27
nov
Seneste opdatering: 28/11-18 kl. 0012
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!


FAQs zur Plakatkampagne “Dein Land. Deine Zukunft. Jetzt.”, Seehofers Plakatkampagne erhitzt die Gemüter .

Poul Højlund: Migrationsaftalen

Statsministeren ytrer sig i dag om Migrationspagten syv måneder efter at hans egen regering har skubbet den videre til godkendelse. Han tager ikke stilling til indvendingerne imod den, og intet i hans udtalelse indikerer, at han aner hvad der står i den. Det væsentlige er mildt sagt ikke om repatriering af migranter. Hvorfor er der ikke en MSM journalist, der borer i, hvad han, Støjberg og Fuglede faktisk ved om den? Hvis de læser med her, så sparer de i al fald deres embedsmænd for en briefing på ti minutter:

Af POUL HØJLUND

Som en dansk integrationsplan – fra de mest naive år i Danmark

Aftalen består i sin kerne er 23 områder og forpligtelser (objectives and commitments), hvoraf nogle er ufarlige set fra dansk side, mens andre ikke er det.

Blandt de ufarlige, måske endda gavnlige er fx nr. 1 om data og information om migration, nr. 2 om mindskelse af de faktorer, der får folk til at migrere, nr. 3 om naturkatastrofer og nr. 5 om alles krav på legitimationspapirer. Nr. 9 og nr. 10 forpligter på et stærkere internationalt samarbejde mod menneskesmugling og trafficking – heller ikke noget, Danmark kan have noget imod.

Område nr. 11 er et af de typisk kryptiske punkter i aftalen. Tilsyneladende drejer det sig om bedre beskyttelse af nationale grænser; reelt handler det om lettere adgang til at krydse grænser og transitlande (!) for migranter, uanset deres eventuelle flygtningestatus. Med andre ord kan Danmark næppe lukke sin sydgrænse for migranter: De kan jo være i transit til Sverige!

Område nr. 12 er et løfte om at skabe sikre og kendte procedurer for migration. Nr. 13 forbyder tilbageholdelse af migranter uden som absolut sidste udvej, – i stedet skal de håndteres med respekt for menneskerettigheder, og i følge nr. 14 skal de tilbydes konsulær støtte fra hjemlandet. Tilsammen er de tre områder og forpligtelser ikke til Danmarks fordel; de vil tværtimod gøre det både mere attraktivt og mere sikkert at migrere. Og stadig skal man huske, at migranter ikke er flygtninge.

I nr. 15 forpligter underskriverne sig til at ligestille migranter med landets egne borgere når det gælder basale behov, herunder sundhedsbehov, uddannelsesbehov og lignende. Underskriverne lover også, at oprette nationale og lokale uafhængige institutioner til overvågning af migranternes rettigheder – i stil med Institut for Menneskerettigheder, denne gang blot Migrantrettigheder.

Nr. 16 er den mest vidtgående – endnu. Den fortjener at blive oversat i sin fulde længde:

”Vi forpligter os til at fremelske inkluderende og sammenhængende samfund ved at styrke migranter til at blive aktive medlemmer af samfundet, og fremme det gensidige engagement mellem det modtagende samfund og migranterne i udøvelsen af deres rettigheder og pligter overfor hinanden, inklusive overholdelse af national lovgivning og respekt for skik og brug i det modtagende land. Vi forpligter os videre til at styrke velfærden for alle samfundets medlemmer ved at minimere ulighed, undgår polarisering og ved at øge befolkningernes tillid til politikker og institutioner relateret til migration, idet vi anerkender, at fuldt integrerede migranter bedre kan bidrage til velstand.”

De følgende underpunkter til nr. 16 kunne ligne en dansk integrationsplan – fra de mest naive år i Danmark.

I nr. 17 forpligter vi os til at fordømme enhver form for diskrimination, og til at lovgive imod hadefuld tale og hatecrimes samt at hjælpe ofrene på enhver tænkelig måde. Vi skal også uddanne journalister i korrekt sprogbrug og stoppe offentlige støtte til publikationer mistænkt for systematisk at fremme ”intolerance, xenofobi, racisme og andre former for diskrimination af migranter”. Man kan roligt se den danske debat i international sammenhæng og forudse FN’s fordømmelse.

Nr. 18 handler om uddannelse og især gensidig anerkendelse af opnåede kvalifikationer i hjemlandet. Altså at hjemlandets uddannelsesstandard skal godkendes i det nye land.

Nr. 19 beskriver migrationens fordele og uafvendelighed, og anviser et utal af måder, der kan fremme migranternes bidrag til bæredygtig udvikling.

Nr. 20 drejer sig om de penge, migranter sender tilbage til oprindelseslandet. Her skal skabes billigere og bedre instrumenter, fordi disse beløb er og skal være en væsentlig del af oprindelseslandenes økonomiske udvikling.

Endelig kommer så nr. 21 om migrantens ret til sikker og værdig hjemrejse til oprindelseslandet. Det er denne paragraf, Kristian Jensen henviser til, når han mener, at vi med aftalen kan presse migrantlandene til at tage deres migranter tilbage.

Det er dog med det lille forbehold, som Kristian Jensen bekvemt udelader, at vi samtidigt forpligter os til ikke at returnere migranter, hvor der er risiko for død, tortur og anden grusom, inhuman eller degraderende behandling eller straf, eller med et engelsk juridisk udtryk irreperable harm”, skade, der ikke kan gøres god igen ved fx erstatninger.

Nr. 22 garanterer migrantarbejderen retten til sociale ydelser i modtagerlandet og til at tage optjente sociale ydelser med til hjemlandet.

Nr. 23 er en gensidig forsikring om at støtte hinanden i gennemførelsen af de mange løfter og mål.

De to sidste kapitler handler om implementering og review. Det første er en omfattende gang FN-prosa, det sidste om review omretter et International Migration Review Forum under FN’s generalsekretær. Det skal mødes første gang i 2020 og derefter samles hvert fjerde år. Alle lande skal rapportere detaljeret om status og initiativer til fremme af aftalens mange punkter.

GLOBAL COMPACT FOR SAFE, ORDERLY AND REGULAR. MIGRATION- FINAL DRAFT

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jørgen
Jørgen
3 years ago

Hvem begyndte egentlig at sætte den traktat i værk? Uden tvivl Organisationen af Muslimske Lande. Araberne er drevne, snedige. Lader sig aldrig standse af småsager som ,tale sandhed, være ærlig, hvilket gør dem til vindere hver gang de møder Vesten over forhandlingsbordet. For Vesten tror altid det bedste om andre ,hvorfor de altid farer vild i de altid mangebundede, arabiske forslag. Se bare hvordan araberne fik NATO til at udføre de arabiske lederes private vendetta mod Ghadafi. Smukt, blændende, for araberne, udfald. Mesterligt. Det står helt klart at den styrende hånd bagom FN-forslaget er arabisk/muslimsk. Ingen andre end araberne har… Read more »

Kenneth
Kenneth
3 years ago

I Tyskland har AfD i øvrigt startet en underskriftsindsamling mod migrantaftalen:

Pt. godt 92.000 underskrifter.

https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2018/_11/_01/Petition_85565.mitzeichnen.html

sussebassa
sussebassa
3 years ago

Det samme sa jeg på FB..
“arab har inte lengre skyddbehov, reis hjem og bygg opp eran lender. I Sverige er det svenske lager o kultur som gjelder”.
Då ble jag utstengt i 1 uke.
Hatisk uttalandet sa dom.
Nomera er alt hatisk om man skriver fakta om arab/muslimer..det eksepteres inte..og vår ytringsfrihet er blitt enda srmmere..om nogot als.

Knud Madsen
Knud Madsen
3 years ago

Hvis ulykken skulle ske, og fjolset LLR underskriver den djævelske aftale, vil jeg for fremtiden karakterisere Venstre som et parti værre end Elendighedslisten og de radigale, selv om jeg er rundet af Venstre og store dele af min familie, nulevende og forfædre, er ivrige venstrevælgere, og jeg selv i mange år ligeså.
Jeg håber virkelig for Danmarks skyld at rigtig mange venstrefolk vil stemme NB.

mvjensen
mvjensen
3 years ago

… Hvor fanden blev min kommentar af!? Rdnd mig!

mvjensen
mvjensen
3 years ago

Den stærke muslimske lobbyorganisation kaldet fn har gennem 40 år succesfuldt manipuleret letkøbte vestlige regeringer til at tage imod deres befolkningsoverskud inkl at betale for deres underhold, uddannelse, sygdom og tolerere deres kriminalitet som prisen for at kunne købe deres olie. At vi i vesten samtidigt har været prisgivet helt exceptionelt ringe og uvidende men superopportunistiske charlatanpolitikere udvalgt udelukkende ud fra deres medietækkekvaliteter af deres eget pressekorps sant at vi har haft en stærk tradition for at stole på vores ledere, har været medvirkende faktor til fns succes,

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Løkke hælder DF af brættet: Forsvarer omstridt FN-pagt Danmark vil samle europæisk opbakning til et forbehold i FN-pagt om migranter. S-formand Mette Frederiksen melder sig i koret af skeptikere. 27.11.2018 KL. 13:45 https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11033617/loekke-haelder-df-af-braettet-forsvarer-omstridt-fnpagt MIE LOUISE RAATZ STEEN A. JØRGENSSEN Det er »ikke noget perfekt papir«, men det vil forbedre Danmarks muligheder for at sende afviste asylsøgere hjem. Sådan forsvarer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) regeringens beslutning om at tilslutte sig den FN-pagt om bedre rettigheder for migranter, der har skabt stor debat i dansk politik de seneste uger. … Bl.a. indeholder pagten en hensigt om ligestilling af rettigheder for flygtninge… Read more »

Kenneth
Kenneth
3 years ago

Jeg tror og håber at det her er en sag som vil kunne forfølge specielt Venstre mange år frem. Erklæringen er vel nogenlunde ligeså vidtgående som 1983 katastrofen.

Det er jo også tydeligt for enhver at Venstre bliver mere og mere splittet på det betændte udlændingeområde, og jeg tror at mange Venstre-vælgere potentielt kan flyttes over til Nye Borgerlige.

På den måde kan man håbe på at der i den sidste ende kan komme noget positivt ud af at LLR tilsyneladende har besluttet sig for at sende en åben invitation til overskudsbefolkningen i MENAP-landene.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
Reply to  Kenneth

?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

UN’s Global Compact for Migration Expands on Hate Speech to Criminalise Criticism of Migration

Offentliggjort den 26. nov. 2018

https://m.youtube.com/watch?v=FFTxZ7Xfbvo

ENF Press conference with Marcel de Graaff, Nicolas Bay, ENF Group Leaders, and Gerolf Annemans

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
T. Snorrason
T. Snorrason
3 years ago
Reply to  Peter Buch

Selvfølgelig, for FN er i dag kontrolleret af islamiske lande.
Målet er ganske simpelt, at islamisere Europa gennem FN-migranter fra Nordafrika.
Deporter i stedet alle migranterne til f.eks. Saudi-Arabien, hvor de kan udleve sharia og modtage saudiske almisser.

T. Snorrason
T. Snorrason
3 years ago

Reelt er det en bevidst udplyndring af industrilandenes sociale systemer under FNs ledelse. Forbavsende at Socialdemokratiet ikke har givet lyd fra sig, for det er deres vælgere,som kommer til at betale via en helt uundgåelig nedsættelse af socialydelser og uundgåelig forringelse af det såkaldte “velfærdssamfund”, der som bekendt er en forsikringsmodel via skattebetaling. Ting som skolevæsen, hospitalsvæsen osv. vil automatisk blive forringet, samfundet har ganske simpelt hen ikke midlerne. Allerede nu koster diverse “flygtninge” og “nydanskere” Danmark mellem 60-100 milliarder kroner, reelt spildte penge til personer som hverken eller vil integrere sig. Læg hertil en sikker borgerkrig a la Libanon… Read more »

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x