30
aug
Seneste opdatering: 30/8-16 kl. 2024
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Uddrag fra Henryk M. Broders Der Putsch gegen Angela Merkel kommt auf leisen Sohlen. Oversat af Henrik M. Jensen. Foto © Snaphanen.

henryk broder

Det var en ægte Merkel-uge. En pompøs iscenesættelse til land til vands og i luften om hvilken det kun vil huskes, at Merkel hver dag bar en ny spadseredragt. Shakespeare ville have kaldt det “Stor ståhej for ingenting”.

Den gennem mange måneder forudsete “Merkel-Dämmerung” synes langsom at gå mod sin virkeliggørelse, ikke fordi Seehofer filer på Merkels trone med sin løvsav, heller ikke fordi Sigmar Gabriel pludselig kræver en overgrænse for integrationen og anklager hende for at svigte i flygtningekrisen (uden dog at tænke på sin og sit partis egen andel i den) .

Nej det er meget enklere: Der er et kup i gang mod Merkel, skønt det ikke ser sådan ud. Et kup er ofte et overraskelsesangreb fra militæret mod en regering med henblik på at overtage magten. Ungtyrkerne i 1913, Hitler/Ludendorff i 1923 og de græske oberster i 1967.

Den der vil lave et kup i dag må få kontrol over internettet. Men det kan også foregå mere subtilt. Den moderne kupmager intervenerer ikke, han lader tingene gå sin gang i tillid til deres selvdestruktive kraft.

Da Merkel stadig kunne stoppes, befandt landet sig i en følelsesmæssig undtagelsestilstand. “Velkommenkulturen” var en borgerpligt. Løsningen på alle demografiske problemer lå lige for, et nyt “Wirtschaftswunder” stod for døren.

I mellemtiden er en ædruelighed indtruffet. Seehofer sagde allerede 11.9.2015, at kanslerindens beslutning om at åbne grænsen var en fejl, der ville beskæftige os i lang tid fremover. Han så ingen mulighed for at sætte proppen tilbage i flasken.

Men hvorfor CSU-chefen siden hen kun har truet og truet i stedet for at etablere et landsdækkende parti og erklære Merkel krig, er en gåde.

Men det kunne være en kalkule: Vi lader hende fortsætte til hun ikke kan mere, til hendes opinionstal er helt i bund. Vi vælter hende ikke fra tronen, hun falder af sig selv. Det er kun et spørgsmål om tid.

Kuppet kommer på lette tå. Det lister frem som en kat.

Sikken en tanke: Et eller andet sted sidder et par kvinder og mænd hyggeligt og planlægger for dagen efter.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Danmark mellem Berlin, Hamburg og Stettin. Den har 1.7 mio indbyggere. Mon ikke Merkel, som Broder skrev i går, vælter sig […]

GustaWasa
GustaWasa
5 years ago

Angela Merkel, är likt “ulven i fårakläder”. Gömmer sig i det kristdemokratiska partiet. Hade däremot Angela Merkel gått med i det socialdemokratiska partiet efter murens fall, så hade hon troligen genomskådats av demokraterna. Men genom att denna Östtyska “dam” med DDR som sin ideologi, så kunde hon avancera upp i politiken till att bli förbundskansler. Angela Merkel smidde därefter Östysklands sista ideologiskaplaner när Eric Honecker talade till de trogna kommunistiska kamraterna. “När muren rivs, så är det ondsinta demokraternas fel” Gör vad ni kamrater kan, för att störta demokratierna som är fiender till kommunismen!! Om ni så måste söka samförstånd… Read more »

jasminum
jasminum
5 years ago

Alle snakker om muslimer, om migrantene, om grenser … Hvem skal ta for seg den bakenforliggende trusselen, den maffiose kapitalindustrien, eks. “the banksters”. Seehofer og Sigmar Gabriel er løpegutter, tillike med Merkel. De går “the land destroyers” ærend. De har sete i UK og US, og mener de er de rette til å styre verden. Naturligvis ikke i egen person, de har da nok av lakeier og andre medløpere, noen – sannsynligvis mange av dem, med sosiopatisk sinnelag.. Målet å omforme samfunnet til deres beste, obs. DERES. NWO er deres plan, vanlige borgere aner ikke hva den innebærer; pass opp… Read more »

Hestehandleren
Hestehandleren
5 years ago

Kuppet på listesko…. Tror jeg desværre ikke kommer til at være fra etablerede politikere… Selv hvis Merkel og hendes “soulmates” i Europa, fælder sig selv… Ved at lade galskaben( indvandringen og benægtelsen af omkostningerne i denne forbindelse) få frit løb.. Gamechangeren kommer fra neden, den kommer fra folk som mig, der er parate til at indkøbe baseballbats i forsvaret for min søns fremtid… Virkeligheden har forlængst overhalet “sniksnakken” og “psykisk” udfordrede “lone wolf” angrebene, der nu er daglige forteelser… Vreden er der… Bare ikke i de etablerede politiske og “pæne” menneskers kredse… At Bataclan, Nice, Bruxelle, Køln, We are Stckhlm… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x