2
jun
Seneste opdatering: 2/6-16 kl. 1407
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Bogen med titlen ’ Gud og Profeten tilgiver ikke’ er en intens, flimrende – nærmest filmisk – fortælling om selve angrebet, men i høj grad også om, hvordan Helle Merete Brix må se sit liv knuses som en vase tabt på gulvet.

Hvordan reagerer man? Hvordan samler man skårene op og får den klinket? Er der overhovedet en vej tilbage eller frem til et normalt liv?

Bogen er komponeret som en kalejdoskopisk række af sceneskift i forfatterens liv efter attentatet. Det giver en levende og facetteret fortælling om rædsel og angst. Men også om stædighed og håb og en viljestærk tro på, at der skal være et liv efter nærdødsoplevelsen på Krudttønden. Den er også fortællingen om mennesker, der modigt står ved deres idealer og om andre mennesker, der resignerer og lusker ind i tusmørket. Helle Merete Brix befandt sig midt i dramaet omkring Krudttønden – det har hun skrevet en intens bog om – Gud og Profeten tilgiver ikke – En personlig beretning om terrorangrebet på Krudttønden er udkommet.

Welcome to Swedenistan…and have a lousy day

Et jødisk par fra Malmø, er flyttet – flygtet – fra Malmø og har slået sig ned på Mallorca. Manden er oprindelig dansk, og flygtede til Sverige under besættelsen af Danmark. Situationen er parallel til jødernes i 30 erne. Mange troede ikke deres egne øjne, og blev. De mest informerede virkelighedsnære nåede at flygte. De overlevede.

‘All my life I’d been grateful to be part of a civilized society,’ explains Dan, whose parents were among almost the entire population of 8,000 Danish Jews, who were secretly ferried from Nazi-occupied Denmark in 1943 to sanctuary in neutral Sweden.‘And, until about 2005, I felt blessed to live in a true social democracy, where people willingly paid high taxes for a fine welfare system and liberal values.’

‘But this was different. It was verging on authoritarian diktat and the open-door immigration policy was threatening the nation’s cohesion. Only a fool couldn’t see this, but there was a conspiracy of silence, or rather a policy to whitewash the adverse effects of accepting half-a-million immigrants from the Middle East, who plainly weren’t interesting in adopting Sweden’s values and Swedish culture. Jerusalem Post

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Den judiska guldåldern kallas den tidsepoken där den judiska minoriteten i Spanien blomstrade under muslimskt ockupationsstyre. Kan vi dra paralleller till dagens värld? När man säger att stora delar av dagens Spanien i mer än 500 år var ett muslimsk kalifat är det många som höjer på ögonbrynen, och när man förklarar att den judiska minoriteten som levde i landet inte bara var välkomnad — utan också hjälpte till och understödde den muslimska ockupationen är det ännu fler som ser frågande ut. Under tiden som romersk provins intensifierades den judiska närvaron på den iberiska halvön, och efter romarrikets fall etablerade… Read more »

Humoral
Humoral
5 years ago

Då påminns man åter om hur värdefullt ett tryggt liv och samhälle är. Att med distans se världens elände och ha privilegium att inte vara en del av det samma, är ju ett dilemma för samvetet. Men alla måste utgå från sig själv och skapa sin egen mentala och fysiska och sociala grundtrygghet och därifrån bistå andra. ”I en onormal situation är en onormal reaktion det normala sättet att förhålla sig på”. Detta är en tes av V. Frankel som utvecklade Logoterapin, en existentiell livssyn. Det finns olika förhållningssätt bland dom som berövas sin trygghetszon om samhället fallerar. Man kan… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x