19
aug
Seneste opdatering: 19/8-17 kl. 0053
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

15 kugler skulle der til, men så gik han også glad i døden for sin profet . Hero policewoman kills FOUR jihadists wearing fake suicide vests made from Coke cans.

Sverige som sikkerhedsrisiko

Jeg har udtrykt noget lignende for 12-14 år siden, men der er ikke patent på mine tanker. Paul Lillrank er professor ved institutionen for produktionsekonomi ved Aalto-universitetet og skriver i finske HBI.fi:

Panikkänslan finns nu i Sverige. En ödesfråga större än Putin är den muslimska massinvandringen. Sverige har proportionellt sett tagit emot mer invandrare än något annat OECD-land. Den svenska eliten har gett sig ut för att vara en multikulturell moralisk supermakt. Det börjar alltmer likna självdestruktiv galenskap som för tankarna till Karl XII:s sista år vid makten.

Stormakter har en tendens, kallad imperial overstretch, att gapa efter mer än resurserna tillåter. Det svenska moraliska imperiet saknar vision, mål och medel för att hantera en storskalig utomeuropeisk immigration. Sverige är sämst i Europa på att integrera nyanlända. Arbets- och bostadsmarknaderna är inte anpassade till lågutbildade med stora familjer. Uppehållstillstånd och bidrag strös ut på lösa grunder. Myndigheterna vill eller kan inte räkna långsiktiga kostnader och effekter på rättsväsendet och välfärdstjänster. Därför spelar man förvånad när det inte tycks finnas resurser till akut- och äldrevård i ett rikt land med höga skatter.  [..]

En stat är per definition den instans som har våldsmonopol inom ett territorium. Det finns en reell risk att Sverige förvandlas till en misslyckad stat med ghetton där svensk lag inte längre gäller och polisen inte har kontroll över läget. Demokratin är ur spel när myndigheterna bryter mot migrationslagen och polisen ser genom fingrarna på illegala invandrare.

Det är inte otänkbart att Sverige blir för Finland en större säkerhetsrisk än Ryssland. Norrmännen och danskarna har redan insett det. Just nu skulle jag behöva lite lugnande läsning, men det går inte att finna. Panikkänslan

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
OlofdeGothia
OlofdeGothia
4 years ago

Sverige ÄR en säkerhetsrisk både för sina egna medborgare och naboländerna

Talibananas
Talibananas
4 years ago

Där fick han så han teg. “Ha ha, li’a gott”, som det heter i Skåne.

Talibananas
Talibananas
4 years ago

Förmodligen vore det säkrare att outsourca regeringen till Serbien och inte bara Transportstyrelsen.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Talibananas

Jag tror inte serberna är intresserade av att få vår regering på halsen.

Anna Svensson
4 years ago

Det är i så fall en fråga om vad de får i kompensation.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Anna Svensson

Man kan ju förhandla med dem att de får göra vad de vill med dem. Att vi inte tänker lägga oss i vad de hittar på efter utlämningen.

Anna Svensson
4 years ago

Dessutom torde det finnas billigare alternativ, man ska ju inte slösa bort skattepengar.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Anna Svensson

Arkebusering kostar ju bara några kronor och räkningen kan man skicka till dom anhöriga som i Kina.

Anna Svensson
4 years ago
Reply to  Talibananas

Regeringen och fångvården borde outsourcas omedelbart.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x