10
jul
Seneste opdatering: 10/7-17 kl. 0821
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Aftonbladet kunne ikke lide programmet. Bedre anbefaling kunne det ikke få: Josefsson rapar upp samma gamla sanningar. Men det er prima radio med en af de meget få respekterede figurer i svensk journalistik. Man kan høre det uden musik også, da er det noget kortere.

Klart for årtier med problemer i Sverige

Utan en ny svensk modell står snart en period av stagnation för dörren. Under ytan har dagens modell redan passerat bäst före-datum. Det varnar ekonomiprofessor John Hassler. ”Tittar man på tillväxtsiffror per capita för Sverige så sjunker de nu under EU-snittet”, säger John Hassler, ekonomiprofessor vid Stockholms universitet och tidigare ordförande för Finanspolitiska rådet.

Regeringens egna prognoser pekar mot en årlig BNP-tillväxt per capita på 1 procent. Det vore en halvering jämfört med snittet för de senaste två decennierna inklusive finanskrisen”

”Politikerna måste enas över blockgränserna och driva igenom omfattande reformer för integration, arbetsmarknad, bostadsmarknad och utbildning, menar Hassler. Även om krisen i dag inte är lika akut som på 1990-talet döljs den av den pågående högkonjunkturen. Men vi lägger grunden för decennier med stora problem” ”Ekonomiprofessorn: Upplagt för decennier av problem i Sverige (log in)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
OlofdeGothia
OlofdeGothia
4 years ago

Något som borde få svensken att vakna och inse att vår kultur utarmas medvetet.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/12/far-barn-fantisera/

Varmlandstok
Varmlandstok
4 years ago

När Hassler talar om integration, arbetsmarknad och utbildning så förstår man, att han hycklar alternativt är ironisk.
Sånt går ju inte med muslimer.

Skåning
Skåning
4 years ago

Jag delar inte allas beundran av Janne Josefsson. Visst är han osannolikt hederlig för att vara en hjärntvättad 68:a. Men hela hans journalistiska gärning bygger på att sparka neråt. Inte mot de lägsta i samhället, men de som befinner sig i mitten. Han kan säga hur ofta han vill att han vill skapa förståelse för “rasisterna”, men det har han aldrig gjort. Om han hade gett sig på de riktiga höjdarna, som toppolitiker, chefredaktörer osv, men det har aldrig varit hans mål. Nej, det är scoop som gäller och aldrig riktig granskning av makten (då hade han fått sparken för… Read more »

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago
Reply to  Skåning

Uppdrag Granskning ger sig gärna på svenska storföretag och en sådan som Kamprad eller nån kommunalpamp men aldrig att man tittar närmare på svenska skolbränder – ledande i väst – eller bilbränderna eller våldtäkterna ity man anar vad man då skulle finna.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Det här kommer att fortsätta för man kan inte stoppa det för då brakar systemet ihop totalt. Ett ganska smart drag av politikerna att bygga sönder landet. För vi har ju ingen industri kvar knappt som håller uppe landet. Det blir som dom sönderbombade städerna i Europa uppbyggandet av landet ger ett uppsving. Men frågan är hur länge kommer det här att hålla. Det här är nog hela sjuklövern överens om att man gör på det här sättet. Frågan är när systemet brakar ihop när den dan kommer hur gör man med muslimerna ska dom tvingas in i arbetslivet då… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago

Mange tak – jeg skulle lige til at lede efter JJs sommerpratt ?

Skåning
Skåning
4 years ago

Bry dig inte. Det är en dåres försvarstal, och inte värt 1:30 h. Om du vill lyssna på den bra musiken han spelade så finns den här.

https://www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

https://www.youtube.com/watch?v=TLV4_xaYynY

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  Skåning

Nå, han er da i det mindste lidt i kontakt med virkelighedens verden i Sverige – og tør beskrive de barske / tuffa realiteter og de meget udhyggelige, men helt forudsigelige konsekvenser af denuhæmmede og kravløse “kulturberigelse” af vore engang så fredelige, sikre og harmoniske
samfund – og at hænge langt de fleste af sine journalistkolleger ud for deres fejhed, deres fuldstændigt ubegrundede loyalitet imod magten og de uansvarlige lalleliberale multikulturalister og deres helt ufattelige svig imod det svenske folk.

PK svada
PK svada
4 years ago

Det eneste som holder Sverige flytende i dag er kostnadskutt og skatteøkninger, men man kommer til et punkt der det ikke lenger er mer å hente og da er katastrofen et faktum.

Ann O Nym
Ann O Nym
4 years ago
Reply to  PK svada

Jeg reiser ikke lenger på Harry-tur. Der er det bare halal som gjelder.

invernes
invernes
4 years ago

Jo fortere Sverige går til helvete jo bedre er det ! dermed kan folk i de andre land som omkranser elendigheten våkne opp og bekjempe islam -EU og den sorte bølge fra Afrika. 🙂

Kasper K
Kasper K
4 years ago

Att bli sågad av Aftonbladet är bästa beviset på att man gjort något riktigt bra och värt att lyssna på.
Nu återstår bara Magda Gadd som två av de 58 Sommarpratare som på förhand förtjänar min tid och öra.
Resten får bevisa mig om motsatsen i efterhand – som exempelvis genom en rejäl sågning i msm.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago

Pensionsbromsens lameller kommer att brinna upp.

Talibananas
Talibananas
4 years ago

Nog kommer das Shit – ingen hit – att hitta the fan. Meine Damen und Herren: Ze perfekt Sturm!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x