12
nov
Seneste opdatering: 12/11-16 kl. 1115
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Julia Caesar: En PK-journalist i kris

Jan Berglindius är en politiskt korrekt journalist som gjort raketkarriär. Nu arbetar han som politisk reporter på Tidningen. Utan tvekan är han en fullkomligt lyckad människa.

Åren mellan 40 och 50 rusar iväg snabbare än han tänkt sig, men han är i toppform, slank och vältränad som ett ensamkommande barn i kroppen. Tillsammans med sin perfekta hustru Cattis och två perfekta barn bor han på Södermalm i Stockholm, Sveriges journalisttätaste område.

Inte sällan gäller hans arbete oerhört svåra utmaningar med alla miljoner nödlidande människor ute i världen och deras odiskutabla rätt att bo i Sverige. I hans ställning är man lite som Gud. Med hjälp av journalistik avgör man människoöden, och man gör det utifrån en självklar känsla av moralisk renhet och överhöghet som bland annat tar sig uttryck i hans och kollegernas hängivna uppslutning kring värdegrunden om alla människors lika värde.

När Sveriges regering i november 2015 lägger om migrationspolitiken i 180 grader börjar Jan Berglindius’ politiska korrekthet och tvärsäkra åsikter att knaka i fogarna, och han kastas in i en inre kris. På en presskonferens möter han den unga Sverigedemokraten Hanna. Han blir förälskad, och hela hans liv vänds uppochner.

En Sverigedemokrat och en uppburen politisk reporter är en omöjlig kombination. I ett land och en tid där alla tabun är upphävda utgör hans och Hannas relation det största tabu som existerar. Här ligger Romeo och Julia i lä.

“En kvinnas doft” är en annorlunda kärlekshistoria som utspelar sig i Stockholm 2015-2016. Den belyser hur ett förgiftat politiskt klimat påverkar våra relationer, i synnerhet de allra närmaste.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FriTalare
FriTalare
5 years ago

Mycket hörvärt och intressant dramaturgiskt grepp med denna kärlekssaga! Mycket vacker musik, särskilt den avsluande, vad var det?

Julia Caesar
Julia Caesar
5 years ago
Reply to  FriTalare

Tack! De två sista musikstyckena är den estniske tonsättaren Arvo Pärts “Für Alina” (1976) och britten Henry Purcells “If love’s a sweet passion” ur “The Fairy Queen” från 1692.

https://www.youtube.com/watch?v=UGj6SYgzgek

FriTalare
FriTalare
5 years ago
Reply to  Julia Caesar

Mycket träffsäkert formulerat om Södermalms ängsliga “hipster”-tillvaro. Kom på mig med att associera till vissa släktingar och bekanta. Jag skulle vilja höra en “radioteater” som denna såsom man kunde lyssna på hörvärda sådana förr i tiden. I public service lär det väl inte vara möjligt, men: mer sådant!

Deplorable Cis Man
Deplorable Cis Man
5 years ago

Gleder meg til å høre på denne til Søndagsfrokosten.

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Julia du är fantastisk och har en fantastisk röst som är avstressande o lugnande precis som Snaphanens foton det behöver vi. En text från fienden som borde läsas om uppvaknande och att vi i Sverige ska tro åt andra http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/nivettedawod/article23898509.ab

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x