7
aug
Seneste opdatering: 9/8-18 kl. 2312
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Nu hvor jeg selv er shadowbanned, er censur begyndt at interessere mig mere. Det var Sverige der vakte interessen for årtier siden, svensk presse har generationers erfaring i politisk censur, men nu bliver vi også IT censurerede i Danmark af Bryssel via Silicon Valley.

Alex Jones er naturligvis sprøjtegal – hvis man er i tvivl hør ham her – men jeg går ind for sprøjtegale menneskers ytringsfrihed, jeg behøver jo ikke lytte til dem, og hvor meget mere vanvittige er de end en Uffe Elbæk, en Zenia Stampe, en Hans Jørgen Bonnichsen eller en Marianne Jelved?

Den vej EU nu betræder via techfirmaerne, er ildevarslende og gør Vesten til et sted med marginalt mere ytringsfrihed end Kina. Jeg afventer, at en hæderlig dansk politiker åbner munden om dette. Hvor længe skal jeg vente? BREAKING: YouTube Terminates The Alex Jones Channel, Internet’s Infowars purge is just the beginning og Stefan Molyneux The Silencing of Alex Jones.

“Don’t go to Charlie… don’t go!”

Philippe Lancon fik ansigtet skudt væk fra overlæben og alt nedenfor i Charlie Hebdo angrebet. Han er nu på sin 18 rekonstruktive operation. Der eksisterer kun få fotos af hans nuværende udseende. Hans bog om sin overlevelseskamp Le Lambeau er netop kommet, jeg tror ikke vi får den at se på dansk/svensk.  El Pais møder ham i Rom.

Philippe Lançon writes on page 81 of Le Lambeau:“The dead were almost holding hands. One’s foot was touching another one’s belly, and the latter’s fingers were grazing the face of a third, who was leaning towards the hip of a fourth, who appeared to be staring at the ceiling, and all of them, in this posture, as never before but as forever after, became my comrades.”

 

These words belong to the chapter entitled Among the Dead. It’s the chapter that follows The Attack. It is only one chapter among the book’s 20 chapters, just 11 pages out of 500; this is the only part that focuses on the raw horror of the attack carried out by the Kouachi brothers. The horror is, however, everywhere evident in the book. In the preface, for example, Lançon reconstructs the eve of the massacre with a chilling detachment that borders on the scientific. He had gone to the theater to see a Shakespeare play.

The next morning he wrestles with whether or not to go to the Charlie Hebdo newsroom. His description of the moments prior to the attack makes the reader feel as though they must have been cursed. You almost want to travel back in time and grab him and whisper in his ear, “Don’t go to Charlie… don’t go!” But he did go, and no one is more aware of the consequences than Lançon himself as he comes to terms with the devastation on both his body and soul. The exorcism of ‘Charlie Hebdo’ survivor Philippe Lançon

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hr. Snusk
Hr. Snusk
3 years ago

Nu er Alex Jones også blevet banned af Disqus.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x