14
mar
Seneste opdatering: 15/3-16 kl. 1852
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg synes, det er værd at erindre sig, hvad Enoch Powell sagde i 1977 om multikulti-politikerne. Især nu hvor bankassistent Kristian Jensen synes det er vigtigere at intrigere om magten i Venstre. end at adressere dette forårs presserende problem: Invasionen af vores lille land. Hvordan tænker politikerne, for de er jo ikke dummere end de fleste, hvad der ikke siger alverden. De har bestræbt sig på at begrænse indvandringen siden halvtredserne, og de har intet opnået på 60 år. Nogen der stadig tror på dem? Man hører på Powells sætningsbygninger, at han var en meget belæst mand. Da han døde, talte han ti sprog.

Det er en reprise, men det er jo det ulidelige ved denne diskussion, at den bevæger sig så langsomt – hvor tiden er imod mere imod os end nogensinde – at et liv ikke forekommer langt nok. De fleste der gerne vil have et liv, længes væk fra den politiske kamp, men da den vedrører dem selv, kan de ikke slippe.. Politik er grundlæggende spild af tid, bortset fra dem der tjener en overgennemsnitlig løn på den. Hvor mange skader forretter en politiker ikke, for hver god gerning han gør? Dette er det kyniske spil, vores skæbne befinder sig i nu, den skæbne der allerede er afgjort i Sverige.

Interviewer: What do you see as the likely prospect now? Still the “River Tiber foaming with blood”?

Enoch Powell: The likely prospect is, that politicians of all parties will say: “Well, Enoch Powell is right, but we don´t say that in public, but we know it in private… Enoch Powell is right and it will no doubt develop as he says. But perhaps its better for us to do nothing now, and let it happen, perhaps after our time, than to seize the many poisonous nettles, which we would have to seize, if we at this this stage were to attempt to revert the outcome. So let it go on until a third of central London, a third of Birmingham and Wolverhampton are covered, until the civil war comes. Let it go on, we won´t be blamed. We will either have gone, or we will slip out from under somehow.” (Enoch Powell i 1977 i tilbageblik på 1968 talen.) fra minut 7:00:

Den fremragende BBC dokumentar Rivers of Blood er et must, hvis du ikke har set den. Tiden gav Powell mere end ret 50 år efter, og BBC indrømmer det.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Skåning
Skåning
7 years ago

Hur mycket kan man prisa Enoch Powell? Det var en man som kunde förutspå (prescience/psychohistory) konsekvensen av sin tids politiska handlingar och ha modet att varna för dem med sin egen prestige som insats. Sådana människor växer inte på träd.

Anna Svensson
7 years ago
Reply to  Skåning

I synnerhet inte nu, förr fanns det en och annan ärlig politiker, men den tiden är ett minne blott.

trackback

[…] Enoch Powell: The likely prospect is, that politicians of all parties will say: “Well, Enoch Powell is right, but we don´t say that in public, but we know it in private… Enoch Powell is right and it will no doubt develop as he says. But perhaps its better for us to do nothing now, and let it happen, perhaps after our time, than to seize the many poisonous nettles, which we would have to seize, if we at this this stage were to attempt to revert the outcome. So let it go on until a third of central London,… Read more »

trackback

[…] foran sig, og de håber, de er pensionerede, når det virkelig går galt,” som Enoch Powell skarpt forudså i 1977. Det er fyrre år siden. Der er de hurtigere hjerner, og så er der discount-hjernerne, de går […]

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Fremragende humoristisk kronik i JP i dag 😉 Skam som kommunikationsstrategi http://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE8509210/skam-som-kommunikationsstrategi/ 14.03.2016 kl. 06:00 Kristian Tørning, lektor, ph.d ”Skam” kan defineres som en ubehagelig følelse af ydmygelse, skyld eller flovhed, som fremkaldes af bevidstheden om at have gjort noget forkert eller pinligt. Gennem en årrække har skam mest optrådt i den offentlige debat, når kulturarbejdere i Danmark udtrykker sig om den førte immigrationspolitik. Senest har f.eks. filminstruktør Thomas Vinterberg og Det Kongelige Teaters skuespilchef, Morten Kirkskov, således ytret sig eksplicit og bramfrit om deres følelse af skam. Fra et argumentationsperspektiv er det interessant, når de hævder, at deres psykologiske… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Hvordan konfronteres islamisterne? http://andersson.blogs.berlingske.dk/2016/03/10/hvordan-konfronteres-islamisterne/ Af Mikkel Andersson 10. marts 2016 TV2s serie om danske moskeer vil blive husket som et af de programmer, der for alvor gjorde en forskel. Det er fuldt fortjent, for sjældent har tv-dokumentarisme været så aktuelt og nødvendigt. Udsendelsesrækken Moskeerne bag sløret illustrerer sobert og umisforståeligt, at en række af de mest fremtrædende moskeer i Danmark bag lukkede døre hylder religiøs lovgivning, der er både voldelig, misogynistisk og opretholder parallelsamfund, hvor mange grundlæggende betragter danske offentlige kasser som en pengeautomat og landets myndigheder som noget nær irrelevante. Flere fremhæver nu, at meget af det, som kom… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Dagens gode grin 😉 Imamer erkender: Blev betalt af Dansk Folkeparti http://rokokoposten.dk/2016/03/14/imamer-erkender-blev-betalt-af-dansk-folkeparti/ 14 marts, 2016 En række danske imamer, der optrådte i en kontroversiel TV 2-dokumentar, indrømmer, at de var hyret af Dansk Folkeparti til at fremsætte rabiate ytringer. Ved flere lejligheder har danske imamer fået overrakt både talepapirer, gaver og store kontantbeløb af repræsentanter for Dansk Folkeparti. Hensigten har været at fremstille ellers fredelige religiøse mennesker som rabiate fanatikere, der støtter vold mod børn og stening. Fik delikatessekurv RokokoPosten er kommet i besiddelse af en skjult optagelse af en skjult optagelse, hvor TV 2’s såkaldte muldvarpe medvirker. Optagelsen viser… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x