10
feb
Seneste opdatering: 10/2-16 kl. 1830
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er ellers lidt af en politisk bedrift. I Frankrig er de så teatralske, svenskerne behøver ikke erklære noget, de er bare i en kronisk, progredierende undtagelsestilstand.

Three months after the Islamic State attacks, France is on the verge of declaring a state of emergency, forever. The state of emergency looks set for a further extension, giving the government time to raise its “tough on terrorism” fever to new heights.

A constitutional amendment — fancy that! At the Davos summit last month, when French Prime Minister Manuel Valls was asked how long he proposed extending the state of emergency, he replied, “as long as the threat is there.” Given that the jihadi threat is not going anywhere anytime soon, this effectively means … forever. At this rate, France is beginning to make the likes of George W. Bush and his infamous legal advisor Alberto Gonzales seem like a bunch of cheese-eating surrender monkeys.

Another major amendment will see French-born nationals stripped of their citizenship if they are convicted in terrorism cases. The controversial nationality-stripping provision has sparked a season of French political high drama, complete with the resignation of Justice Minister Christiane Taubira, who opposed the measure. Foreign Policy: Paris Is on Wartime Footing (muligvis log in)

Se også Brutaliteten skjult i statens humanitære ansikt.

Det ængstelige land

Lars Vilks bliver interviewet i anledning af markeringen af etårsdagen for terrorattentatet på Krudttønden. Det er på Christiansborg på lørdag. Man burde egentlig skrive en roman om, hvordan synspunkter som mine på mindre end et halvt år, kan gå fra at være nazi-fascistiske til at være mainstream. Selv forventer jeg mig dog at forblive nazi-fascist ligesom SD, men i den detalje ligger et helt lands fascinerende psykologi: Hvis førerhunden siger, månen er en grøn ost, så er den det indtil hen ombestemmer sig. Lars Vilks et år efter Krudttønden: »Siger man i Sverige, at man vil forsvare ytringsfriheden, er det vældigt suspekt«

»Svenskerne er noget mere konfliktsky og konsensusorienterede, end tilfældet er i Danmark. Særligt i årene efter krigen havde svenskerne en oplevelse af at være længere fremme end Danmark og Norge, der forekom lidt slidte og tilbagestående som følge af den besættelse, som Sverige aldrig oplevede. Sverige opfatter sig derfor som et naturligt humanistisk forbillede for resten af verden og især Skandinavien,« siger Lars Vilks og tilføjer, at han dog ikke er sikker på, at Sverige i realiteten er et sådant forbillede.

»Siger man i Sverige, at man vil forsvare ytringsfriheden, så er det vældigt suspekt, og man bliver let beskyldt for at være højreekstremist,« forklarer Lars Vilks og uddyber.

»Relativiseringen er gået ekstremt langt i Sverige, hvor mange føler utrolig stor skyld. Også politikerne har været med til at fremme en opfattelse af, at Sverige er et land, som er voldsomt præget af eksempelvis strukturel racisme. Det virker nærmest som en slags religiøs skyldsopfattelse, hvor man skal sone sine synder gennem en bestemt form for antiracisme.

»Nej, særligt blandt intellektuelle er ytringsfriheden og spørgsmålet om Charlie Hebdo stadig meget kontroversielt og præget af samme retorik som hidtil. Men det er fascinerende, at man i dag uden de store protester fører en indvandringspolitik, der i vid udstrækning ligner Sverigedemokraternas. Det skyldes igen, at Sverige i høj grad er et konsensussamfund, hvor man støtter op om den førte politik, fordi det er den officielle, selv om den selvsamme politik for få måneder siden blev kaldt højreekstrem.«

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
achantus
achantus
6 years ago

Unntakstilstand eller lover som gir anledning til å ærklære unntakstilstand er nå på plass i mange land. I USA har Obama fått gjennom lover som gir ham rett til å arrestere en hvilken som helst person uten tiltale eller begrunnelse og holde vedkommende i forvaring på ubestemt tid. Med fare for å lyde konspiratorisk, tror jeg ikke disse unntakslovene nødvendigvis er av hensyn til farlige islamister, selv om islamsk terrorisme har blitt anvendt som begrunnelse. Jeg mistenker at disse lovene er på plass for å kunne snikinnføre stadig mer totalitære forordninger rettet mot oss, mer enn mot muslimene.

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago

Frankrig er på rette vej ved at tage statsborgerskab fra terrorister, men for at det skal være effektivt, bør fratagelsen gælde + 50 af de nærmeste familiemedlemmer, forældre, søskende, onkler og tanter uden hensyn til medskyld.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Det hade varit det mest effektiva och enda rätta.

Bastardo
Bastardo
6 years ago

For min skyld må Sverige godt spille moralsk supermagt.
Det kræver dog, at det officielle Sverige først tager afstand for sin rolle under anden verdenskrig, hvor landet var Hitlers villige og aktive hjælper. Troppetransporter, malmleverancer og -transporter, kuglelejer.
Og også gerne for globale våbenleverancer og korruption under ikonet Oluf Palme.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Bastardo

Ble så glad over at endeligen er det flere som ser et farlig mønster hos svenskene, nemlig deres stormannsgalenskap som igjen får negative konsekvenser for deres nabolender… nå ved å overfylle landet sitt med økoinnv/kriminelle, og når de så har overfylt det, over randen, det renner over, spør de sine naboer/EU og hjelp. Har ved flere anledninger selv skrevet det samme, en analyse over hvorfor svensker gjør slik de gjør..både under WW2 og nå…Et negativt og farlig mønster. Det var nære på under WW2 at de ikke ble bombet..krigshistorien…som tvang de til å velge side, men da var skader allerede… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x