19
jul
Seneste opdatering: 19/7-18 kl. 2059
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Helst usædvanligt, skarpt lys, helt Skagensagtigt. Sad med gamle venner nede ved havnen og Skuespilhuset. Selv kl. 19 måtte jeg have solbriller på. DMI skriver: UV indeks 6 – 8 Høj: Hat, tøj, skygge. © Snaphanen, klik for helskærm.

“Danske fanger i mindretal”

Fuldstændigt groteske tal. Var det noget at blive fængselsbetjent i København? I Sverige er de tal langt værre, og der hedder en fængselsbetjent “kriminalvårdare”, for kriminelle er syge og skal behandles, selvom de er indrejst fra den anden side af kloden.

28,7 procent af de indsatte i Københavns Fængsler af dansk oprindelse

56,5 procent af de fængsels-indsatte var i 2017 af dansk oprindelse, og 43,5 procent havde udenlandsk baggrund. Når mange ikke taler ret godt dansk, kan det betyde, at selv små ubetydelige problemer kan ende i en konflikt. Somalierne og irakerne er to af de største minoritetsgrupper i landets fængsler og arresthuse.

Ser man alene på Københavns Fængsler, var fangerne med dansk oprindelse endda i mindretal. Kun 28,7 procent af de indsatte i Københavns Fængsler havde dansk oprindelse i 2017. 21,2 procent var indvandrere, 22 procent var efterkommere, og 28,1 procent var udlændinge uden tilknytning til Danmark.

”Det er oplagt, at de kulturelle faktorer gør en forskel. Selv når man trækker faktorer som økonomi og sociale forhold fra, er nogle efterkommergrupper stadig overrepræsenteret i fængslerne. Når man ser på nogle af de lande, de er emigreret eller flygtet fra, er det lande, hvor regimerne nærmest er stolte af at bruge vold. Derfor kan man godt forestille sig, at normerne simpelthen er anderledes blandt nogle af de grupper,” siger Torben Tranæs. Næsten halvdelen af alle indsatte i fængslerne har ikke-dansk baggrund

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hr. Snusk
Hr. Snusk
3 years ago

En af mine bekendte syntes at jeg var langt ude, da jeg for nogle år siden begyndte at fortælle ham om problemerne med muslimer. Nicolai Sennels glimrende bog “Bland kriminelle muslimer” gjorde ikke nævneværdigt indtryk på ham. Sidenhen blev han fængselsbetjent i Københavnsområdet … nu er han sygemeldt på andet år med PTSD.

Hr. Snusk
Hr. Snusk
3 years ago
Reply to  Hr. Snusk

Nu er der områder af København, hvor han slet ikke vil bevæge sig hen. Jeg har flere gange hørt ham udtale, at de (muslimerne) skulle skydes, hele bundtet.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x