24
sep
Seneste opdatering: 23/9-16 kl. 2318
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Thomas Nydahl

“Det är skamligt att rösta på Jimmie Åkesson.”

(Uttalande på Bokmässan i Göteborg av Per Svensson, seniorideolog för tillfället placerad på Sydsvenskan i Malmö).

Det som är skamligt är förstås det tabubelagda. Därmed har politiken förvandlats till moraluppfattning. Om jag inte skäms så röstar jag på… och om jag skäms röstar jag inte på…

Den massmediala klassen, intimt förbunden med och beroende av politikerklassen, läxar upp det segment i Sverige som tröttnat på “mångkulturens” enfald och de etniska enklavernas brottslighet och som måhända naivt men uppriktigt drömmer om ett bättre samhälle, kanske rentav ett folkhem som aldrig återkommer. Det gör inte Per Svenssons uppläxning mindre motbjudande, tvärtom. Jag tror inte själv att världen blir bättre av en röst på det ena eller det andra i ett riksdagsval, men jag har respekt för människor som i förtvivlan, uppgivenhet och/eller vrede lägger sin röst för något som de tror ska innebära en radikal förändring. Den besvikelse de kommer att erfara hör framtiden till och behöver inte diskuteras just ikväll.

Det enda som kan kännas befriande när män som han uttalar sig är att de blottar sitt bottenlösa förakt för de fattiga, svaga och marginaliserade svenskar som tvingas leva mitt i detta kaotiska och havererade samhälle. Svensson och hans medelklasskamrater väljer, därför att de har råd, andra bostadsmöjligheter och har alltid ett von oben-perspektiv på samhällskroppen. De lever i villfarelsen att alla har samma materiella, kulturella och ekonomiska möjligheter. Svenssons klassyster, Anne Ramberg som är Advokatsamfundets generalsekreterare, blottade samma bottenlösa cynism när hon uppmanande landets fattigpensionärer att “göra avkall på sin levnadsstandard” för att visa solidaritet med flyktingarna. Att Ramberg dessutom kallar den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali för “en brun råtta från rännsten” när han kritiserar hennes uttalande säger mycket om hennes verkliga människosyn.

Så uttalar sig bara den som har drygt två miljoner i årsinkomst och därför lever i overklighetens bubbla, dit aldrig något syre från de flesta människors verklighet sipprar in. Per Svensson är en av mediavärldens mest cyniska ideologer, det har han varit ett helt yrkesliv. Han och Ramberg tillhör samma sociala segment och de tycks dela okunnighet och uppfostringsnit. Det som skiljer dem från målningen ovan är att de gärna går runt i fullt dagsljus och sprider sina uppfattningar. Hade de bara gjort det “före soluppgången” kunde man ha bortsett från dem. Nu går det inte. De är föraktliga och bör bemötas just som sådana.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kasper K
Kasper K
5 years ago

Mycket bra! Tilläggas kan att överklasskvinnans Anne Rambergs och övriga brännvinsadvokaters eget Clondyke finns just i de nya invällningsmassorna. Hela kalaset betalt av världens mest tyngda och av henne dessutom till stora delar föraktade skatteslavar.

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Jag glömmer aldrig Per Svenssons min när vi, anomar Förlag AB, ställde ut på bokmässan i Göteborg för första gången för tio år sedan. Han tvärstannade och glodde förvånat på en liten budgetmonter med färgglada reklamaffischer över mina deckare. Med avsmak inför vad han nyss sett skyndade han på stegen förbi till de mer “rättrogna” montrarna … Hahaha … När vi hade gjort vårt nionde år, förra året, valde vi att lägga av och här kan du läsa om orsakerna. Att slippa delta i år känns faktiskt som en stor befrielse … Detta tjafsandet och gnällandet från idel vänstervridna och… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  ramonafransson

Godt at læse – og du har jo masser af inspiration at tage af ude fra virkelighedens Sverige –
i modsætning til dem. 😉

Situationen (på)minder mig mere og mere om den berømte klassiske amerikanske
sci-fi gyser / rysare film “Invasion of the Body Snatchers” (1956), hvor … 😉
( ja, du får se den, om du inte kænner till den 😀 )

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Hehehe … ja, det är vad jag gjort i min nästa trilogi. De tidigare elva deckarna har i högsta grad byggts på utländska fall, men trilogin kommer enbart bygga på svenska fall, och det finns så det räcker …

Coyote
Coyote
5 years ago

Det är skamligt att INTE rösta paa Jimmie Aakesson!

kenneth hovestøl
kenneth hovestøl
5 years ago

“De lever i villfarelsen att alla har samma materiella, kulturella och ekonomiska möjligheter.” – ??? – Snakker vi her om blinde som leder blinde? Og at den totale agenda for verdens, eller bare Europas land, er opphevelsen av alle landegrenser? Videre tenker jeg at det som vi i Norge kaller for å være i en ond sirkel, er det samme som at mange idioter på det planet som i artikkelen over, har fått ødelagt store deler av sin DNA-spiral? Neste spørsmål som jeg utrettelig vil svare på selv er; “Kan dette repareres? Unektelig et stort NEI, er svaret mitt. Dere… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Høj IQ mennesker konverterer ikke til taber-ideologien islam, medmindre de har kniven for struben. Ergo vil høj IQ mennesker holde sig langt væk og gå en stor bue udenom dette misfoster, så længe de overhovedet kan. Så hvis planen har været at vi skulle formerer os med hinanden, for at trække disse muslimer op på et højere stadie, (racisme..?) så har det ikke været særligt gennemtænkt. Og muslimerne er da slet ikke interesseret i dette. Islam kan kun eksisterer i fordummede omgivelser. Hvad venstrefløjen så har af planer for deres eget afkom, må tiden vise. I Sverige er de begyndt… Read more »

kenneth hovestøl
kenneth hovestøl
5 years ago
Reply to  Peter Zichau

Sitat Peder Zichau; ” Islam kan kun eksisterer i fordummede omgivelser.”

– Så venstrefløjen er de fordummende omgivelsene vi på det sterkeste må bli av med? For da vil islam dø ut av seg selv? Beklager viss jeg spør som en dåre. Jeg er en dåre som ønsker å lære.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Ja, venstrefløjens fordummende retorik gøder jorden for øget islamisering – i takt med at de selvfølgelig bliver véd med, at ville lukke flere ind.
Indtil videre preller både virkeligheden og saglige argumenter af på dem. Men de skal nok vågne op. Spørgsmålet er bare om det så er for sent. Som i Sverige…

kenneth hovestøl
kenneth hovestøl
5 years ago
Reply to  Peter Zichau

Vi deler nok den samme bekymringen.

jasminum
jasminum
5 years ago

Du er perfekt kenneth, da du er i besittelse av både hode og hjerte. Still ikke med den beredskapen din skjeppe under en stol. Hadde våre politikere bare hatt noen prosent av din reflekterende og solide intelligens, ja da hadde vi aldri havnet i den farlige leia vi nå er i.

hm. og jeg som vil fraråde folk i vår tid å få barn. Du sier noe, ja det er et poeng. Men jeg er redd for fremtiden for våre etterkommere … det ser ikke bra ut ..

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Det er jo bare den klassiske historie om at man hader modparten mere end man hader hans egentlige holdninger. Læg mærke til hvorledes venstrefløjen er på retræte i disse tider. I hele den nuværende venstreelites levetid, er spørgsmål om indvandring, ligestilling og fordelingspolitik blevet dikteret af netop dem. De har, med andre ord, “ejet” sandheden og højrefløjen har måtte indrette sig efter deres normer. Da de første dissidenter så begynder at dukke op, bliver de bare affejet som idioter. Det er lettere end at modgå dem med argumenter – og det virker. Men nu krakelerer det for dem. Nu skal… Read more »

Steinadler
5 years ago

Mistenker for min del at denne forakt og kynisme, som Ramberg og Svensson ganske så uhemmet oppviser, i betydelig grad nettopp skyldes, eller ihvertfall bare ytterligere har blitt forsterket av at de, og andre som dem, har kunnet slippe unna med å hetse, håne, trampe på, og i realiteten legge til rette for en regelrett utryddelse av det svenske foket gjennom flere tiår. Hadde denslags funnet sted under nærere forhold, som i en familie, eller i en landsby for et par hundre år siden så ville vel dette mest sannsynlig ha endt med en ganske bokstavelig revolusjon. Rettferdighet skulle ha… Read more »

Oliver Langeland
Oliver Langeland
5 years ago
Reply to  Steinadler

Jeg er helt enig. Av og til må jeg klype meg i armen for å kjenne om jeg er våken. Det føles som man lever i en virtuell virkelighet og da mener jeg ikke en kunstig virkelighet som vi faktisk lever i, men et dataprogram. Mine medmennesker er som roboter/programmer med preprogrammerte svar uten mulighet til selvstendig tankegang. Det skal ikke være mulig å lure mennesker til de grader som har blitt gjort, men de har klart det sånn ca 180 grader. De få som ikke er “lurt” klager på demokrater,sosialister og muslimer. Med slike tanker og symptombehandlinger så har… Read more »

Tor Arne
Tor Arne
5 years ago

God beskrivelse av vanviddet. Jeg tror det er viktig å ha en viss mental distanse til det som foregår for å evne å se det klart og samtidig bevare sinnsroen. På et vis er det interessant hvordan dette har vært og er mulig. Den mentale innstillingen “mindfulness”, slik beskrevet av den berømte Harvard-psykologien Ellen Langer, er gull verdt for å kunne betrakte vanviddet på distanse, samtidig som en klarer å bevare sinnsroen: https://www.amazon.com/Mindfulness-25th-anniversary-Merloyd-Lawrence/dp/0738217999/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1474716851&sr=1-1&keywords=ellen+langer+mindfulness Du skriver: “Mine medmennesker er som roboter/programmer med preprogrammerte svar uten mulighet til selvstendig tankegang.” Ellen Langer ville kalt denne måten å leve på for “mindless”, i… Read more »

Snappe
Snappe
5 years ago

God helg Oliver Langeland. Jeg printet ut det lange svaret som du sendte meg tidligere, og har gått med det hver dag , så du har nok fått en følger i den virkelige verden, ikke bare i den virituelle 🙂 Det er heldigvis noen lyspunkter oppe i alt det negative under mørke skyer i politisk forstand. Nå er det endelig fri etter mye jobbing. Du skrev mye bra , og det er veldig mange ting vi har kommet fram til som stemmer overens uavhengig av hverandre. Jeg satte enormt pris på det du skrev, og det er godt du finnes… Read more »

Oliver Langeland
Oliver Langeland
5 years ago
Reply to  Snappe

Did George Soros free Donald Trump of a $312 million debt? https://trumpsoroschicago.wordpress.com/

Election Or Revolution? An Open Letter To The People Of The United States http://rinf.com/alt-news/editorials/election-or-revolution-usa/

Inside Job: how bankers caused the financial crisis https://www.theguardian.com/film/2011/feb/17/inside-job-financial-crisis-bankers-verdicts

comment image

Snappe
Snappe
5 years ago

Takk! Jeg har kikket på mye av det i dag. Kom over et par interessante ting i dag. En bok: leserkommentar : “Read the book cover to cover in one sitting. As a WWII historian who has researched the subject thoroughly since the age of 10, I can confidently say the book is sound. If you are looking for the Rockefeller funded version of history you should probably skip this book and go sit in on some public high school or university history classes. I can assure you that what you will read in this book will make you reevaluate… Read more »

Snappe
Snappe
5 years ago

La merke til at de sa i ” inside job videoen” ( som artikkelen henviste til) at finanstoppene på wall street var ” risk takers” og kokainbrukere.
Det samme området i hjernen som ble påvirket ved ” gevinst” var samme området som kokainbruken påvirket.

jasminum
jasminum
5 years ago
Reply to  Steinadler

Flott – og jordnær sannhet du utbasunerer der. Som skulle jeg sagt det selv. Håper på mulighet i framtiden, helst live. God tittulering du avrunner med der i tillegg.

Stor, sint takk , slik ildner man opp de tause mengdene, rører ved dem og setter igang den nødvendige oppvåkningen!

Steinadler
5 years ago
Reply to  jasminum

https://www.youtube.com/watch?v=CAAsXsOvlu4 O könnt ich mich niederlegen Weit in den tiefsten Wald, Zu Häupten den guten Degen, Der noch von den Vätern alt, Und dürft von allem nichts spüren In dieser dummen Zeit, Was sie da unten hantieren, Von Gott verlassen, zerstreut; Von fürstlichen Taten und Werken, Von alter Ehre und Pracht, Und was die Seele mag stärken, Verträumend die lange Nacht! Denn eine Zeit wird kommen, Da macht der Herr ein End, Da wird den Falschen genommen Ihr unechtes Regiment. Denn wie die Erze vom Hammer, So wird das lockre Geschlecht Gehaun sein von Not und Jammer Zu festem Eisen… Read more »

kenneth hovestøl
kenneth hovestøl
5 years ago
Reply to  Steinadler

Takker også, for inspirasjon til ny litteratur og musikk. Har “rotet” rundt på YouTube og Wikien i snart 2 timer nå. Mange fine kraft-dikt og musikk er “inhalert” i beste sendetid(når barna ikke er til stede)

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x