1
feb
Seneste opdatering: 2/2-16 kl. 1526
48 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Van Gogh 2.11.2014, I 198

Fjordman tar till orda om Breiviks massmord och den europeiska sÄ kallade utvecklingen

“Ironien i de mange nazianklagerne mot meg er at ekte nynazister vanligvis misliker meg. Det er delvis fordi jeg har vaert konsekvent pro-israelisk.”

“Hundretusender av mennesker fra India til Australia har lest mine essayer uden Ă„ skade en spurv pĂ„ grunn av det.” (Citaten frĂ„n Peder Jensens bok)

Peder Jensen: Vitne til vanvidd (Free Speech Libraby)

Behöver jag pÄminna om massakern i Oslo och pÄ Utöya 2011? Behöver jag skriva gÀrningsmannens namn? Vem har för ett ögonblick glömt bort Anders Behring Breivik? HÀr i Sverige har vi kanske glömt bort ett av hans offer som inte dödades. Han heter Peder Jensen. Han har livet och hÀlsan i behÄll men han Àr ÀndÄ ett offer för massmördaren och terroristen Breivik. Hur hÀnger det samman?

Jag har lÀst Peder Jensens bok Vitne til Vanvidd. Den Àr skriven pÄ norskt bokmÄl och alltsÄ mycket lÀtt för en svensk att lÀsa. Vad Àr det för vansinne Jensen bevittnat? Och varför tycker han att han bör tala om det? Jag ska Äterkomma till frÄgorna i form av försök till svar, men först vill jag berÀtta vad det Àr för en bok han skrivit.

Jensens bok Àr en mycket personlig skildring av vad som hÀnde i Norge den 22 juli 2011. Det Àr alltsÄ mer Àn fyra Är sedan regeringskvarteret utsattes för en mycket stor bombexplosion och ett socialdemokratiskt ungdomslÀger pÄ Utöya fick besök av en kall och dÄraktig terrorist som gick runt och avrÀttade unga mÀnniskor pÄ ön, liksom han dödade nÄgra vuxna som var dÀr som ledare och vakter.

Terrorattentaten den 22 juli 2011 drog med sig oĂ€ndligt mycket olycka för enskilda mĂ€nniskor, för familjer, organisationer – ja, för ett helt samhĂ€lle. Jag har svĂ„rt att se hur Norge skulle kunna fĂ„ en ”normal” anda av medborgarskap och civilsamhĂ€lle under de kommande nĂ€rliggande Ă„ren. Allting prĂ€glas förstĂ„s av Breiviks massaker och bombdĂ„d. Och det Ă€r i den kontexten vi mĂ„ste lĂ€sa Peder Jensen. Han fick gĂ„ i exil efter hĂ€ndelserna. Han hade försökt uppvakta polisen och visa att han ingenting hade med Breivik att göra. Han gjorde det trots att han inte begĂ„tt nĂ„got brott. Han utsattes för en husrannsakan som förmodligen stred mot lagen. Men utvecklingen tvingade honom att lĂ€mna fosterlandet. I Köpenhamn fick han hjĂ€lp och kunde hĂ„lla sig undan norska medier och andra som ville skada honom. Norge surrade av konspirationer, hans liv kunde vara i fara.

Vem Àr denne man med ett sÄ vanligt namn? Han arbetade med autistiska barn. Han Àr född pÄ 1970-talet. Han Àr jÀmngammal med mina Àldsta barn. Jag har mött honom en gÄng, helt kort och han gav genast intryckert av lÄgmÀld och vÀnlig ung man.

Jensen har intressen som kan hĂ€nföras till Mellanöstern. Han har studerat pĂ„ universitet i Kairo. Han har arbetat med en fredsövervakande styrka, TIPH (Temporary International Presence in Hebron) Ă„ren 2002 och 2003 i Hebron pĂ„ VĂ€stbanken. Men han har ocksĂ„ ett specialintresse inom ramen för detta: islam, islamism och vad massinvandringen frĂ„n denna del av vĂ€rlden har för inverkan pĂ„ vĂ„ra skandinaviska samhĂ€llen. Det Ă€r legitima intressen. Jag delar dem. Jag skriver om dem. Det gör alltsĂ„ ocksĂ„ Jensen. Men han har under mĂ„nga Ă„r anvĂ€nt sig av den vackert norska pseudonymen Fjordman. Och det var som Fjordman han blev kĂ€nd. Eller ska jag sĂ€ga ökĂ€nd? Norska medier och den norska politiska klassen bestĂ€mde sig nĂ€mligen för att Fjordman var den ”andliga fadern” bakom massakern! De bestĂ€mde sig för att Peder Jensens essĂ€er skulle ha utlöst dĂ„rskapen! Jensens ord i sakfrĂ„gor skulle vara orsaken till att en uppenbart sjuk man bestĂ€mmer sig för att döda sĂ„ mĂ„nga som möjligt, norrmĂ€n eller ej, för att de pĂ„ ett eller annat sĂ€tt var socialdemokrater och dĂ€rmed skyldiga till mĂ„ngkulturelĂ€ndet.

Varför blev det sÄ? Breivik hade utförligt citerat Fjordmans texter i sitt sÄ kallade manifest, den extremt lÄnga text som han skickade ut till medier och enskilda i samband med massmorden. Vad fanns det i dessa citat och vilka citerade han vid sidan av Fjordman, och hur sÄg argumenten ut?

Peder Jensen hade ett relativt omfattande författarskap bakom sig före 2011. Han skrev mest pÄ engelska, publicerade sig i nÀttidskrifter som Gates of Vienna (hans texter finns samlade pÄ nÀtet: The Fjordman Files). Numera finns han nyskrivna texter ocksÄ att lÀsa pÄ danska Snaphanen.dk

Hans texter var – och Ă€r det ocksĂ„ idag – stramt hĂ„llna. Han argumenterar i sakfrĂ„gor. Mycket sĂ€llan – eller aldrig – rörs det upp nĂ„got kĂ€nslodamm efter honom. NĂ€r han argumenterar hĂ€nvisar han oftast till kĂ€llor. Det Ă€r nĂ„got med hans skrivande som har en akademisk ton. Han kan tala i Ă€mnen som han faktiskt vet nĂ„gonting om. NĂ€r han skriver om islam och islamism Ă€r det inga skott frĂ„n höften utan tvĂ€rtom vĂ€l genomtĂ€nkta texter som Ă€r förankrade i fakta. Det ser vi inte sĂ„ ofta.

Miljön han verkar i Ă€r förstĂ„s islamkritisk och anti-jihadistisk. Det betyder inte att han betalat medlemsavgift till en internationell konspiratorisk organisation. Rakt tvĂ€rtom. Den internationella tendens som kallas counter-jihad Ă€r i sjĂ€lva verket ett antal individer som oberoende av varandra verkar i samma riktning. De kan vara politiker som Wilders i Holland. De kan vara fria intellektuella som Daniel Pipes och Ayyan Hirsi Ali i USA. De kan vara aktivister och agitarorer som Tommy Robinson i England eller förelĂ€sningsorganisatörer som Katrine Winkel Holm eller Helle Merete Brix i Danmark. Det som förenar dem Ă€r att de föresprĂ„kar yttrande- och tryckfrihet som vĂ„ra lĂ€nders kvaliteter gentemot en totalitĂ€r religion och politik som ryms inom islam. Är det nĂ„gon som invĂ€nder mot sĂ„dana sjĂ€lvklarheter? Jag gör det inte. Men just detta hĂ€vdade och hĂ€vdar Peder Jensen i sitt författarskap. Och den sjĂ€lvklara frĂ„gan uppstĂ„r: Varför skulle detta hĂ€nga samman med en massmördare och dĂ„re bara för att han citerat frĂ„n det? För att besvara den frĂ„gan mĂ„ste vi nog kika pĂ„ vem Breivik citerade frĂ„n och frĂ„ga oss huruvida citaten kan anses vara inspirationskĂ€llor till ett norskt massmord. Vilka var dĂ„ dessa citat?

Steven Emersons Investigative Project on Terrorism analyserade 1.600 namn i Breviks sÄ kallade manifest. DÀr Äterfinns bland andra Marx, Adorno, Gramsci, Tony Blair, Barack Obama, Osama bin Ladin, Arafat, Jesus, Martell, Hitler, Churchill, Thomas Jefferson, Napoleon, Sitting Bull, Aristoteles, Shakespeare, Platon, Orwell, Freud och Salman Rushdie. De vanligaste Àr Jesus (63 ggr), Hitler (50 ggr) och Muhammed (36 ggr). Men pÄ tredje plats, efter Jesus, kom Fjordman med 63 trÀffar.

NĂ„, i sĂ„dana mĂ€ngder citat och personhĂ€nvisningar förvĂ„nas man över att just Fjordman utsĂ„gs till statens fiende nummer ett. Är det antalet citat som avgjorde saken? Naturligtvis inte. Fjordmans position bestĂ€mdes av innehĂ„llet i de texter som massmördaren snott. Breiviks manifest Ă€r ju ingen intellektuellt redbar text utan ett hopkok av tusentals olika texter som han klippt och klistat utifrĂ„n eget gottfinnande. Det Ă€r ocksĂ„ en av mĂ„nga anledningar till att det gör ett nĂ€stan tragikomiskt intryck. Hade det inte varit för alla dödsoffren kunde man skrattande ha ignorerat det.

Peder Jensen analyserar nu inte bara Breivik som massmördare och galning. Han nÀrlÀser mycket av den smörja som skrivits om honom i norsk och internationella press, men viktigast av allt tror jag att bokens avslutande tredjedel Àr, dÀr han istÀllet tittar pÄ den politiska, sociala och kulturella förÀndringen av Europa och vÀstvÀrlden i stort. Vad har islam och islamism inneburit för oss med massinvandringen frÄn muslimska lÀnder? Hur har vi lyckats stÄ emot den totalitÀra kravmaskinen? Har vi alls lyckats? Hur ser de demografiska hoten ut?

Peder Jensen bok Ă€r inte en angelĂ€genhet för nĂ„gra fĂ„ mer eller mindre indragna personer i skuggan av Breiviks massmord och sĂ„ kallade manifest. IstĂ€llet menar jag att den Ă€r en angelĂ€genhet för alla som vill förstĂ„ vad som sker i smĂ„, sĂ„rade nationer som utifrĂ„n omfattande terroristbrott försöker finna vĂ€gar framĂ„t. ÅtervĂ€ndsgrĂ€nderna Ă€r vi vĂ€l bekanta med. Hela hösten 2015, nyĂ„ret och januari 2016 pekar i riktning mot bĂ„de oroligheter och vĂ„ldsamma sammandrabbningar. MotsĂ€ttningarna skĂ€rps dag för dag, inte minst hĂ€r i Sverige. Det vi hittills sett av vĂ„ldsamma upplopp och mord mĂ„ste vi nöja oss med att betrakta som en inledning till nĂ„got lĂ„ngt vĂ€rre.

Mycket har skett i Europa sedan Breiviks förbrytelser. Kan vi gemensamt finna strategier för att stÄ emot? Det ter sig föga troligt eftersom det mesta som gjorts i norra Europa sedan den akuta krisen inleddes har varit felsteg, desperation och populism utan lÄngsiktighet och nödvÀndiga analyser. SjÀlv Àr jag stor pessimist men lÀser med stigande intresse Jensens balanserade och vÀlskrivna bok just för att den sÀtter fingret pÄ vad som pÄgÄr. Och det Àr vÀldigt logiskt att boken slutar med att koppla samman vansinnet med den sÄ kallade utvecklingen.

****************

Se ogsÄ  En flygtning krydsede mit spor.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

48 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] inspirerat Breivik till massmord. PĂ„ bloggen Vitne til vanvidd finns recensioner men Document.no, Thomas Nydahls och Julia Caesar Ă€r sĂ€rskilt […]

trackback

[…] Thomas Nydahl anmeldte min bok pĂ„ nettsiden Snaphanen.dk. En annen svensk skribent, Julia Caesar, skrev en inngĂ„ende og positiv kommentar pĂ„ Snaphanen. […]

Lenn
Lenn
7 years ago

OT: tysk idiot-borgmester fĂ„r verbale hug! Ha! Det er sĂžrme ufatteligt, hvad det er, der lige sker for Europa! – se video af borgermĂžde Tyskland! Kunne det samme ske i Danmark? NĂŠppe. Her er folk hjernevaskede. http://shoebat.com/2016/02/01/get-the-hell-out-of-here-german-grandfather-furious-at-mayor-after-he-blames-his-ten-year-old-granddaughter-for-provoking-the-refugees/

GHjo
GHjo
7 years ago

AngĂ„ende Fjordmann/Peder Jensens fremragende forfatterskap,viser det at ordet om at “Det er ingenting som kan skape et slikt raseri,som -sannheten-” har sin fulle berettigelse.

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  GHjo

Har nettopp lest ” Vitne til vanvidd” av Peder Jensen “Fjordman”. StrĂ„lende. Anbefales.

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
6 years ago
Reply to  Marit

Jeg ogsĂ„ nĂ„, Marit. Men jeg begynner igjen med en gang Ă„ lese pĂ„ nytt med pĂ„fĂžlgende notater. Og gule postit-lapper spredd rundt om kring i boken 🙂

Marit
Marit
6 years ago

NĂ„ ble jeg glad. Flott ! 🙂

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
6 years ago
Reply to  Marit

Det var godt Ă„ hĂžre…eh, lese. – – Har av erfaring funnet ut at Ă„ bare lese ei bok med sĂ„ mye god informasjon uten notater er nesten bortkastet lesning. Og dette med postit-lapper med smĂ„ notiser er meget vel Ă„ foretrekke, slik at jeg kan finne tilbake noe jeg ikke kan huske ordrett. – Har “brent” meg pĂ„ dette noen ganger i diskusjoner og debatter bĂ„de pĂ„ arbeid/hjemme og pĂ„ nett at jeg ikke kan huske helt hva og hvor ting jeg har lest stĂ„r. Og Ăžnsker heller ikke Ă„ bli tatt i lĂžgn bevist eller ubevist. – Akkurat… Read more »

Marit
Marit
6 years ago

Hei Kenneth !
Vi kan vel alle stĂ„ pĂ„, etter evne, hver pĂ„ vĂ„r kant, uansett tid og sted ? 🙂
Spesielt for deg som har “ei minstejente” som du sikkert ikke Ăžnsker skal mĂ„tte vokse opp i et islamisert samfunn ?
Jeg VIL ikke ta fra deg motet. Men det ER alvorlig.
Vi som levde i et fritt samfunn, er veldig bekymret for etterkommerne vÄre.
Ta godt vare pĂ„ dine. 🙂

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
6 years ago
Reply to  Marit

Tusen hjertelig takk, Marit. Dette du skriver her styrket mitt hjerte meget godt. Og ja, det skal ikke stĂ„ pĂ„ kampviljen her i gĂ„rden. Skal gjĂžre hva som er i min makt og lokalt i min kommune. For jeg ser viktigheten i Ă„ begynne lokalt. Det er der jeg bor. Og det er der man kjenner sine best. – Det at jeg bor med min famile sĂ„ langt ut pĂ„ landsbygden som jeg gjĂžr. Blir virkeligheten som det er i byer rundt om i Norge og utlandet/Europa ikke sĂ„ nĂŠrt. MEN jeg vet at disse muslimske krafserne og tafserne sprer… Read more »

Thomas Nydahl
7 years ago

TvÄ klargöranden bara med anledning av min artikel om boken. Jag skriver att Fjordman kommer pÄ tredje plats i studien om de vanligaste hÀnvisningarna i Breiviks sÄ kallade manifest. Det blev onödigt oklart, sÄ hÀr borde det stÄ:

De vanligaste Àr Bat YeŽor (71 trÀffar), Fjordman (63) Jesus (63 ggr), Robert Spencer (54), Karl Martell (53), Anwar Shaaban (48), Hitler (50 ggr) och Muhammed (36 ggr).

””

De tre sista raderna som avslutar min text Àr skrivna av Steen, det var alltsÄ hemma hos honom Peder Jensen bodde.

BÀsta hÀlsningar, Thomas Nydahl

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Stor takk til Steen, som huset vÄr kjÊre flyktning Fjordman !

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Thomas Nydahl …Steven Emersons Investigative Project on Terrorism analyserade 1.600 namn i Breviks sĂ„ kallade manifest. DĂ€r Ă„terfinns bland andra Marx, Adorno, Gramsci, Tony Blair, Barack Obama, Osama bin Ladin, Arafat, Jesus, Martell, Hitler, Churchill, Thomas Jefferson, Napoleon, Sitting Bull, Aristoteles, Shakespeare, Platon, Orwell, Freud och Salman Rushdie. De vanligaste Ă€r Jesus (63 ggr), Hitler (50 ggr) och Muhammed (36 ggr). Men pĂ„ tredje plats, efter Jesus, kom Fjordman med 63 trĂ€ffar… Enten er det lige mange gange Jesus og Fjordman citeres, eller en af tingene har galt antal, for 63 nĂŠvnt to gange er ens, og Fjordman kan da… Read more »

Thomas Nydahl
7 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter, det har du alldeles rĂ€tt i, dĂ€rför gjorde jag korrigeringen. “Tredje plats” Ă€r alltsĂ„ bara ett faktum i upprĂ€kningen, sĂ„ Jesus och Fjordman hade samma antal (63). Jag Ă€r ledsen att jag rörde till det men fĂ„r skylla pĂ„ att jag ligger sjuk med feber. Det korrekta Ă€r alltsĂ„ det jag skriver i mitt klargörande ovan.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

God bedring!

achantus
achantus
7 years ago

Hvorfor kan ikke venstresiden forstÄ Islam? Anbefaler Daniel Greenfields essay pÄ frontpagemag.
http://www.frontpagemag.com/fpm/261674/why-left-cant-understand-islam-daniel-greenfield

sussebassa
sussebassa
7 years ago
Reply to  achantus

…Hvor skulle de ellers fĂ„ sitt fremtidige stemmekveg ifra,… sĂ„ forstĂ„ i denne sammenhengen betyr ingenting.
Makta derimot Alt.

achantus
achantus
7 years ago
Reply to  achantus

Fra et annet godt essay pĂ„ Frontpagemag: The Hypnotic Dance of Death av Alexander Mostrovoy. “…the culture of postmodernism has managed to do what couldn’t be achieved even by the Communist propaganda machine. It has degraded the instinct of self-preservation, a natural reaction embedded in humans on a genetic level, the ability to feel compassion and protect a victim – a woman, a girl, a child. An abstract ideology has suppressed the mind and senses. I left the USSR as a hater of Soviet totalitarianism. Now I realize that the cultural totalitarianism of political correctness has turned out to be… Read more »

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
7 years ago
Reply to  achantus

Oversatte dette du skrev, achantus, for min rumenske kone. Og hun kunne fortelle at det var slik i Romania ogsĂ„ under Nicolae Ceaușescu sitt regime. Men Ă„ le av autoriteter, fortelle vitser ol var ikke smart. For han hadde over 700 000 scuritate folk og informanter som sa i fra om den minste ting. Og disse informantene visste nesten ingen hvem var. Det kunne godt vĂŠre en i familien. Hun forteller ogsĂ„ at det selvfĂžlgelig verserte endel vitser om Nicolae og Elena. Men de ble bare fortalt i “kjellere og pĂ„ loft.”Dette var nok litt of topic. Men jeg er… Read more »

jasminum
jasminum
7 years ago

Intressant hva din fru forteller; totalitÊrt regime, terroriserende sÄdant.

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
7 years ago
Reply to  jasminum

Yepp. Og jeg tenker det ogsÄ er slik i miljÞene til islam. Det tar ikke lange tiden for en informant Ä sende en varsel-sms til flere. Noe jeg har litt kjennskap til.
PS: min svigerfar var murer og arbeidet pÄ det store palasset i Buchuresti i sin tid. Der forsvant det mange arbeidere. For ingen skulle kjenne til de hemmelige rommene som ble oppfÞrt. Svigerfar ble sendt hjem i tide fordi han ble syk.

achantus
achantus
7 years ago

Tror forholdene i Romania faktisk var verre enn i Russland. Godt beskrevet i for eksempel Ileana Johnson Paugh: Echoes of Communism.

invernes
invernes
7 years ago

Fjordman ble ofret som folkefiende av AP, sĂ„ folket skulle glemme at AP hadde rasert politiet forsvaret og sikkerheten i Norge, tragedien hadde vert minimal om alle disse organer hadde fĂ„tt de Ăžkonomiske resurser de hadde trengt, CIA uttalte at med deres resurser ville gjerningsmann vert uskadeliggjort etter 5 min , i Norge brukte politiet nesten 2 timer, en lekk gummibĂ„t et Ăždelagt politihelikopter og masse rot av et hĂ„plĂžst politi gjorde at gjerningsmannen kunne herje fritt pĂ„ Ăžya, den homoseksuelle AP lederen stakk av med den eneste panserbĂ„ten som var skuddsikker, han svek alle ungdommene pĂ„ Ăžya og stakk… Read more »

achantus
achantus
7 years ago
Reply to  invernes

Vanskelig Ă„ glemme synet av den overfylte lille bĂ„ten med politi. Jeg vet ikke om det var en komisk tragedie eller en tragisk komedie. Patetisk var det uansett. Regner med at “helten fra UtĂžya” er garantert en glitrende politisk karriere. ForĂžvrig er det ikke fĂžrste gang AP ofrer mennesker. Behandlingen av krigsseilerne stĂ„r for meg som et av de skammeligste kapitler i landets og APs historie.

invernes
invernes
7 years ago
Reply to  achantus

Tiltredes 🙂

sussebassa
sussebassa
7 years ago
Reply to  achantus

Ja, du har helt rett.
Hverken krigsseilerne eller Krigsbarna har fÄtt sin erstatning eller oppreisning som de har rett til..ikke mange av de igjen, men deres pÄrÞrende kunne ha fÄtt oppreisning pÄ deres vegne.
I dag foreligger det sĂ„ mye facts om hvordan uskyldige smĂ„unger ble behandlet under Ap Gerhardsen regjeringen, som ikke lar seg avvise…moralsk eller etisk.. krigsbarna.no Google…
Flere har prĂžvd sivilt sĂžksmĂ„l, men retten har mĂ„ttet avvise det pga foreldelse som AP regjeringen har sĂžrget for…bevis og rettens medhold har dessverre ikke vĂŠrt nok.
Ap regjeringer holder sammen…disse landsforrĂŠdere…Da og nĂ„.

achantus
achantus
7 years ago
Reply to  sussebassa

Ja, slik er det. Det kan aldri bli noen forandring sÄ lenge hele administrasjonen og maktapparatet forÞvrig er nesten totalt AP-kontrollert. Da hjelper det egentlig lite hvilket parti som styrer for Þyeblikket. Det er de som mener at 1945 egentlig var et slags statskupp av AP. Sikkert ikke langt unna sannheten, uten at jeg skal pÄstÄ jeg kjenner sÄ godt til omstendighetene rundt det.

sussebassa
sussebassa
7 years ago
Reply to  achantus

…hele administrasjon og maktapparatet for Ăžvrig er nesten totalt AP-kontrollert…
Helt korrekt…alla off kontorer/etater/skoler mm er igjennomsyret av de PK, som trekker i trĂ„dene..bestemmer.

ansoen
ansoen
7 years ago
Reply to  sussebassa

Du mĂ„ heller ikke glemme den Stasi lignende overvĂ„king iscenesatt av AP etter siste krig der hundretalls mennesker fikk lide pga yrkesforbud og “vi vet best” syken. Alt med dekke av den kalde krigen. Ettervirkningen sitter fortsatt tydeligvis i ryggmargen til mange mennesker fortsatt ved at de ikke tĂžr opponere mot AP hegemoniet med enerett pĂ„ “sannheten”!

jasminum
jasminum
7 years ago
Reply to  achantus

Om du sikter til AUF lederen sĂ„ er han nĂ„ i privat virksomhet. Har neppe noen politisk karriere som utsikt. Jeg tror Ap sakte og sikkert blir utdatert. De nĂ„vĂŠrende lederne, deres adferd i flere 10-Ă„r er eksempler som taler for det.. gjennomskuet i all deres pk-virksomhet. DET gĂ„r ikke lenger. At vi har en leder som bare lengter etter en fredelig stilling i det internasjonale farvann, og en muslimsk nestleder som ikke en gang kunne komme opp med, som kulturminister (utnevnt av Jens Stoltenberg & Co) hva norsk kultur sto for … er eksempler pĂ„ det. Der finnes mangt… Read more »

sussebassa
sussebassa
7 years ago
Reply to  invernes

Ja, slik var det…
Husker at etter denne hendelsen ble ytringsfriheten, det lille vi hadde betydelig innskrenket….betydelig.
bla en disksit i Aftenposten ble promte nedlagt, og forklaring fikk vi som diskuterte der selvsagt ikke utover bla bla..

invernes
invernes
7 years ago
Reply to  sussebassa

Ja den eneste som lot folk fÄ kommentere i kommende mnd ` er var Elin ØrjasÊter, hun holdt hodet kaldt.

SkÄning
SkÄning
7 years ago
Reply to  invernes

“den homoseksuelle AP lederen stakk av med den eneste panserbĂ„ten som var skuddsikker, han svek alle ungdommene pĂ„ Ăžya og stakk av med bĂ„ten, lokalbefolkningen i omrĂ„det reddet de overlevende ungdommene.”

Detta var ny information för mig. StÀmmer det verkligen?

invernes
invernes
7 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Ja dette stemmer ! man kan bare snakke med lokalbefolkningen i omrÄdet, sÄ fÄr man sannheten, den norske presse er lik den svenske, de lyver og skjuler sannheten.

Rune Hansen
Rune Hansen
7 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Det var ogsÄ nyt for mig, men her er mere info om AUF-formand Eskil Pedersen:
https://giabo.wordpress.com/2012/09/05/anmodning-om-tiltale-mot-og-straff-av-eskil-pedersen/

jasminum
jasminum
7 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Ja, det hele var – det kan knapt beskrives… vi som satt fastlimt ved TV-skjermen var lamslĂ„tt. Der mĂ„ finnes mye stoff Ă„ google pĂ„. “UtĂžya” bla.

Siri Kleiven
Siri Kleiven
7 years ago
Reply to  jasminum

Har du klippet der Jensemann kommer pÄ tv og sier: Slapp av folkens, jeg er trygg?

jasminum
jasminum
7 years ago
Reply to  Siri Kleiven

Nei, skulle gjerne sett det. Det er jo som idag; da man klandres for Ă„ fĂžle frykt, dempe det ned til uro gjĂžr de ikke, nei det skal hete FRYKT, jeg kjĂžper den – det er jo fryktelig hva som skjer med denne tsunamiliknende innvandringen, AltsĂ„ frykt, og det gis klar beskjed fra Ap-representanter om at det ikke er legitimt, underforstĂ„tt skal vi ikke ytre oss om bekymringer for hverken dagen idag og heller ikke framtidens samfunn for vĂ„re etterkommere.

Er det noe som heter noldiser, sÄ er det slike tosker som kommer med floskler, her repr. ved ja, Ap.

Marit
Marit
6 years ago
Reply to  jasminum

“Frykt og bekymring”, hva er det ? Vi har da bare noen “utfordringer” ?

jasminum
jasminum
7 years ago
Reply to  SkĂ„ning

HELT korrekt! Lokalbefolkningen og ferierende turister dro i sine bÄter og plukket opp ungdom som svÞmte for livet, mange av dem med skuddskader.

LarsEven
LarsEven
7 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Ja det stemmer. “M/S ThorbjĂžrn” heter bĂ„ten, og den er bygd i Oskarshamn i 1948. Det er et tidligere svensk landgangsfartĂžy av typen L-50, og den var bygd for Ă„ tĂ„le militĂŠr ammunisjon av vanlig kaliber sĂ„ som 7,62 Nato og lignende, men ikke f.eks tyngre mitraljĂžse-skyts. I det minste kapteinen pĂ„ M/S ThorbjĂžrn mĂ„ ha vĂŠrt fullt klar over at de ville vĂŠre godt beskyttet mot kuler fra drapsmannen dersom de holdt hodene under ripa, men antagelig valgte han Ă„ hĂžre pĂ„ den paniske og feige AP-lederen istedet som ville flykte. Istedet for flykte kunne de bare holdt seg… Read more »

jasminum
jasminum
7 years ago
Reply to  invernes

At AUF-lederen ikke strakk til nĂ„r det virkelig gjaldt medfĂžrer riktighet. Det er ogsĂ„ sant at han er homoseksuell. Det fĂžrste er fastslĂ„tt. Om noen rĂ„det ham til Ă„ dra, sĂ„ har han nok i ettertid hatt det grusomt vanskelig. At alle homoseksuelle er feige og ikke strekker til er vi nok begge enige om ikke kan vĂŠre en sannhet. SpĂžrsmĂ„let som kan stilles er om det var lemmet ell. hjernevirksomheten som sviktet i en hva mot gjelder nifs situasjon. Grusomt det hele, og vi skal aldri glemme infernoet barn/unge ble utsatt for av en regjering og sikkerhetsstatus av skandalĂžs… Read more »

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  jasminum

Mani Hussaini var fĂžrst flyktning i Sverige, fĂžr han kom til Norge. Gudene vet hvorfor Sverige ikke var et bra nok land Ă„ bo i.

achantus
achantus
7 years ago

“MotsĂ€ttningarna skĂ€rps dag för dag, inte minst hĂ€r i Sverige. Det vi hittills sett av vĂ„ldsamma upplopp och mord mĂ„ste vi nöja oss med att betrakta som en inledning till nĂ„got lĂ„ngt vĂ€rre.” Peter Hammonds bok Slavery, terrorism and Islam: The historical roots and contemporary threats beskriver det kommende hendelssesforlĂžpet utfra den muslimske andelen av samfunnet til enhver tid. “As long as the Muslim population remains around 1% of any given country they will be regarded as a peace-loving minority and not as a threat to anyone. In fact, they may be featured in articles and films, stereotyped for their… Read more »

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  achantus

Skremmende !

achantus
achantus
7 years ago
Reply to  Marit

Javisst er det det. Om man ikke blir skremt, mÄ man ha koblet ut alle evolusjonÊre mekanismer.

jasminum
jasminum
7 years ago
Reply to  achantus

Og nÄr vi vet hvor detaljregulert en muslims liv er, sÄ er der liten grunn til Ä bortforklare slikt som dette. De fÞlger nok opp, gruppedynamikken vi se til det.

48
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x