig i bedste stil frem mod norske Hege Storhaugs seneste bog Islam – den 11. landeplage under overskriften Islam på hjernen d. 4.1.16. Jeg har endnu ikke læst bogen, men derimod en række af Storhaugs andre bøger, bl.a. Tilslørt.Avslørt. Et oppgjør med norsk naivisme og Men størst av alt er friheten. Om innvandringens konsekvenser. Hege Storhaug ved, hvad hun taler om, og det åbenbart i modsætning til Jens-Martin Eriksen, der vælger bekvemt at stemple Storhaug som konspirationstilhænger for selv at fremstå som den ”rene” vare.

Vi har set det før i Eriksens samarbejde med Frederik Stjernfelt, hvor de begge placerer sig på en ophøjet og i egen selvforståelse afbalanceret midterposition mellem venstre- og højrekulturalisme. En position, der desværre er en abstraktion, men hvorfra man bekvemt kan tage afstand fra de islamkritikere, som gør det beskidte arbejde med at gå i dybden med (hellig)teksterne og empirisk undersøge, hvordan de omsættes i praksis af de rettroende.

Jens-Martin Eriksen opfatter sikkert sig selv som intellektuel. Så hvorfor ikke bruge tid på at dokumentere, at islam og islamisme IKKE er det samme frem for bare bekvemt afvise sidestillingen som en påstand? I bogen Der var et yndigt land argumenteres der over 12 sider med henvisning til bl.a. Koranen, sunni-islams autoritative sharia-lovbog Reliance of the Traveller og citater fra diverse ayatollaher – godkendt af al-Azhar i Cairo – for, at der IKKE er forskel, og at islam ikke kun er en religion, men en dødsensfarlig totalitær ideologi i stil med fascisme.

Og hvorfor er det lige, at Eriksen mener, at det er brutalt at drage den konklusion, at mennesker, som kun ønsker at leve i vestlige samfund, hvis de kan få lov til at tage sharia med sig, skal repatrieres eller konvertere til ’noget’, der kan forenes med et demokrati? Er det ikke bare sund fornuft, hvis vores samfund skal overleve? Et demokrati lever kun, så længe demokratiske borgere er parate til at forsvare det.

Videre: Hvis Eriksen mener, at Eurabia-teorien er konspiration, så kunne han måske gøre sig ulejligheden med at komme med nogle eksempler på, hvor Bat Ye’or tager fejl i sin bog: Eurabia: The Euro-Arab Axis?

Eriksen har ret i, at man ikke kan sætte lighedstegn mellem islam og muslimer, men Eriksen kan ikke hverken benægte eller lukke øjnene for, at islam har blodige grænser. Ej heller at overalt hvor islam trænger frem, følger sharia.

Et eller andet sted ved Eriksen også godt, at Hege Storhaug har fat i den lange ende, fordi hun forholder sig empirisk til islams fremmarch i Europa fra Malmø til Marseille. Så det er Eriksen, der ender i mørket, og ikke Storhaugs ”fortælling”, der intet har at gøre med konspiration, men som er en simpel oplistning af de ulykker, som masseindvandringen fra muslimske lande har ført med sig. Bl.a. fordi fundamentalistiske imamer får lov til at fiske i rørt vande. Det er nemlig ikke en frivillig sag at være muslim, og den, der forlader islam, er hjemfalden til dødsstraf. Det Muslimske Broderskabs vigtigste nulevende åndelige leder, Yussuf al-Qaradawi, udtrykte således på egyptisk tv i 2013, at islam ikke ville have eksisteret, hvis de troende ikke havde dræbt frafaldne.

Det er ikke Hege Storhaug, der er naiv i sin læsning af helligskrifterne. Det er Eriksen, som skulle kravle ned fra træerne.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
5 years ago

Eurabia är inte någon konspirationsteori. Om detta och om annat har Peter Krabbe skrivit fyra artiklar, där del 1 finns här https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/12/27/nar-sparen-i-sanden-slatas-ut-del-1/

Som stöd för att projektet existerar finns EU Recommendation 1162 (1991) “Contribution of the Islamic civilisation to European culture” http://www.assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=15196&lang=en

Läs också Recommendation 1032 (1986) “Creation of a Euro-Arab University” http://www.assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=15066&lang=en

Spaceman_Spiff
Spaceman_Spiff
5 years ago

Jeg har både Hege Storhaugs nye bok og den omtalte boken til Bat Ye’or. Sistnevntes bok, Eurabia, husker jeg som en bok FULL av referanser. Jeg orket ikke lese hele. Den fenget meg ikke og jeg klarte ikke å kjøpe historien, men jeg merket meg at den virket godt dokumentert. De som bruker det som et åpenbart eksempel på konspirasjon bør være forberedt på å dokumentere hvor Bat Ye’or tar feil, men det er egentlig en annen historie. Hege Storhaug på sin side tar også avstand fra Bat Ye’or. Om det er fordi hun ikke tror på historien eller om… Read more »

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Klart kulturmarxister/pk vil rakke ned på Storhaug…
For meg, venner, bekjente og politiske enige..vi ikkePK, representerer hun den beste i Norge med sine kunnskaper om islam.
Det er ikke uten grunn hun må ha politibeskyttelse døgnet rundt…fordi hun representerer en fare for de, Dvs sannhet hva islam og muslimer egentlig står for/vil, og det liker ikke de pk eller muslimene.
Så jeg hejer på Storhaug…hun er en kjempekapasitet, og Norge trenger hennes kunnskaper/kamp imot islams løgner.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Just præcis – vore naive, uvidende og groft uansvarlige politikere, den selvbestaltede og selvgode “elite” samt de såkaldt “intellektuelle” har sovet dybt i timen alt for længe, fordi de simpelthen ikke orkede eller bare ikke ønskede at sætte sig ordentlig ind i tingene og tænke grundigt over de meget alvorlige konsekvenser af deres vanvittige eksperimenter med vore europæiske samfund – og fordi de bare havde vedtaget – helt uden nogensinde at have overvejet at spørge deres egne befolkninger om deres holdninger til disse stærkt forurolligende forhold – , at de massive problemer med især visse typer af indvandring overhovedet ikke… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x