11
nov
Seneste opdatering: 12/11-17 kl. 1000
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Opgivenhedssyndromet” flugtede med tidsånden i Sverige, selvom det var et groft overgreb på børn. Kan nationer rammes af psykoser? Psykiateren mener, de kan.

Historien om de såkaldt ‘apatiske børn,’ er virkelig det svenske, åndelige spejlkabinet i al sin pryd. Benægtede man diagnosens eksistens, var man slet og ret racist. I virkeligheden drejer det sig om grove overgreb på børn, og psykiateren dr. Jackson har da også gjort de svenske journalistgenier opmærksomme på, at de er medskyldige i overgrebene. Det har dæmpet dem en hel del.

I Danmark har jeg kun set Politiken bide på diagnosen, men den avis kan man bilde hvad som helst ind. Det drejer sig slet og ret om voksne, som vil afpresse sig til asyl, og når de har fået det, holder de op med børnemishandlingen, som har været støttet af hele den svenske ‘intelligentsia,’ der elsker myter. Jo mere fantastiske, desto mere fanatisk elsker de dem f.eks. “genusvidenskab,” der er omtrent så videnskabeligt funderet som astrologi. Sverige er et dybt, religiøst land. Dette er noget af det mest interessante, jeg har set længe, selvom man selvfølgelig kan have forbehold overfor Jackson, der gik med i Svenskarnas Parti. Det præger folk, at være så socialt isolerede og forhadte, og man kan ikke være en sikker diagnostiker på alle felter.

Kjell-Olof Feldt: Ett fattigare och farligare land

En lettelse ved Sverige, landet med den fejeste og mest provinsielle presse, er at der er en stor underskov af gode tidsskrifter. Kjell-Olof Feldt er en gammel, meriteret statsmand af en noget anden kaliber end vores Ellemann-Jensen. Yderligere kan man i dag i Expressen læse Dags att begrava myten om mångkulturella Malmö og i SvD Per Wästberg: Våga diskutera islam utan skygglappar.

Jeg havde ikke i år 2000 drømt om, at jeg skulle få så meget ret og så relativt hurtigt som tyve år. Man bliver sjældent elsket for at have ret, men det har så heller ikke været mit mål, at blive elsket af andre end mine nærmeste. De der har hadet  mig gennem tiden, kan trygt blive ved. Vi bliver alligevel aldrig venner. Faren er dog, at det svenske pendul svinger over i modsat, men lige så fanatisk retning, så har de dobbelt så mange problemer.  – Feldt skriver i tidsskriftet Kvartal:

Asylprognosen från Migrationsverket hösten 2014 var en larmsignal som borde ha lett till eftertanke bland de ansvariga i både regering och opposition. I stället öppnade man för en migrationsvåg som ytterligare förvärrade redan kända segregationsproblem. Kriminella nätverk och inbördeskrigen mellan dem är det tydligaste, men inte enda, symtomet på vad främlingskapet i segregerade områden kan leda till.

“Sverigedemokraternas påståenden om flyktinginvandringens kostnader avvisades antingen som osanna eller betydelselösa, eftersom Sverige var ett rikt land.”

“Dessa kringgående formuleringar av integrationspolitikens misslyckanden ledde emellertid inte till någon slutsats om orsakerna, framför allt huruvida de fanns att söka i de metoder som tillämpats i flyktingmottagandet och i asylpolitiken.”

“Översätter jag Migrationsverkets skrivelser till ett enklare språk bad myndigheten om en paus, ett uppehåll, i flyktingmottagningen.”

Fram till hösten 2015, då den förda politiken helt plötsligt beskrevs som ohållbar, rådde sålunda ett slags talförbud, inte bara för de ansvariga politikerna. Att i debatten peka på volymen ankommande asylsökande som ett problem var att stämma in i Sverigedemokraternas propaganda. När sanningen om volymernas konsekvenser avslöjades, födde det misstro eller till och med förakt för de styrandes kompetens och förståelse för vad som hände runt om i landet när hundratusentals människor på några få år skulle beredas plats att bo och resurser att leva av. Denna stämning fick också näring av att de ansvariga påstod sig ha blivit helt överrumplade av flyktingströmmen sommaren och hösten 2015, trots Migrationsverkets varningar för ”ett nytt läge” med stora problem i flyktingmottagandet.

“Jag vill tro att man i ledningarna för alla riksdagspartier är medveten om att situationen i de så kallade utsatta områdena är en tickande politisk bomb, oberoende av vilka som lever där. . De kriminella nätverken och deras inbördeskrig är det tydligaste men inte enda symtomet på vad främlingskap i det moderna och sekulariserade Sverige kan leda till. Det kan beskrivas som fattigdom och arbetslöshet men också ovilja att överge den moral och maktstruktur som bildas av en familj, en klan eller en kyrka. Eller för unga män av ett gäng som tjänar sina pengar på narkotikahandel. Främlingskapet förstärks av den diskriminering enklavernas invånare kan möta om de försöker ta sig in i det svenska samhället som jobbsökande, företagare eller studerande. Min känsla, som kan vara fel, är att ömsesidig social och kulturell isolering mellan invandrare och infödda, ömsesidig misstänksamhet och rädsla, är på väg att skapa ett fattigare och farligare Sverige.” Kvartal: Ett fattigare och farligare land.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Richard lll
Richard lll
4 years ago

Har observerat denna hemska fars sedan jag tidigare läst Dr.Tomas Jacksons många artiklar i ämnet. Kanske den största anledningen till att jag kallar Sverige för idiotlandet Nr 1.
Skall bli mycket intressant att följa åtalet mot Jan Helin för grovt förtal.

latmask
latmask
4 years ago

Det är inte första gången Sverige drabbas av psykos. På 1600-talet hade vi häxprocesserna som medförde många fattiga kvinnors död. Den gången var det till stor del Urban Hjärne som fick stopp på processerna eftersom han kunde se vilka som underblåste alltsammans. Det var några ungdomar, bl a den 12-årige “gävlepojken” som anklagade kvinnor till höger och vänster. En dag gick dock dessa ungdomar på fel kvinna och blev själva rannsakade, dömda och avrättade. När det gäller “apatiska barn” så fick Dr Jackson spela rollen av vår tids Urban Hjärne. Rollen “Gävlepojkarna” gjordes av ett stort antal “journalister”. Svenskarnas parti… Read more »

Kirsten
Kirsten
4 years ago

Gad vide, hvad man kalder det syndrom, som man finder hos en alt for stor del af den svenske befolkning?

Der finder man jo netop en voldsom apati og resignation!

Dette opleves ulykkeligvis også blandt mange andre europæiske befolkninger – Tyvárr!

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago
Reply to  Kirsten

Det er jo Svenskesygen

sussebassa
sussebassa
4 years ago

..nope,.. mera sossesyken//Pk syken.
Vi andra er helt oppegående och friska..DVs vi som stemmer frem SD och Åkesson vid valet i 2018.

latmask
latmask
4 years ago
Reply to  sussebassa

80% av svenskarna är blinda ty de vill inte se verkligheten.
20% har öppnat ena ögat men ganska få av dessa har öppnat båda ögonen.
Jag tror på SD bara till hälften, de känns ofta otillräckliga.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  latmask

“otillrekliga” ..SD er ju ett parti som for “ganske nyligen” har sittet i riksdagen..
klart dom behøver erfaring, men det kommer seg..viser seg fordi dom øker i oppslutning på målinger..folk tror på dom..det de sejer.
Så dina 80 20 er nu mera 65 35 siste målinger, och forhopningsfull mycket mere vid sjelva valet..så utdyp gjerna “otillrekliga”.

latmask
latmask
4 years ago
Reply to  sussebassa

Låt oss hoppas att du har rätt. Tyvärr har SD backat i flera valundersökningar på sistone. Det rimmar illa med att 35% skulle ha öppnat ena ögat och bligat litet närsynt på den stoooora världen.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago
Reply to  sussebassa

Er i Sverige flere gange hvert år, og arbejder med Svenskere til hverdag, og jeg har aldrig mødt en eneste som er for dette idioti som 7 klöveren holder på med, derfor virker det kunstigt at de har 87% opslutning, med mindre nogen fifler med stemmeseddlerne, men måske får SD 20 % af stemmerne ved næste valg, men det er ikke nok i et Diktatur, enten så bliver Sverige et Kalifat, eller så griper de til våben og tager landet tilbage, der findes ikke noget der imellem

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
4 years ago

I Danmark er vi altså ikke så langt efter Sverige

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago

Jo vi er meget langt efter, det eneste som ligner på det sindsyge folkelige selvmord Svenskerne er i fuld gang med, det er det Radikale venstre, men de er heldigvis ikke så mange, men de elsker syge ideologier ligeså meget som Svenskerne

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Svensker elsker makt och penger..det er det som styr dom, uansett på hvilket sett dom kommer til det.
Beviset er WW2…hvor de støttet naziene og ble kjemperike på det..mange, mens vi naboland kjempet for våre liv og daglige brød..fakta..krigshistorien.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago
Reply to  sussebassa

Nu skal vi bare have Svenskerne til at elske Sverige og Svenskerne, mere end de elsker muslimerne

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Vi som støder SD och dermed “folkhemmet” elsker det svenske folket…men inte sosser/annan Pk shit..dom får klara seg sjelva, ta konsekvenserna av sin gale val..inklusive Løfven och Reinfeldt..som både hater sitt eget folk..”makt och pengar” syndromet..typ stormannsgalskap.

Anders Bo
Anders Bo
4 years ago

Moské den skal vendes lidt for forståelsens skyld?

Svensk => solodiaknose

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago

WATCH: Islamists Hijack Swedish Radio to Broadcast Islamic State Propaganda.
http://www.breitbart.com/london/2017/11/11/islamists-hijack-swedish-radio-broadcast-islamic-state-propaganda/

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x