19
okt
Seneste opdatering: 19/10-16 kl. 0930
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

– og deres totalitære identitetsprojekt

“Kristian Tørning, der er lektor på Danmarks medie- og journalisthøjskole, og folketingskandidat for Dansk Folkeparti, har skrevet en gratis e-bog med titlen: “Egohumanisterne – og deres totalitære identitetsprojekt”. Den er gratis som e-bog og kan også købes som almindelig bog hos saxo.dk. Det er et interessant værk, der behandler centrale samfundsproblemer fra en ny vinkel.
Ifølge Kristian Tørning hvilker egohumanismen på blot fem dogmer:

1: ”Vi er moralens vogtere”

I egohumanismens første dogme ”Vi er moralens vogtere” ligger en identitetsskabende påstand om moralsk overlødighed. På den måde giver egohumanismen sine tilhængerne en særstatus og ret til en selvforståelse, hvor de anser sig selv for moralsk rene, fordi ideologien stipulerer, at deres etiske og empatiske evner overstiger andres. Egohumanismen dikterer således, at egohumanisterne er de udvalgte, som skal beskytte moralen fra dem, der ikke er udvalgte og dermed umoralske.

2: ”Vi har ret til at hade”

Det andet dogme giver egohumanisterne ret til at føle den forbudte følelse had. I den vestlige verden er had blevet en underlødig følelse, som vi undertrykker og bekæmper. Men i kampen mod det moralske forfald har egohumanisterne ret til at hade. Når egohumanisterne hader, så effektuerer de blot deres naturgivne ret til at opretholde den globale moralske orden og føle en stærk følelse af retfærdighed, fordi de beskytter moralen i verden.

3: ”Vi kræver kompleksitet”

Egohumanismen kræver, at dens tilhængere skal elske kompleksitet og kræve mere af den. Vejen til lykke går gennem øget kompleksitet. Der er brug for en næsten guddommelig indvikling af alting, fordi der er for få nuancer i alting. Egohumanismen kræver, at egohumanisterne skal være aktive proponenter for øget kompleksitet inden for alle forhold i samfundet. Det omfatter, men er ikke begrænset til: kultur, familieformer, seksualitet, arbejdsmarked, medier, lovgivning m.m.

4: ”Vi handler med ord”

Det fjerde dogme tildeler egohumanisterne retten til at opfatte deres egne ord som handlinger. Dogmet fritager egohumanisterne fra de praktiske handlinger, der kunne være forbundet med deres synspunkter. De behøver således ikke deltage i deres egne idéer, uanset hvor meget disse ellers måtte indbyde til det. Det er nok at ytre sig om dem, ofte i “vi”-form fx: “Vi er forpligtet til…”.

5: ”Vi vil verden”

Når egohumanisterne “vil verden”, har det sit udspring i diktatet om en form for utopisk ekspansiv verdslighed. Det er et krav, at egohumanister accepterer, at ’verden’ er kvalitativt bedre end deres egne hjemlande. Egohumanisterne må acceptere, at de er kulturelt mindreværdige og samtidig tror på en aggressiv utopisme om et globalt, fredfyldt verdenssamfund. Af de årsager er det samtidig et krav, at magten centreres i internationale organisationer og institutioner. Et globaliseret verdensrige med én central verdensorden er egohumanisternes himmerige på jord.”

Via: “Egohumanisterne – og deres totalitære identitetsprojekt.” Download og læs den gratis på www.egohumanisterne.dk

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
6 years ago

Glem for alt ikke å tilføye: “For at vi blir isolerte..”

selma
selma
6 years ago

Jeg blir matt når jeg leser Kristian Tørnings artikkel. Situasjonen ser på mange måter håpløs ut, for disse tankene er sterkt representert i media, blant akademikere, politikere og andre med viktige samf.posisjoner. Det være seg i Danmark, Norge, Sverige eller andre europeiske land. Hva kan man annet gjøre enn å fortsette å argumentere mot dem som mener seg å inneha sannhet og den rette ideologien for fremtidens Europa? Det aller viktigste er at stadig flere blir informert om løgner og falske påstander og spillet bak ulike hendelser og uttalelser. Jeg tror også at vanlige borgere med sunn fornuft vil forstå… Read more »

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
6 years ago

I Tyskland er GmbH’et ved at få alvorlige problemer med at håndhæve personalepolitikken 😀 😀 😀
Andet tilfælde i høsten såvidt jeg har fået med.

https://www.welt.de/vermischtes/article158873478/Reichsbuerger-verletzt-Polizisten-lebensgefaehrlich.html

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago

Den svenska “Humanitära stormakten” har ett behov av att hävda sig. När den politiska makten i ett land negligerar befolkningens önskemål och mer eller mindre inskränker demokratin och det fria ordet överger man demokratin och landet blir en demokratur. https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur Sju partiers syften i Sverige har de senaste decennierna gått ut på att tillskansa sig mer makt som “goda” humanister men med en dold egoistisk agenda. MR— mänskliga rättigheter är deras paroll för att kunna vara goda och finansieringen får svenska medborgare betala via skatten.De talar mest om rättigheter men nämner aldrig att med rättigheter följer skyldigheter Deras senast projekt… Read more »

trackback

[…] Gratis e-bog – læs mere på Snaphanen. […]

Dogen
Dogen
6 years ago

Takk. Jeg er allerede i gang med å lese.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x