5
jun
Seneste opdatering: 4/6-17 kl. 2313
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Hvad skulle Theresa May og Sadiq Khan have sagt? Hør også Mark Steyn om det samme. Nogle kræver borgmesterens afgang. Og Nigel Farage. Om diagnosen på vores stadig mere graverende sygdom til døden – og en del af kuren – er der nogenlunde enighed blandt de tre.

Trivialiseringen af terroren er de frie samfunds største fallit

I én forstand har terroristerne allerede vundet

Af Uwe Max Jensen

For første gang nogensinde overvejede jeg at tie et (europæisk) terrorangreb ihjel her på Facebook. Ikke ud fra en tese om at tavshed bekæmper terrorisme, men fordi jeg føler, at alt er sagt, og at vi nu kun har den trætte og deprimerende gentagelse tilbage.

Jeg vågnede til nyheden om terror i morges. Havde det været for år tilbage, havde jeg fået en sms eller en opringning i løbet af aftenen. Men terror er ikke længere spektakulært. Og gårsdagens angreb har helt konkret gentagelsens trivia over sig. Helt ned i detaljen, hvad angår metode og sted.

Politikerne siger, at terror ikke kan undgås og er en del af livet i en moderne storby. De har deprimerende nok ret, selvom udsagnet naturligvis mest handler om at vaske hænder og fralægge sig ansvaret for et problem, de ikke kan eller vil løse.

Venstrefløjen og nogen liberale taler om de mange andre problemer. Luftforurening og hjertekarsygdomme som langt flere dør af. Som om der ikke er en væsensforskel på at dø af en blodprop og at blive offer for et mord.

Vi ser det samme skuespil fra politikere og mediers side. Vi skal leve, som vi altid har gjort, lyder det. Men det gør vi jo netop ikke. Eller jeg gør ikke.

Der er sket noget. Jeg bliver ikke længere forfærdet, når terroren rammer. Jeg bliver ikke ked af det. Jeg bliver ikke engang rigtig vred.

Jeg møder terroren med en tempereret misnøje og en god portion kynisme. Ikke fordi jeg er sådan. Men fordi jeg føler mig overbevist om, at intet vil ske.

I den forstand har terroristerne allerede vundet. De har måske ikke ændret vores livsstil. Vi går stadig til koncert, til Distortion og til karneval. Men terroristerne har ændret vores tankegang. Det er blevet hverdag (også oppe i hovedet), at uskyldige mennesker slås ihjel med jævne mellemrum. Og denne trivialisering af terroren er måske de frie samfunds største fallit.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marhabba2
Marhabba2
4 years ago

Det er vel ingen som seriøst tror at London ikke er mål for jihadisme,
islamsk krig for underkastelse. Å ha en muhammedansk ordfører som
benekter at så er tilfelle vinner kun gehør hos den allerede tapte
liberale minorititeten som oppfører seg som en majoritet.

comment image

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Jeg er også blevet kynisk Uwe. Jeg er begyndt at tænke “Kom nu for helvede ordentligt i gang med den terror – og helst på så bestialsk vis som muligt. Vis de skiderikker, at de ikke magter noget som helst” Mere London, mere Paris, Berlin, Bruxelles og hvad véd jeg. Og meget mere “Vi skal ikke rende ekstremisternes ærinde og ændre vores samfund og levevis, for så har de vundet.” Eller “Vi er ikke i krig” og “Nogle få ekstremister skal ikke ødelægge fredens religion.” Med andre ord, meget mere af det samme pis..! Det er det eneste der endegyldigt… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Den holdning har jeg da haft længe, men det ser ud til, at der er ved at komme andre boller på suppen, efter muslimen Obama og hans slæng er væk og Trump kommet til. “Egypten, Saudi-Arabien, Bahrain, Yemen og De Forenede Arabiske Emirater har mandag brudt de diplomatiske forbindelser med Qatar. Også grænseovergange, fly- og færgeforbindelser suspenderes på ubestemt tid.” Årsagen tildette er næppe at disse lande pludseligikke længere støtter islams udbredelse (og terror),mennok snarere, at de haft besøg af Trump. Samme Trump har også sørget for, at Mellemøstens olie ikke længere er sånødvendig for Vestenog man derforkan gå direkte… Read more »

Frau Makrel
4 years ago

I love Katie Hopkins.

Per Pedersen
Per Pedersen
4 years ago

Helt enig med Uwe

Vor tids politikeres største svigt: normalisering og accept af terror.

Nøjagtig som da de første skyderier startede i København og politichefen tonede frem og sagde noget i retning af: “ja, der var nogle der havde nogle uoverensstemmelser og bang – bang, så skydes der”.

For at være helt ærlig var jeg mest chokeret over Per Larsens udtalelser end selve skyderiet, og nu ved vi alle hvad eftergivenhed og en laissez faire holdning til den slags fører til – surprise – meget mere af samme slags.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x