8
dec
Seneste opdatering: 9/12-17 kl. 0936
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Henrik M. Jensen

Det store stridsspørgsmål i tysk politik lige nu er familiesammenføring af flygtninge.

For knap to år siden blev retten til denne sat på to års pause, men til januar skal pausen enten forlænges, som FDP vil det, eller ophæves, som de Grønne vil det. Og derfor kuldsejlede forhandlingerne om en “Jamaica-koalition” mellem CDU/CSU, FDP og de Grønne.

Samme problematik venter forude, når eller hvis CDU/CSU og SPD skal forhandle om en fortsættelse af “Groko”, den store koalition, som klarede sig så dårligt ved det seneste valg til Forbundsdagen.

SPD ønsker, at familiesammenføring for flygtninge skal genindføres, da deres integration i det tyske samfund ellers vil blive umulig – siger de.

Den påstand har i Die Welt 28.11. affødt en voldsom kritik fra den tyrkiskfødte sociolog, forfatter og islamkritiker Necla Kelek.

“Nej”, siger hun, “det stik modsatte er tilfældet. Familien betyder i orientalsk-muslimsk sammenhæng en storfamilie, der er patriarkalsk organiseret. Med familiesammenføring importerer vi et islamisk familiesystem , der fører til parallelsamfund og problemer med integration. Ingen behøver at tilpasse sig, man kan isolere sig hjemme hos sig selv, og traditionen med børneægteskaber, kvindeundertrykkelse og fødselstvang vil leve videre.

Og hun nævner et konkret eksempel med en syrisk dreng på 14 år, der kom til Tyskland som “uledsaget” og hurtigt blev integreret. “Men for hans familie var han bare en døråbner til velfærd. Hele familien blev snart sammenført, far, mor, søskende og tante, 13 ialt. Så sluttede drengen med skolen og med muligheden for som individ at gå egne vegne.”

“Med familien kommer værdier som mandens herredømme, tidlige ægteskaber og konen som seksualpartner i stedet for livspartner.”

Necla Kelek har som sociolog arbejdet med flygtninge og oplevet, hvordan mange børn kun bliver sendt til Europa som “døråbnere”. Storfamilien organiserer pengene til “flugten” i håb om selv at kunne følge efter.

“Og derfor er det ikke i orden, at vi bare giver asyl til alle.”

Kelek retter også en skarp kritik mod kansler Merkel. “Det drejer sig ikke om de 60.000 eller 70.000, der tales om. Det drejer sig om hele flygtningepolitikken, og at Tyskland bliver overbebyrdet af grænseåbningen.”

“Det er utroligt som kansleren ser til den anden side og værger sig ved at se den politiske islam i øjnene og ikke tager de deraf følgende problemer alvorligt. Når jeg hører kansleren sige, at “når de kender koranen så godt, må vi også kende Bibelen”, så er det en fuldstændig falsk sammenligning.

Dermed bliver en mandsdomineret religion legitimeret. I islam drejer det sig ikke kun om spiritualitet, også om at føre værdier ind i samfundet. Med sine udsagn understøtter Merkel kommunisternes og de grønnes argumenter. Og på grund af deres uvidenhed er flygtningeproblemet skabt. Det var først efter familiesammenføringerne i 70’erne, at parallelsamfundene opstod.”
Og det har blandt andet ført til de store problemer med kriminelle libanesiske klaner, som i disse år hærger Tyskland.

Kelek er blevet kritiseret af tyske medier som Der Freitag: “Hun nærer fordomme mod en hel religion” og Süddeutsche Zeitung: “Hun er hadprædikant”.

Hertil replicerer hun: “Jeg kritiserer ikke generelt, jeg analyserer det islamiske værdisystem. Al kritik er for muslimer en fornærmelse. Men islam drejer sig ikke kun om spiritualitet, men også om familieret og sharialov.”

Hele problematikken ligner den, der lige nu diskuteres herhjemme bl.a. i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Og hvad de krimologiske perspektiver af islamisk familiesammenføring angår, kan vi bare skifte libanesiske klaner ud med de arabisk/pakistanske bander á la LTF, der hærger Nørrebro og adskillige andre byer.

Derfor er Necla Keleks kritik af SPD og Merkel også aktuel herhjemme.

Og det gælder også hendes bog fra 2012, “Kulturernes kaos – debatten om islam og integration”, der sidste år udkom på dansk på forlaget Ellekær (anmeldt 7.12.2016 på Snaphanen).

Se også: Lone Nørgaard: Necla Kelek klargør kulturforskelle.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bastardo
Bastardo
3 years ago

Dengang, da et samfunds succes kunne måles på, hvor mange naboer mændene slog ihjel, og hvor mange af naboernes kvinder de voldtog – da var der brug for en ideologi som Islam.

Vi er nogen få samfund, der i de sidste sekler har bevæget sig op på et højere udviklingsstade (blandt andet takket være kristendommen). Lad os holde fast i det!
Islam er ødelæggende for civiliserede samfund.

Sebago
Sebago
3 years ago

Postmodernismen har slagit klorna i all debatt.
Jag kan inte diskutera längre………..
Jag är en vit,fet,medelålders man….
Mina tankar är inte skit värda..

Jag är bara en slagpåse för ultrafeministerna.
Hade jag varit en svart muslimsk man…….
Då är alla dörrar öppna.

Svenska feminister kan tänka sig månggifte………
Om det är religiöst(Islamistiskt)godkänt………

Hur tänker extremflatorna här?

En rasifierad man är “godare” än svenska män.

Vill feminister klä sig i burka?

De är på god väg till ett muslimskt “helvete”.

Anders Bo
Anders Bo
3 years ago

Hvis Chr1000Dal får sit forslag igennem, står Europa i en brydningstid.

For når udlandet ser, at “asylansøgning” til Danmark falde BRAT & STRAKS, følger de trup!

SluggoTuff
SluggoTuff
3 years ago

Jag ser inga problem med familjesammanföring, bara den sker i deras hemländer. Ju förr desto bättre.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
3 years ago

Er der noget sted på jorden hvor muslimer er brugbar integreret, faktum er at Islams tilbedere er et mislykket folkefærd, og der er store problemer med dem overalt, med milliard udgifter til last for den vanlige skattebetaler, som oveni, bliver voldtaget, røvet eller overfaldet av taberne, tabere som aldrig, aldrig overfalder nogen, medmindre de er mindst 10 mod en, lidt ære siger de jo selv at de har

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x