11
jan
Seneste opdatering: 11/1-16 kl. 1752
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skĂŠrm 11-01-2017

Dagens fra feministan: Nytt larm i helgen: Tiotal unga mÀn tafsade pÄ flickor i Eriksdalsbadet, Löfven: Massövergrepp under nyÄrsnatten i Malmö,  Köln bekrefter at islam betyr slutten for Europa. Leg? Tyska polisen: Den arabiska vÄldtÀktsleken taharrush har kommit till Europa. Taharrush, Wikipedia. Kvinde, kend dine politikere. De bekriger dig. Dikkedik, tÞser. Tag og vÄgn op af jeres slummer, mens I er i live.


DÀrför vÄgade ingen tala öppet om flyktingkrisen

Jeg kan ikke huske, hvor lĂŠnge siden det er, der har stĂ„et noget lĂŠsvĂŠrdigt i Dagens Nyheter, men mon ikke det var, da Gunnar Sandelin skrev ”Journalisterna mörklĂ€gger sanningen om invandrarna” i 2008? Det mĂ„ fejres. GĂ„ heller ikke glip af den korte, enkle forklaring pĂ„, hvorfor Sverige er et dysfunktionelt teaterdemokrati med kurs mod en failed state: DubbeltĂ€nk. Jasenko Selimovic skriver:

Det finns andra förklaringar. BerÀttelsen om de senaste Ären handlar ocksÄ om ett politiskt spinn som gÄr överstyr. Som okontrollerat börjar slÄ tillbaka pÄ de som har skapat den: opinionsbildare, politiker, medier. Det Àr en berÀttelse om ett kollapsande politiskt samtal, om journalister som blir nyttiga idioter i en politisk maktlek, om demokratin som skadeskjuts.

Denna ledarsida Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n den mest betydande i opinions-Sverige, men den gjorde sig viktig under denna tid genom att i det offentliga rummet Ă€gna sig Ă„t bestraffning av mĂ€nniskor. NĂ€stan varje artikel eller debatt om integration eller migration bemöttes med att skribenten pĂ„stods fiska i brunt vatten. Den politiska chefredaktören, Karin Pettersson, ditplockad frĂ„n posten som Socialdemokraternas kommunikationsdirektör, förklarade att debatten om integration/migration inte Ă€r som andra debatter, eftersom den handlar om mĂ€nniskor. PĂ„stĂ„endet var en banal osanning men ingen vĂ„gade frĂ„ga varför debatten om sjukvĂ„rd, arbetsmiljö och trafikolyckor inte skulle handla om mĂ€nniskor. En sĂ„dan frĂ„ga skulle riskera att man i  en av landets största tidningar blev kallad för rasist. FĂ„ ville det.

Att politiken svĂ€ngde Ă€r en sak. Men att andra svĂ€ngde Ă€r ocksĂ„ intressant. Aftonbladet slutade pusha för kampanjen ”Vi gillar olika”. Henrik Arnstad, Gellert Tamas, Jonas Hassen Khemiri, America Vera-Zavala och andra debattörer skrev inte sĂ„ mĂ„nga fler artiklar. Alla dessa mĂ€nniskor som i gĂ„r sĂ„g fascismen nĂ€rma sig blev nu tysta. Nu nĂ€r Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort mer Ă€n SD vĂ„gat hoppas – dĂ„ sade de inget. Tycker de inte att lĂ€get Ă€r alarmerande lĂ€ngre? Var Ă€r alla kĂ€ndisar? Protestartiklar? Var Ă€r insamlingsgalorna nu? Pengarna behövs Ă€nnu mer nu nĂ€r man i praktiken har stĂ€ngt grĂ€nser. Om flyktingarna var vĂ€rda att försvaras i gĂ„r, hur kan de sluta vara det i dag?

Sverige visade sig vara ett land dĂ€r moralisk ryggrad saknas. Det kollektivistiska samtalsklimatet bidrog till det. Att stĂ„ ensam i debatten Ă€r inte populĂ€rt i Sverige, det anses vara lite rĂ€ttshaveristiskt. DĂ€r skiljer vi oss frĂ„n mĂ„nga andra lĂ€nder. I exempelvis den franska debatten söker sig intellektuella till en position som Ă€r tvĂ€rt emot den rĂ„dande. Att tycka som andra Ă€r impopulĂ€rt dĂ€r. DĂ„ Ă€r man ryggradslös. I Sverige Ă€r det tvĂ€rtom. HĂ€r gillar vi att vara i grupp, vi söker kompromiss. Även nĂ€r det som föresprĂ„kas Ă€r idioti söker man hitta nĂ„got gott i det. Det bidrog till att bara ett fĂ„tal avvikande röster hördes. DĂ€rför vĂ„gade ingen tala öppet om flyktingkrisen

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lenn
Lenn
7 years ago

VĂŠrre end en flok chimpanser! Se denne: https://www.youtube.com/watch?v=KKu6Y7FtgF4 – Kvinde trĂŠkkes skrigende af rĂŠdsel ned i metroen af en flok vilde bastarder! De skulle knagme ha vĂŠret skudt pĂ„ klos hold!

Rune Hansen
Rune Hansen
7 years ago

Jeg klikkede pĂ„ Wikipedia-linket, men bĂ„de den tyske og den tilsvarende danske side er i overhĂŠngende fare for at blive slettet igen som “racistiske”.

Denne side er foreslÄet slettet hurtigt
This is a racist Wikipedia page based only on false facts and subjective information. The conclusions in this article are based on prejudices and unverified facts [. . . .]
https://da.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea

latmask
latmask
7 years ago
Reply to  Rune Hansen

LÀs den svenska artikeln som Àr nÄgorlunda utförlig.

Rune Hansen
Rune Hansen
7 years ago
Reply to  latmask

.Tak for tippet. Jeg kan se, der kommet nye sprog: Svensk, fransk og hollandsk men alle er indstillet til sletning / “Ă„ bli tatt bort”.

River
River
7 years ago

MÄske en dag man hÞrer kvinder i flok bede mÊndene om beskyttelse. Det virker som om at de ikke generelt er interesseret. Det har i de sidste ca 40 Är vÊret mÊnd der har advaret og stÄet for skud som rascister og dermed har betalt en hÞj pris.

Lenn
Lenn
7 years ago

Jeg hĂ„ber, at vi snart ser nogle kvinder, der gĂžr kort proces og kan forsvare sig! I Østrig har masser af kvinder ihvertfald kĂžbt pistoler, sĂ„ de skal passe pĂ„, hvem de udser sig som offer dĂ©r. Men Merkel laver vel snart en lov, der forbyder, at man kan anmelde muslimske psykopater, for de er jo i en kategori for sig. (Hun vil vel ikke risikere at miste den store, fede ordre, som hun modtog fra bl.a. Saudi for flere mdr. siden…)

invandrare1957
invandrare1957
7 years ago

Kristna o muslimer ar levt i samma kultur sida vid sida i tusentals Är. SÄ det Àr afrikanamerikansk o araber som vÄldtar Europa i islams namn. Smart att vÄldta i islams namn dom fÄr skulden och dom kristna fÄr fördelar. Bara att inse att Bilderbergs grÀnslösa kulturlösa samhÀlle fungerar inte.

Lenn
Lenn
7 years ago
Reply to  invandrare1957

Jeg ved ikke, om jeg misforstÄr dig, men muslimer har slagtet kristne, jÞder og andre, som de anser for at vÊre infidels, lige siden den djÊvelske dÞdskult sÄ dagens lys. De voldtager ikke i islams navn, nej, de ER muslimer, de ER islam. Om de voldtager udelukkende pga. DNA, fordi de er ondere og mere uintelligente end den kaukasiske race, eller om det primÊrt skyldes en afstumpet ideologi, som de kalder religion, det er ikke til at vide. Det er vel en blanding.

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

“Det kunne nĂžjagtigt lige sĂ„ godt have vĂŠret nogle fregnede danske “hvide mĂŠnd””-pladen kĂžrer atter. OgsĂ„ i Danmark. Forfra. Forfra. Igen-igen.

– – –

Solvind Danmark
Solvind Danmark
7 years ago
Reply to  Morten - - -

Men jeg troede at race var helt ligegyldigt, Morten. Det var da det du sÄ fromt pÄstod for et par mÄneder siden. Hvad er der sket i mellemtiden? Er virkeligheden halet ind pÄ flosklerne?

latmask
latmask
7 years ago

I Sverige i Botkyrka vill “afrosvenskarna” införa rasregister över invandrare. De kallar det för “jĂ€mlikhetsdata”. SĂ„dana register Ă€r lagliga – om rĂ€tt personer eller grupper sköter om registreringen.

Kasper K
Kasper K
7 years ago

Det luktar inte lite nÀr Selimovic, tidigare bland mycket annat hos etablissemanget Ullenhags högra hand, nu vÀnder 180 grader under galgen. Han lÀr knappast vara siste kappvÀndare nÀr vi nu med stormsteg randas rÀkenskapens dagar.

latmask
latmask
7 years ago
Reply to  Kasper K

Han Àr folkpartist och islamist och vill att svenskarna bör förhindras att rösta pÄ Fel Parti. Den som tror pÄ honom har jag inget hopp om.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x