16
feb
Seneste opdatering: 16/2-16 kl. 2038
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der tales om risikoen for, at nogen vil myrde ham. Han har et afslappet forhold til det, som aftvinger den dybeste respekt, og som han også forklarede da Kim Møller og jeg interviewede ham for en måned siden. Til gengæld burde den engelske stat gøre alt for at holde ham i live. Holland holder f.eks. næppe liv i Wilders, fordi de elsker ham, men fordi landet en gang har stået op vippet på kanten af alvorlige, omfattende uroligheder, nemlig da Theo van Gogh blev myrdet. Samme ræsonnement ligger bag Lars Viks, tror jeg. Har England virkelig råd til at få Robinson myrdet? Han kunne være dræbt ved overfaldet i forgårs. Fra januar i år Tommy Robinson in Copenhagen og interview: Når først de forstår, at du ikke har tænkt dig at løbe…

Ranstorp: Rettssamfunnet og tryggheten truet

Af Hans Rustad

Den ellers så sindige svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp bruker sterke ord for å beskrive situasjonen i de innvandrertunge bydelene. Politiet har slått alarm og Ranstorp backer dem. Noe er ved å gå alvorlig galt i Sverige. Ranstorp forsker på terror og radikalisering ved det svenske forsvarsakademi.

”I de værste områder har ekstremister overtaget, mens svenskerne apatiske ser til. Hele retsfølelsen og trygheden er truet af, at politiet er ved at bukke under, og det ser kun ud til at blive værre,” siger han.

”Politiets situation er et symptom på et større samfundsproblem, hvor kløfterne er blevet enorme, men det betyder ikke, at der bliver reageret. De almindelige svenskere sidder i centrum af storbyerne og nægter at se, hvad der sker, for i deres verdensbillede er der ingen problemer,” siger han.

Magnus Ranstorp sammenligner holdningen til politiets problemer med holdningen til indvandring og asyl. Han peger på, at det først var, da Sverige i efteråret dagligt modtog over 2000 asylansøgere, at politikerne lukkede grænserne.

”Advarselssignaler rækker ikke, og der skal ske et totalt kollaps hos politiet, før det ændrer noget. Vi står i en katastrofal situation med voksende kløfter mellem indvandrerne i forstæderne og resten af samfundet. Det skaber højreekstremisme og islamisk radikalisering,” vurderer han.

Tausheten splitter

Paulina Neudin, som skriver for Göteborg-Posten og Svenska Dagbladet, sier Sverige er en splittet nasjon. Det som splitter er tausheten. Noen vil ikke snakke om problemene, andre ser dem, men har få muligheter til å ytre seg. Det er usvensk at politiet sier fra.

”Det er nyt, at politiet advarer åbent om situationen, og det udtrykker en total desperation for den farlige udvikling i de radikale forstæder, hvor man skal have skudsikker vest på for at hjælpe syge mennesker. Det er alvorligt, men tavsheden splitter Sverige ad, skaber ekstremisme og dystre udsigter for fremtiden,” siger Paulina Neuding. Retssystemet i Sverige er ved at bryde sammen

Se også Polis: Rättssystemet hotas av kollaps

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
6 years ago

Øst Europa våkner opp, folk der er ikke rammet av den kollektive sinnssykdom som har rammet folk i Vest Europa, man øyner et håp.

Slovakiens premiärminister Robert Fico liknar EU:s asylpolitik med ett “rituellt självmord”.

Östliga EU-länder i allians mot Merkels öppna gränser

http://www.friatider.se/stliga
…….

Marit
Marit
6 years ago

Det er totalt uforståelig at ikke Tommy Robinon har body guard.

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Flaut å høre Danmarks justisminister…uttaler seg som en kunnskapsløs usikker unge…
Hvis dette er standaren på resten av regjeringen,…hjælpe og trøste for Danskene, ikke noe bedre enn den Svenske.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago
Reply to  sussebassa

Han sagde, at nu var der kommet en ny shiriff in town. Men det var bare kommet en lille Pind.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x