6
aug
Seneste opdatering: 7/8-18 kl. 0944
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

“Hvor er egentlig svenske mænd, når kvinder og børn chikaneres af indvandrere?” Godt spørgsmål. De gemmer sig vel for de egentlige magthavere, svenske kvinder. Med Katerina Janouch.

Jalving: Staten forsvinder i Sverige

“Sverige er ikke en film eller et mareridt. Gid det var.”

Kritikeren [Lars Bern] peger på, at flere af statens grundlæggende funktioner skrider i disse år, herunder retsvæsenet, der ikke længere kan følge med kriminaliteten, nationalforsvaret, som er blevet decimeret ud fra en liberal tro på den evige fred, og civilforsvaret, der ellers forventes at kunne håndtere skovbrande eller fremtidige vulkanudbrud.

Læg hertil hospitalernes alenlange ventelister, politiets knappe ressourcer, skolernes faglige og disciplinære deroute, himmelstræbende udgifter til flere og flere indsatte i fængslerne, krav til boliger, førtidspension, sygemeldinger, socialsikring – plus det alarmerende antal af voldtægter i Sverige. Overalt synes staten på retur.

Måske jeg skal korrigere mig selv: Sverige er ikke en film eller et mareridt. Gid det var. Det moderne Sverige er derimod social og konkret virkelighed, og det er den faktuelle kerne, der gør det så trist at erfare og erkende. Danmark står over for lignende strukturelle og voldelige problemer, men den svenske misere slår dog alt, hvad jeg kan komme i tanke om på vore bredde- og længdegrader. Staten forsvinder i Sverige.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thorsten
Thorsten
3 years ago

Det er jo dejligt nemt for EU og andre aktører at de lader tech firmaerne udøve censur, da EU og de andre jo helt slipper for at stå på mål for det politisk, det er jo bare firmaer der har deres egen fri vilje, men hvis en frisør nægter en muslim at blive klippet så skal vedkomne da straffes det giver sig selv ?s

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x