24
apr
Seneste opdatering: 24/4-17 kl. 1630
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kasper Støvring skriver i dag i Den dårlige populismekritik og det franske valg

Nej, Le Pen bliver ikke fransk præsident efter dette valg. Men det gør hun efter det næste valg om nogle år. For Macron kan næppe ændre udviklingen i Frankrig og EU. Skulle en EU-begejstret bankmand uden substantielle politiske erfaringer, uden egentlig parti og ideologi, da kunne genoprette et dysfunktionelt EU og et Frankrig i undtagelsestilstand? Nej, vel?

I valget mellem Le Pen og Macron foretrækker jeg, når alt kommer til alt, Le Pen. Men det bliver uao. en ulykkelig situation, fordi det er en ulykkelig situation. Der er ikke meget at glæde sig over, heller ikke, hvis Le Pen bliver valgt. Men Front National er nok, når alt kommer til alt, det mindste onde, der kan ske, selv om det dog ikke vil ske – i denne omgang.

Le Pen er i øvrigt ikke højrepopulist, men venstrepopulist, økonomien taget i betragtning. Det er også et af hendes problemer.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Kit Littler
Anne-Kit Littler
5 years ago

Kasper Stoevring oversaetter “deplorable” med “elendig” – det er forkert: Deplorable betyder “beklagelig” eller endog “forkastelig” (henvisning til Hillary Clinton’s “The Deplorables”)

KnudMadsen
KnudMadsen
5 years ago

Det er forunderligt, at ca. 80% af franskerne har stemt for mere af det samme, med muhammedanerimport og deraf følgende mord, voldtægt, destruktion, vold og kriminalitet ad libitum. Spillet er tabt i denne omgang for Marine, men hun vinder selvfølgelig næste gang, når fjolset er brændt ud. Så bliver det bare endnu meget sværere for Marine at rette tingene op til den tid, hvis overhovedet muligt. Jo længere tid vanviddet får lov til at fortsætte jo værre og værre bliver genopretningen.

Va Sawva
Va Sawva
5 years ago
Reply to  KnudMadsen

Måske er slaget ikke tabt endnu?

invernes
invernes
5 years ago

Jeg håper Le Pen vinner ! alt annet vil være en katastrofe for Frankrike, Macron er fullstendig uegnet som president og han er et offer for en gal pedofil kvinne.
Macron vil lede Frankrike til helvete.

Ulrika2
Ulrika2
5 years ago
Reply to  invernes

Front National, ett antisemitiskt parti. Jag betackar mig.

Anders Bo
Anders Bo
5 years ago
Reply to  Ulrika2

FASCIST!

latmask
latmask
5 years ago
Reply to  Anders Bo

Är detta ditt efternamn?

Lenn
Lenn
5 years ago
Reply to  Ulrika2

Marine Le Pen skal jo ikke bøde for sin fars udtalelser, som i øvrigt ligger ca. 30 år tilbage i tiden. Husk også, at er man pro-indvandring, så er man nærmest automatisk antisemit, for indvandring i dag – og de sidste 3 årtier – har især bestået af folk fra muhammedanske lande; altså folk, som pr. definition er antisemitter. I tusindvis af højtuddannede jøder har forladt Frankrig de sidste 10 år, og det fortsætter. Det gør de, fordi Frankrig ret beset altid har været jødefjendsk, og det hjælper jo ikke på situationen, at man så importerer voldspsykopater, som gerne vil… Read more »

Ulrika2
Ulrika2
5 years ago
Reply to  Lenn

FN är samma gamla parti och det var inte alls länge sen pappa Le Pen uttryckte sig antisemitiskt igen. Marine är smartare än sin far och aktar sig. Nej, Frankrike har inte alltid varit antisemitiskt men antisemitiska människor finns det naturligtvis och de som hållit sig dolda har nu kommit fram i ljuset iom. den växande invandringen av muselmaner. Marine kan inte slänga ut 6 miljoner (inte 10 miljoner men 10%) av befolkningen. Kom ihåg att maghrebinerna blev en gång inbjudna till jobb i Frankrike men sen blev kvar liksom turkarna i Tyskland. Du tror säkert rätt men det gäller… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x