12
maj
Seneste opdatering: 12/5-18 kl. 1423
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

De gamle partiers valgkamp: IT censur Kina-light

Da jeg begyndte at skrive om Sverige og indvandring i 2000-2001, var nettet ikke af nogen betydning. Kunne du ikke skrive i dagspressen, og det sørgede svenske journalister dygtigt for, kunne du ikke ytre dig overhovedet. Jeg kunne i det mindste nogenlunde frit skrive i danske medier, men danskere forestiller sig ikke graden af svensk censur, hvis de ikke har oplevet den på nært hold. I dag er vilkårerne for ytringer jo anderledes, de har skaffet SD i Riksdagen, og den svenske elite har endnu ikke affundet sig med det.

Efter at den svenske regering d. 13 april mødtes med IT-giganterne, røg Google reklamer af det tidligere Avpixlat og Granskning Sverige You Tube konto blev lukket. Dette kommer nu mere og mere til at ramme dem, der taler den politisk magt imod. Den lamme undskyldning for censur, hedder i dag ‘fake news.’ Hvor magtpolitikerne måtte tidligere have ‘bladnegre’ til at udføre deres censur, i dag er de tjenende ånder ‘IT-negre’ under store bødetrusler.

Jeg kommer til at berøre EU, Merkel og internetgiganternes stadig mere snærende censur mere endnu. Den er ved at blive akut, flere og flere og større og større aktører, kommer til at mærke den. Jeg skrev på Facebook i går:

Velkommen til Facebook’s algoritmer

hvor dine posteringer deles med op til 10% af dine “venner” (hvis du er heldig), og du ikke har nogen indflydelse på hvem der ser dine posts, medmindre du ekplicit tagger dem du vil have til at se dine posts.

Jeg har næsten 1000 venner. Alligevel genererer mine opslag sjældent over 10 reaktioner. Poul Højlund og Flemming Nielsen når snildt over 100 og over 200. Hvad er forskellen på mig og dem?

Jeg tror, Facebook laver fikumdik med mig. De vælger ikke at censurere mig lodret, for jeg har kun været udelukket i et døgn én gang, og aldrig i en uge. Fordi jeg har en stemme på Snaphanen, hvor jeg kan brokke mig over dem? Aner det ikke. Men lusk er det, jeg har bemærket det. Det er da meget muligt, at jeg er blevet drastisk kedeligere, men så meget kedeligere tror jeg nu ikke.

Det er nemt at berbrejde Facebook og Google, men de forsøger jo blot at navigere uden om milliardbøder som enhver, der driver forretning. Stedet at henvende sig, er i EU Kommisionen og i Statsministeriet. Vore politiske ledere har ønsket og fremkaldt disse halvkinesiske tilstande, og de sætter “IT negre” til at administrere dem.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
4 years ago

Der kunne tillige være forskel på kommentatorerne…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x