21
jan
Seneste opdatering: 22/1-18 kl. 0305
42 kommentarer - Tryk for at kommentere!

douglas murray III 050-1

Av Thomas Nydahl. – Holga Foto © Snaphanen, 2013
Douglas Murray: The Strange Death of Europe. Immigration, Identity, Islam (Bloomsbury)

Ben Judah: This is London. The stories you never heard. The people you never see (Picador)

Västeuropa lever mitt i en våg av skuldkultur. Oavsett vilket av dessa länder vi lever i förväntas vi européer be om ursäkt inte bara för 1900-talets brott utan också för hela den europeiska historien och kolonialismen. De flesta kanske menar att detta är ett specifikt tyskt problem som går tillbaka på förintelsen av Europas judar. Men det är i själva verket ett problem som omfattar hela västra Europa. Där finns utgångspunkten för Douglas Murrays resonemang i den nya boken The Strange Death of Europe. Immigration, Identity, Islam.

”More than any other continent or culture in the world today, Europe is now deeple weighed down with guilt for its past”, skriver Murray och ger många exempel på hur denna skuld kan se ut i vardagen. Som bekant plågas också våra nordiska länder av detta. Som en självklar beståndsdel av en sådan kultur finns också den storm av anklagelser om ”rasism” som riktas mot den ursprungsbefolkning i respektive land. Alldeles nyligen publicerades i Sverige ett upprop riktat mot oss från en skara inflyttade, adopterade eller minoritetstillhörande individer från araber, afrikaner och asiater till samer. Anklagelsen gällde förstås ”rasism”, men i sin luddighet och allmänna klagoton försvann den från den mediala världen lika snabbt som den dök upp.

Europa fastnade i en extrem migrationsbejakelse som till betydande del kan förklaras av skuldkulturen. Är det något som en europé föraktar så är det den egna kulturen och nationen. Hyllningarna tillkommer i första hand de andra, och hyllningskören har drivits dithän att främst muslimska immigranter tilldelats rollen som positiva förnyare. Och, frågar sig vänsterdebattörerna, skulle några tiotusental flyktingar på allvar innebära några problem?

I Storbritannien hävdar man att jämförelsen med 1600-talets hugenotter och 1900-talets ugandiska asiater visar att problem inte existerar. Murray visar att hela frågeställningen är irrelevant. Det kom sammanlagt 50.000 hugenotter 1681. Det kommer 50.000 människor till Storbritannien också idag, men antalet är detsamma varannan månad! Asiaterna från Idi Amins Uganda på 1970-talet var 30.000. Det antalet kommer nu var sjätte vecka! Man får nog vässa sina argument om man ska rättfärdiga dagens politik med sådana exempel ur historien.

Välkomna hit! stod det på plakat över hela Europa under den väldiga anstormningen 2015. Malmö kommun kunde vara ett exempel, sedan man där beslutade om snyggt tillverkade metallskyltar på Centralstationen med texten ”Refugee? Welcome to Malmö!” Det är inte alls konstigt att just Sverige och Malmö behandlas i Murrays bok. Sverige ter sig extremt, men han påminner om att vi är extrema i sällskap av främst Tyskland och Storbritannien. Men när man säger det får man inte glömma de stora migrationsproblem som tynger Italien, Spanien, Grekland, Danmark, Norge och andra europeiska länder. (Foto Astrid Nydahl)

Hur hanterar vi frågan om mång- och multikultur som ohållbar och verklighetsfrämmande idé? Storbritanniens förre överrabbin, Jonathan Sacks, vände sig mot den romantiska och orealistiska föreställningen och skrev i en av sina böcker:

”Multikulturen hade de ädlaste motiv, dess avsikt var att skapa ett tolerantare samhälle där var och en, oavsett hudfärg, ursprung eller kultur skulle känna sig hemma. Det blev precis tvärtom (…) I en relativistisk kultur finns det ingen moralisk konsensus, bara en kollision mellan olika ståndpunkter, där den mest högljudda vinner.”

Man behöver inte vara extremt begåvad för att idag förstå att det är just den muslimska befolkningen som nu är mest högljudd, följd av andra som dagligen känner sig ”kränkta” och illa sedda. Allt som bestämmer i denna relativitetskultur präglas av skuldkulturen som européerna redan tyngs av.

Murray skriver att Angela Merkel 2010 (i sällskap av dåvarande brittiske premiärministern David Cameron) är en helt annan än Angela Merkel av 2015 – 2017. Då, när debattens vågor gick höga, medgav Merkel i ett tal i Potsdam, att mångkulturen var omöjlig, att den redan hade havererat. Hon flankerades av Cameron som lite senare mot bakgrund av parallellsamhällenas existens påpekade att ”vi har till och med tolererat dessa segregerade samhällen att uppföra sig på sätt som direkt strider mot våra värderingar.”

Det som sedan blev i det närmaste omöjligt att tala om hade alltså sagts redan då! Samuel P. Huntington skrev i sin sista bok, Who are we (2004):

Multiculturalism is in its essence anti-European civilisation. It is basically and anti-Western ideology”.

När vågen kom 2015 stod Angela Merkel framför strålkastarna och försäkrade att detta klarar vi av (Wir schaffen das), utan att, vilket Murray påpekar, närmare ange vem dessa ”vi” var och är. Snart nog skulle hon bli varse att väldigt många tyskar vägrade låta sig inlemmas i denna kollektiva bekännelse. Murray frågar sig om Merkel backat under trycket för att bevara en politisk maktallians.

Här i Sverige har vi fått erfara samma förskjutning, men då åt andra hållet. Det visade sig dock väldigt snabbt att den ”nya” retoriken i praktisk handling inte innebar någon som helst förändring.

I själva verket kommer det fler till oss nu än det gjorde under den största vågen 2015, men opinionen är så verklighetsfrämmande att många idag påstår att Sverige har en ”snål invandrings- och flyktingpolitik”. Som bekant är det för oss inget nytt när Murray visar hur avgrundsdjup klyftan är mellan politisk retorik och praktiskt handlande.

I omfattande dokumentation berättar Douglad Murray om vilket pris Europa betalar för den muslimska massinvandringen. Han redogör sakligt för alla de terrordåd som ägt rum, små som stora. Han berättar också om de enskilda individer som varit nära att mördas av islamister och som lever under dygnet-runt-skydd.

Här finns förstås också såväl Lars Vilks som internationellt kända profiler som Ayaan Hirsi Ali skildrade. Mordförsöket på Lars Hedegaard skildras och det gör också morden på filmskaparen Theo van Gogh, politikern Pim Fortuyn och massakern på Charlie Hebdos redaktion, bland många andra.

Att muslimska och andra invandrar-enklaver växer sig större än ursprungsbefolkningen varnade man för redan på 1960-talet. Enoch Powells Rivers of Blood-tal är kanske det mest kända exemplet.

Tiden har gett honom rätt. Murray fyller i där siffrorna redan visats av Ben Judah i This is London. Inte minst den brittiska huvudstaden avfolkas på brittisk, vit urbefolkning medan inflödet från andra länder och kontinenter fortsätter i hög fart (senaste siffrorna visar att engelsmännen i London utgör runt 40% medan resten är invandrare – siffrorna ska tas med en nypa salt eftersom de många illegala inte är inräknade).

Islam är förstås huvudproblemet, understryker Murray. Att så många pubar redan är somaliska klubbhus eller arabiska moskéer är den synliga delen av problemet. Det andra är ändå viktigast: mentalitetsförskjutningen, kraven på särbehandling (klädsel, skola, könsseparation med mera).

Politiken som utgår från stämplar som ”du är fascist, du är rasist, du är islamofob” och som bestämmer all offentlighet och brist på seriös diskussion är i hela Europa ett mycket mörkt moln inför framtiden. Douglas Murray säger att det inte bara ”är oklokt att marginalisera människor som sedan länge varnat för denna utveckling” men att det också lär bli väldigt svårt att känna igen verkliga fascister (som Ungerns Jobbik och Greklands Gyllene gryning – exemplen är Murrays) när begreppet så devalverats av att det använts mot var och en som yppat någon kritik mot den förda politiken.

Bokens sista kapitel diskuterar hur det möjligen kommer att bli. Murray drivs inte själv av ödestro, han vägrar godta att det är en omöjlighet att vända utvecklingen. Men han är extremt realistisk!

Om det ska vända blir det ingen ”soft landing”. Tvärtom har vi drivits så långt att det ”för européerna inte finns några anständiga svar inför framtiden.” Det är tung läsning men den är nödvändig för en verklig förståelse av hur snett vi hamnat. Varje form av samhällsdiskussion idag måste utgå ifrån fakta och realiteter. Annars blir diskussionen teoretisk, i värsta fall utopisk, och därmed till inte nytta.

Vill man ha konkreta exempel på den brittiska utvecklingen finns det en Londonskildring som kan jämföras med Orwells klassiker Down and Out in Paris and London.

Boken heter This is London: Life and Death in the World City och är skriven av Ben Judah. Han skildrar miljöer och stadsdelar som ingen turist lär hamna i. Det handlar om allt från zigenartiggare till muslimska källarpredikanter, från afrikanska hallickar till rumänska daglönare, från knarkhandlare till indrivare från såväl afrikanska som asiatiska länder.

“But you know what I fucking love? It´s single mums… And them bitches are always hungry… Because I got fucking safe carrier bitches”

säger gangsterbossen och hallicken Moses. Han och andra får vi möta i den allra värsta miljön där kvinnorna förnedras och tvingas prostituera sig för att berika honom och andra afrikaner. Här berättar gangstern verkligen med gangsterord. Här ropar tiggarna ut sin nöd och de illegala afrikanska samhällena blottas i sin totala brist på säkerhet, framtid och hopp. Här misshandlas man svårt på en hamburgerrestaurang, här talar drogerna och kriminaliteten.

Människor har lockats från byar i Nigeria till ett London där de skulle bli både rika och framgångsrika. Utan minsta papper saknar de rätten att befinna sig i England, de är på jakt efter ett tak över huvudet när natten kommer och ett uselt betalt påhugg om dagarna.

“They never pay minimum wage. They make us fight for it. And they know we have no choice. That we are hungry”, säger en rumänsk byggarbetare som lever illegalt i London. Han är representativ. Det handlar idag om 1,3 miljoner människor som kommit till Storbritannien från länder som Rumänien och Polen, och som antingen illegalt eller med uppehållstillstånd bygger parallellsamhällen dit ingen brittiska rättvisa hittar.

Rånarna, bedragarna, våldtäktsmännen, alla vistas de i Judah-London. Han utsätter sig, delar villkor med dem maskerad som rysk invandrare utan papper också han. Delar säng med tre andra på ett skitigt härbärge där lakanen och kuddarna växelanvänds dag- respektive nattid.

Tiggarna – samma tiggare vi ser i varje svenskt samhälle – kommer från Rumänien och skickar lögner om framgång till hemlandet men gråter sig till sömns i gångtunnlarna. De skuldsatta berövas sina sista pund när indrivaren eller konstapeln går igenom deras ryggsäckar eller platskassar. Det är kuslig men viktig läsning. Bakom varje vacker fasad pågår förödmjukelserna.

Douglas Murrays bok står förstås för den tunga och viktiga läsningen. Den redovisar hårda fakta. Ben Judahs bok är en socialrealistisk skildring av vilka konsekvenser den sedan 1950-talet förda politiken får. De är med andra ord lika viktiga, dessa två böcker.

Thomas Nydahl

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
42 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Felix Krull
Felix Krull
4 years ago

Det kom sammanlagt 50.000 hugenotter 1681.

Der kom 50.000 over en halvtredsaarig periode, fra 1670 til ca.1720

Thomas Nydahl
4 years ago
Reply to  Felix Krull

Tack för den korrigeringen!

USA_Svensk
USA_Svensk
4 years ago

Sverige är som en person som begår självmord. Sinnesrubbad.

Anna Svensson
4 years ago

Hur kan vi göras ansvariga för något någon har gjort för länge sedan mot några som har dött för länge sedan? Jag vägrar att känna mig skyldig. Det enda jag vill stå till svars för det jag gör, och möjligtvis även för mina barn.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago
Reply to  Anna Svensson

Hvis vi kan gøres ansvarlig for noget som er sket for mange år siden, så bliver vore børn og børnebørn, i fremtiden straffet for at vi ikke gjorde modstand mod muslimerne og deres medløbere, PKerne og venstresiden

Anna Svensson
4 years ago

Precis, därför menar jag också att jag är ansvarig för det jag gör och det är att inte acceptera islamisering.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago
Reply to  Anna Svensson

Bare kedeligt at vi må vente på at økonomien kolapser, før end folk kommer op af sofaen, og begynder at angribe muslimerne og deres medløbere, vi skal huske på at staten vil behandle det første oprør som terrorisme, og vil bruge politi og militær mod egen befolkning, lige til politiet og soldaterne siger stop, og nægter at dræbe egen befolkning

Anna Svensson
4 years ago

Vi kan inte vänta länge till, se här vad som visas i tysk TV:

https://www.youtube.com/watch?v=j5tFMkR8crw

Observant55
Observant55
4 years ago

Europa har allvarliga problem med låga födelsetal och en åldrande befolkning vilket i förlängningen leder till ekonomiska stagnation och minskade resurser till välfärd, sjukvård och pensioner. Om européerna vill behålla den välfärd de vant sig vid så är massinvandring det enda realistiska lösningen på världsdelens demografiska kräftgång. Angela Merkel är naturligtvis mycket medveten om att Tysklands ekonomi är beroende av invandring och därför tog hon också chansen att lägga beslag på så många flyktingar som möjligt 2015. Douglas Murray är en tredje klassens tänkare som inte lärd något av Europas katastrofala 1900-tals historia. Hans groteska påståenden om den västerländska kulturens… Read more »

USA_Svensk
USA_Svensk
4 years ago
Reply to  Observant55

Ja, vi har problem med låga födelsetal och en åldrande befolkning. Men denna massinvandring är ett ännu större problem. Hur skall dessa outbildade människor som inte vill assimilera in i det svenska samhället rädda Sverige?

Observant55
Observant55
4 years ago
Reply to  USA_Svensk

Dom har redan räddat Sverige. Utan massinvandringen så hade vårt land varit i samma ekonomiska och demografiska knipa som Finland.
Det är ju i Finland landet som valt bort invandring som statsskulden skjuter i höjden samtidigt som det skärs friskt i välfärden.

USA_Svensk
USA_Svensk
4 years ago
Reply to  Observant55

Är du en politiker?

BillyTheBritt
BillyTheBritt
4 years ago
Reply to  USA_Svensk

Nej, han är ett okunnigt troll. Han tror att man “räddar” Sverige genom att importera hundratusentals analfabeter från världens mest efterblivna länder.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Reply to  BillyTheBritt

En mere åbenlys løsning ville være at lukke ned for feminismen i sin nuværende form, under henvisning til EU’s hate speech laws, og så bruge de penge der nu bruges på indvandrerne til financiel belønning af familier der får flere børn.
Bare en idé, men mon ikke det ville hjælpe på problemet med de dalende fødselstal, i løbet af en generation eller to?

Snowflinga
Snowflinga
4 years ago

Europa har hög ungdomsarbetslöshet så man behöver inte arbetskraft från mellanöstern och Afrika.
Det som sker i Europa är marxismen, postmodernismen och globlismen i en ohelig allians och de har som mål att förstöra alla Europas länder. Istället vill man införa ett mångkulturellt helvete.
https://www.youtube.com/watch?v=7F221Oqc1f0

USA_Svensk
USA_Svensk
4 years ago
Reply to  BillyTheBritt

Jag tror att han är mycket värre än ett troll. Sverige var ett fint land när jag växte upp på 40 och 50 talet. Nu är det som President Trump kallar ett s***hole country. Sverige är på nyheterna här i USA nästan varje vecka som ett avskräckande exempel. Om inte svenskarna vaknar upp snart så är det försent att rädda Sverige ifrån detta vansinne. Men å andra sidan har vi ett liknande problem här med demokrater och liberaler som vill skydda alla illegala immigranter som kostar oss skjortan. Med skolgång, sjukvård, hyresbidrag och mat kuponger. Allt för att försäkra sig… Read more »

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  BillyTheBritt

nåja, de ene utelukker ikke det andre..Politikere er ukunning troll..dom allra fleste.

ferd ed sa
ferd ed sa
4 years ago
Reply to  Observant55

Sikke noget vås!! Den demografiske og økonomiske udvikling kan ikke løses med muslimsk indvandring med mindre de svenske politikere ønsker at opløse Sverige og omdanne det til kalifatet Sverigstan.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago
Reply to  Observant55

Du kan inte på allvar jämföra en nation som Finland utan egentliga exportinkomster med Sverige som har en uppsjö av den varan.
Finland har länge varit beroende av Nokia och dessförinnan Sovjetunionen, båda numer på dekis respektive upplöst.
Finland behöver möjligen ingenjörer och innovatörer, inte utanförskapsområden.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Observant55

Jag hade hellre föredragit att vi dör ut helt och hållet än att vi omvandlas till en mulattbefolkning. Du får gärna skaffa dig mulattbarn men gör det då i Afrika och inte här. Raus, ditt troll!!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  Observant55

Tror du verkligen själv på dit verklighetsfrånvända nonsens? 😀

Anders Bo
Anders Bo
4 years ago
Reply to  Observant55

?!

Anna Svensson
4 years ago
Reply to  USA_Svensk

Varför är det ett problem? Det borde ju vara lösbar att göra om pensionssystem och dylikt och anpassa det till en minskande befolkning. Rent arbetskraftsmässig tror jag inte heller det är ett problem, vi har ju hur många arbetslösa som helst, många av dem får aldrig ett arbete. Jorden är överbefolkat sedan länge, det är det största problemet.
Ett intressant inlägg i ämnet finns här:

https://www.youtube.com/watch?v=vzNOdFHUy68

USA_Svensk
USA_Svensk
4 years ago
Reply to  Anna Svensson

Sorry förstår inte tyska. Hur skall dessa outbildade analfabeter komma in på den svenska arbets marknaden? Sverige är ett högteknologist land. Ni behöver ingenjörer och data killar. Behöver inte mer taxi chaufförer eller pizza bagare.

Anna Svensson
4 years ago
Reply to  USA_Svensk

De kommer aldrig att integreras, många av dem vill inte heller integreras.

ferd ed sa
ferd ed sa
4 years ago
Reply to  Observant55

Du lyder som en idiot af karat !! Det lave fødselstal og den aldrende befolkning er ikke noget problem!..Det kan løses ved robottisering, automatisering og digitalisering. Er det en naturlov, at jordens befolkning skal blive ved med at vokse??. Rovdriften på jordens begrænsede ressourcer og CO2 udledningen vil desuden mindskes. Japan har klaret sig fint uden indvandring.. Vi har overhovedet ikke brug for kameldrivere fra muhamedanerland. Det er kun en udgift og vil snart ødelægge sammenhængskraften i de vesteuropæiske samfund!!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  ferd ed sa

Lyder som?!?

Han ER sgu da en komplet uvidende PK-idiot af første klasse – virkelighedens bitre erfaringer preller fuldstændigt af på en sådan en lallenaiv liberalist, når bare han og alle hans frelste, selvgode og smarte venner rigtigt kan hygge sig på andre landsmænds dyrekøbte bekostning,
uden den mindste lille tanke nogensinde for konsekvenserne for det engang så fredelige, sikre,
velfungerende og beundrede svenske samfund og dets desværre alt for hjælpsomme og blåøjede befolkning.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago
Reply to  Observant55

Norska stat. centralbyrån har kommit fram till att utomeuropeiska invandrare oavsett utbildningsnivå kommer att kosta per person och liv den norska staten drygt 4.1 norska miljoner!
Att skrika rasism och främlingsfientlighet ställd inför dessa beräkningar övertygar blott den ignorante.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  Observant55

Hur tycker du själv det går för stackars Sverige, Observant55? ;-( https://www.bt.dk/udland/eksplosion-ryster-bygning-i-malmoe-bydelen-rosengaard Eksplosion ryster bygning i Malmø-bydelen Rosengård 21. jan. 2018 – 23.02 Politi sender bombeteknikere til hjertet af Rosengård i Malmø. Det kommer efter flere angreb mod byens politi. Malmø. Der har været en eksplosion ved en kontorbygning i bydelen Rosengård i Malmø, oplyser politiet til Sveriges Radio. Flere har ringet og fortalt til politiet, at de hørte et højt brag cirka klokken 21 søndag aften. Der er ingen meldinger om tilskadekomne. Politiet skriver på sin hjemmeside, at eksplosionen har givet skader på en husfacade. Ifølge Sydsvenska Dagbladet er… Read more »

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Fruktansverd, men han bryr seg inte om menneskeliv, bare måler Alt i pengar…

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago
Reply to  Observant55

Observant55 Du er igang med en gigantisk fejlslutning her. Grunden til vores lave fødselstal er i store træk den marxistisk/feministiske tankegang, som har domineret siden 1960’erne. Ingen familier, ingen rigtige voksne og et hav af aborter senere, sidder vi så ganske rigtigt her. Men det problem løses sgu da ikke ved at importerer mennesker, hvis kulturelle rygsæk vil give os det sidste dødsstød. Når velfærdssystemet er gået til grunde og det virkelige patriakat har taget over, må du hellere være klar med en rigtig god forklaring overfor dine børn og børnebørn. Start med at det aldrig var sket, hvis ingen… Read more »

Ulrika2
Ulrika2
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

“et hav af aborter”. Precis, 35 000 om året i Sverige!

kenneth hovestøl
kenneth hovestøl
4 years ago

Meget bra. – Like bra som da Thomas Nydahl anmelder Fjordman i 2014, tror jeg det var. Vil også bare presisere at der var mange fra Moldova som fikk rumensk pass, i sin tid. Vet ikke hvordan det er i dag. Min kone(fra Suceava-Romania), som var Au Pair her i Norge, kjente godt til denne muligheten som mennesker fra Moldova hadde. Og kunne peke ut 2-3 rumenske kriminelle her i Norge, som egentlig var fra Moldova. Dette skriver jeg ikke for å “mildgjøre” rumenske kriminelle, men som en poengtering av at det ikke alltid er rumenere der blir dømt for… Read more »

RNE
RNE
4 years ago

“Malmö kommun kunde vara ett exempel, sedan man där beslutade om snyggt tillverkade metallskyltar på Centralstationen med texten ”Migrants welcome!”. ”
———————–
Var det Malmö Kommun som betalade dessa välgjorda skyltar? Kom de undan med det?
Jag har länge undrat vilka det var som beställde dessa skyltar från fabrikanterna. Det verkade ju vara så välorganiserat? Och skyltfabrikanterna jobbar ju inte gratis. Någon betalar för beställningarna. Kommunen i detta fall.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago

Jeg har aldrig fattet hvorfor jeg skulle have skyldfølelser over hvad mennesker jeg aldrig har kendt, gjorde mod andre mennesker jeg heller ikke har kendt, lang tid før jeg var andet end et glimt i mine forældres øjne. Jeg nægter simpelthen at påtage mig et ansvar der aldrig har været mit, og heller aldrig bliver det. Send dem tilbage hvor de kommer fra, rejs store mure omkring områderne, luk ned for U-landsstøtten, og lad dem så gøre det de tydeligtvis allerhelst vil ved hinanden. Vi kunne sagtens have fundet alternative energiformer for de penge bekendtskabet med disse kulturer har kostet… Read more »

sussebassa
sussebassa
4 years ago

..merkelige greier… Jeg tenkte i lignende baner når jeg leste denne hovedart.. Igjen noen som har lange forklaringer/meninger/tolkninger om hvorfor Europa er iferd med å “ødelegge seg selv” igjennom å ta inn så mange muslimer…lest lignende her i flere år…men bedre har det iallaf ikke blitt…Enda. Saken er da enkel…Send Ut alle muslimer/familier…Straks..hva kan være så vanskelig med det…men hvem våger begynne denne oppryddingen.. SD Åkesson har sagt at om han får regjeringsmakt vil han undersøke alle som har fått opphold og vurdere om det fremdeles er behov for skydd ..de fleste har jo i flere år reist hjem på… Read more »

samuelafugglas
samuelafugglas
4 years ago

“Jag naegter simpelthen at påtage mig et ansvar…”
Undskyld, hvad stiller Du op med mod korrumperade politiker der har stjålet Dine penger?

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Reply to  samuelafugglas

Jeg deltager i al den online aktivisme for oppositionen jeg overhovedet kan overkomme, hvilket vil sige mellem 8 og 10 timer dagligt, hele ugen.
Det har jeg gjort de sidste 12, snart 13 år.

Og du? Hvad gør du?

samuelafugglas
samuelafugglas
4 years ago

Pröver at genemskue og avslöre socialisterna der har okuperet Danmarks Radio.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Reply to  samuelafugglas

Jeg undgår så vidt muligt de feminist-marxister der skal gå for at være journalister på DR, og har ikke engang et fjernsyn mere. Jeg var ved at brække mig over den patroniserende måde de altid lige skulle have deres personlige venstre-drejede mening om tingene sneget ind, selv i nyhedsformidlingen, så fjernsynet røg sig en tur. Og jeg har ikke fortrudt det endnu, men det irriterer mig grænseløst at jeg stadig skal betale licens, for at bruge en computer.

ferd ed sa
ferd ed sa
4 years ago

Der er vel ikke længere nogen begavede mennesker, som tager DR alvorligt. Jeg er for længst holdt op med at se DR-nyhederne for at blive oplyst. jeg ser det kun for morsomhedens skyld. Der er ingen objektivitet tilbage! Det er Danmarks muslimske Radio.

42
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x