9
sep
Seneste opdatering: 9/9-17 kl. 0450
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tatjana Festerling is a former leader of PEGIDA in Germany and one of the co-founders of Fortress Europe. The following speech by Ms. Festerling was recorded in Paris on September 2 for the tenth anniversary of Riposte Laïque, the largest anti-Islam movement in France. Tatjana Festerling via GoV

Svenske pensionister har ikke råd til mad

328 000 “fattigpensionärer” i Sverige lever under EU’s fattigdomsgrænse (= 8.400 DKK)

Andelen fattiga pensionärer i Stockholm blir allt fler. För många har det blivit så illa ställt att de inte ens har råd att köpa mat. Räddningen för många har blivit ideella hjälporganisationer.EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga (median) disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11.000 kronor i månaden.

Många pensionärer har bara några hundralappar kvar när räkningar och hyran betalats in. Nu upplever de ideella verksamheterna i Stockholm att läget blivit så allvarligt att många äldre inte ens har råd att äta.

På Stadsmissionens äldrecenter i Stockholm har antalet årliga besökare ökat från drygt 3.000 till över 11.000 pensionärer på bara tre år. Maten som vi bjuder på kan vara den enda tillagade måltiden som äldre får under dagen, säger Marika Hjelm Siegwald på Stockholms Stadsmission.Pensionärer har inte råd att köpa mat

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Asger Nord
Asger Nord
4 years ago

Der er talt tilstrækkeligt nu. Tid for handling. F.eks. generalstrejke… siger Tatjana. Og hvor har hun ret !

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago

Østeuropæerne nægter at deltage i EUs flygtningepolitiske farce https://andersson.blogs.berlingske.dk/2017/09/10/oesteuropaeerne-naegter-at-deltage-i-eus-flygtningepolitiske-farce/ AF MIKKEL ANDERSSON 10. SEPTEMBER 2017 16:57 En række østeuropæiske lande, der samlet går under betegnelsen Visegrad-gruppen (Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet), er i fuld gang med at fjerne sig fra EUs vesteuropæiske kerne i forhold til flere værdispørgsmål, ikke mindst asylmigration. Derfor har flere af landene afvist at deltage i EUs fordeling af 120.000 af de omtrent to millioner asylmigranter, der er kommet til Europa siden 2015. Men da det for flere vesteuropæiske lande er utrolig vigtigt, at hele EU skal deltage i det store flygtningepolitiske eksperiment, der godt nok… Read more »

Fred Land
Fred Land
4 years ago

Det går jo ikke at efter at have stemt på en samling halvhjerner der vil bytte Europas befolkning ud med muslimer og bagefter surmulende klage højlydt over hvordan Europa udvikler sig!
Det er som at pisse i bukserne når det er koldt, først er det varmet og godt, bagefter er det surt og koldt.
Slaget står i stemmeboksen og tror man noget andet, bør man kræve sine skolepenge tilbage.

Talibananas
Talibananas
4 years ago

De får väl äta bakelser…

Förmodligen röstade de på den politiken, som “inte ställer grupp mot grupp” på grund av “allas lika värde”.

Fred Land
Fred Land
4 years ago
Reply to  Talibananas

Præcis hvad jeg har peget på mange gange; det er den enkelte vælger der har skylden til dagens kaos!

Margrethe
Margrethe
4 years ago

Man kan næsten, men også kun næsten få ondt af Stalin. Når man tænker på, hvor mange spildte ressourcer han brugte på at slå folk ihjel og efterfølgende lide af en velbegrundet paranoia i døgndrift på grund af en frygt for, at blot én fra hans sultende slavehær kunne tænke sig at ville hævne hans gerninger. Ak lille Stålmand. Det havde du slet ikke behøvet. Sverige og resten af Europa har nu bevist, at du bare skulle sige ” BØH din onde racist!” op i hovedet på folk. Så retter de sgu ind. Du havde ikke engang behøvet at afskaffe… Read more »

achantus
achantus
4 years ago
Reply to  Margrethe

Eller han kunne anvendt seg av miljøtrusselen. Mer effektivt enn Gulag og KGB, og til mye mindre kostnader. Forøvrig var det visstnok Trotskij som myntet rasistbegrepet. Det hadde kanskje Stalin glemt.

ulf Dahl
ulf Dahl
4 years ago

Betyder att dom flesta arbetslösa i Sverige och så lever under fattigdoms gränsen då max a-kassa efter 100 dagar är under 11000 kr i månaden.

invernes
invernes
4 years ago

Svenske pensionister har ikke råd til mad
Tydelig at “Islam Already Has Sweden Under Control”

Snowflinga
Snowflinga
4 years ago

Det är svårt att förstå att människor röstar på politiker som gör dem fattigare och förstör deras städer och nation. EU kommer att förstöra hela Europa till oigenkännlighet om ingen protesterar. Det känns inte bra att se hur Norden och västeuropa har förändrats på 40 år. Hur kan man som europee tolerera att kontinenten skall islamiseras. Skall man verkligen förlora sitt land för att galna poltiker lever i någon slags illusion att Europa skall vara en kontinent för hela världens folk. Storbritannien valde Brexit fast det också kan vara försent att rädda öns identitet. Det var intressant att lyssna till… Read more »

Gunnar Biering
4 years ago

Det her interesserer ikke nabolandet Danmarks medier. Hvorfor mon ikke?

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Fordi røde medier ikke vil skrive dårligt om Sverige – og blå medier vil ikke skrive om velfærd.

Marit
Marit
4 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Sveriges kollaps interesserer ikke norske medier heller. Hvis nordmenn visste om innvandringens kostnader, ville de begynt å tenke.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  Marit

..hvorfor skulle det det.. All media er jo PK..og styrs av pk journalister..derfor er dom tysta..dessuten er det mange norske som er med å diskuterer på alt media/blogger..så dom vet nok..tyder det iallaf på..spes ved at Listhaug Frp var på besøk til no gone zoner og fikk stor oppmerksomhet i både svensk og norsk media.
Ellers spennende med valget..tipper på fortfarende H og Frp, men at Frp får økt oppslutning.

achantus
achantus
4 years ago
Reply to  Marit

Tenke? Det forutsetter at man har noe å tenke med. Jeg må innrømme at jeg har begynt å bli noe av en misantrop etter det jeg har erfart de siste årene når det gjelder menneskers evne til refleksjon. Mesteparten av menneskekroppen består av vann. Det samme kan man si om samfunnet.

Thomas Nydahl
4 years ago

Intressant uppgift om fattigdomsgränsen på under 11.000 i månaden. Själv har jag 9.900:- att leva på. Hade varit runt 6.000:- om jag inte haft en tilläggspension på resten.
Arma land, arma barnbarn

Fred Land
Fred Land
4 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Vi spelar i samma liga, det trots jag har jobbat sen 1966 till pensionen.
Tacka goda Gud att jag har cirka 50% av pensionen från DK.

USA_Svensk
USA_Svensk
4 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Jag har arbetat här i USA sedan 1966 som en vanlig arbetare. Pesionerade mig vid 63 års ålder. Får 1900 dollar i månaden statlig pension. Omkring 15200 kronor. Klarar mig hur bra som helst. Mitt hus är helt betalt för och inga skulder. Stort tack till USA för att jag fick komma hit.

samuelafugglas
samuelafugglas
4 years ago

Börja med att reducera antal parasiter “Riksdagen” till 149 stycken. Många skulle få möjligheten till ett bättre liv! Riksdagsmännen är det mest pinsamma vi har i Sverige.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x