19
jan
Seneste opdatering: 20/1-16 kl. 0118
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

På er relativt nydeligt tysk. Han argumenterer som andre, f.eks. Akif Pirincci, at masseindvandringen falder ind under adskillige definitioner på folkemord. Det er et af argumenterne der vil kunne bruges i en evt. kommende retssag mod multikulturpolitikerne. Et andet er, at de gennemførte deres landsskadelige politik uden om befolkningen og demokratiet.  Du kan se andre taler af ham her, eller min egen fra Bryssel.

Vitne til vanvidd

KJELL SKARTVEIT 

Den tredje desember sa historikeren Bård Larsen i et intervju med Dagen at Peder Jensen, bedre kjent som Fjordman, var som fascist å regne. Årsak? Peder Jensen mener Europa må beskytte seg mot islam.

Peder Jensen ble landskjent etter Anders Behring Breiviks terrorhandlinger 22. juli 2011. Uten at Peder Jensen visste noe, hadde Breivik brukt hans tekster i sitt manifest, og dermed ble islamkritikeren Fjordman umiddelbart koblet opp mot Breiviks virkelighetsoppfatning og terrorhandlinger. Uten at Jensen hadde mulighet til å forsvare seg, oppstod det en historie der mytene florerte og få sjekket fakta. Nå har han skrevet bok om hva som skjedde da han ble en av Norges mest forhatte menn.

Boka Vitne til vanvidd er et forsvarsskrift og må selvfølgelig leses som det, men det gjør den ikke mindre interessant. Peder Jensen er ryddig i sin argumentasjon og utledning og han besitter en kunnskap få kan matche, noe som gjør han farlig for sine motstandere. Men hans motstandere går sjelden inn i materien, de stempler ham som ekstrem på grunn av holdningen til islam, og dermed er debatten død. Peder Jensen gir seg imidlertid ikke, selv etter den formidable motstanden har møtt, og Vitne til vanvidd bærer preg av det. Å si at Jensen burde balansert sine argumenter for å få boka tatt på alvor blir derfor feigt spill, det ville vært å kreve at han skulle gått på akkord med det han tror på.

I boka gjør Peder Jensen rede for sine opplevelser etter 22. juli 2011, hvordan han erfarte det å bli en jaget person, omtalt i pressen ikke bare som Anders Behring Breiviks ideologiske mentor og inspirator, men også som direkte medansvarlig for Breiviks myrderier. Han opplevde at pressens rett til å angripe én de misliker var viktigere enn forsvaret av sannheten. Fjordman ble samfunnsfiende.

Jensen bruker en relativt stor del av boka på å analysere Breiviks manifest. Peder Jensen var ikke den eneste som fikk sine tekster kopiert inn i en massemorders kompendium, og Jensen problematiserer grundig om forfattere som får sine tekster misbrukt på denne måten, virkelig kan være medansvarlig for handlingene.

Peder Jensen lar oss få innsikt i et manifest mange har meninger om, men som svært få har lest, og det mest overraskende er muligens de pro-islamske sidene til Breivik. Breivik var opptatt av terrorlederen Osama bin Laden og nevner ham flere ganger. Han beundret bin Ladens terrornettverk og måten han arbeidet på.

Boka omhandler også rettssaken. Det er interessant lesning, som da Jensen tar for seg Breiviks uttalelser om at han ønsket å skape en heksejakt på kulturkonservative og fredelige antiislamister. Breivik hadde et helt annet syn på vold og demokrati enn Peder Jensen, og hadde ham ikke som forbilde, men beundret den revolusjonære kommunisten Che Guevara. For å si det på en annen måte; Peder Jensen fulgte en politisk diskurs som så etter utveier på Europas og Vestens problemer, mens Breivik så på dem som påskudd til massemyrderier. Hvorfor problematiserte aldri pressen det?

Et annet viktig tema for Jensen er Breiviks mulige sinnssykdom, og Jensen går grundig gjennom prosessen som til slutt førte til at Brevik ikke ble regnet som sinnssyk. Han drøfter argumentasjonen for at Breivik er syk, og har mer enn nok av kilder til å sannsynliggjøre at det er tilfellet.

Den siste delen av boka er intensiv og preget av et veldig engasjement. Her tar han et kraftig oppgjør med AUFs bånd til Fatah Youth, Anniken Huitfeldts relasjoner til terrordømte palestinere, Raymond Johansen og Jonas Gahr Støres samtaler med representanter for Hamas. Det er lett å forstå at Jensen rystes av Arbeiderpartiets dobbeltmoral når han selv opplevde seg tvunget til å forlate hjemlandet på grunn av sin kritikk av islam og falske anklager om kobling til terrorisme. Hans refleksjoner av dagens politiske landskap og debattklima holder et godt nivå, selv om noen nok vil si at temperaturen til tider blir vel høy. Men med tanke på forfatterens bakgrunn er det til å leve med, det gir boken nerve.

Det er det klassiske dilemmaet som møter oss: Hvordan skal demokratiet beskytte seg mot udemokratiske krefter? Peder Jensen mener islam og ubegrenset muslimsk innvandring er uforenlig med ønske om å bevare demokratiet og freden i Europa, men det gjør ham ikke til en fascist, snarere tvert imot.

Det er bekymringsfullt hvordan motstandere av dagens innvandringspolitikk stadig blir stemplet som fascister, og dermed utstøtt fra den offentlige politiske samtalen. Peder Jensen har med sin bok vist at virkeligheten er langt med kompleks enn det pressen like å fremstille den, han har skrevet en analyse av vår tids viktigste hendelser som bør være obligatorisk lesing for enhver som ønsker å få et skikkelig overblikk over en viktig epoke i norsk historie.

Boken er å få både som e-bok og i papir.

Den første lastes ned over nett, papirutgaven er til salg i norske bokhandlere. Det er ikke sikkert alle er like begeistret over å føre den, men alle bokhandlere er pliktig til å bestille den. Den koster 299,- E bok 174 kr

Ellers har forfatteren opprettet en blogg hvor han vil legge inn kilder, anmeldelser og hvor det også blir mulighet for å bestille per post. vitnetilvanvidd.wordpress.com

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lenn
Lenn
6 years ago

Flot tale! Og de Pegida Dresden-folk er bare alletiders guttermænd! Gavin Boby nævner nogle specifikke steder fra terrormanualen, bl.a. om sexslaveri. Jeg fandt denne video, som viser, at Daesh er ‘gode muslimer’, som kan tage slaver – vel at mærke, når de klamme tøsedrenge står med maskingeværer og peger på en forsvarsløs gruppe af kvinder og mænd. Kvinderne føres med magt væk fra mændene, som kvinderne godt ved, hvad der skal ske med. Deres skrig er grusom at høre på: http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1238085/Chilling-screams-Yazidi-women-dragged-away-ISIS.html her er billeder af nogle af de børn, som muhammedanerne voldtager – http://www.dailymail.co.uk/news/article-3404894/The-saddest-thing-remember-little-girl-12-years-old-raped-without-mercy-Dressed-traditional-wedding-gowns-Yazidi-sex-slaves-relive-torture-ISIS.html – Det siges, at de har… Read more »

Pluto
Pluto
6 years ago

PK-GALSKAPEN VIL KUNNE UTRYDDE OSS SOM FOLK – Er det dét globalistene vil som en villet politikk for at gjennomtvinge sin anti-menneskelige likhetsutopisme?! Snaphanen beskriver alvoret: – «…Han [den europeisk-frihetlige juristen Gavin Boby] argumenterer som andre, f.eks. Akif Pirincci, at masseindvandringen falder ind under adskillige definitioner på folkemord.» – Nettopp: Pauli Ord av det mest alvorlige slaget! Mange er de frimodige, som har skrevet om dette svært alvorlige tema vedrørende de åpne grensers utarmingspolitikk; at dagens vestlige politikerklasse de facto fører en folkedesimerings-politikk, som på sikt vil gjøre de ur-europeiske folkegrupper til en utryddelsestruet minoritet. Det er dette enorme svik… Read more »

Sanningskommision
Sanningskommision
6 years ago
Reply to  Pluto

Bra bild. Många fler bör hamna på samma bild.

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Pluto

Apropos din tanke om juridisk proces mod ledere: I Tyskland gør 40 personer fra Merkels eget parti nu oprør. http://www.breitbart.com/london/2016/01/20/angela-merkel-faces-party-rebellion-over-germanys-stance-on-refugees/ Den anden dag kunne man læse, at en bayersk borgmester havde udregnet, at hans kommune skulle tage 1.800 muslimske okkupanter, så da der kom flere med bus, sendte han busserne – fuld af flygtninge – til Merkels kontor! Billedet af sure Merkel er genialt – haha! http://www.barenakedislam.com/2016/01/15/after-bavarian-governor-sends-busload-of-muslim-illegal-aliens-to-angela-merkels-office-merkel-sends-them-right-back-to-bavaria/ Nu er der så en artikel om tysk racisme mod hvide flygtninge fra Ukraine (det er skam kun brune og sorte, der du’r!): http://newobserveronline.com/white-war-refugees-not-allowed-in-germany/ Krigsskibe i Middelhavet bør sættes ind for at tvinge… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Man begynder jo så småt at ane et mønster … men det har naturligvis intet med islam at gøre 😉 Hun blev ansat på et asylcenter og var fuld af idealisme – nu vækker hun opsigt med en rystende afsløring af, hvad hun har oplevet med asylansøgerne http://denkorteavis.dk/2016/hun-blev-ansat-pa-et-asylcenter-og-var-fuld-af-idealisme-nu-vaekker-hun-opsigt-med-en-rystende-afsloring-af-hvad-hun-har-oplevet-med-asylansogerne 18. Jan 2016 Ralf Pittelkow En kvindelig ansat i et asylcenter har kastet ny benzin på den voldsomme debat om asylansøgere i Tyskland. Hun vækker stor opsigt med sine afsløringer af dagligdagen med asylansøgere. Kvindens beretning stemmer dårligt overens med de naive forestillinger, man har kunnet finde hos forbundskansler Angela Merkel og… Read more »

spirild
spirild
6 years ago

Jeg leste den akuratt på et fransk nettsted. Underholdende. Mennene som forlangte egne leiligheter, fine biler. Som sjikaner og trakasserer kvinnene. Som kommer tilbake med nye, falske papirer når de får avslag. Som ikke gidder komme til legetime. Osv. Disse før vi, disse skal beskyttes, disse er stakkars flyktninger. Disse må tyskerne integrere seg i, sa en økonom nylig. Fordi innvandrerne var i de store tyske byene den dominerende gruppen under 40 år. UBS, den sveitsiske banken sier Europa må ta inn 1,8 millioner pr år i ti år. Hvorfor? Hva er galt med Systemet? Er det sunn økonomi å… Read more »

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  spirild

I Sverige går ju deras hot hem, så snart de “svälter” eller hotar på annat sätt får de sin vilja fram.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Mandlige asylansøgere gør, hvad der passer dem – de spreder utryghed ved at stå og kigge på kvinder, der dyrker pole dance i et fitness-center i Sønderborg http://denkorteavis.dk/2016/mandlige-asylansogere-gor-hvad-der-passer-dem-de-spreder-utryghed-ved-at-sta-og-kigge-pa-kvinder-der-dyrker-pole-dance-i-et-fitness-center-i-sonderborg 19. Jan 2016Ralf Pittelkow I Sønderborg har de et fitness-center, der hedder ”iPole – pole dance n’fitness”. Her kan kvinder dyrke pole dance, dvs. dans og motion omkring en stang, som er blevet meget populært. Uheldigvis ligger stedet på vejen fra asylcenteret ind til bymidten. På den måde har mandlige asylansøgere opdaget, at der sker noget interessant derinde. De er så bare gået ind for at kigge på kvinderne, selv om der… Read more »

Lenn
Lenn
6 years ago

Det er bar’ lidt komisk, at kvinderne ikke har fundet ud af at låse døren, når de træner strip…

Anna Svensson
6 years ago

Hon bekräftar bara det vi har hävdat sedan länge och därför kallats för rasister, men även manliga medarbetare verkar ha fått nog, som t ex denne, som också talar klartext (förmodligen har han blivit av med sitt jobb efter detta):

https://www.youtube.com/watch?v=E9THkzMB8oQ

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Dette er som å lese om meg selv, for 15 år tilbake, leder for asylmottak i Norge…
Denne hendelsen åpnet også øynene på meg ifht muslimer og deras negative adferd, som har blitt enda verre, men altså mønsteret var redan då der…

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  sussebassa

Det er bar’ lidt sjovt, at kvinderne ikke har fundet ud af at låse døren, når de træner strip…

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x