14
feb
Seneste opdatering: 29/10-16 kl. 1931
144 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Björkar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Känslan smyger sig på. Den tar god tid på sig. Flera år. Man förnekar och stoppar undan den. Tills den växer till en skenande buffelhjord som inte går att hejda. Till slut går det inte längre att värja sig för insikten. Jag känner mig som främling i mitt eget land. En av många.

Det är en otäck känsla. Den äter sig inåt. Den lägger ett dovt grått raster över allting. Den tvingar på mig sjok av nedstämdhet och vrede, den tar bort den glädje som har funnits med mig hela livet.

En ständigt pågående inre opposition

Det är som att gå omkring med en ständigt pågående inre opposition som bråkar därinne och vägrar tystna. Jag vill inte vara här. Jag kan inte stanna kvar. Detta är inte mitt land. Ingenting av det som pågår i Sverige stämmer med den jag är.
De flesta av oss har ett behov av att respektera eller åtminstone hjälpligt kunna lita på dem som styr landet. Det är nödvändigt för att en framtidstro ska vara möjlig och för motivationen att på livstid betala en av världens högsta skatter.

Plastfigurerna har tagit över landet

Det går inte. Det är stört omöjligt. Landet har tagits över av robotartade plastfigurer utan tecken på liv och autenticitet. Omöjliga att respektera, omöjliga att lita på. De har fullständigt lyckats släcka framtidstron, de förtjänar inte mer tilltro än nätnasare som försöker kränga mobilabonnemang till dementa och ålderssvaga.

För min del kunde de lika gärna vara utomjordingar. De sparkar på allt som jag tror på. Allt som jag har uppfattat som grundläggande förutsättningar för mitt och andra svenskars liv tar de bort. Avskaffat. Utrotat. Snart är vi själva utrotade som den lilla människospillra vi är. Om bara några decennier är vi i minoritet i vårt eget land

När Fredrik Reinfeldt uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan hade jag för länge sedan stängt mitt och öppnat ögonen istället. För att rädda mitt förstånd ett tag till. Jag anser hjärtan vara privat mark där statsministrar icke äga tillträde.

Det är Sverige som har lämnat mig

Skillnaden känns i hela kroppen varje gång jag lämnar Sverige. Ett tungt ruvande tryck släpper taget och dunstar ut i världsrymden. Jag rör mig lättare. Axlarna sjunker ner. Jag kan andas. Jag kan slappna av. Jag kan vila. Oron släpper. Blodtrycket sjunker. Jag mår bra. Jag är glad igen.

Jag tänker att det är så här livet ska kännas. Det var så här det brukade kännas, det minns jag tydligt. Det är inte jag som har lämnat Sverige. Det är Sverige som har lämnat mig.

En regering av kringirrande inkompetenta pajasar

En hoper kringirrande inkompetenta pajasar ska föreställa Sveriges regering. De som ska företräda oss! Mitt främlingskap inför Stefan Löfven är blandat med skam.

Nej, skammen är inte min. Jag har inte valt Stefan Löfven. På ingen punkt är jag ansvarig för denna katastrof. Ändå skäms jag varje dag som denna olycka företräder mitt land. Jag oroar ihjäl mig varje dag som han får fortsätta förstörelsen av Sverige. Allting tyder på att han inte vet vad han gör. Varje gång han yttrar sig syns flimret i hans hjärna när han försöker koppla ihop synapserna och komma ihåg vad hans rådgivare har sagt att han ska säga.

Fredrik Virtanen dricker samma rödvin som förut

Totalförnekarna skrattar gott. De trivs storartat i sina vita isolat. De känner sig oåtkomliga. Deras Sverige håller inte på att gå förlorat. Det lever och frodas i högönsklig välmåga. Vid deras horisont syns inga faror. Avvecklingen drabbar bara andra som det inte är så noga med.

Fredrik Virtanen till exempel har inte märkt några problem. Han dricker samma rödvin som förut. Massinvandring och islamisering kommer aldrig att drabba honom.

Privilegierade vänsterkvinnor radas upp som offer

Jag känner ett isande främlingskap inför svenska journalister. De som under många år var mina kolleger. De som har glömt att deras uppdrag är att granska makten, inte krypa upp i knät på den.

Jag känner starkt främlingskap när jag ser SVT Uppdrag granskning och fem utvalda, oerhört privilegierade vänsterkvinnor ur den politiska och mediala eliten radas upp som offer för “näthat”; Mona Sahlin (s) – givetvis -, Rosanna Dinamarca (v), Birgitta Ohlsson (L), Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och den rabiata Alexandra Pascalidou som av obegripliga skäl ges rikligt hatutrymme i Sveriges radio och får betalt för det.

Offer för näthat

De har aldrig missat en chans att utnyttja sin makt

De här kvinnorna befinner sig sedan lång tid på Sveriges räkmackssida. De har makt. De har i åratal utnyttjat sina välavlönade plattformar för att angripa Sverige och svenskarna. De har alla gått i bräschen för mångkultur och massinvandring. När de har gått till attack mot de få meningsmotståndare som har haft möjlighet att få en syl i vädret har det skett med en hätskhet som saknar motstycke. I evighet har de offentligt och med solid medieuppbackning öst hat över Sverige och svenska folket.

Enorma skattefinansierade skyddsnät; säkerhetsavdelningar, livvakter och hemliga adresser skyddar dem mot att konfronteras med reaktionerna på den landsskadliga verksamhet de bedriver. Ändå lyfts de fram som – offer.

Har de någon gång frågat sig vad hatet beror på?

Är det konstigt att de är hatade? Har någon av dem någon enda gång ärligt ställt sig frågan vad det beror på? Om Mona Sahlin hade haft den gnutta omdöme som hon tyvärr saknar hade hon avstått från att spela rollen av offer.

Hon är själv  genom underrättelseorganisationen Expo i högsta grad involverad i våldsvänstern som bland annat genom AFA (Antifascistisk aktion) gör oanmälda våldsamma hembesök hos oliktänkande  och av Säpo har klassats som det största hotet mot Sveriges säkerhet och den största faran för demokratin.

Enligt en kartläggning gjord av Brå (Brottsförebyggande rådet) är verksamma SD-politiker värst utsatta för våld, som misshandel, bomber vid ytterdörren, sönderslagna fönster. Varannan (49 procent) SD-politiker är drabbad. Om detta säger Uppdrag granskning inte ett ord.

Mona Sahlin är inget offer

Mona Sahlin är inget offer. Hon är sedan decennier en av Sveriges värsta hatare. Hennes hat är svart som strömmande lava. När människor samlas till en fredlig demonstration i Stockholm (Folkets demonstration i Stockholm den 30 januari) utnyttjar hon sina mediemegafoner och går till ursinnig attack mot demonstranterna i Expressen.

Hon kallar dem “ideologiskt drivna extremister” och “fega uslingar” (ett epitet som hon också klistrade på Sverigedemokraten Richard Jomshof sedan hon besegrats av honom i en debatt i SVT Agenda).

“Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare. Det är de som gillar våld och hatar demokrati. De är fega uslingar.”

Om Knut Kainz Rognerud och Uppdrag granskning hade gjort ett reportage om privatpersoner som kartlagts av Researchgruppen, fått oanmälda hembesök, krossade fönster och hängts ut i Expressen eller Aftonbladet – då hade de fått min respekt. Jag menar vanliga oskyddade privatpersoner – utan resurser, säkerhetsavdelningar och livvakter att gömma sig bakom. Istället ställer sig SVT som vanligt ogenerat på etablissemangets sida.

Min gamla skola är muslimsk bönelokal

Om du vill se Sveriges förvandling – res tillbaka till din barndomsstad. Jag gjorde det. Jag reste tillbaka till Borlänge, staden där jag bodde under mina lyckligaste barndomsår.

Den lilla skolan på Bullermyren, där jag fick mina första lärdomar, är numera bönelokal för Borlänges islamiska förbund. Industristaden vid Dalälven har i den socialdemokratiska solidaritetens namn tagit emot tusentals somalier. Mer än 90 procent av de somaliska kvinnorna i Borlänge har D-vitaminbrist på grund av sin mörka hy och att de är tungt beslöjade. Stora Enso varslar att 160 personer vid Kvarnsvedens pappersbruk kommer att förlora jobbet.  Ingen vettig människa läser papperstidningar längre.

Stor moské byggs vid Jussi Björlings väg

moskeskiss-720-jpg

I Hagalund i centrala Borlänge bor en man som heter Kent. Just där han bor, mitt i stan, ska det byggas en moské med plats för 750 personer, eller som kommunpolitikerna kallar det; “center för islamisk kultur”. Stadens styrande vanhelgar den världsberömde tenoren Jussi Björlings minne genom att placera moskén vid Jussi Björlings väg. Kent är orolig och förbannad. Han känner främlingskap. I ett mail till mig skriver han:

“Skall kommunen uppmuntra en moské? Borde det inte vara ett “Alla Religionernas Hus”, där alla religioner kan samsas? De rika religionerna islam och kristendom kanske skulle betala huset och övriga religioner få tillträde och egna “rum” etc. Skall inte kommunen främja integration och samarbete mellan olika religioner/människor?”

“Bröstet spränger av sorg över förvandlingen”

En 60-årig kvinna som vi kan kalla Ingrid reser tillbaka till sin barndomsstad, Karlskrona. Att återse de gamla kvarteren blir en chock. Hon skriver i ett mail:

“När jag besökte den så kallade “förorten” där jag lekte som barn är den i total förvandling. På den plats där vi barn hade stor sammanhållning, lekte “bollen på burken”, hoppade hopprep och hage och spelade brännboll finns idag inte en enda svensk kvar. Det är bara invandrare som bor där idag. I den så vackra staden Karlskrona hyser man migranter på hotell mitt i stan. Bröstet spränger av sorg över förvandlingen av min barndomsstad.”

“Vi blir utbytta i en rasande fart”

“Vi blir utbytta i en rasande fart. För min egen del, jag blir snart 61, anser jag att det är det kört för Sverige. När man befinner sig i den åldern vet man hur “det var förr”, och hur landet har förvandlats till oigenkännlighet. Det finns snart inte en enda liten ort som inte har blivit invaderad.”

“Allt det genuina som jag är uppväxt med är snart helt och hållet borta. All våran grundtrygghet tas ifrån oss. Det kommer inte längre att finnas genuina dialekter, de olika landskapens seder och bruk. Allt kommer att bli en enda smältdegel där det bara pratas invandrarsvenska, och all deras kultur belönas och vår egen kultur blir bespottad.”

“Släpp aldrig iväg barnen till stan!”

“Anledningen till att jag håller mig uppdaterad på alla alternativa sidor som finns, är just för barnens och barnbarnens så kallade framtid i detta landet. Jag har sådan oro och ångest för mina barnbarn så det går inte att beskriva med ord. Det har blivit så illa att jag säger till barnens föräldrar: “Släpp aldrig iväg dem till stan!”. Min son har en arbetskamrat vars dotter blev våldtagen. Hela familjen blev drabbad av denna fruktansvärda händelse

“Jag kan ännu känna den vidriga lukten från stekflottet”

Som många av oss som föddes under första halvan av 1900-talet växte Ingrid upp i stor fattigdom. Pappan arbetare, mamman hemmafru som drygade ut inkomsterna med städjobb på kvällarna. I ett långt och rasande brev till statsminister Stefan Löfven skriver hon:

“Jag VET hur det är att vara fattig. Jag växte upp på 50-talet. Vi var en stor familj med åtta barn. Vi fick ständigt erfara hur det var att vara fattiga. Hur det var att äta brödskalkar med stekflott, jag kan ännu idag känna denna vidriga lukt från stekflottet. Det var tyvärr inte alltför sällan som man fick gå och lägga sig hungrig och vara illamående på morgonen när man gick till skolan för att vi ingen mat hade fått i oss. Som tur var så fanns ju bamba, så man kunde äta på luncherna.

Vi fick inte speciellt mycket hjälp från myndigheterna. När vi hade utflykter med skolan så fick man lägligt bli “sjuk”, för det fanns inga pengar. Nya kläder kunde man bara drömma om, det var till att ärva från äldre syskon. Ibland fick vi hjälp av ideella organisationer. När farbrodern från Lions kom så visste glädjen inga gränser för oss barn.”

“Illegala invandrare har större rättigheter än vad vi har”

Stefan Löfven bekymradEn annan tid. Ett annat land. Hur många i dag levande minns när Sverige var ett fattigt land? När människor – svenskar – svalt? Det var inte så länge sedan. Jag minns. Har man en gång upplevt det bär man på ett evigt främlingskap inför dagens Sverige.

Ingrid minns. “Varför tror du att jag berättar detta för dig?” frågar hon i brevet till Stefan Löfven.

Idag skänker du bort våra skattepengar till folk från andra sidan jordklotet. De kommer hit och får precis ALLT GRATIS! Ja till och med människor som befinner sig här illegalt har större rättigheter än vad vi har. De har rätt till skola för barnen, gratis sjuk- och tandvård, fria mediciner, gratis kollektivtrafik, gymkort, glasögon, gratis boende, möbler – ja hela sitt uppehälle i Sverige får de gratis! De behöver inte ens visa legitimation på sjukhuset. Vi skattebetalare får stå för hela notan. Det gör mig mycket upprörd!”

Darkos familj flydde från Balkan

När Darko var liten pojke gav sig han och hans familj iväg från Kroatien till Sverige. Det var i början av 1990-talet, krig pågick på Balkan.

Pappan körde taxi och mamma var städerska. På kvällarna turades de om att gå iväg på kurs för att lära sig svenska.
“Det gick bra för familjen” skriver Darko i ett brev på nätet, ett avskedsbrev till Sverige, publicerat av Exponerat.

“Pappa hittade till slut ett jobb som var en fortsättning på det han egentligen kunde. Samma sak för mamma. Jag och mina syskon gick i skolan och växte upp.”


“Jävla svennar, varför säger de inte ifrån?!”

Det gick bra för Darko i hans nya hemland. Utbildning. Jobb. Kärlek. Barn. Familj. Lycka. Hus. Men:

“Något började hända i Sverige. Och det var inte lätt att prata om. De ENDA jag har kunnat prata med är de som har varit i samma situation som jag. Alla utländska vänner som jag gick i skola med har uttryckt samma sak nu när de är vuxna. Varför gör inte myndigheterna något åt invandringen? Typ “jävla svennar, varför säger de inte ifrån?!”

Varför ställer Sverige inte KRAV på dem som kommer? Varför är ett medborgarskap inte värt något? Vi har ALLA minnen av våra föräldrar som slet med sina jobb, slet med språket, peppade oss barn att gå till skolan, lära oss saker… BLI något.”

Flagga
“De kämpade som galningar, de ville bli en del av Sverige”

“Mina föräldrar är fan vansinniga över vad som pågår i Sverige. De kämpade som galningar, de var tacksamma och de ville bli en del av Sverige samtidigt som vi – i hemmet – höll kvar de traditioner som vi tyckte om. Sverige möjliggjorde mig och mina syskon. Mina föräldrar fick se oss – i Sverige – bli högutbildade, få jobb och möjligheter som är få förunnat.

Och sedan förändrades allting. Sverige började krackelera, förfalla och jag började oroa mig för framtiden. Såg mina så starka föräldrar bli äldre, orka lite mindre och sedan gick de i pension. Blev tvungna att flytta från huset eftersom de inte hade råd att bo kvar på de få slantar som låg i pensionskuvertet. När pappa blev sjuk i cancer och väntan på operationen blev helt absurd… skramlande vi till operation utomlands.”

“De ser verkligheten men rapporterar osanningar uppåt”

I sitt arbete har Darko rört sig över hela Malmö. Han har installerat IT-system i både rika och fattiga områden. Fått firmabilen sönderslagen. Hört anställda på socialförvaltningen gråta.

“Vi hörde allt där vi stod och jobbade, De hade ingen kontroll. Ingen verkade våga rapportera uppåt av rädsla för den där jävla rasiststämpeln. De VET. Alla VET. Men alla är med i godhetsracet. Kommunanställda ser verkligheten varje dag men rapporterar osanningar uppåt. I rädsla för att få någon stämpel som obekväm, rasist eller liknande bullshit.”

“Ständigt alla dessa små tecken”

“Sakteligen började jag se en hel del som gjorde mig oroad. Ständigt alla dessa små tecken på att något inte stod rätt till. Sedan började det på allvar hända saker.

I Malmö kom EU-migranterna – som ockuperade mark och betedde sig som svin. De var överallt… noga fördelade de upp alla offentliga ytor mellan sig. Alla såg detta, alla visste egentligen men ingen reagerade. Malmös system krackelerade långsamt men säkert. Sedan kom migrationsvågen.”

“Er värld kommer snart att rasa ihop”

“Och nu – under 2016 – kommer antagligen den STORA vågen av migranter. Ni vet… de har telefoner och Internet… de är fullständigt medvetna om att Europa måste stänga sina gränser. Det innebär att de måste ta sig till Europa NU I ÅR om de ska ha en chans att hinna innan dörrarna stängs. 2016 kommer att innebära FLER migranter till EU än 2015. Detta fullständigt uppenbara händelseförlopp ser övriga länder i Europa… utom Sverige.

Er värld kommer snart att rasa ihop. Ni kommer bli tvungna att ta in militären innan 2016 är slut. Och medborgarna kommer vara i TOTAL CHOCK eftersom media hela tiden mörkar.”

“Mina barn ska njuta av livet”

Darkos oro växer. En dag säger han till sin sambo att de måste prata om hans oro.

“MINA barn ska njuta av livet. Upptäcka saker. Kunna cykla hem på kvällen.”

Sedan går allting snabbt. Familjen bestämmer sig för att lämna Sverige. Ett besök i Gdansk i Polen blir en pusselbit som faller på plats.

“I måndags parkerade vi för första gången vår bil på garageuppfarten till vårt nya hus. Vi bar in det sista i ett hus överfullt med kartonger och möbler. Nu har vi börjat möblera vårt nya hus, hälsat på alla grannar, fixat med alla papper etc som hör till en sådan här stor omställning.”

“Jag har flytt ännu en gång – för våra barns skull”

“Nu har jag alltså tagit min familj med mig till ett annat land. Jag har flytt ännu en gång. Som mina föräldrar en gång gjort. Jag har fått en helt ny respekt för mina föräldrar – för det är ett jävligt jobbigt beslut att flytta. Vi gör det för våra barns skull. För att jag – som förälder – ska kunna sova slappt på verandan till vindens sus utan att behöva oroa mig för att de ska komma hem hela och rena. Att min sambo ska kunna ha en kväll ute utan att jag ska behöva vänta på att höra nycklarna i låset för att kunna somna.

Jag? Lugn. Glad över att vara här. Känner att jag äntligen kan andas. Är inte med i skiten längre. Jag är inte med och BETALAR längre. Ingen oro för att någon ska kalla mig för rasist, haverist eller allt annat. Min sambo behöver inte oroa sig för att hennes chef ska komma på att hennes man minsann rör sig på demonstrationer mot regeringen.”

“Här kan jag vara öppen”

“Här kan jag vara öppen, och svenska myndigheter, svensk media och svenska tjänstemän kan inte göra mig något mer. Här är bra. Ypperlig engelsk-/polsktalande skola. Bra närmiljö. Tryggt. Roligt. Men jag är ändå sorgsen. Jag älskar Sverige. Det Sverige jag växte upp i… jag tycker om det landet väldigt mycket.

Jag känner – och detta är ingen underdrift – ett stort hat mot de ansvariga. Att ge bort Sveriges välfärd – till vad? Otacksamma ekonomiska flyktingar? Till brottslingar? Folk som har “flytt” genom hur många säkra länder som helst för att parasitera på vårt system. Som tjatar om sin jävla primitiva grottreligion? Som ger sig på våra värderingar. På de svagare i samhället, våra barn och kvinnor.”

“Jag har EN fucking förtvivlad röst”

“Jag är skyldig Sverige en hel del. Men jag ser ingen väg att återgälda allt vad Sverige har gjort för mig. Ingen lyssnar på oss kritiker. Ingen respektabel tidning skriver om – förstår – folks oro utan att tillskriva oss obehagliga egenskaper.

Vad ska JAG göra?! Jag har EN fucking förtvivlad röst att lägga i ett val 2018. Det känns så långt bort. Jag tror inte Sverige klarar sig till dess utan att samhället tar sådan skada att det kommer ta generationer att reparera.”

“Fy fan för alla er som har sett och vetat”

“Fy fan för dem som gjort att jag känner så här just nu. Fy fan för media som underlåtit att granska makten. Som suttit i knäet på politikerna. Ni kommer aldrig få tillbaks medborgarnas förtroende.

Fy fan för politikerna som har drivits av sina ideologier istället för folkets väl och ve. Ert FÖRSTA ansvar är medborgarna och landet. Ni prioriterar andra länders medborgare.Fy fan för alla ni som har sett… som har vetat… som har förstått… men som låtit er tystnad vinna. Eller hejjat på skiten i jakt på egen vinning. Förrädare är vad ni är.”

“Jag förstår inte vad som driver folk längre”

I boken “Fyra årstider med Birro” (Semnos förlag 2015) skriver författaren Marcus Birro om sitt växande främlingskap i Sverige.

“Jag har blivit en främling i mitt eget land. Jag hör inte hemma här. Jag förstår inte vad som driver folk längre. Jag förstår ingenting av det jag läser. Jag förstår inget av det som människor omkring mig lägger sin tid på. Jag ser teve och läser tidningar och det är som att höra och läsa om varelser från en annan planet.”

Han jämför Sverige med sitt andra hemland, Italien.

“…det blir allt svårare att se en mening i att stanna i ett land som så i själ och hjärta avskyr allting som jag står för och tar för heligt.”

“Varför ska jag bo i ett land som kollektivt motarbetar och avskyr allt det jag står för och älskar? Och varför ska jag inte bo i ett land som kollektivt stödjer och håller med om allt det jag älskar och står för?”

Marcus Birro har för mycket känslor

Det blir för mycket känslor för Ann Charlott Altstadt, som recenserar boken i Aftonbladet. 

“Birros problem är att han är så mycket bättre på att känna än att tänka, att infallsvinkeln är hans egen begränsade subjektivitet och att han bara har en stilistisk sträng på lyran: nämligen att fläska på”

skriver hon och avslutar med en hurtig uppmaning:

“Känn mindre, tänk mer Marcus Birro!”

Gör främlingskapet mindre ont då?

Av Julia  Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

144 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rakt ärligt
Rakt ärligt
8 years ago

Ush ja, hade man haft en peng skulle man lämnat Sverige för att kunna andas ut, och att slippa vakna illamående med migrän varenda förbaskade dag. En har inte ens råd att köpa busskort längre. När det gäller godhet, så måste man dra ett gränsstreck i den, för när en viss punkt passeras övergår godhet till ren dumhet. Det finns ett bibliskt ordspråk som passar till det, kasta inte pärlor åt svin. Den politiska korrektheten skulle sitta inspärrad på mentalsjukhus, där den hör hemma.

Elsi Rosenberg
Elsi Rosenberg
8 years ago

Ärligt talat så tror jag att Löfven sitter sin post genom valfusk. Kommer i håg i senaste val i början visade sig i dataskärmen att SD hade framgång och var uppe ca17procent och då började helt plötsligt dataskärmen uppföra sig märkligt där informationen inte kom fram den stannade och därefter börja socialdemokraterna öka som om någon gjorde ändring och korrigera systemet

kritisk 2
kritisk 2
8 years ago

Det är inte jag som lämnat Sverige, det är Sverige som lämnat oss. Det är så
det känns som du så träffande skriver. Det är en stor sorg som urholkar själen.
Tack för att du skriver.

trackback

[…] är Sverige och svenskarna, inklusive många individer som en gång invandrat till vårt land. http://snaphanen.dk/2016/02/14/framling-i-eget-land – Jag känner mig som främling i mitt eget land. En av många. När Fredrik Reinfeldt […]

knoll2
knoll2
8 years ago

Det som är värst av allt det här är att vi svenskar lägger oss på rygg och låter de styrande ta över våra liv. Varför protesterar vi inte öppet? Varför går vi inte man ur huse och skanderar högt på gator och torg, framför alla kommunhus mm. Det är inte enbart i Stockholm man kan hålla demonstration. Det går att göra överallt. Men, ingen gör något. Jag går inte heller med i några demonstrationer. Det enda jag gör är att skriva till regeringen och påtala alla fel och brister de har. Jag får oftast svar från alla departement men jag… Read more »

leonopteryx
leonopteryx
8 years ago

Det finnes ikke rom for Islam i sekulære, demokratiske, europeiske land…

…muslimer bør derfor kjeppjages ut av Skandinavia, islam er en sykdom vi ikke vil infiseres av.

LKU
LKU
8 years ago

Tack Julia för en fantastiskt träffande text! Jag är i en situation väldigt lik den i vilken Darko nyligen varit (förutom att jag har mina rötter i Polen). Har fru och tre barn och vi är väldigt nära ett slutgiltigt beslut om flytt till just Polen. Sorgligt men sant…

ThinLizzy
ThinLizzy
8 years ago

Bra skrivet som vanligt, JC! Det som särskilt träffade mig i krönikan är bristen av framtidstro, det är något jag skrivit och sagt själv.
Tanken att vid pension flytta till ett säkrare land, drabbar mig allt oftare. Ambivalensen med det är att skiljas från nära och kära.
Vi är många som känner oss berövade på framtidstro och tilltro.

BlåSippan
BlåSippan
8 years ago

Tack Julia för din krönika, tack för att du delar med dig av dina tankar, din oro hur du precis som vi andra smått börjar börjar få mörka tankar inom oss. Tankar som vi inte normalt skulle ha, framförallt inte gå omkring med. Politikerna har skapat dessa mörka tankar, en vrede som bubblar inom oss, som faktiskt gör oss sjuka, både fysiskt och psykiskt. Ständig oro, svårt att få en hel natts sömn, vaknar med huvudvärk, ont i magen och ständigt ett spännband runt bröstet. En maktlöshets känsla som verkar helt bottenlös. Politikerna tillsammans med DDR media har lyckats splittra… Read more »

H_kan
H_kan
8 years ago

SSAB driver inget pappersbruk i Borlänge. Stora Enso gör det.

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  H_kan

Tack för påpekandet! Det blev fel i hastigheten.

H_kan
H_kan
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Du är förlåten! Stor kram och tack för dina krönikor!

H_kan
H_kan
8 years ago
Reply to  H_kan

Du har en riktigt hög hastighet Julia. SSAB har varslat i Borlänge inte Stora Enso. SSAB = Järn! Stora Enso = papper!

Parsifal
Parsifal
8 years ago

I slutet av 70-talet skrev den sovjetiske dissidenten och historikern Andrej Amalrik en bok med titeln “Kommer Sovjetunionen att bestå till 1984” där han förutsåg Sovjetunionens kommande sönderfall. Den så kallade kultureliten i väst och diverse “experter” viftade i princip undan hans alster som en svagsint dagdrömmares fantasier. Vi vet ju hur det gick och att han tog miste på sju år. Förmodligen skulle en liknande bok skriven av en svensk debattör “Kommer Sverige att bestå till 2023” att viftas undan med samma argument . Om den nu överhuvudtaget skulle kommenteras och inte tigas ihjäl som så många andra obekväma… Read more »

Tor Berg
Tor Berg
8 years ago

Jeg så den linken på you tube med Mona Zahlin der hun bruker ABB’s terror i Norge og nevner han som “kristen”. Mulig hun taler mot bedre viten, i all fall har jeg flere ganger sett innlegg/kommentarer der man henviser til den “kristne” Brevik som utførte terrorhandlingene i 2011. Brevik “Er Ikke Kristen”…her forteller han selv det til den kristne avisen Vårt Land at han ALDRI har vært kristen, legger det ut her for mange tar han som et eksempel når man snakker om grupper knyttet til Islam/terror….. http://www.vl.no/nyhet/breivik-jeg-er-ikke-kristen-1.465538

Lenn
Lenn
8 years ago

Med familiesammenføring: 3-9 millioner ekstra flygtninge i år, siger tysk minister. Se artikel og især de skræmmende billeder: http://www.barenakedislam.com/2016/02/14/german-minister-warns-that-with-family-reunification-there-will-soon-be-an-additional-3-9-million-muslim-freeloaders-rapists-and-thugs-in-germany/

Jerry
8 years ago

Har alltid upplevt Marcus Birro som en tvillingsjäl. Han sätter fingret på sånt som man själv tänker på men aldrig skulle uttrycka lika bra. Just det att känna sig som en främling upplever jag starkt. Kanske är det ödets ironi att man hamnade i ett land där invånarna verkar tänka och resonera helt annorlunda än en själv. Åtminstone de som syns i massmedia är som från en annan planet. Deras värderingar är inte mina värderingar. På sätt och vis lever man i exil i sitt eget land. Stannar fysiskt kvar men mentalt någon annanstans. Medan massmedia önskar sig en kvinnlig… Read more »

baaaarnen@gmail.com
baaaarnen@gmail.com
8 years ago

Jag är själv en svensk flykting som nu bor i Spanien. Jag kunde inte längre andas i Sverige. Den smala åsiktskorridoren tog struptag på mig.

trackback

[…] Fler som kommenterat Drakos avskedsbrev: Julia Caesar – Främling i eget land […]

Thinktank
Thinktank
8 years ago

Rena skräckkabinettet. Roligt att läsa att Darko precis som jag fastnat för Gdansk! Polen var bra förut, nu med ny regering är det ännu bättre.

enell
enell
8 years ago

Takk til Julia Caesar fra Norge. Problematikken her på berget er i høy grad den samme som i Sverige. Det finnes flere alternative medier som tar opp problemene, avslører politikere og presenterer de kalde facts.

Det vi savner i Norge er noen som kan forklare og beskrive hva vi er i ferd med å tape. Nettopp det klarer Julia, så det gjør vondt i sjelen.

Takk

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
8 years ago

Som jeg bliver ved med at skrive til alle der gider at læse det: Vi, der gerne vil bevare bare en smule af vores fædreland intakt, må rykke sammen geografisk. Det gælder også jer i Sverige, eller det gælder i HØJERE grad jer. Ryk sammen, dan et samfund i samfundet, hvor svenske regler, som i kender dem, hersker.
På sigt vil det brede sig – flere og flere vil søge jer. Det vil komme til konflikter med de fremmede udenfor, men der vil også komme en dag hvor svenske betjente vil vælge svenskernes side, og ikke politikernes.

Marit
8 years ago

Stor takk til deg, Julia ! Ingen over- ingen ved siden.

jonason
jonason
8 years ago

Bra skrivet. Känner precist likadant. Vill flytta.

Anna Svensson
8 years ago

Återigen, stort TACK, Julia!

Snowflinga
Snowflinga
8 years ago

Julia Caesar beskriver igen en verklighet som hände med Amerikas indianer och aboriginerna i Australien. Det som är förbluffande att svenskarna gör det frivilligt och väljer att bli en minoritet i sitt eget land.

Cavatus
8 years ago

Apropå taharush gamea – lyssna och förskräcks inför vad vi har framför oss och mentaliteten hos dem som utför detta:

https://soundcloud.com/user-659943582/4-taharrushed

OlofdeGothia
OlofdeGothia
8 years ago

Efter att svenska politiker nu har misslyckats med den extrema invandringen har det brutit ut kaos på olika områden i Sverige. Främst då på landets asylboenden. Polisinsatser krävs dagligen på ett flertal platser i landet

Den s k “humanitära stormakten” är endast ett brott mot den tidigare svenska befolkningen. https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/02/14/ord-och-inga-visor/

Bajen666
Bajen666
8 years ago

Även jag är ifrån Karlskrona, och min gamla gymnastiksal (kungsmarksskolan) är numera en muslimsk bönesal så tragiskt och sorgligt.
Söndagen har numera blivit en favoritdag för mig, för jag vet att Julia kommer att skriva nåt intressant på Snapphanen…Tack Julia för din kamp.

STIMME DER DDR
STIMME DER DDR
8 years ago

Jag har tagit ett initiativ:

Till att det ska startas en oberoende radiostation som talar framförallt till Sverige!

Om sanningen som alla andra media och myndigheter förtiger för Sverige.

Med svenskar bakom mikrofonen.

Med svenskar i stationsledningen.

Där människorna bakom projektet skulle kunna få tala till punkt, utan att bli emotsagda.

Dom som är vidtalade har den ekonomiska bärigheten att driva detta framåt, detta vet jag!

Sen ska den/dom som har makten över detta kapital också gilla min idé.

Funderingar hade gått i den riktningen som jag föreslog, så någonting kommer att hända nu under våren!

Kasper K
Kasper K
8 years ago
Reply to  STIMME DER DDR

Mycket intressant och vällovligt initiativ. Något mer efterlängtat får man leta efter i den svenska varianten av Gulagarkipelagen.

SamS
SamS
8 years ago

Du är bra på att förena människor som vill Sveriges bästa och för det vill jag tacka dig Julia Caesar! Vi som blivit vana vid att vara en slags andra klassens medborgare i Sverige som ingen vågar försvara, eftersom man då riskerar att bli utstött från gemenskapen. En bräcklig gemenskap som vilar på en ännu bräckligare “värdegrund”. En alltmer förvirrad statsminister, som tror han är i Kina när han talar till indier(!), kan definitivt inte definiera “värdegrunden” men tar till den när argumenten tryter och det gör de allt oftare. En sak vet jag och det är att “värdegrunden” inkluderar… Read more »

qelizabeth
qelizabeth
8 years ago

Tack Julia Caesar! Jag vet att du lider under det ansvar du tagit på dig för Sverige och de Sverigevänligas skull – men jag hoppas också att den enorma betydelse dina krönikor har går rätt in i ditt hjärta, särskilt en dag som denna!

achantus
achantus
8 years ago

Å anvende behovet av arbeidskraft som argument for mer innvandring, fungerer ikke lenger.

Advances in artificial intelligence will soon lead to robots that are capable of nearly everything humans do, threatening tens of millions of jobs in the coming 30 years, experts warned Saturday.

“We are approaching a time when machines will be able to outperform humans at almost any task,” said Moshe Vardi, director of the Institute for Information Technology at Rice University in Texas.
Les det hele på:

http://www.newsmax.com/Newsfront/Science-US-technology-war/2016/02/13/id/714269/#ixzz409mtD6hN

jasminum
jasminum
8 years ago
Reply to  achantus

Og hvem sier at dette må komme til anvendelse.
Soros?

FantomenSthlm
FantomenSthlm
8 years ago

Tack Julia Caesar! Du skriver exakt som jag och många känner. En lysande sammanfattning av en hopplös situation. Bästa stycket i krönikan är den om Stefan Löfven: “Allting tyder på att han inte vet vad han gör. Varje gång han yttrar sig syns flimret i hans hjärna när han försöker koppla ihop synapserna och komma ihåg vad hans rådgivare har sagt att han ska säga.” Sammanfattar ganska bra hur han är som statsminister. Dina krönikor är otroligt viktiga och kanske de får någon tvivlare att få upp ögonen för vad som sker. Jag är ibland på reservatet Södermalm och det… Read more »

Dag Selander
8 years ago
Reply to  FantomenSthlm

@fantomensthlm:disqus Precis som du skriver är vi många med Julia Caesar som känner. “Hej då Sverige”-tweeten av Darko är ett salt avsked från Gdansk!

Lenn
Lenn
8 years ago

Rystende læsning! Man blir helt deppa, som de sir på norsk..
Her er endnu en artikel om voldtægt af et barn i Sverige – http://www.friatider.se/fyra-beg-rs-h-ktade-f-r-gruppv-ldt-kt-mot-barn – og jeg skulle faktisk ønske, at der i stedet for “…fyra av de åtta unge män ..begärdes i dag häktada av åklagaren” stod: “begärdes idag hängt av åklagaren!”
I gamle dage tyndede man ud i de mest ondskabsfulde mennesker, og der var ikke nær så megen kriminalitet dengang. Måske skulle man have beholdt nogle af de gamle straffe…

John Carr
John Carr
8 years ago

Tack för denna lysande och sorgliga text som nästan driver mig till tårar, av vemod och saknad över den verklighet och de värderingar jag nu blivit rånad på.

Tompa
Tompa
8 years ago

Det känns som vi lever i en mardröm.
Mycket bra krönika för övrigt. Sätter ord på mina känslor också.

S Pdlr
S Pdlr
8 years ago
Reply to  Tompa

Likaså Karl-Olov Arnstbergs: ”Ingen återvändo”

http://www.exponerat.net/karl-olov-arnstberg-ingen-atervando/

visionaeren
visionaeren
8 years ago

Men alltså, snälla rara allihopa.
DET ÄR JU FAKTISKT SÅ ATT DET ÄR VI SOM HAR RÖSTAT PÅ MÖGET!!!
Vi kan inte sitta här och bara beklaga oss, och inte ta ansvar för våra egna handlingar. 87 % av oss röstade på landsförrädarna i förra valet. Idag skulle det kanske inte vara mer än 70 %. Men likväl, en tydlig majoritet som är för den svenskfientliga politiken.
Så länge detta är förhållandet, kommer vi aldrig att se en förändring.
Just saying.
V

coolix45
coolix45
8 years ago

Det finns en liten ljus punkt i bedrövelsen. Poliser,åklagare börjar nu att skriva på Avpixlat om det farliga som sker i Sverige,rättsväsendet havererar otryggheten,polisen kan inget göra,de kriminella tar makten i massor av orter, mm. Det blir fler och fler som vaknar och ser vad som kommer att ske med Sverige om det inte omg. kan stoppas, väntar bara på att journalisterna i de stora tidningarna börjar inse att Sverige är på fel väg och startar med upplysning till Svenska folket som tydligen är blinda och inte inser faran. Dagens politiker är INTE samma sort som vi hade på 40,50… Read more »

achantus
achantus
8 years ago

Ingenting av det som skjer er tilfeldig. Eliten har en plan med det hele. “The same establishment figures that destroyed Middle Eastern nations (Syria, Libya, Iraq, Yemen, Afghanistan, and more) with war and caused the refugee crisis, and then demanded that Europe accept millions of Muslim refugees under the phony guise of humanitarian concern, are the same voices now loudly pointing out that Europe is on the verge of collapse and that something must be done. It is no accident, and they are not stupid. In short, though, the refugee crisis appears to have been engineered in yet another typical… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
8 years ago
Reply to  achantus

Vi här vet …

Läs gärna
https://parnassen.wordpress.com/

Jarla
Jarla
8 years ago
Reply to  achantus

“concocting the antidote and the poison in the same laboratory”…

invernes
invernes
8 years ago

Takker Julia Caesar for nok en utmerket Söndagskrönika: 🙂

Ja Sverige har et enormt problem nå, hvordan kan svensker komme seg ut av dette, uten en borgerkrig er for meg uforståelig.

Svensk politisjef: «Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk»

https://www.frieord.no/utenriks/svens-politisjef-vi-kan-ikke-garantere-sikkerheten-til-det-svenske-folk/

Maja Dacke
Maja Dacke
8 years ago

“Den lägger ett dovt grått raster över allting. Den tvingar på mig sjok av nedstämdhet och vrede, den tar bort den glädje som har funnits med mig hela livet.” Just så, Julia! Allt du skriver här och förmedlar är min tankar och känslor också. Och jag tror miljoner andra svenskars. Jag förstår att det bildas medborgargarden – kanske för sent och fel men … Det enda jag hoppas på är de stannar ‘under ground’ och inte så svenskt (hm!) verkar så öppet och uttalat. Det märks att Sverige inte haft någon hemlig motståndsrörelse som andra länder för ca 70 år… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  Maja Dacke

HAHA jag vet vad du menar. Lovar att bättra mig.

Maja Dacke
Maja Dacke
8 years ago
Reply to  invandrare1957

Som skrivet: kaffe med gök räknas inte som drog. Inte ens Irish Cooffe … eller Forsöron …

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Maja Dacke

Psykopaten Michael Wolf tar tydligen kokain varje dag enligt en tråd på Flashback.

Jarla
Jarla
8 years ago
Reply to  Maja Dacke

Höga halter från bl.a. Äppelviken (Bromma). Där t.ex. Jan Helin et consortes bor.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Jarla

Det är därför dom blivit galna. Långvarigt kokainmissbruk skapar personlighetsförändringar och det går så långsamt att dom inte märker det själva.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago

Alle der har et land, har naturligvis også følelser for det. Man følger det i tykt og tyndt og hepper på det ved forskellige lejligheder. Man ønsker det skal gå det godt, men man ønsker også, at andre skal kunne se dets fortræffeligheder. Det er simpelthen en del af den man er – og folk som siger sig hylde internationalismen og nationernes ophør, er ganske enkelt fulde af løgn. Nogen af dem ved det bare ikke endnu. “Carefull what you wish for – you might get it..” som talemåden går. Nu er Sverige nået dertil hvor man begynder at ane… Read more »

trackback

[…] Julia Caesar har återigen skrivit en krönika på Snaphanen, ”Främling i eget land”. […]

Ztinzen
Ztinzen
8 years ago

“De utvalda” gör det för att känna sig säkrare, eftersom de har en sån aggressiv framtoning. Motreaktion från omgivningen är därför en naturlig reaktion. Därför agerar man för mångfald för att vända denna reaktion så att den riktas mot andra grupper i stället.
Professor Kevin MacDonald förklarar i sina böcker varför de agerar illojalt mot sin omgivning och strävar efter att förgöra folken omkring sig.
Barbara Spectre förklarar det också på ett bra sätt:
https://www.youtube.com/watch?v=1_LjvSIBKVc

Filtnisse
Filtnisse
8 years ago

Nu finns det på pränt i Nynäsposten.
“-Vi är inte rädda. 90% av oss är vuxna män med militär utbildning”.
Desertörer.

Det visst vi, men resten av folket tror att de flytt kriget. Har någon sett en enda skadad?

Cavatus
8 years ago
Reply to  Filtnisse

Mycket intressant observation! En invasionsstyrka!

Maja Dacke
Maja Dacke
8 years ago
Reply to  Cavatus

Just det. De kan ju snabbansluta sig till Försvaret – vad säger Löfven om detta, tro?!!

Greger
Greger
8 years ago

Känslan av att vara en främling i sitt eget land är hela tiden påtaglig.
När man sitter på bussen eller står i affären och inser att man är den enda svensken. När man går till läkaren och får träffa en person som varken förstår det svenska språket eller den svenska kulturen. När man tar en taxi och får en chaufför som inte verkar kunna svenska trafikregler. Eller när man som Birro läser tidningen och undrar om folk helt har tappat förståndet?

Cavatus
8 years ago
Reply to  Greger

Exakt. Det är denna krypande känsla att man är enda svensk i olika sammanhang som bekräftar Julias krönika. Det smyger sig på men vi får inte påpeka detta utan att bli kallade elaka saker. Vi måste gapa och svälja. Det hela beror på etablissemangets rädsla att erkänna att de misslyckats. De tror och hoppas fortfarande att de kan ro detta jätteprojekt i land om bara svenskarna kniper käft.

http://www.korta.nu/flygblad

Maja Dacke
Maja Dacke
8 years ago
Reply to  Cavatus

Hallå, Cavatus! Visste du att bland de första kristna grupperna/sekterna fanns det en grupp som använde ordet muhammed (på syrisk-arameiska: ‘som bör äras’) om Jesus? Alltså … ..? Alltså!

De skulle bara veta …

jäst
jäst
8 years ago

+++++

Oneliner.
När Fredrik Reinfeldt uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan
hade jag för länge sedan stängt mitt och öppnat ögonen istället.

S Pdlr
S Pdlr
8 years ago
Reply to  jäst

Reinfeldt föddes några hundra år för sent. Enbart hans svensk/landsfientliga uttalanden, hade renderat honom en Anckarströmsk hädanfärd. Jag hade gladeligen bevistat ett sådant scenario, denne hatfyllde hybrid symboliserar djävulens hantverk.

blåsippan
blåsippan
8 years ago

Tack Julia för en Mycket bra krönika!Du har för mågan att få med precis allt som detta extrema asylkaos för med sig! Bra att du tog upp dessa ” offerkoftor” som Sahlin,Dinamarca och de övriga som verkligen ges utrymme att sitta och tycka synd om sig själva.De har inte ens förmågan att själva sätta sig in i vilket hat de själva utövar.De lider allihop av brist på empati.De ställer aldrig sig frågan VARFÖR de blir hatade!Hatet som de sprider föder hat. Tack för att du tar upp hur Sverige har förändrats på rekordtid.Vi måste helt enkelt vara fler som vaknar… Read more »

Landsmannen
Landsmannen
8 years ago

“Birros problem är att han är så mycket bättre på att känna än att tänka, att infallsvinkeln är hans egen begränsade subjektivitet och att han bara har en stilistisk sträng på lyran: nämligen att fläska på”, från Aftonbladet recension av Marcus Birros bok som Julia Caesar skriver om ovan. Detta fick mig att brista ut i ett krampaktigt skratt eftersom Aftonbladet själva är de som använt känsloregistret för att “fläska på” där man kallat alla, som haft de minsta ifrågasättanden om migrationspolitiken, för “rasister”, “fascister” etc. Helt utanför alla gällande definitioner av dessa begrepp. Marcus Birro befann sig i en… Read more »

Jarla
Jarla
8 years ago
Reply to  Landsmannen

“åsiktscentrifugerade” !!

Observant55
Observant55
8 years ago

Stackars Julia Ceasar, invandringen tycks driva henne till vansinne. Det kanske vore bäst för henne om hon emigrerar till ett land som inte tar emot invandrare. 🙂

Landsmannen
Landsmannen
8 years ago
Reply to  Observant55

Du gör det lätt för dig. Den oönskade invandringen som skadar Sverige är den utomvästliga invandringen av ointegrerbara människor från våldshärjade och kvinnofientliga kulturer. Det har knappast varit ett problem i Sverige tidigare med invandring från våra grannländer eller andra europeiska länder, men människor som säger sig fly för livet utan id-handlingar samtidigt som de nogsamt väljer ut de länder med största möjliga bidrag att försörja dem är något annat. Det är PROBLEM! Sexuella övergrepp sker numer överallt och våldsbrottsligheten ökar. Det är så stora problem att Brottsförebyggande rådet för drygt tio år sedan öppet slutade redovisa etnicitet i samband… Read more »

Observant55
Observant55
8 years ago
Reply to  Landsmannen

Varje gång en ny grupp invandrare söker sig till Sverige så drabbas många infödda svenskar av ångest och pekar ut de nyanlända som brottsliga, ointegrerbara och allmänt hemska. På sextiotalet var det invandrarna från Finland eller “finndjävlarna” som utpekades som skyldiga till allt ont i Sverige. Andra grupper som iranier, chilenare och flyktingarna från det sönderfallna Jugoslavien har alla fått samma stämpel samtidigt som de tidigare så föraktade finländarna blivit våra “nordiska bröder och systrar”. Det är ju lite lustigt att Julia citerar en ättling till ett invandrarpar från Kroatien. Flyktingarna från Jugoslavien sågs som yrkeskriminella barbarer för tjugo år… Read more »

Landsmannen
Landsmannen
8 years ago
Reply to  Observant55

Jag har läst Estradas sk forskningsrapporter där han menade att brottsligheten hade sjunkit. Det baserade sig på brottslighet som lett till rättsliga efterspel och där bilinbrotten utgjorde den enskilt överlägset största posten. Bilinbrotten sjönk dramatiskt varför den totala brottsligheten sjönk, men inom dessa siffror hade våldsbrottsligheten fördubblats, men det “glömde” Estrada att nämna. Det är vanligt att “kriminologer” i Sverige använder statistik “fantasifullt” för debattsyften. Estrada tillhör denna grupp.

Observant55
Observant55
8 years ago
Reply to  Landsmannen

Om du lyssnade på reportaget så är ämnet våldsbrottslighet och inte bilinbrott. Däremot så förklarar Estrada utförligt varför antalet anmälda våldsbrott ökar samtidigt som antalet faktiska utförda våldsbrott faktiskt inte ökar. Faktum är att det årliga antalet mordoffer minskat det senaste kvartsseklet trots att befolkningen ökat, en klar indikation på att vårt samhälle blivit betydligt mindre våldsamt de senaste åren.

RNE
RNE
8 years ago
Reply to  Observant55

Om antalet mordoffer har minskat så beror det på att sjukhusvården har blivit bättre. Läste jag för ett par år sedan. Den nätvane googlar säkert fram detta? Detta påstods av någon som är insatt i hur sjukvården tar hand om människor som utsatts för grov misshandel.

Observant55
Observant55
8 years ago
Reply to  RNE

Nej, så enkelt är det inte. Sjukhusvården har ju blivit bättre under hela 1900-talet men ändå så ökade det dödliga våldet fram till början av 90-talet.
BRÅ:s utredare konstaterar på sidan 56 i rapporten jag länkar till här nedan att: “Det är alltså offren som avlider innan de över huvud taget kommer in under akutvård som blivit färre”.
Den förbättrade sjukhusvården kan alltså inte sägas vara någon avgörande orsak till att det dödliga våldet minskar.
https://www.bra.se/download/18.744c0a913040e4033180001774/1371914718780/2011_5_dodliga_valdets_utveckling.pdf

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  Observant55

“svenskar med Julia Ceasars syn på invandrare.”

Her skulle du måske nok ha’ skrevet muslimer i stedet. Så havde du bedre kunne forstå teksten.
.
Men bliv du bare i Sverige – og vend dig til den kommende statsreligion…

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

Nej jag skriver inte muslimer. Jag har bott i Södertälje hela mitt liv. Så jag har lärt mig att kristna o muslimer har bott sida vid sida i samma kultur i tusentals år. Sen kommer något o stör dom och då kommer dom gamla krigsherrarna igång. Olika religion men samma kultur.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  invandrare1957

Ja, de kristne assyrere i Södertälje kommer naturligvis fra en, gennem mange år, totalt forrået muslimsk kultur. Så de opfører sig naturligvis ligesom muslimerne. Sådan har de jo været vant til at klare sig. “Man gør som de hunde man er iblandt..”

FantomenSthlm
FantomenSthlm
8 years ago
Reply to  Observant55

Papegoja brukar man säga om någon som rapar upp ord andras ord utan att tänka. Jo, jag lyssnade också på radion igår och hörde intervjun med någon liberal som sa “Varje gång en ny grupp invandrare söker sig till Sverige…..”. Säg mig, hur mycket problem orsakade dessa finnar? Inte mycket. Hur mycket problem hade vi med balkanfolket, tja en del men inte mycket som drabbade folket. Inga gruppvåldtäkter eller bilbränder. Hur mycket problem har vi med muslimer och afrikaner? Skyhögt och nu drabbas folket. Våldsbrottsligheten minskar i Sverige? Ja eller hur. Gå själv in på http://www.bra.se och kolla på statistiken.… Read more »

Observant55
Observant55
8 years ago
Reply to  FantomenSthlm

Finländarna for fram som djävlar i Sverige på sextiotalet, iallafall påstods de göra det enligt byskvallret. Nu är det glömt och allt dåligt i dagens Sverige skylls på muslimerna, afrikanerna eller MENA istället. Många svenskar kan uppenbarligen inte leva utan att ha någon syndabock att skylla sina misslyckanden på.

Andelen svenskar som uppger sig ha blivit utsatta för sexualbrott har enligt sidan du länkar till ökat från 0,9 procent till 1,0 mellan 2005-14. Det är inte en 100 procentig ökning.

FantomenSthlm
FantomenSthlm
8 years ago
Reply to  Observant55

Du hänvisar till en enkät som 12000 svenskar fick svara på: “I den årliga Nationella trygghetsundersökningen (NTU) svarar drygt 12 000 personer på frågor om utsatthet för brott, trygghet, förtroende för rättsväsendet samt brottsoffers kontakter med rättsväsendet. Med hjälp av undersökningen kan man studera brottsutvecklingen utan att vara beroende av att brotten anmäls till Polisen.”

Enkäten visar att ca 1% utsatts för sexualbrott. Men en enkät är en enkät, folk svarar som de vill. Betydligt intressantare är att se siffrorna som visar anmälda sexualbrott. Den grafen visar en fördubbling!! Den grafen är den nakna sanningen och inte en enkät.

Observant55
Observant55
8 years ago
Reply to  FantomenSthlm

Nej, du kan inte dra sådana slutsatser bara för att antalet anmälningar ökat, särskilt som enkätundersökningarna ger ett helt annat resultat. Det är helt enkelt ovetenskapligt.

FantomenSthlm
FantomenSthlm
8 years ago
Reply to  Observant55

Antalet anmälningar av sexbrott har fördubblats på 10 år. Det är så att säga fakta. Kanske har anmälningsbenägenheten ökat dramatiskt av någon anledning, eller så finns det en annan orsak. Kanske det är falska anmälningar av högerextrema? Jag tror på den enklaste förklaringen, sexbrotten har ökat. Trist att det inte passar in i din sagovärld.

Observant55
Observant55
8 years ago
Reply to  FantomenSthlm

Fakta är också att NTU ger ett helt annat resultat och att kriminologerna inte drar samma slutsatser som du när det gäller vad som ligger bakom det ökade antalet anmälda våldtäkter de senaste tio åren.
Om du nu anser att forskarna lever i en sagovärld så är du naturligtvis fri att tro så.

FantomenSthlm
FantomenSthlm
8 years ago
Reply to  Observant55

Fast nu far du med osanning. Kriminologer vet inte varför det är så stor skillnad. De säger INTE att NTU-enkäten är mer sann än de faktiska anmälningar som har gjorts. Men fortsätt du att läsa DN som din bibel och förmodligen bor du i ett oberikat reservat med något inslag av en enstaka pizzabagare. Du får ha din tro och ta ansvar för vad du har röstat på, Mitt samvete är rent, jag är inte en av 87%-förrädarna.

SamS
SamS
8 years ago
Reply to  Observant55

Men att hänvisa till byskvaller är vetenskapligt??

Lenn
Lenn
8 years ago
Reply to  Observant55

Vi taler ikke om indvandring, nej, vi taler om okkupation. Og mange af dem, der vælter ind i Europa er de rene jihadister. Daesh sagde allerede sidste år, at de har sendt 4.000 af deres psykopater herop, men i tillæg skal du så tage de millioner af muslimer, som er jihadparate, og som redan bor her i Europa. Læs gerne disse tre artikler: http://www.faithfreedom.org/infidel-lives-matter/ og: http://www.frontpagemag.com/fpm/259828/truth-about-mohammed-daniel-greenfield og – http://www.frontpagemag.com/fpm/260019/hijrah-europe-robert-spencer Alle svenske, norske og danske politikere skulle tvinges til at læse disse artikler, for de fatter intet om islam. For 10 år siden estimerede de, som ved noget om jihadisme, fx… Read more »

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
8 years ago
Reply to  FantomenSthlm

Ja, det står til troende, særlig tatt i betraktning svensk multikulturell praktik, at overgep og vold reduseres eftersom det strømmer til unge menn fra mellomøsten..
Finns det nogot / nogon att lita på i Sverige pt?

invernes
invernes
8 years ago
Reply to  Observant55

Hvor dum kan en svenske bli ?som deg ?

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  Observant55

Det var så. Sågverket som jag är uppväxt på i Södertälje. Man hämtade männen med buss ifrån Finland Sen bodde dom i baracker på sågverket. Det var svartsprit finländare som sålde den. Det var horor det var polis det var brandkår som släckte bränder i barackerna oftast kastruller eftersom gubbarna fyll sov. Så blir det med en för stor invandring vilken kultur det än är. Arbetsledare på Scania kravet var att dom kunde finska det blev dom elakaste jävlarna när meriten är att kunna språket inte vara en bra arbetsledare. Samma sak nu restaurang cheferna anser det som sin rätt… Read more »

Ullina
Ullina
8 years ago
Reply to  Observant55

Hon är inte ensam, ska du veta. Sedan är det skillnad på invandring av människor som anpassar sig till sitt nya land och muslimsk invasion av människor som bara kräver och kräver och inte anpassar sig för fem öre. Det första ja, det andra NEJ!

blåsippan
blåsippan
8 years ago
Reply to  Observant55

Skäms på dig!

invernes
invernes
8 years ago
Reply to  Observant55

Stackars deg som er bevistløs.

sunken
sunken
8 years ago
Reply to  Observant55

Det är förstås alla negativa EFFEKTER från massinvandringen som får alltför många att resignera och planera och också genomföra en utvandring.

S Pdlr
S Pdlr
8 years ago
Reply to  sunken

Som utvandrad sedan sex år, tillbringande min tid i asiatiska länder, har jag haft förmånen att andas frisk, icke PK-infekterad luft. Nu har jag av vissa familjeanknytningsskäl nödgats spendera ett antal månader i Sverige, och kan jämföra. Utvecklingen är skrämmande. I den kommun jag framlider min vistelse, en liten och relativt ocentralt belägen sådan, ca 5-6000 invånare, märks invällningseffekterna. Bl a via en kustnära stugby, sedan åratal ett semesterval för många svenskar, har permanent omvandlats till s k “flyktingboende”, en blandning av 400 personer, negrer, araber och afghaner, vad jag har förstått. Alla bybor skakar på huvudet, beklagar sig och… Read more »

Lenn
Lenn
8 years ago
Reply to  Observant55

Jeg tenker ikkje at hun ville like at dra til Saudi Arabia….

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Observant55

Ytterligare en av sektens medlemmar har hittat hit ser jag.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago
Reply to  Observant55

Hur går det egentligen att vara så dar verklighetsfrånvänd – aven för en okunnig lalleliberal pajas och folkföraktare som du? Om bara du och dina naiva vänner slippar att bo bredvid “kulturberikningen”, då är alting ju bra, inte sannt?

Du fattar ju tydligen ingenting als … kanske borda du komma ut i den mycket otrevliga verkligheten från din skyttade bostad nångång och få se på alvar vad ni ansvarslösa tokskallar har ställt till med
i stackars Sverige på bara några få decenier?

invernes
invernes
8 years ago

politisk korrekte er rett og slett gale.

leonopteryx
leonopteryx
8 years ago
Reply to  invernes

Du skulle hatt deng, din mindre begavede noksagt!

Slutt å preke dritt, noksagt!
Gjør noe!

Slutt med dette barnslige pjattet, og gjør noe!

Din feige lille faen!

enar
enar
8 years ago

Åke Thunströms inlägg idag i Det goda samhället: “Jag såg ett TV-program- Mitt Sverige” passar bra här!

144
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x