24
jan
Seneste opdatering: 26/1-16 kl. 2335
150 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gÀrna delar av texten men iaktta gott bloggskick och lÀnka till Snaphanen!

Alan_Kurdi_september_2015Det finns dagar och veckor som förÀndrar allting. NÀr verkligheten löper amok. NÀr alla tappar fattningen och springer i flock, utan att veta vart eller varför. Rörelsen Àr blind, riktningen utan mÄl.

Första veckan i september 2015. En masspsykos som lÀnge varit under uppladdning i samband med migrantinvasionen av Europa vÀxer till en mÀktig tsunamivÄg som sveper med sig allt i sin vÀg. Alla spÀrrar slÀpper. Propagandan flödar okontrollerat. PÄ krönet av en masspsykos finns inget utrymme för Àrlighet och eftertanke. Den som stÀller sig vid sidan av racet Àr en förrÀdare.

MÄNNISKOR FLYR FÖR SINA LIV!

Media frossar i bilder pÄ söta barn som sÀgs fly frÄn krig och vÄld. Men migrantströmmarna utgörs till absolut största delen av friska starka muslimska mÀn i vapenför Älder. MÀn som överger sina kvinnor och barn och prioriterar att sÀtta sig sjÀlva i sÀkerhet.

MÄN FLYR FÖR SINA LIV!

Det vill inte svenska media visa.

En bild med manipulativ potential kan förÀndra allting

Det finns bilder som kan förÀndra allting, Ätminstone tillfÀlligt. Bilden pÄ den drunknade treÄrige pojken Alan Kurdi pÄ stranden i turkiska Bodrum Àr en sÄdan bild. Men bilder Àr ocksÄ starka redskap med enorm manipulativ potential. Bilden pÄ den döde pojken ska komma att bli ett drömverktyg i den europeiska maktelitens kampanj för upphÀvda nationsgrÀnser och fri invandring till Europa.

Sommaren 2015 har uppladdningen inför en katastrof pĂ„gĂ„tt lĂ€nge i det tysta. EU:s yttre grĂ€ns har fallit. LikasĂ„ Schengenavtalet och Dublinförordningen. Stora flyktinglĂ€ger i Turkiet, Jordanien och Irak har börjat tömmas. En flodvĂ„g av hundratusentals migranter – innan Ă„ret Ă€r slut ska de uppgĂ„ till över miljonen – vĂ€ller in i Europa. EU:s politiker stĂ„r handlingsförlamade. Störst Ă€r förlamningen i den humanitĂ€ra stormakten Sverige.

Miljardbelopp hamnar i mÀnniskosmugglarnas vÀlfyllda fickor. Det tar ungefÀr en mÄnad för migranterna frÄn Mellanöstern att nÄ Sverige med hjÀlp av smugglare, och mÄnga vill till det attraktiva landet i norr.

asyl_till_sve_2015
Antalet asylsökande stiger mÄnad för mÄnad: maj 5 376, juni 6 619, juli 8 065, augusti 11 746. I september ska antalet mer Àn fördubblas frÄn augusti, till 24 307 asylsökande. I oktober nÄs Ärets högsta siffra, 39 196.

Första veckan i september tippas förnuft och rationalitet över Ă€nda och en kĂ€nslotsunami tar över Sverige och Europa. Den svenska politiska eliten, kultureliten och samvetslobbyn klafsar omkring i en grumlig kĂ€nslosörja av skuld, hysteri och manipulation med entusiastiskt deltagande av media. Alla försök till analys och kritiska frĂ„gor tabubelĂ€ggs. Dagens Nyheter gĂ„r i tĂ€ten som kampanjorgan för den snabbt accelererande massinvandring, eller – som media föredrar att kalla det: “flyktingkatastrofen” – som sprĂ€nger Europas grĂ€nser. Alla som av olika skĂ€l vill bo i Europa kallas konsekvent FLYKTINGAR, trots att bara en mindre del har asylskĂ€l.

MÄNNISKOR FLYR FÖR SINA LIV!

En viktig del av kÀnslotsunamins propaganda Àr demoniseringen av invandringskritiker och andra oliktÀnkande. De pekas ut som det stora hotet mot det öppna, mÄngkulturella lyckosamhÀlle som nu byggs utifrÄn en obeflÀckad tro pÄ humanitet och medmÀnsklighet. Det slitna rasistkortet putsas tills det blÀnker som guld i septembersolen. Bara att ifrÄgasÀtta ett okontrollerat inslÀpp av tiotusentals migranter per mÄnad utlöser hatiska anklagelser om rasism.

S-bloggaren Johan Westerholm skriver den 7 september:

“BesvĂ€rliga frĂ„gor möts med hatiskt förakt eller att den som stĂ€ller dessa har problem med sin vĂ€rdegrund. Att inte tro pĂ„ allas lika vĂ€rde bara för frĂ„gor om identitetskontroll, flyktingskĂ€l och hur vi skall organisera mottagandet stĂ€lls renderar i en rasiststĂ€mpel. “

Den 4 oktober skriver han:

“De som sedan tvĂ„ till tre Ă„r tillbaka försökt varna för detta har frusits ut ur sina partier, pressats över i Sverigedemokraterna eller helt enkelt tystnat under hoten frĂ„n sina partikamrater att ”lĂ„ta som en Sverigedemokrat”. Brunkortet har mulats pĂ„ alla som har det tveksamma omdömet att ifrĂ„gasĂ€tta systemkapaciteten.”

Ikea-media

NÀr Sverige gÄr in i september lÀmnar vi en mÄnad bakom oss som inte varit nÄgon annan lik. Den 10 augusti knivmördas 55-Äriga Carola Herlin och hennes 28-Ärige son Emil Herlin pÄ Ikea i VÀsterÄs av den illegale eritreanske invandraren Abraham Ukbagabir, 36. Trots att han redan har uppehÄllstillstÄnd i Italien kÀnner han sig krÀnkt av att han ska utvisas frÄn Sverige. Han vÀljer ut sina offer för att de ser svenska ut och ska senare komma att dömas till livstids fÀngelse och utvisning.

Omedelbart efter dubbelmordet praktiserar Dagens Nyheter sin beryktade agendajournalistik och trumpetar ut de hÀr rubrikerna pÄ sin nÀtsajt:

Musikfestival We are Sthlm 2015NÄgra dagar senare ska musikfesten We Are Sthlm Àga rum i KungstrÀdgÄrden i Stockholm, och mÀngder av tonÄrsflickor kommer att utsÀttas för sexuella övergrepp och trakasserier av mestadels unga invandrarmÀn. Men det fÄr inte allmÀnheten veta. Det ska dröja nÀstan fem mÄnader innan hÀndelserna uppdagas. I januari 2016 avslöjar Chang Frick och alternativsajten Nyheter i dag att Dagens Nyheter har kÀnt till övergreppen men mörklagt informationen om dem.

Dagens Nyheter skyller pÄ Polisen. Norska fackförbundstidningen Journalisten undersöker saken och bekrÀftar Nyheter i dags uppgifter.  Den svenska tidningen Journalisten lever i en alldeles sÀrskild bubbla, hermetiskt tillsluten mot icke önskvÀrd information. DÀr nÀmns inte den norska systertidningens artikel.

IstÀllet tar tidningens chefredaktör Helena Giertta oreserverat DN:s parti och skriver:

“Drevet mot Dagens Nyheter var ett typexempel pĂ„ hur de nationalistiska, högerextrema, invandringsfientliga krafterna arbetar. De som hatar och attackerar journalister och medier pĂ„ nĂ€tet, och ibland i den fysiska vĂ€rlden, vill styra vad som sĂ€gs. Genom att misstĂ€nkliggöra tidningen för att mörka, kan man sedan attackera alla journalister. “

Ritsch ratsch. SĂ„ var den saken avklarad.

2 september

Nilufer_DemirNilufer Demir, 29, Àr en rutinerad pressfotograf. Hon har arbetat för Dogan News Agency sedan hon var tonÄring. Men nÀr hennes arbetsgivare vill skicka henne pÄ uppdrag redan vid 06-tiden pÄ morgonen den 2 september tvekar hon.

Morgontidiga joggare har slagit larm till polisen om kroppar som spolats upp pÄ stranden i Bodrum. Nilufer Demir önskar att hon skulle slippa ta de dÀr bilderna. Men hon gör det.

“Det fanns ingenting annat jag kunde göra” sĂ€ger hon senare i en tv-intervju.

En av bilderna visar ett drunknat barn, den treĂ„rige pojken Alan Kurdi. Med putande blöjbak och ansiktet i vattnet ligger han pĂ„ mage i strandkanten. TreĂ„ringen drunknade nĂ€r smugglarbĂ„ten han fĂ€rdades i frĂ„n turkiska Bodrum mot den grekiska ön Kos kapsejsade efter bara 500 meter. Uppsköljd pĂ„ stranden bredvid Alan ligger hans femĂ„rige bror Galip. BĂ„da pojkarna saknar flytvĂ€st. Även pojkarnas mamma Rehen drunknar. Pappan Abdullah Kurdi, 40, Ă€r familjens ende överlevande. Enligt uppgifter frĂ„n vittnen som var med pĂ„ bĂ„ten var det han som körde bĂ„ten.

NÀr Abdullah Kurdi tar sin familj med sig pÄ resan frÄn Bodrum Àr slutmÄlet Sverige. Hans syster Teema Kurdi, sedan mÄnga Är bosatt i Kanada, berÀttar i en tv-intervju  att hennes bror saknar tÀnder. Det hon sÀger styrks av den hÀr videon dÀr Abdullah Kurdi intervjuas.  I Sverige hoppas han fÄ gratis tandimplantat.

Bilden pÄ den döde pojken kommer som sÀnd frÄn himlen

För internationella media Àr det lÄngtifrÄn sjÀlvklart att publicera bilden pÄ den döde treÄringen. Av etiska skÀl Àr bilden problematisk. Vissa tidningar vÀljer att pixla pojkens ansikte, andra avstÄr frÄn att publicera. Bilden av Alan Kurdi vÀcker kÀnslor. Döda barn berör. Bilder av döda barn sÀljer. DÀrför fÀrdas Nilufer Demirs bild med blixtens hastighet runt till vÀrldens alla redaktioner och bildbyrÄer.

I den politiska och mediala masshysterin kommer bilden som sÀnd frÄn himlen och fÄr omedelbart dignitet av politisk bomb. Inom bara nÄgra timmar Àr Frankrike och Tyskland eniga om att EU ska införa en bindande kvotfördelning av migranter mellan medlemslÀnderna.

I Sverige tilltar paniken i det politiska lÀgret och pÄ politiserade medias redaktioner. Det Àr ingen tvekan lÀngre: det officiella Sverige har gÄtt in i en masspsykos. Bilden pÄ Alan Kurdi blir utlösningen. Kraften sveper med sig stora delar av en allmÀnhet som dagligen sondmatas med indignationsreportage.

LjudnivÄn skruvas upp till ohörbarhet. Alla skriker. Utrikesminister Margot Wallström (s) grÄter i SVT Aktuellt, och Expressen publicerar nÀrbilder pÄ tÄrarna. Alla försök att belysa invandringspolitik ur andra aspekter Àn den hysteri som rÄder för tillfÀllet möts med rasistnazistbeskyllningar.

MÄNNISKOR FLYR FÖR SINA LIV!

Alla springer pĂ„ samma boll. De som försöker sĂ€tta bilden pĂ„ Alan Kurdi i ett sammanhang utnĂ€mns till kĂ€nslokalla fascister. Media utövar sitt indignationsmonopol – nu jĂ€vlar gĂ€ller det att visa vilka som har öppna hjĂ€rtan. Sortera agnarna frĂ„n vetet.

2 september

Ulrika By pĂ„ Dagens Nyheters Stockhomsredaktion, som ett par veckor tidigare valt att inte befatta sig med de sexuella övergreppen mot unga flickor och kvinnor vid “We are Sthlm”, skriver att stockholmarna nu mobiliserar alla goda krafter för att hjĂ€lpa ensamkommande flyktingbarn och asylsökande. Artikeln anspelar direkt pĂ„ bilden av Alan Kurdi.

“Jag tror att mĂ„nga Ă€r trötta pĂ„ den inhumana retoriken som prĂ€glat debatten, pĂ„ bilder av mĂ€nniskor som ruttnar i lastbilar, döda barn som spolas upp pĂ„ strĂ€nder. FĂ„r man möjlighet att hjĂ€lpa till sĂ„ vill man göra det” sĂ€ger Anjanas Saltas, handlĂ€ggare pĂ„ StudiefrĂ€mjandet.

2 september

Annika Hamrud, frilansande inhyrd Expoaktivist, röjer min identitet i Expressen.

3 september

Stefan Löfven sÀger att han vill anvÀnda Alan Kurdis död politiskt.

“Jag vill anvĂ€nda sorgen och frustrationen till handlingskraft. Nu krĂ€vs kraftfulla beslut inom EU för att alla lĂ€nder ska ta ansvar för de mĂ€nniskor som flyr frĂ„n krig” sĂ€ger Stefan Löfven.

Olof Ruin Ă€r professor emeritus i statsvetenskap. Som sĂ„dan ska han vara objektiv. Men nĂ€r han uttalar sig om bilden sĂ€ger han: “Det Ă€r utmĂ€rkt att starka bilder publiceras. Man kan bara hoppas att det pĂ„verkar.”

4 september

Bilden pÄ Alan Kurdi har blivit en symbol för flyktingkatastroferna runt Medelhavet och sÀtter nu press pÄ europeiska ledare i flyktingfrÄgan, meddelar SVT.

“Omedelbart agerande krĂ€vs – en mobilisering över hela Europa brĂ„dskar” skriver Frankrikes premiĂ€rminister Manuel Valls pĂ„ Twitter.

4 september

Tv4 Nyhetsmorgon lÀmnar ut min identitet.

5 september

Dagens Nyheter publicerar en artikel av Niklas Orrenius som Ă€r resultatet av hans upprepade oannonserade hembesök vid mitt fritidshus: “Mötet med ”Julia Caesar”. P1 Medierna lĂ€mnar ut min identitet.

5 september

SvD/Novus konstaterar att ordet flykting har tappat sin vÀrdeklang.

– Bilden av flyktingar och invandrare har blandats hejvilt i det offentliga rummet, sĂ€ger Torbjörn Sjöström, vd pĂ„ opinionsinstitutet Novus.

“Det finns en otydlighet i medierna och en begreppsförvirring. Begreppet flykting har trubbats av. Ordet har tappat sin vĂ€rdeklang i det politiska rummet.”

6 september

medborgarplatsen

I Sydsvenska Dagbladet den 29 april har Stefan Löfven sagt att han Ă€r övertygad om att en stor flyktinginvandring Ă€r bra för Sverige. Han kallar den “en investering som vi mĂ„ste göra för att det ska bli bra lĂ„ngsiktigt. Invandringen pĂ„verkar vĂ€lfĂ€rden positivt.”

I en partiledardebatt ett par veckor senare byter han namn pĂ„ investeringen till “en liten anstrĂ€ngning”.

I Sydsvenskan fÄr statsministern frÄgan om det finns nÄgot tak för hur mÄnga flyktingar Sverige kan ta emot?

“Nej, det finns ingen grĂ€ns” sĂ€ger Stefan Löfven. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och justitieminister Morgan Johansson har vid olika tillfĂ€llen sagt samma sak.

Drygt fyra mĂ„nader senare, den 6 september 2015, hĂ„ller statsministern tal vid en manifestation för flyktingar pĂ„ Medborgarplatsen i Stockholm. StĂ€mningslĂ€get Ă€r uppskruvat. Trots hĂ€llregn Ă€r tonen extatisk. Medborgarplatsen Ă€r ett böljande hav av uppspĂ€nda paraplyer och uppblĂ„sta floskler. Stefan Löfven inleder kĂ€rvĂ€nligt med “KĂ€ra vĂ€nner“.

Han fortsÀtter:

“Miljoner mĂ€nniskor Ă€r pĂ„ flykt undan krig och fasansfull terror, mĂ€nniskor som du och jag med drömmar och förhoppningar, men som tvingas fly undan bomber med sina barn i famnen. PĂ„ vĂ€gen riskerar de sina liv – i lastutrymmen, i containrar, i fullstĂ€ndigt sjöodugliga bĂ„tar.

Alla klarar sig inte. Alan, 3 Är, sköljdes upp pÄ stranden. Fasan, rÀdslan som denna lilla pojke upplevt, och att hans liv slutade vid tre Ärs Älder ska ingen nÄgonsin behöva uppleva. Jag sörjer Alan och alla andra barn som dör pÄ flykt och i krig. Jag sörjer med hans förÀldrar och anhöriga. Jag sörjer med mÀnskligheten, nÀr vi nu ser det hÀr inför vÄra ögon.

Talet hör hemma pÄ ett frÀlsningsmöte. Bara hallelujarop och barnkör fattas nÀr Stefan Löfven deklarerar:

“Mitt Europa tar emot mĂ€nniskor som flyr frĂ„n krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjĂ€lps Ă„t nĂ€r nöden Ă€r stor.”

Han har Ă€nnu inte upptĂ€ckt att övriga EU-lĂ€nders intresse av att hjĂ€lpas Ă„t “nĂ€r nöden Ă€r stor” Ă€r mycket begrĂ€nsat. Stefan Löfven Ă€r stolt. Han har fĂ„tt ett brev frĂ„n Agnes Ohlsson, elva Ă„r. Hon vill hjĂ€lpa flyktingarna.

Stefan_Lofven_haller_tal_2015Agnes, du gör mig sĂ„ stolt!” sĂ€ger statsministern. “Jag Ă€r sĂ„ stolt över att vara statsminister i ett land dĂ€r du bor. Ditt brev visar att alla kan göra nĂ„gonting. Och lika stolt blir jag över att se er hĂ€r idag, och alla över hela Sverige som sluter upp för solidariteten. Alla ni som sĂ€ger: vi vill hjĂ€lpa till, ni som leker och lĂ€ser lĂ€xor med barn som precis kommit till Sverige. Ni som visar att vi mĂ€nniskor finns till för varandra. Tack Agnes. Tack till er alla. Det Ă€r ni som gör Sverige till ett land att vara stolt över.

Alan Kurdi och Agnes Ohlsson. Stefan Löfvens spinndoktorer har givetvis talat om för honom att barn Àr perfekta om man vill fÄ mÀnniskor att öppna sina hjÀrtan. Men han begÄr ett stort misstag nÀr han utnyttjar bilden av Alan Kurdi. Den drunknade treÄringen Àr inte ett exempel pÄ flyktingkris. Han Àr inte flykting.

MÄNNISKOR FLYR FÖR SINA LIV!

Men inte Alan Kurdi. Han Àr inte ett offer för krig. Han Àr ett offer för sin far. Familjen lever sedan flera Är i sÀkerhet i Turkiet. Abdullah Kurdi tar med sig sin familj pÄ den riskfyllda resan för att han behöver nya tÀnder.

Alan dog en lÄngsam och plÄgsam död men hans död vilar över skrupellösa mÀnniskosmugglare, inte europeiska grÀnsvakterskriver Jerker Karlsson, doktorand i etik vid Lunds universitet.

6 september

peter-wolodarskiDagens Nyheter trappar upp sin roll som kampanjorgan. PĂ„ redaktionen rĂ„der paniklĂ€ge. Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski pĂ„stĂ„r att “grundlĂ€ggande vĂ€rden” hotas och “mĂ„ste försvaras“.

Dagens Nyheter startar ett upprop “dĂ€r alla som delar dessa grundlĂ€ggande vĂ€rderingar kan dela med sig av sin egen övertygelse“. Vilka dessa “grundlĂ€ggande vĂ€rderingar” Ă€r framgĂ„r inte. Inte heller vilken sorts övertygelse som krĂ€vs. DĂ€remot stĂ„r det klart att medias propaganda för vad man kallar “FLYKTINGAR SOM FLYR FÖR SINA LIV” nu har gĂ„tt in i en besinningslös fas av religiösa dimensioner, dĂ€r fakta inte lĂ€ngre gĂ€ller och hysteriska offentliga trosbekĂ€nnelser upphöjs till sanning.

Nu Ă€r det dags att ta avstĂ„nd frĂ„n alla former av hat, hot och rasism. Kring alla mĂ€nniskors lika vĂ€rde finns inget utrymme för kompromiss” predikar chefredaktör Wolodarski frĂ„n sin predikstol i DN-skrapan i Marieberg.

Alla som inte lÀngre vill tiga still kan visa att de delar sin medmÀnsklighet med andra i kÀndisuppropet #jagdelar.

Genom ett enkelt klick visar 100 kÀndisar, alltifrÄn Zlatan Ibrahimovic och Zara Larsson till Àrkebiskop Antje Jackelén och Jonas Gardell, sin medmÀnsklighet och humanitet. DN ger dem inget val. Om man inte klickar Àr man definitivt rasist. Hur skulle de vÄga avstÄ och dÀrmed riskera sina karriÀrer och sitt levebröd?

Peter Wolodarski skriver att han i sina flöden pĂ„ Facebook och Twitter ser att “demoniseringen av enskilda och grupper av mĂ€nniskor har tilltagit under sommaren“. Plötsligt fĂ„r han lĂ€nkar frĂ„n sajter dĂ€r mĂ€nniskor har andra Ă„sikter Ă€n han – utan varning! Som exempel lĂ€nkar han till Niklas Orrenius’ artikel om mig.

Det gÄr snabbt nu. Och det Àr farligtmÀssar Wolodarski ödesmÀttat.

MÄNNISKOR FLYR FÖR SINA LIV!

Men pÄ vilket sÀtt hjÀlper det dem att 100 klickhumanister och vÀrdegrundsposörer bekÀnner sin tro pÄ medias avlatstorg?

Johan Hakelius skriver senare i ett kritiskt inlÀgg i Aftonbladet, nÀr det Àr tre dagar kvar till jul:

“DN valde demonstrativt att sĂ€lla sig till aktivisterna och volontĂ€rerna. Det kritiska uppdraget övergavs. Man slutade i praktiken att vara en riktig tidning. Det löpte rakt igenom hela bladet: ledare, nyheter, kultur. DN var inte unik i tendensen, men vĂ€l i graden av propagandism. NĂ€r personer som inte övergav det kritiska uppdraget yttrade sig, sĂ„g DN som sin uppgift att lĂ€xa upp dem.”

7 september

Jimmie_AkessonStatsminister Stefan Löfven ska samla partiledarna till samtal över blockgrĂ€nsen om flyktingkrisen. Men Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har inte bjudits in.

8 september

Stefan Löfven flyger till Berlin för att trÀffa Angela Merkel.

De representerar de tvÄ lÀnder i Europa som tar emot överlÀgset störst antal asylsökande. För Tysklands del kommer facit för 2015 att ligga pÄ en miljon, för Sverige 162 877. DÀrav 35 369 ungdomar utan sÀllskap av vuxen.

GrÄter de ut i varandras armar? Eller dunkar de varandra i ryggen för att styrka att de Àr bÀst i klassen? Det fÄr vi inte veta.

8 september

Propagandan för fri invandring har slÀppt alla hÀmningar. En av de extremister pÄ yttersta vÀnsterkanten som vÀdrar morgonluft Àr Mikael Feldbaum, chefredaktör för Dagens Arena. Han skriver att det finns ett enda förslag som löser flyktingsituationen. Det Àr att öppna grÀnserna för lagliga vÀgar, det vill sÀga fritt inslÀpp i Europa för alla mÀnniskor frÄn tredje vÀrldens u-lÀnder.

Den viktigaste uppgiften för oss som tror pÄ asylrÀtten Àr nu att pressa Stefan Löfven att stÄ upp för lagliga vÀgar till Europaskriver Feldbaum.

Var tredje svensk kan ta emot en flykting i sitt hem

Propagandan ger resultat. I en opinionsundersökning av DN/Ipsos den 27 september anser 44 procent av de tillfrĂ„gade att Sverige ska ta emot fler flyktingar – en ökning med 18 procentenheter sedan februari. Undersökningen visar ocksĂ„ att 59 procent av de tillfrĂ„gade anser att regeringen kan göra mer för att hjĂ€lpa flyktingarna frĂ„n Syrien.

Samtidigt visar mÀtningen att den grupp som Àr orolig för ett ökat antal flyktingar vÀxer frÄn 30 till 39 procent. I texten hÀnvisas som vÀntat till bilden pÄ den döde Alan Kurdi:

“Bilden berörde mĂ„nga, liksom den ungerska polisens behandling av flyktingar som försökte ta sig in i landet frĂ„n Serbien.”

Ett resultat Ă€r sensationellt: NĂ€stan var tredje svensk kan tĂ€nka sig att ta emot en flykting i sitt hem. Vad blev det av dem? Hur mĂ„nga “flyktingar” har de boende hos sig nu?

10 september

Och ÀndÄ. Sverigedemokraterna noterar stÀndigt nya rekordsiffror. Aftonbladet/Inizio 10 september: 21,5 procent och Sveriges nÀst största parti.

Nyheter i dag/Sentio samma dag: SD fÄr 26,5 procent och Àr Sveriges största parti. FörsprÄnget till socialdemokraterna Àr 2,4 procent. Trots bilden pÄ Alan Kurdi.

13 september

Dagens Nyheter ger ut en tryckt bilaga för indoktrinering av skolelever. “En specialtidning om allas lika vĂ€rde“, avsedd som underlag för lĂ€rare att diskutera medmĂ€nsklighet, nĂ€that och flyktingkris med sina elever. Sist i tidningen finns Niklas Orrenius’ artikel om mig sĂ„ att alla ska förstĂ„ vad som hĂ€nder om man har fel Ă„sikter.

5 november

Verkligheten Àr obönhörlig. Den tar ingen hÀnsyn till flyktiga opinioner eller politisk feghet. Den 5 november tvingas justitieminister Morgan Johansson meddela att det finns en grÀns för hur mÄnga asylsökande Sverige kan ta emot, och att den grÀnsen Àr nÄdd. Alla boenden Àr slut. Asylsökande kan bli utan tak över huvudet.

Han sĂ€ger att han Ă€r “mycket orolig” för situationen. Morgan Johansson har en sĂ€rskild talang för att spela oskulden frĂ„n landet. PĂ„ en presskonferens en mĂ„nad tidigare, den 3 oktober, sĂ€ger han att “ingen hade kunnat förutse denna hĂ€ndelseutveckling“. Hela regeringen Ă€r oskulden frĂ„n landet. Hade inte en aaaaning!

Det Ă€r direkt felaktigt, och det vet Morgan Johansson om. Tecknen har varit tydliga och att regeringen inte har haft den informationen Ă€r helt enkelt inte rimligt att anta. Morgan Johansson har varit fullstĂ€ndigt klar pĂ„ att nĂ€r de stora flyktinglĂ€gren i Jordanien och Irak började tömmas i slutet pĂ„ augusti sĂ„ skulle detta pĂ„verka oss frĂ„n mitten pĂ„ september och framĂ„t. Klassisk underrĂ€ttelseprognos” skriver Johan Westerholm.

Enligt Morgan Johansson Ă€r alltsĂ„ grĂ€nsen nĂ„dd den 5 november. Dagarna gĂ„r. Migranter fortsĂ€tter att vĂ€lla in i Sverige. “Hur lĂ€nge kan en grĂ€ns vara nĂ„dd?” frĂ„gar Affes statistikblogg den 28 november och visar att 27 203 asylsökande har tagit sig in i Sverige sedan justitieminister Morgan Johansson ansĂ„g att grĂ€nsen för vad Sverige klarar av var nĂ„dd.

Sedan inlĂ€gget gjordes har ytterligare mer Ă€n 14 000 utlĂ€nningar sökt asyl fram till Ă„rsskiftet. Mer Ă€n 40 000 personer kan alltsĂ„ ta sig in i Sverige trots att “grĂ€nsen Ă€r nĂ„dd”. Vad sĂ€ger det om regeringens politiska handlingsförmĂ„ga?

7 november

Opinioner Àr ömtÄliga och förgÀngliga. De blÄser med vindarna, snabbare Àn en statsminister hinner nysa. LÀtt fÄnget lÀtt förgÄnget. Upp som en sol, ner som en pannkaka. Septembers flyktingvÀnliga opinion faller i oktober tillbaka till samma nivÄ som i februari.

I DN/Ipsos uppger 26 procent att Sverige bör ta emot fler flyktingar, medan 42 procent anser att Sverige bör ta emot fĂ€rre flyktingar. Övriga svarar ”varken fler eller fĂ€rre” eller har ingen Ă„sikt.

Den största förĂ€ndringen sedan masspsykosen i september har skett bland Ă€ldre svenskar (60+). DĂ€r har andelen som vill ta emot fĂ€rre ökat frĂ„n 34 procent till en majoritet pĂ„ 52 procent. Andelen som svarar ”ta emot fler” har minskat frĂ„n 39 procent till 14 procent.

Bland M-vĂ€ljare har andelen som svarar ”ta emot fĂ€rre” ökat frĂ„n 24 till 44 procent, och andelen som svarar ”ta emot fler” har minskat frĂ„n 45 till 20 procent.

Verkligheten har förĂ€ndrats. Flyktingströmmen har ökat efter sommaren och fler svenskar mĂ€rker av flyktingsituationen i sin vardag“. (David Ahlin. opinionschef pĂ„ Ipsos.)

Verkligheten trĂ€nger sig pĂ„. I oktober söker 39 196 utlĂ€nningar asyl i Sverige. Årsrekord.

19 november

Stefan Löfven sĂ€ger att “Sverige har varit naiva“.

Nu gÀller det de islamistiska terrorister som strömmar in i landet, eftersom 90 procent av de asylsökande inte visar nÄgra id-handlingar.

Bortsett frĂ„n att Stefan Löfven inte kan uttrycka sig pĂ„ svenska sprĂ„ket (det heter “Vi har varit naiva” eller “Sverige har varit naivt”) har han fel i sak. Vad naivitet anbelangar kan han tala för sig sjĂ€lv. Stora delar av svenska folket har sannerligen inte varit naiva. De har sett vad som hĂ€nder, de kĂ€nner sorg och vrede, de oroar sig – men blir tystade med tillmĂ€len om rasism och frĂ€mlingsfientlighet.

Alice_TeodorescuPÄ sistone tycks det ha blivit högsta mode att ursÀkta senfÀrdigt agerande med naivitet. Problemet Àr att det hÀr beteendet, som Äterfinns över hela den politiska skalan, Àr symptom pÄ nÄgot större och allvarligare Àn lite mÀnskligt felande i största allmÀnhet. Att vara naiv Àr lite fint i Sverige. Den som Àr naiv menade vÀl men förstod inte bÀttre eftersom den Àr sÄ snÀll och tillitsfull. Det olycksbÄdande i sammanhanget Àr emellertid att det sÀllan handlar om okunskap rörande de frÄgor man senare pudlar ifrÄn. TvÀrtom har det i alltför mÄnga fall funnits gott om fakta som demonstrativt ignorerats.
KÀra politiker, ni har inte varit naiva. Ni har varit fega, inkompetenta och ansvarslösa
skriver Alice Teodorescu i Göteborgs-Posten.

En bild kan förleda och fösa opinioner dit vindarna bÀr, Ätminstone tillfÀlligt. Men det Àr inte bilder pÄ döda barn, hur hjÀrteknipande de Àn Àr, som ska ligga till grund för politiska beslut om Sveriges och Europas ödesfrÄgor. BÄde svenska och europeiska politiker lÀt sig blÄsas som rön för vinden av en bild och drog sig inte för att exploatera en död treÄring för sina egna syften. Det hjÀlpte inte Alan Kurdi, och det hjÀlper inte nÄgot enda av de miljoner barn över hela vÀrlden som lider och dör av olika skÀl.

Vi ska inte acceptera beslutsfattare som springer omkring som yra höns och kacklar om sina kÀnslor medan de förvandlar beslutande församlingar till en gigantisk hönsgÄrd. Vad hÀnde med mottagligheten för fakta, förmÄgan att tÀnka kritiskt? Vad hÀnde med det sjÀlvstÀndiga tÀnkandet? Vad hÀnde med handlingskraften och förmÄgan att fatta beslut? NÀr vi ser de yra hönsen springa omkring i Stockholm och Bryssel ska vi ha en sak klart för oss: de bryr sig inte det minsta om hur det gÄr för vÀrldens barn. Deras engagemang gÀller i första hand deras eget vÀl och ve. Den solidaritet som de slÄr sig för bröstet med Àr riktad mot dem sjÀlva. De har ordnat det bra för sig, varför skulle de bekymra sig?

Sveriges katastrofale statsminister Stefan Löfven stÄr pÄ den globala elitens frÀlsningsmöte, World Economic Forum i Davos i Schweiz, och sÀger att Sverige har inga planer pÄ att införa nÄgot asyltak. Han har ingenting sett, ingenting hört, ingenting lÀrt. Han Àr kvar i masspsykosen frÄn september, vilket enbart Àr att betrakta som ett tillÀggshandikapp ovanpÄ alla hans övriga intellektuella funktionshinder. Hand i hand med Angela Merkel fortsÀtter han med det gemensamma projektet: att fullfölja befolkningsutbytet och ersÀtta Europas befolkningar med mÀnniskor frÄn tredje vÀrldens mest underutvecklade och dysfunktionella lÀnder.

OÀndligt mÄnga fler barn kommer att dö sÄ lÀnge som sÄdana politiker fÄr sitta kvar vid makten. Politiker som styr utifrÄn en masspsykos och som samvetslöst utnyttjar bilden pÄ ett dött barn för egna politiska syften har inte omdöme nog att styra ett land.

LarsBern_10feb2015_FotoTSasserssonJag ger sista ordet till en av Sveriges skarpaste debattörer, Lars Bern, och hans blogg Anthropocene. Han pĂ„pekar att “de som tror sig sjĂ€lva om att vara goda i sjĂ€lva verket Ă€r de som orsakar mest ondska i vĂ„r vĂ€rld, utan att de förstĂ„r vad de stĂ€ller till.

Man behöver inte ta till konspirationsteorier för att förklara det aktuella ytterst olyckliga sönderfallet, menar Lars Bern. “Det Ă€r i stor utstrĂ€ckning just summan av en lĂ„ng rad goda dĂ„ligt genomtĂ€nkta föresatser som löper amok. HĂ€r gĂ€ller Murphy’s lag som sĂ€ger att allt som kan gĂ„ fel, kommer att gĂ„ fel. Detta sagt, skall man dock vara medveten om att det finns mycket starka ekonomiska och maktintressen som med stor list lĂ€rt sig spela pĂ„ alla de godas föresatser för att nĂ„ sina mĂ„l.

Kanske behöver det gÄ ytterligare tid för att vi ska förstÄ vad det var som egentligen hÀnde första veckan i september 2015. Men inget hindrar att vi tÀnker efter redan nu. Vissa behöver tÀnka mer Àn andra.

Lars Bern:

AllmÀnheten har upptÀckt att elitens goda intentioner inte leder till den humanitÀra stormakt som de drömmer om, utan till dess motsats. Det vi nu bevittnar Àr hur de ansvariga i panik försöker lappa ihop sin skapelse. Statsministerns förvirrade och illa genomtÀnkta uttalanden bÀr vittnesmÄl.

Av allt att döma har vÄr elit för sent upptÀckt vart de Àr pÄ vÀg. Jag tror inte det lÀngre gÄr att hindra att vi i hela vÀstvÀrlden gÄr mot ett skifte dÀr den gamla eliten förlorar sin maktposition. Om demokratin överlever detta Àr svÄrt att sia om.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

150 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Expressen, och uthĂ€ngningar och mediedrev i landets alla stora media. Hela landet befann sig i masspsykos, och vansinnet kulminerade för exakt tre Ă„r sedan, den första veckan i september […]

trackback

[…] Med en upptrappning under vĂ„ren och sommaren stĂ„r Sverige den 6 september 2015 pĂ„ krönet av en landsomfattande masspsykos under parollen ”Refugees welcome”.  […]

Jarla
Jarla
8 years ago

DN:s bönemöte: som kulturrevolutionen i Kina.

Göskungen
Göskungen
8 years ago

Ryggdunk Julia! HĂ€rligt att ha dig tillbaka.

Pelle i Skogen
Pelle i Skogen
8 years ago

Julia! Skönt lÀsa dina ord..det lugnar trots allvaret oss alla, vi Àr inte ensamma!

CatEyes
CatEyes
8 years ago

Du sÀtter ord pÄ det jag sett och tÀnkt under denna period. Tack att du Àr tillbaka och stÀrker oss sÄ vi inte tror att vi har blivit galna. Utan faktiskt visar att det Àr de styrande som Àr galna, eller onda.

Josef Boberg
8 years ago

“Av allt att döma har vĂ„r elit för sent upptĂ€ckt vart de Ă€r pĂ„ vĂ€g. Jag tror inte det lĂ€ngre gĂ„r att hindra att vi i hela vĂ€stvĂ€rlden gĂ„r mot ett skifte dĂ€r den gamla eliten förlorar sin maktposition. Om demokratin överlever detta Ă€r svĂ„rt att sia om.” NĂ€r nöden Ă€r som störst Ă€r hjĂ€lpen som nĂ€rmast. NĂ€r fler och fler av Oss av vanligt folk = vĂ€sentligt flera Ă€n 90 % av medborgarna – upptĂ€cker att den vĂ€rldsomspĂ€nnande “religionen” brist pĂ„ pengar Ă€r en ren bluff – till förmĂ„n för insikten om att:”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT… Read more »

Joukor
Joukor
8 years ago

Det lÄter Àntligen att öppet diskution har startat ? Kanske. Vem vet.

Sören Backman
Sören Backman
8 years ago

Flyktingströmmar var pÄ agendan under Bilderbergmötet redan i somras.

Markus Lindt
Markus Lindt
8 years ago

Tack Julia! Jag har ofta tÀnkt pÄ dig och hoppats pÄ en ny krönika.

jÀst
jÀst
8 years ago

Tack kÀra Julia
För att du Äterkommit pÄ bloggen. Jag trodde att du slutat skriva:(

Vill bara sÀga att jag skrattade hjÀrtligt Ät detta vassa nÄlstick. Men ganska korrekt ÀndÄ med en Àkta punchline pÄ slutet.

Sveriges katastrofale statsminister Stefan Löfven stÄr pÄ den globala
elitens frÀlsningsmöte, World Economic Forum i Davos i Schweiz, och
sÀger att Sverige har inga planer pÄ att införa nÄgot asyltak.
Han har ingenting sett, ingenting hört, ingenting lÀrt. Han Àr kvar i
masspsykosen frÄn september, vilket enbart Àr att betrakta som ett
tillÀggshandikapp ovanpÄ alla hans övriga intellektuella
funktionshinder.
HĂ€lsningar Pelle

SteLin64
SteLin64
8 years ago

Bittra gamla liberalkÀrringar som passerat bÀst-föredatum för tjugo Är sedan borde Àgna sig Ät att spela bingolotto istÀllet för att försöka föra politisk polemik.

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  SteLin64

Har du nÄgra invÀndningar i sak mot min text eller Àr detta det enda du har att komma med?

KarlUno
KarlUno
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Inget att bry sig om, dagens DN journalister har inte annat att komma med. Du gör en mycket bra sammanfattning av höstens och vinterns hÀndelser.

Egil Tjensvoll
Egil Tjensvoll
8 years ago

Veldig bra artikkel, som forklarer grunnen til migrasjon galskapen i Sverige.

trackback

[…] Julia Caesar Ă€r tillbaka efter nĂ„gra mĂ„naders uppehĂ„ll med en ny, efterlĂ€ngtad krönika: ”Det finns dagar och veckor som förĂ€ndrar allting. NĂ€r verkligheten löper amok. NĂ€r alla tappar fattningen och springer i flock, utan att veta vart eller varför. Rörelsen Ă€r blind, riktningen utan mĂ„l”. LĂ€s Julias krönika hĂ€r. […]

Bajen666
Bajen666
8 years ago

Som vanligt jÀkligt bra skrivet, och vÀlkommen tillbaks Julia.

veryoldfool
veryoldfool
8 years ago

HjÀrtligt vÀlkommen tlllbaks! Jag har hoppats varje söndag.

jens
8 years ago

Heja Julia.

River
River
8 years ago

Har tÊnkt pÄ rÊkkefÞlgen i forbindelse med billedet af den druknede dreng.
Den fÞrste der har set ham trak ham naturligvis ind pÄ stranden eller hvad.
Derefter placeres han med hovedet i vandet for at fÄ stÞrst mulig effekt. AltsÄ staged.
Min konklusion er at der netop ingen anstÊndig mÄde er at fabrikere det billede pÄ.
Og velkommen tilbage til dig Julia.

Mariah_Magdalena
Mariah_Magdalena
8 years ago

Underbart!
Jag Àr sÄ himla lycklig du Àr tillbaka, Julia!
Du behövs!
Du Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ efterlĂ€ngtad……

trackback

[…]  http://snaphanen.dk/2016/01/24/julia-caesar-en-vecka-i-september/ […]

STIMME DER DDR
STIMME DER DDR
8 years ago

Äntligen!!!!! Vi har saknat dig och dina svavelosande veckokrönikor som fĂ„r alla makthavare att sĂ€tta kvĂ€llsgroggen i halsen. Kan konstatera pĂ„ jobbet att DN HELA tiden BACKAR i upplaga,, och jag VET vad jag pratar om…! Antalet prenumeranter rasar hela tiden. Jag ser detta pĂ„ min arbetsplats!

pappa sven
pappa sven
8 years ago

VĂ€lkommen tillbaka. Uppskattas och bra krönika. En detalj i denna pĂ„gĂ„ende katastrof Ă€r att det senaste frĂ„n SL, Davos, Ă€r att taket Ă€r borta igen och han anser att 1-2.000 i mĂ„naden Ă€r OK . . dvs 100.000 Ă„rligen alltsĂ„ mer Ă€n innan hösten 2015….. den gossen borde lĂ€ra sig rĂ€kna . . .

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago

Er dette mon skriften pĂ„ vĂŠggen for S i SVerige? 😉 Hvorfor skulle man dog stemme pĂ„ politikere, som Ă„benbart mener det er deres allervigtigste opgave i livet at pĂ„fĂžre stakkels Sverige sĂ„ mange uintegrerbare og fanatiske “kulturberigere” som overhovedet muligt – sĂ„ hurtigt som muligt – og som endog har den helt utrolige frĂŠkhed at forvente, at det i vid udstrĂŠkning er deres egne vĂŠlgere, der skal bĂŠre hovedbyrden Ăžkonomisk og socialt af deres vanvidseksperiment og leve med de meget alvorlige konsekvenser uden overhovedet at mĂ„tte kny ( protestera ) det allermindste nogensinde? MagelĂžst! – og hvor lĂŠnge havde… Read more »

River
River
8 years ago

Velkommen, en fisk, opstrĂžms.

Est._O._Nia
Est._O._Nia
8 years ago

VĂ€lsignat att du kom tillbaka! Jag har gĂ„tt igenom samma gatlopp och uthĂ€ngning som du. Jag orkade inte tillbaka – det gjorde du – starkt, mycket starkt.

embla
embla
8 years ago

Tack Julia för att du finns.

FantomenSthlm
FantomenSthlm
8 years ago

Jag drar en suck av lĂ€ttnad, Julia Ă€r tillbaka!! Expressens torpeder utsĂ€nda av vingmuttern i DN-skrapan har inte tystat hennes knivskarpa analyser som Ă€r hatade av etablissemanget. Jag misstĂ€nker att man i framtiden kommer ha DN’s förfall under Wolodarski som ett eget Ă€mne pĂ„ högskolor. NĂ€r jag vĂ€xte upp var DN en ansedd och fin tidning, nu Ă€r DN agendadriven och mer lik en miljöpartistisk medlemstidning fast mer PK och vĂ€nster. Dagen krönika en utmĂ€rkt summering över en helt galen höst dĂ€r patos styrde utan inblandning av sans och vett. Media och DN i synnerhet piskade upp en kĂ€nslomĂ€ssig hysteri… Read more »

trackback

[…] LĂ€s Julia Caesars söndagskrönika…..HÄR […]

Anna Svensson
8 years ago

VÀlkommen tillbaka Julia, vi har saknat dig och dina krönikor.

Morbia
Morbia
8 years ago

Äntligen! Första reaktionen nĂ€r jag Ă„nyo kollade om dĂ€r fanns ngn ny Söndagskrönika. VĂ€lkommen tillbaka! Din vassa penna, klara analys, sanningsenlighet, vĂ€rme, vrede över ett vĂ„ldtaget Land, patos, pondus och inte minst Ditt mod Ă€r omistliga i ett av korruption, lögner och rĂ€dsla sargat Sverige! Har lĂ€st dina texter sedan lĂ€nge, faktiskt Ă€nda sedan du pĂ„ 80-talet gav ut boken om de skador som kan uppstĂ„ av visst dentalt material. Den infon slog ner som en bomb i mitt liv – och förĂ€ndrade det- nu förstod jag. Tack Julia!

brisslan
brisslan
8 years ago

Julia, en mycket bra liknelse angĂ„ende fulingen, LöfvĂ©n med en vĂ€ckelsepredikant, en lika sorglustig predikan, som en alkoholiserad predikant, hĂ„ller för sina troende fĂ„r. Han drar en lögn sĂ„ grĂ€set vissnar och blommorna dör. Endast dumsvenskarna lyssnar och tar det till sig, som de gjort i alla tider. Det spelar mindre roll i vilka turer man tar. Förr eller senare hamnar man i temat om dumsvenskens intelligens, som Ă€r nĂ„got av det lĂ€gsta, som finns pĂ„ denna jord. För den, som inte kan lura en sĂ„dan Ă€r Ă€nnu inte född. FrĂ„gan, som Ă„terstĂ„r. Är hur skall dessa fega figurer kunna… Read more »

Marcus_T
Marcus_T
8 years ago

Personlig tror jeg ikke demokratiet overlever dette. Importerer du barbarer mÄ staten for Ä overleve opptre barbarisk. Det er ikke fÞrste gang i historien at slikt skjer. Lars Bern kan gjerne undres.
Ellers hjertelig velkommet tilbake til Fansen Julia. Vi har saknat deg. Puss o Kram!

linovati
linovati
8 years ago

Det har faktiskt kÀnts vÀldigt tomt, Julia! Nu kÀnns det bÀttre.

ollipolli_2
ollipolli_2
8 years ago

MÄnga tror krisen Àr över och att det kommer att lugna ner sig. Möjligtvis i media, men ute i landsorten Àr kollapsen nÀra.
Sverige kommer aldrig mer vara som vi har kÀnt det i generationer.

Marit
8 years ago

Takk, Julia ! SĂ„ godt Ă„ ha deg tilbake. Vi trenger deg mere enn noen sinne. 🙂

NYR
NYR
8 years ago

Äntligen Ă€r Julia tillbaka!!!!
Hur kan Bonniers tillÄta Peter Wolodarski förÀndra DN till en skrÀptidning! Hoppas upplagan gÄr i botten

OlofdeGothia
OlofdeGothia
8 years ago

Svenska politiker och journalister höjde den “underbara nordafrikanska vĂ„ren” till skyarna för att de ansĂ„g att demokratin hade segrat. DĂ„ med hjĂ€lp av internet och mobiltelefoner.

Den fantastiska möjligheten att med teknologins hjÀlp fördjupa demokratin i Sverige Àr de sÄ lagom förtjusta i. De vill helst begrÀnsa och censurera nÀtet. En del begrÀnsningar Àr redan pÄ gÄng som förslag.

Hade vi inte haft nÀtet som informationskÀlla hade den nordiska demokratin varit Àn mer satt pÄ undantag.https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/01/24/internet-hot-eller-mojlighet/

Kverulantus
Kverulantus
8 years ago

Än finns det hopp för att fĂ„ en saklig bild av hur det verkligen stĂ„r till i Sverige.
Tack för din artikel!

Popeye
Popeye
8 years ago

Mycket bra! Första gÄngen jag Àr hÀr, men definitivt inte den sista!

Snaphane
Snaphane
8 years ago

VĂ€lkommen Ă„ter Julia ! Gud vad jag saknat dig & dina krönikor, kĂ€nns som en ökenvandring…. Extremt bra skrivit! FörstĂ„r att du varit oerhört frustrerad över utvecklingen de senaste halvĂ„ret. F ö anser jag att SD mĂ„ste ta sig i kragen och göra som AfD och krĂ€va att minst 100,000 migranter skall utvisas varje Ă„r. (Afd krĂ€ver 200,000 i Tyskland). Annars gĂ„r Sverige rent Ă„t helvete inom fem Ă„r. Etniska svenskar blir minorotet i sitt eget land inom tio Ă„r plus att samhĂ€llet kollapsar inom fem Ă„r ! Kolla Affes statistik, Tino Sanandajs blogg, Marit Wager, Motpol, Ledarsidorna, Antropocene, Fnordspotting,… Read more »

Cavatus
8 years ago

VĂ€lkommen upp pĂ„ banan igen! Jag antar att du inte levt i ett vakuum – men det Ă€r vĂ€rre Ă€n nĂ„nsin. Journalister och politiker sprattlar i sina spindelnĂ€t och gapar vĂ€rre Ă€n nĂ„nsin för att behĂ„lla sin hegemoni. Du behövs alltsĂ„ mer Ă€n nĂ„gonsin! Vi övriga delar ut flygblad och sprider dina texter:

http://www.korta.nu/flygblad

Markus Lindt
Markus Lindt
8 years ago
Reply to  Cavatus

Hej,
jag skulle gÀrna ladda ner flygblad, men hellre frÄn nÄgot annat stÀlle Àn box.com, som inte fungerar bra pÄ Firefox.

polytempik
8 years ago

Vi har saknat dina knivskarpa texter. VĂ€lkommen tillbaka till debatten….

http://polytempik.blogspot.se/

Greger
Greger
8 years ago

Skönt att du Àr tillbaka Julia!
Den sista ödesmĂ€ttade meningen Ă€r vĂ€rd att begrunda: “Om demokratin överlever detta Ă€r svĂ„rt att sia om.”

MÄnga svenskar tar bÄde demokrati och vÀlfÀrdsstat för givna. NÄgonting som de tror alltid har funnits och alltid kommer att finnas men förÀndringar kan gÄ fort och vi ser redan nu tydliga tecken pÄ en sönderfallande vÀlfÀrd och en mer auktoritÀr stat som gÀrna vill övervaka sina medborgare samtidigt som man minimerar medborgarnas insyn och inflytande.

qelizabeth
qelizabeth
8 years ago

Du har varit mycket efterlĂ€ngtad tillbaka, bĂ€sta Julia Caesar! Tack för en helt lysande sammanfattning av den politiskt vansinniga hösten 2015. Du Ă€r tillbaka – bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsin!

Maja Dacke
Maja Dacke
8 years ago

VĂ€lkommen Ă„ter, Julia – saknad och efterlĂ€ngtad av tusentals lĂ€sare! Hoppas att du fĂ„tt ordning pĂ„ dina pinaler pĂ„ ett sĂ€kert, ostört stĂ€lle … … (Glöm inte komplementĂ€rmedicinen!)

Lars Carlsson
Lars Carlsson
8 years ago

Efter att ha lÀst din krönika ovan, Julia, kan jag konstatera att söndage har börjat bra! VÀlkommen tillbaka!

FeliCity
FeliCity
8 years ago

TACK underbara ? Julia …..det var mycket efterlĂ€ngtat krönika …och som vanligt fantastisk att lĂ€sa.
VÄLKOMMEN TILLBAKA, hĂ€lsning frĂ„n trogen lĂ€sare

blÄsippan
blÄsippan
8 years ago

Tack Julia Caesarför Ă€nnu en riktig fulltrĂ€ff nĂ€r det gĂ€ller VĂ„ra politiker med Stefan Löfven i spetsen och alla andra djupt förvirrade personer som “styr”detta landet.En vĂ€l genomtĂ€nkt analys av det rĂ„dande lĂ€get i vĂ„rt förkrossade land.Jag vill ocksĂ„ passa pĂ„ att tacka för dina vĂ€lskrivna böcker VĂ€rldsmĂ€starna och Landet som försvann.Jag vill uppmana andra till att lĂ€sa dessa fantastiska böcker.

Webbturisten
Webbturisten
8 years ago

VĂ€lkommen tillbaka Julia.

YOTHI_TARZAN
YOTHI_TARZAN
8 years ago

Det finns mycket intelligent folk i Sverige – men landet styrs av alkoholskadade ryggradslösa krĂ€k !

150
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x