23
aug
Seneste opdatering: 23/8-18 kl. 1931
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Opfølgning fra SVT Aktuellt. Se hele UG 58:00 minutter.

Jerzy Sarnecki er ved at være færdig som hofsnog

Når en dæmning sprækker, øger utætheden eksponentielt. Først pibler det længe, så løber det, så fosser og, og tilsidst bryder den sammen. En af Sverige værste, mest skamfulde og tragiske dæmninger er ved at briste med Uppdrag Gransknings voldtægtsprogram.

Samtidig har man en klar fornemmelse af, at forskeren Jerzy Sarnecki, der i årtier har bortforklaret de importerede voldtægtsmænd, er ved at være færdig som hofsnog. SVT’s behandling af ham er et klart vink. Pludselig holdes der ikke længere mikrofon for Sarnecki andet end for at han kan kompromittere sig selv yderligere.

Svenskere  lægger mærke til sådan noget, for Sverige er som et østblokland, hvor man er vant til at aflæse subtile røgsignaler fra magten. Sarnecki er blot en akademisk opportunist, der for sent har opdaget, at magten ønsker at høre en ny ammestuehistorie. Tino Sanadaji piller Sarnecki fra hinanden her.

Juni 2004

For over fjorten år siden var i Jyllands Posten jeg medforfatter på kronikken Voldtægtsbølgen i det statsfeministiske Sverige. Den var aldeles upublicérbar i svenske, feministiske medier, men cirkulerede på debatfora i oversættelser.

Det hæderkronede tidsskrift DSM bragte den. Resten var absolut tavshed. Jeg mistede et par danske venner, som var lige så spejlblanke på emnet, som de var skinhellige og fordomsfulde. Jeg håber de så svensk TV i aftes. Selv drømte jeg ikke, at jeg skulle sidde og rode med samme emne i langt, langt værre form så mange år efter. Jeg havde stadig for meget tro på, at politik er rationel.

At ‘sandheden ville fremkalde racisme,’ er topmål af hykleri

Lone og jeg var et af mange vink om, at demokratiet ville fungere, selvom en stat og dens journalister stod i vejen. Alle bortforklaringerne vi hører, om ‘at sandheden ville fremkalde racisme,’ er forbandet hykleri, for den skulle tjene til at holde de skyldige politikere ansvarsfri. Må det mislykkes.

En national katastrofesituation: Hundredetusindevis af svenske kvinder

Man skal have klart for sig, at vi taler om, hvad der i et sundt samfund ville være en national katastrofesituation. I 2017 anmeldtes der 7 370 voldtægter i Sverige. Mørketallet er cirka gange ti, altså 73.700 voldtægter om året. Dette er foregået med eskalerende tal i årtier.

Man kan diskutere teknikaliteter, dette er blot for at vise, hvorfor man kan sige at hundredetusindvis af svenske kvinder er voldtaget gennem bare de sidste tyve år. Hovedparten af indvandrere, om andelen så er 84 procent eller kun 58 procent. Det bliver selvsagt smertefuldt at vende fra tabu og løgn tilbage til virkeligheden. Enhver alkoholiker eller morfinist har været igennem det, en del hele samfund også.

Smertefuldt med nødvendigt for at undgå noget endnu værre

Hvor smertefuldt, kan man se af SVT’s omhyggelige understregning af, hvor tit de har haft emnet oppe i fortiden. Har man fulgt med i årtier, ser man straks selvgardering og ansvarsfraskivelse fra SVT s side, lige så skyldige som svenske politikere er, lige så skyldige er medier og journalister. De har omhyggeligt og systematiskløjet og holdt fakta borte fra offentligheden. En computer kunne ikke have censureret mere perfekt end medieklassen.

“It is, perhaps, the end of the beginning.”

Hvad ofrene, de pårørende og det svenske folk vil gøre ved dem, når hele dæmningen er raset, tør man knapt gætte på, men én ting er sikker: Sandheden vil vinde og hele dæmningen vil brase sammen. Alle løgnhalsene som Jerzy Sarnecki og Morgan Johansson, og samtlige den narcicistiske feminister, vil rende og gemme sig og skyde skylden fra sig med dårlige udflugter. Jeg kan tillade mig bare at foragte dem, men tusinder af berørte vil have noget stærkere følelser.

Men for kommende ofre og for Sveriges mentale sundhed, er hele den pinefulde proces nødvendig også for at undgå en endnu værre, folkelig reaktion. Programmet og det kommende valg markerer et vendepunkt, som også vil tage sin tid. Hvor meget af det, jeg kan være med til, ved jeg ikke. “But it is, perhaps, the end of this beginning.”

Uppdrag granskning. Säsong 19 – Dömda för våldtäkt

Se også:  Katerina Janouch Svensk migrationspolitik är en oöverskådlig katastrof för landets flickor och kvinnor

Kvinden her blev voldtaget tre gange i to seperate overfald af  udlændinge samme aften i 2015

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] svensk dæmning sprækker”, skriver Steen Raaschou på snaphanen.dk. Han har selv flere gange skrevet om problemet og de svenske mediers […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x