9
jan
Seneste opdatering: 9/1-18 kl. 1130
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Thomas Nydahl

Jag läser i International Business Times att Turkmenistans president Gurbanguly Berdimuhamedow infört förbud mot svarta bilar. Orsak? Han menar att färgen svart för otur med sig. Det låter som en typisk internationell nyhet vi svenskar skrattar gott åt.

Det borde vi inte göra. Vi lever själva i ett land med den sortens vanföreställningar. Svarta bilar är visserligen tillåtna i Sverige – ännu så länge i alla fall – men vi får leva med att alla religioner utom en går att skoja med eller kritisera. Vi får också leva med att det anses berikande med en groteskt stor förekomst av våldsbrott, från den enkla misshandeln över gruppvåldtäkten till mordet.

Vi får också vara tacksamma för att vi har en tryckt press och en digital nyhetsförmedling som dagligen meddelar oss att det är en plikt att erbjuda bostäder, sjukvård och skolgång till asiater och afrikaner, oavsett om de har någon i landet som bjudit in dem eller erbjudit sig att stå för kostnaden. Det enda vi kan vara säkra på är att det anses föra tur med sig att instämma i allt svenska myndigheter och svensk politikerklass beslutar. Att kritisera utifrån studier och samtal betraktas som mer eller mindre subversivt. Om inte annat kan denna kritik i nämnda medier stämplas som en eller annan form av politisk defekt. Då beskrivs kritikern som – ja ni vet vad.

Problemet med Sverige kan sägas vara väldigt likt Turkmenistans. Sveriges överhet kan, precis som president Gurbanguly Berdimuhamedow, fatta hur tokiga beslut som helst utan att det får några konsekvenser för dem. Överheten kvitterar ut sina arvoden som vanligt. Och blir de utbytta eller gamla får de rejäla pensioner. Att de gångna årens massimport av islams proselyter är att betrakta som suspekt, både ur praktisk och ekonomisk synpunkt, hindrar inte att den får fortsatta. Nu kallas den bara något annat och bokförs i en annan statistisk stapel.

Men är det inte lika vidskepligt att föreställa sig en lycklig framtid för ett sådant Sverige, som det är att förbjuda svarta bilar för att ha lite mer tur i livet? Jag menar att det är fullt jämförbara beslut. Det de har gemensamt är att de saknar vetenskaplig grund och att de fattats utifrån vidskeplighet, omotiverat god vilja och en stor portion politisk makt.

Så inte är det något konstigt med ett förbud mot svarta bilar! Och president Gurbanguly Berdimuhamedow är inte ett dugg konstigare än statsminister Löfven.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago

Moderaterna: ”Reinfeldt-nivå på invandring är normalt”

9 januari, 2018

https://samnytt.se/moderaterna-reinfeldt-niva-pa-invandring-ar-normalt/

I ett Twitter-inlägg går Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forssell ut och pratar om att de nivåer som rådde under Reinfeldts era är ”normala”. ”Tycker ni integrationen fungerade på de nivåerna?” frågar SD:s riksdagsledamot Sven-Olof Sällström retoriskt.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago

Nu også på lederplads i “selveste” Expressen – tiderne er i sandhed ved at skifte ? Mon der snart er nogle naive, uvidende og groft uansvarlige svenske politikere, der så småt begynder at få meget kolde fødder og ryste indvendigt over, hvad de med lukkede øjne har påført deres eget folk, kultur og og engang så fredelige, sikre, velfungerende og med rette beundrede nation af irreversible ulykker og destabiliserende samfundsnedbrydende forandringer, der efterhånden vil ødelægge sammenhængskraften i Sverige for al fremtid. https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vem-ska-betala-om-sverige-blir-som-malmo/?social=fb PATRIK KRONQVIST Vem ska betala om Sverige blir som Malmö? Publicerad 9 jan 2017 21.28 Lars Åbergs nya… Read more »

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Oih då..Hva med alla dom som er fargeblind..Her har jag gått i flere år och trodd min Porsche er rosa, så er den typ beigeich/gullaktig..snygg endå.

Henning Jensen
Henning Jensen
4 years ago

Hvad med gamle sort-hvide film og fotos? Skal den sorte del også fjernes der? Og hvad med alle disse sorte bogstaver her på min pc-skærm – og i mine bøger? Og hvad med natten? Snart må det vel heller ikke være mørkt om natten. Børnebogen “Lille sorte Sambo” er også blevet kontroversiel, og er et problem. Den lille fiktive dreng må ikke være sort i f.eks. Norge, men må dog endnu beholde sin farve i Danmark: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/lille-sorte-sambo-er-lille-sorte-sambo Også i den modsatte ende af farveskalaen er der af og til problemer. Mælk blev for en del tid siden nævnt som værende… Read more »

olesiggaardandersen
olesiggaardandersen
4 years ago

Jeg tror snarere hvide biler bliver forbudt I Sverige. Det er jo rendyrket hvid racisme.

UHeep
UHeep
4 years ago

Genuscertifierade svarta bilar då?

Oxis
Oxis
4 years ago
Reply to  UHeep

Helst iförda niqab! Går det att köra då?

Henning Jensen
Henning Jensen
4 years ago
Reply to  Oxis

Er niqab ikke ofte sort? Hvordan løser man det problem?
https://da.wikipedia.org/wiki/Niqab

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Reply to  Henning Jensen

Dypper dem i gylletanken…med indhold?

UHeep
UHeep
4 years ago
Reply to  Oxis

om de är certifierade – ja!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  Oxis

comment image

FritziRitz
FritziRitz
4 years ago
Reply to  UHeep

Regnbågsfärgade bilar med en svart bög bakom ratten är den tidsenliga modellen.

Kasper K
Kasper K
4 years ago

Precis. Turkmenistan eller Absurdistan. Det är bara ytan, själva lacken, som skiljer.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago

Jag vill lacka bilen…

KnudMadsen
KnudMadsen
4 years ago

Fin og trist liknelse!

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x