10
mar
Seneste opdatering: 10/3-16 kl. 1716
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg følger ham på Twitter, og jeg kan bevidne han altid udtrykker sig i flere lag og ofte ironisk. Det svenske retsvæsen kan ikke forstå det, selvom Lars Vilks har forsøgt at forklare dem det. Han må, som jeg sagde til ham i 2014, male skovsøer, som juristerne kan forstå, eller fraflytte Sverige. Det hele er groft pinligt for Sverige. Hvis staten har brug for at vise sin magt, kunne jeg forslå mange andre emner, men Park er selvfølgelig lige ved hånden for chikane, som Tommy Robinson. Man kunne foreslå, at de kunne straffe de to 14 årige asylsøgere, der skar halsen over på en bondemand ved Varberg, men nej. Man bliver mørkeræd.

Dan Park, 47, misstänks för nya fall av hets mot folkgrupp. Han anhölls i går kväll av åklagare och togs till Malmöpolisens arrest.Dan Park kallar sig för gatukonstnär och dömdes i oktober 2014 till fem månaders fängelse för samma brott.

Dan Park har dömts vid upprepande tillfällen för hets mot folkgrupp och riskerar på nytt åtal Han misstänks för att vid tre tillfällen under 2015 ha gjorts skyldig till samma brott. Det ska enligt kammaråklagare Charlotte Ottosen ha inträffat under förra året. Första gången den 21 maj, andra gången 23 juni och tredje gången den 5 september. Det handlar om att på sociala medier ha uttryckt sig på ett sätt som är nedlåtande mot personer på grund av etnicitet, säger Lars Förstell, pressinformatör vid Malmöpolisen. Dan Park misstänks för nya fall av hets, Dan Park anhållen för nya åsiktsbrott

el-Hussein søgte på Camre, Sennels og Hedegaard

Av HANS RUSTAD 

Etter skuddene mod Krudttønden gikk Omar el-Hussein til internettcafeen Powerplay på Nørrebro og søkte på adresser til personer som er kjent for sin islam-kritikk. Blant dem var Mogens Camre og Nicolai Sennels (Pegida).Disse opplysningene kom frem under første dag av rettssaken mot fire menn som er tiltalt for å ha gitt el-Hussein assistanse. Camre er klar over risikoen han løper:

»Vi er nogle personer fra statsministeren og nedefter, som er underlagt en trussel, som vi ikke tidligere har kendt i vores land,« siger Mogens Camre til Jyllands-Posten.

»Det er den trussel, som jeg og flere af mine venner er udsat for – hvad enten det er Pia Kjærsgaard eller Kurt Westergaard,« siger han

Men det ritzau ikke kommer inn på er at mediene er med på å øke risikoen og faren ved å fremstille personer som Camre som outsidere og ytterliggående. Som når ritzau nevner at Camre ble dømt for rasisme for en kommentar om islam og nazismen.

Opplysningen om at el-Hussein søgte på kjente islam-kritikere er ubehagelig, fordi det viser hvor tilfeldig det kan være det som skjedde. El-Hussein søkte på og fant adressen til synagogen i Krystalgade. Det visste han heller ikke. Hva om han hadde funnet adressen til en Camre eller Sennels på nett? Kanskje hadde han heller gått dit, hvis det lå nærmere.

Camre ikke overrasket over at være muligt terrormål

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Observant55
Observant55
5 years ago

I denna artikel påstår Dan Parks att Peter Mangs “rensade upp i det kriminella träsket”. Undrar vad Trez Perssons efterlevande anser om att deras mördade dotter var kriminell.
Länk: http://lidlday.blogspot.se/2016/03/jakten-borjade-forra-onsdagen-med.html

Kungssten
Kungssten
5 years ago
Reply to  Observant55

Rånaren och mördaren Mangs är en idiot av många skäl, bl a för att han utövade våld mot slumpvisa personer, däribland en kvinna. Du kanske inte utövar våld för egen del, men ditt eget tidigare inlägg om kvinnovåld är avskyvärt det med. Jag hann ta en screenshot innan moderatorn raderade dig: http://www.ladda-upp.se/bilder/lwictzgutqtvs

Peter Buch
Peter Buch
5 years ago
Anna Svensson
5 years ago

Svenska Stasi eller Gestapo har varit i farten. Hur kan de se Dan Park som statens fiende? Han gör inte en fluga förnär, det finns många andra som gör det och som staten inte bryr sig om. Demokratin är ett minne blott, jag beundrar Dan Park som inte ger upp och jag hoppas vi kan stödja honom på något sätt.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Bare bliv véd Dan Park..! Du er på det vindende hold – selvom det ser lidt nedslående ud ind imellem…

RNE
RNE
5 years ago

Någon slags makthavare har gett sig sjutton på att idka någon slags förföljelse mot Dan Park.

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Gir meg forferdelige assosiasjoner til en annen maktsyk/gal leder som brente bøker og kunst han mente var imot hans politikk, og som var årsaken til WW2…
Når kunstens frihet blir angrepet, ja da er det ikkje mye demokrati i ett land tilbake..som passer til dagens Sverige.

Gabrovitcs
Gabrovitcs
5 years ago

Värre än DDR! Yttrande och åsiktsfriheten är den viktigaste friheten och grunden för friheten överhuvudtaget. Dan Park flytta till Danmark!

Anna Svensson
5 years ago
Reply to  Gabrovitcs

För sitt eget bästa borde han flytta till Danmark, men å andra sidan tror jag att han vill visa på vad som händer i Sverige, även om det står honom dyrt.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x