10
jul
Seneste opdatering: 10/7-17 kl. 2307
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Arturo Perez-Reverte. -“Es la guerra santa, idiotas.” Översättning: Stig Carlsson

Öl och grillspett. I skuggan av den forntida muren i Melilla sitter min vän – trettio år av obrottslig vänskap – och han lutar sig bakåt i stolen och ler, bittert. “De förstår ingenting, de där idioterna,” säger han. “Det är krig. Vi befinner oss mitt inne i det. Det är tredje världskriget och de märker ingenting.” Min vän vet vad han talar om, för sedan länge är han soldat i det här kriget. En anonym soldat. Utan uniform. En av dem som ibland har varit tvungen att sova med en pistol under kudden. “Det är ett krig,” – hävdar han envist och tar en klunk öl, en del av skummet fastnar i mustaschen – “Vi är på väg att förlora det på grund av vår naivitet. Vi stryker fienden medhårs.”

Medan jag lyssnar tänker jag på fienden. Och jag behöver inte anstränga mig, för en del av mitt liv bodde jag i det här området. Vanor, metoder, sättet att utöva våldet. Allt är bekant för mig. Allt upprepar sig, liksom Historien upprepar sig allt sedan turkarnas tid, Konstantinopel och korstågen. Alltsedan Termópilas. Liksom den upprepade sig i Iran, där de lättlurade och enfaldiga applåderade shahens fall och välkomnade befriaren Khomeini och hans ayatollor. Liksom den upprepar sig i det okritiska dreglandet inför de olika arabiska vårarna, som slutligen – till de professionella idioternas förvåning – blev förspelet till mycket mörka vintrar. Å andra sidan vintrar som vi kan förvänta oss, när vi i vår okunnighet tror, att vi helt oförberett kan exportera västerländska begrepp som frihet och demokrati.

På ett eller annat sätt tror vi att vår godhet till sist kommer att kunna administreras av präster, imamer, predikanter eller som vi kan kalla dem, fanatiker med eller utan turban,som förr eller senare bland sina fanatiska församlingsbor på nytt lever upp till det som baron Holbach skrev på 1700-talet: När människorna inte tror sig ha något mer att frukta än sina gudar, då finns det i stort sett ingenting som kan hejda dem.

Därför det är Jihad. Det är det heliga kriget. Det vet min vän i Melilla. Det vet jag av personlig erfarenhet. Det vet den som har varit där. Det vet den som har läst historia, och den som är i stånd att kritiskt analysera tidningar och TV. Det vet den som på Internet finner tusentals videos och fotografier med avrättningar, avhuggna huvuden, och leende barn som visar upp de halshuggna för sina föräldrar, videos av kvinnor och barn våldtagna på grund av trolöshet mot islam, äktenskapsbryterskor som stenas – och hur ultrafeminister tiger om detta – men är mycket känsliga i fråga om mindre brott. Brottslingar som skär halsen av levande människor, medan de skriker, “Allahu Akbar” och tiotals åskådare spelar in detta med sina förbannade mobiler. Den som läser plakaten som ett muslimskt barn – inte i Irak utan i Australien – visar upp med texten: “Halshugg den som förolämpar profeten.” Det vet den som ser banderollen, som förevisas av en ung muslimsk student – inte i Damaskus utan i London – där han varnar: “Vi kommer att använda er demokrati för att ruinera er demokrati.”

För Västerlandet och Europa kostade det århundraden av lidande att komma fram till den frihet, som vi åtnjuter idag. Att vara äktenskapsbryterska utan att stenas. Att häda utan att brännas på bål eller bli upphängd i en lyftkran. Att gå med kort kjol utan att bli kallad hora. Vi åtnjuter fördelarna med den här kampen, som vunnits efter många strider mot våra egna spöken och där många värdefulla människor förlorade livet: strider som Västerlandet utkämpade, när det var ungt och ännu hade en tro.

Men nu är ungdomarna annorlunda: barnet med plakatet, den som skär av halsen, fanatikern som är beredd att döda trettio otrogna och bege sig till Paradiset. I historiska termer är de de nya barbarerna. Europa, där friheten föddes, är gammalt, demagogiskt och fegt, medan radikal islam är ungt, modigt och hungrigt och har desperation och djävlar anamma. De är väletablerade. Att de ger ett dåligt intryck på Youtube struntar de helt i, tvärtom, det är ett vapen i kriget. De arbetar för egen räkning med sin gud i den ena handen och terrorn i den andra. För ett Islam, som skulle kunna vara liberalt och fredligt,som ofta önskar vara det, men aldrig kommer att bli det.

Det är fångat i sina egna sociala och teologiska motsättningar. Att tro, att det löser sig genom förhandlingar eller att titta åt ett annat håll är mycket mera än en ofantlig dumhet. Det är självmord. Kolla Internet, envisas jag, och tala om för mig vad i helvete vi skall förhandla om. Och med vem?

Det är krig, och det finns inget annat än att ta itu med det. Att axla det utan komplex. Frontlinjen finns inte bara där på andra sidan TV-rutan, utan också här. I själva hjärtat av Rom. Därför att – jag tror att jag skrev det för ett tag sedan, eller var det någon annan – det är motsägelsefullt, farligt, och även omöjligt att dra nytta av fördelarna med att vara romare, och på samma gång applådera barbarerna.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
jens
4 years ago

Journalisterna borde axla sitt ansvar.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Lustigt. Satt på lunchen idag och diskuterade det här med en syrian. Och han gjorde något som inte svensken gör han var bekymrad för framtiden. Och jag kallad rasist av våra politiker o media hade samma åsikt som han med erfarenhet från Syrien o Iran. Varför är inte våra politiker oroliga vet globalisterna något inte vi vet. Eller är det så enkelt att det är hatet mot SD och svenska folket som röstar på dom.

invernes
invernes
4 years ago

Hvem skal forsvare våre land ? jo disse de transgender ødelagte EU idiotene , lett match for blodtørstige muslimer.
Latest Menswear Collection by Spanish Fashion Label Palomo

http://www.eatliver.com/insane-fashion/

Lenn
Lenn
4 years ago
Reply to  invernes

Når man ser billederne af disse dæmonbesatte, afskyelige svanse, så forstår man bedre, at vestlige kvinder godt kan finde på at gifte sig med dominerende mænd fra Arabistans udørk.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago
Reply to  Lenn

Kvinder satser altid på den stærkeste hest. Det ligger i deres gener. Derefter prøver de at tæmme hesten og overtage magten. Det har de så haft held med hér. Det kan de så godt glemme, når det kommer til muslimerne. Men de prøver alligevel.

torstein
torstein
4 years ago

En to-fronts krig, 1) mot den liberale/sosialistiske PK juntaen og 2) mot islams maktovertakelse?

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago

Ett tålamodets krig, ganska ensidigt och tillsynes och ännu ett tag, ganska ofarligt.

Talibananas
Talibananas
4 years ago

Utomordentligt bra skrivet. Översättaren ska nog ha en del av äran. Det finns ingen hejd på islams och muslimernas utbredning. Ständigt viker politiker, myndigheter och allmänhet ned sig, medan mainstreammedierna vägrar att skildra islamiseringen konsekvensneutralt. De är alla livrädda för groteskt falska anklagelser om “islamofobi” eller helt enkelt bli mördade av envar jihadist som känner sig manad, på eget initiativ eller efter fatwa. Antingen tar västerlänningarna upp kampen, låter striden vara ömsesidig och inte enkelriktad, eller så fasas de bort från scenen, låter sig fördrivas från sina hemländer eller utplånas. För varje dag som går bäddas för en ännu större,… Read more »

PK svada
PK svada
4 years ago

Ja det pågår en krig, sannsyneligvis så starter WW3 i Europa igjen.
Og landsforræderne bør komme seg vekk så snart som mulig.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x