21
jan
Seneste opdatering: 22/1-18 kl. 0403
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

NB: Til bloggens venner – Paypal problemer, der varede  i en måned, er nu overstået. Jeres donationer går ikke kun til smårejser, faste udgifter, hardware osv., men også til trofaste kronikører. Endnu ikke alle, for så stor er indkomsten ikke. Men skriv alligevel, hvis du vil have et godt publikum, og hvis du mener, du er god nok. Det afgører jeg naturligvis i sidste ende, og det kræver ikke, at du og jeg er enige.

Min snart ret gamle ven, Paul Weston, kommenterer her Channel 4 interviewet med psykologiprofessor Jordan Peterson. Vi mødtes første gang på Bryssels gader og senere på en pubcrawl i 2007. Vi opdagede hurtigt, at vi delte tanker trods det, at ingen af os opfattede os selv som særlig politiske af observans. Dengang.

Interviewet er også en sjælden oplevelse. Når jeg stod imod talrige opfordringer til at blogge det, skyldes det mest at jeg meldte mig ud af kønskrigen engang omkring 1977, og er yderst utilbøjelig til at melde mig ind igen. Jeg sluttede fred med det smukke køn for 40 år siden, hvilket ikke var nemt som Sverige-kommentator, skal jeg hilse og sige. Mon ikke kun Strindberg kan lokke mig tilbage som fodtusse i den krig?

Men jeg står fast, kønskrigen og al dens debat rager mig en hatfuld. Jeg gør en midlertidig undtagelse i dag. Se endelig den lyserøde medieelites Stalingrad. Interviewet har naturlige forgreninger ud i den større politik, og er derfor essentielt. Alle interviews skal vise noget, og når de viser mere end det tilsigtede, er de tilsvarende mere interessante.

Dette interview er mere interessant, end det var meningen fra Channel 4’s side. De havde lagt en slagtning af Peterson tilrette, men endte med selv at blive offerlammet. Det er godt TV fordi det er så synligt. Problemet med det meste politik er, at det er så usynligt. Vi ser ikke aktørerne bag deres facade, kun konsekvenserne af, hvad de foretager sig. Vi forveksler facaden med essencen og bilder os selv ind, at vi er demokratiske deltagere.

EU har snuppet den ene halvdel af vores deltagelse, Folketinget og partisystemet den anden. Du og jeg er skrevet ud af ligningen, demokratiet har været en illusion i mange årtier, hvilket flugter med, hvad Peter Hitchens sagde i København for nylig. “Kristendommen har sit eget endeligt indlejret i sig. Demokratiet har også.”

Man kan kalde Westons kommentar til det hele, dér hvor general Friedrich Paulus går ti år i Sovjetisk fangenskab inden han repatrieres til Dresden, hvor han dør 66 år gammel i 1957.

THAT Jordan Peterson Interview

Jordan Peterson versus Channel 4. Watch it again and enjoy!

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Louis B Knockel
Louis B Knockel
4 years ago

Hr. Weston og hr. professor Peterson er altid værd at lytte til. Tak igen i dag.

River
River
4 years ago

Peterson er en meget klog mand. Super videoer.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Allan Hansen
Allan Hansen
4 years ago

Reagan tells a joke!

https://youtu.be/mN3z3eSVG7A

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago

Problemet med Peterson/Newman-interviewet er, at interviewede man Cathy Newman i dag, kun få dage efter mødet med Jordan Peterson, så ville hun have nøjagtigt de samme synspunkter og holdninger som hun havde før diskussionen, og man kan så starte forfra. Tro mig, jeg har deltaget i i hundredevis af timelange diskussioner med feminister online, fået dem overbevist ved hjælp af de forhåndenværende facts og statistikker, bare for at møde nøjagtig de samme individer i kommentarerne under en anden artikel dagen efter, hvor de så fastholdt nøjagtig de samme ting som de havde gjort før vores diskussion dagen før. Det er… Read more »

Henning Jensen
Henning Jensen
4 years ago

Kønskrigen i Sverige er vel næsten helt forbi med indførelsen af “hen” som fællesbetegnelse. Ligesom jeg et eller andet sted læste i den forgangne uge, at svenske personnumre nu også skal være kønsneutrale! I aftes, lørdag aften, var jeg alene hjemme. Og til aftensmåltidet tændte jeg for tv’et, og zappede kanalerne igennem for at se om der et eller andet sted var en dårlig film. Undervejs i zapningen kom jeg forbi en af de svenske hovedkanaler, og til min store forbavselse blev der vist “Konståknings-EM från Moskva med damernas fria program”. Jeg har ikke set kunstskøjteløb siden jeg som ung… Read more »

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  Henning Jensen

Dette beskriver vel igjen den dobbelmoralen svensker alltid har hatt..og vil fortsatt ha om det ikke skjer en politisk endring etter valet..at SD kommer i regjering.
Blir litt som “hvem tar dette landet på alvor no mera”..Alt er jo i kaos, på alle viktige områder, mens Løfven bare “låter humla suse vidare”..och hoppas på det besta.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago
Reply to  Henning Jensen

Om 40 år er der ikke mere feminisme og venstreorienteret propaganda tilbage i verden. Det dårskabens hus, disse galninge i 50 år har forsøgt at bygge op, falder snart sammen som pindebrænde.
Hele fundamentet er pilråddent og det står kun så længe det store tavse flertal ikke gider engagerer sig synderligt i virkelighedens verden. Så snart der bliver blæst lidt luft igennem lortet, springer de allesammen fra. Derfor al den propaganda og hårde styring fra medier og venstresidens aktivistiske overdrev. De kan ikke tåle det mindste vindpust. Men lige om hjørnet venter en orkan.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Det bliver ligesom i efterkrigstiden, hvor en masse af dem der aktivt hjalp og tjente på Nazisterne, pludseligt får voldsomt travlt med at overbevise alle andre om, at de skam havde været medlemmer af modstandsbevægelsen.
De har bare glemt at tage med i betragtningerne at internettet aldrig glemmer.

Godwin’s Law, jeg ved det godt, men de skulle siges.

Allan Hansen
Allan Hansen
4 years ago

DANMARK FØRST!

Hvad Trump har gjort for USA burden Danmark
havde gennemført for 30 år siden!

Lad os bygge den mur – koranklodser!

Bedre sent end aldrig!!!

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  Allan Hansen

Ingen koranklodser fordi muslimene skal sendes UT.

Allan Hansen
Allan Hansen
4 years ago
Reply to  sussebassa

Yes, møgslimerne skal ud af Europa – og det HASTER!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  sussebassa

Katapulten og faldskærmen er jo opfundet for længe siden ? –
mange mennesker betaler formuer for at dyrke faldskærmsspring;
muslimerne kan få det helt gratis ?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Det finns en underbar scen i den här dystopiska animerade filmen. På tv:n går ett program som handlar om ett asyl-lotteri, ett rent underhållningsprogram. Förloraren blir utkastad med just katapult och landar i Öresund med bron som bakgrund. Röstskådespelare är Vincent Gallo, Juliette Lewis, Stellan och Alexander Skarsgård och Rigets Udo Kier.

https://www.youtube.com/watch?v=umxZjjfMl2U

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x