7
sep
Seneste opdatering: 7/9-17 kl. 1520
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Listen to “Ingrid och Conrad #109 – med Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin” on Spreaker.

Hvad er en “andenhåndsdissident?”

Sorgen över journalismens död. Hur vaknade Gunnar? … och KOA? När det hette “zigenare”. Hur gammalt är kunskapsföraktet? De tre stegen. “Andrahandsdissidenterna”? Har debattklimatet förändrats? Hur har Sverige förändrats i siffror? En tredjedel… Vaddå? Badkaret utan propp. Migrationsverkets senaste siffror! Männen – det svaga könet. Kvinnans rösträtt.

Varför de mörka krafterna kommer att segra

Arturo Perez-Reverte. – Por qué van a ganar los malos. (2006) Översättning: Stig Carlsson

Jag har i min hand ett foto från den muslimska horisonten. Två ungdomar med palestinaschalar höjer ett plakat: Europa är cancern, islam är svaret. De här ungdomarna befinner sig i London. De bor mitt i cancern, kanske därför att på andra platser är det omöjligt att förena arbete, hälsa, religionsfrihet och friheten att hävda idéer, som inte sammanfaller med Statens officiella lära.

Det avslöjande fotot handlar inte om att förvästliga den hälsosamma islam, utan om att islamisera det sjuka Europa. Allt annat är krumbukter. En del europeiska ledares tjuv och rackarspel och andras underlåtenhet och ett fåtals karaktärsfasthet förändrar inte situationen. Inte heller framtiden. I Europa kan en fårskalle titulera sin pjäs Jag skiter i Gud och folket protesterar i frihet framför teatern och en domstol kan, om den väcker talan, avgöra fallet. Det stämmer, att i andra tider brände man i Europa människor av sådana här orsaker. Men inkvisitionens bål slocknade – även om någon biskop ännu beklagar det – när Voltaire skrev: “Jag delar inte dina åsikter, men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem.”

För att vara tydlig så tror jag, att allianser mellan civilisationer är en idiotisk bluff och att de dessutom är omöjliga.

Islam och Västerlandet kommer aldrig att förenas. De skulle kunna samexistera med försiktighet och tolerans och med ett utbyte av människor och idéer i en ömsesidig påverkan lika oundviklig som nödvändig. Men de som talar om integration och interkulturell sammansmältning vet inte vad de talar om. Den som känner den muslimska världen – en del av oss har rest genom den ett tjugotal år – förstår att islam är oförenlig med ordet framsteg, som vi förstår det i Västerlandet.

En separation mellan kyrkan och staten är otänkbar, medan i Europa kristendomen och dess prästerskap motvilligt gav efter för upplysningens idéer om medborgarnas frihet. Islam kontrolleras järnhårt av sina egna och avstår inte från att bestämma över alla enskilda aspekter av de troendes personliga liv och även icke troendes, om det är möjligt. Ingenting av mänskliga rättigheter, som vi uppfattar dem och inget av individuell frihet, Sharia står över andra lagar. Detta gör den sociala pressen enorm. Det som den säger är fundamentalt.Grannarnas, kvarterets och omgivningens åsikter. Och det mest skrämmande: man måste inte bara vara en god muslim, man måste också visa det.

Vad beträffar Västerlandet handlar det inte längre om en gammal latent konflikt mellan två motsatta världsuppfattningar. Miljoner muslimer kom till Europa i sökandet efter ett bättre liv. De finns här och de kommer att stanna och flera kommer. Men trots den goda viljan hos de flesta, och en välvillig inställning hos många européer, som tar emot, så finns det omöjliga frågor, enormt svåra anpassningar, kulturella, sociala och religiösa föreställningar, som aldrig kan förlika sig med ett styrelseskick med radikala friheter. Tal om ömsesidig respekt är vilseledande.

Bör jag respektera de som straffar äktenskapsbrott eller homosexuella. Västerlandet är demokratiskt. Islam är det inte. Inte ens kommunismen lyckades tränga in i den. Den har bevarat sig stark och oslagbar som en klippa. “Vi kommer att använda er demokrati för att förstöra er demokrati,” sa Omar Bin Bakri, en av islams viktigaste radikala ideologer.

Västerlandet är svagt och omoraliskt och vi tänker att spränga dem med deras egna motsägelser. Inför detta är alltid den enda defensiva taktiken fasthet och klarspråk, när man vill försvara sig. Ni kommer hit, lev och arbeta. OK. Men kalla inte min dotter hora – inte heller din – för att de har kort kjol. Stena inte min hustru – inte heller din. Då leker du med elden. Här respekterar du våra regler, annars kan du dra åt helvete. Tidigare gjorde los Reyes Catolicos (Ferdinand och Isabella) det som var brukligt för den tiden. Den som inte fogar sig, ut. Idag är detta inte möjligt. Lyckligtvis för friheten, som kanske kommer att ödelägga oss och olyckligtvis för det motsägelsefulla och fega Europa, dömt av Historien till en obeveklig bana. Gå till biblioteket och läs, dumhuvud. Bara de starka segrar och överlever. Detta helt oavsett vad många pratmakare fantiserar om. Därför kommer pojkarna med plakatet i London och deras kusiner på den andra sidan att segra. Och de vet det. De har tro, de är hungriga, de är desperata, de har djävlar anamma. Skickligt har de genomskådat oss. De känner cancern. För dem räcker det att iaktta råttornas räddhågsna leenden,när de vill komma på god fot med bödeln.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
4 years ago

” Teologen betragter synd først fremmest som en forbrydelse imod Gud, mens moralfilosoffen betragter synd som modsætningen til fornuften,,. – Thomas Aquinas: Summa teologica. Filosoffen og forfatter Francois Marie deVoltaire(1694-1778) førte et kaotisk liv, selv om han som oplysningstidens erklærede fyrste var en lysets og klarhedens mand. Det starter allerede med hans fødsel. De lærde kan stadig ikke ens om, hvornår og hvor han blev født, og om hans far også virkelig var hans far. Forvirringen slutter ikke med det. Da hans amme mor ikke anså ham for levedygtig, døber hun ham selv i hast, og det kræver senere hen… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Voltaire har aldrig skrivit det där. Det var en Evelyn Beatrice Hall som myntade uttrycket 1905. Hon ansåg att det låg helt i linje med vad Voltaire skulle kunnat ha skrivit. Ett mer korrekt Voltaire-citat är: Om man vill veta vilka det är som verkligen bestämmer så skall man ta reda på vilka man inte får kritisera.

Snaphanen DK
4 years ago

Det er sandt, hvis du vil høre en virkelig kender, så hør Monica Papazu holde foredrag om ham her http://www.trykkefrihed.dk/farvel-til-en-myte-voltaire-bag-facaden

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x