20
mar
Seneste opdatering: 21/3-18 kl. 0350
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Facebook posten som felte Listhaug

Og det etter å ha sagt “Unnskyld” fra nasjonalforsamlingens talerstol (opptil 17 ganger..hvor mange er litt uklart). Og i media. Og så har statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner fra Høyre sagt unnskyld for – i praksis – å først ha støttet Listhaug mot mobben.

Hva var saken?

Sylvi Listhaug og hennes parti (FrP) samt statsminister Erna Solbergs parti Høyre, mener at politi/justismyndigheter kunne inndra det Norske pass og statsborgerskap fra personer med dobbelt statsborgerskap ‘.. av hensyn til grunnleggende nasjonale interesser..ved en administrativ beslutning, uten domstolsbehandling’.

Dette er tenkt brukt blant annet for å hindre såkalte “fremmedkrigere” med Norsk som et av sine statsborgerskap og som har deltatt i Islamske Staten, Al Qaida, Al Shabaab eller lignende terroristgrupper utenfor Norge, hvis de så returnerer til Norge.

Det Norske sosialdemokratiske parti, Arbeiderpartiet (Ap), sammen med Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti mener at ‘..tap av statsborgerskap [selv om altså det er kun personenes ene] er et så inngripende tiltak at det bør avgjøres av domstolene..

Justisminister Sylvi Listhaug (ved en av sine medarbeidere, men ifølge ham godkjent av Listhaug) la i denne forbindelse ut Facebookposten som vises ovenfor.

På et eller annet tidspunkt kom noen – det kan se ut til fra Arbeiderpartiets PR-avdeling –  frem til at denne Facebook –post var uakseptabelt krenkende, ettersom Arbeiderpartiet og deres ungdomsorganisasjon AUF ble utsatt for nettopp en terrorist og terrorisme, ved massemordet i Oslo (bilbombe) og på Utøya av terroristen Anders Behring Breivik 22.juli 2011.

Samtidig skal denne posten visstnok ha blitt lagt ut samme dag som en film om Utøya-massakren hadde premiære. Ekstra krenkende ifølge bl.a. Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

 

Deretter har det vært et lengre hendelsesforløp som har inkludert

  • ..en større kampanje fra MSMedia og “alle de gode” som slipper til i MSMedia,
  • ..ifølge MSM også en “Twitter og Facebook-storm”,
  • ..at ofre og pårørende fra 2011 iflg. MSM har kontaktet både Listhaug og andre og ellers uttalt seg krenket,
  • ..at Facebook-posten ble fjernet (men det angivelig pga. manglende rettigheter for bakgrunnsbildet),
  • ..at de krenkede ble enda mer krenket etter at Listhaug hadde sagt unnskyld – vissnok opptil 17 ganger –  fra nasjonalforsamlingens (i Norge heter det Stortinget) talerstol,
  • ..og at Stortingets ene kommunist (fra partiet Rødt) endelig stilte mistillit-forslaget mot Listhaug, som Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, Arbeiderpartiet og Senterpartiet så kastet seg på.

Kristelig Folkeparti – som var det avgjørende parti for å sikre flertall – sa vel aldri offisielt hva deres stemme ville bli, før Listhaug altså valgte å avgå som justisminister, i forkant av avstemningen over mistillit-forslaget som skulle vært i dag (Tirsdag).

Listhaug begrunnet sin “frivillige” avgang med at hun ikke ønsket hele regjeringens avgang – som kunne resultert i at den nye kunne bli en regjering fra sosialistisk fløy og med nevnte Gahr Støre som statsminister.

Statsråd-avsettelse, potensielt fullt regjeringsskifte, er altså hva man kan oppnå med “skyld ved assosiasjon” kvasi-logikk ..og godt samarbeid med MSMediene naturligvis, i dagens Norge.

21.3.:Sensasjonsmåling for Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet nesten dobler oppslutningen fra tidlig i mars på en rykende fersk måling Kantar TNS har laget for TV 2 i kveld. Målingen er et øyeblikksbilde i timene etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister.Fremskrittspartiet får hele 20,6 prosents oppslutning, frem hele 9,8 prosentpoeng sammenlignet med den ordinære målingen. Sensasjonsmåling for Fremskrittspartiet.

Bruce Bawer skriver om historien: In Norway, a Torch Extinguished: Sylvi Listhaug Steps Down.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Her kan ses en neutral gennemgang af hændelsesforløbet. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x