27
nov
Seneste opdatering: 28/11-18 kl. 0012
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!


FAQs zur Plakatkampagne “Dein Land. Deine Zukunft. Jetzt.”, Seehofers Plakatkampagne erhitzt die Gem√ľter .

Poul H√łjlund: Migrationsaftalen

Statsministeren ytrer sig i dag om Migrationspagten syv m√•neder efter at hans egen regering har skubbet den videre til godkendelse. Han tager ikke stilling til indvendingerne imod den, og intet i hans udtalelse indikerer, at han aner hvad der st√•r i den. Det v√¶sentlige er mildt sagt ikke om repatriering af migranter. Hvorfor er der ikke en MSM journalist, der borer i, hvad han, St√łjberg og Fuglede faktisk ved om den? Hvis de l√¶ser med her, s√• sparer de i al fald deres embedsm√¶nd for en briefing p√• ti minutter:

Af POUL H√ėJLUND

Som en dansk integrationsplan ‚Äď fra de mest naive √•r i Danmark

Aftalen består i sin kerne er 23 områder og forpligtelser (objectives and commitments), hvoraf nogle er ufarlige set fra dansk side, mens andre ikke er det.

Blandt de ufarlige, måske endda gavnlige er fx nr. 1 om data og information om migration, nr. 2 om mindskelse af de faktorer, der får folk til at migrere, nr. 3 om naturkatastrofer og nr. 5 om alles krav på legitimationspapirer. Nr. 9 og nr. 10 forpligter på et stærkere internationalt samarbejde mod menneskesmugling og trafficking Рheller ikke noget, Danmark kan have noget imod.

Område nr. 11 er et af de typisk kryptiske punkter i aftalen. Tilsyneladende drejer det sig om bedre beskyttelse af nationale grænser; reelt handler det om lettere adgang til at krydse grænser og transitlande (!) for migranter, uanset deres eventuelle flygtningestatus. Med andre ord kan Danmark næppe lukke sin sydgrænse for migranter: De kan jo være i transit til Sverige!

Omr√•de nr. 12 er et l√łfte om at skabe sikre og kendte procedurer for migration. Nr. 13 forbyder tilbageholdelse af migranter uden som absolut sidste udvej, – i stedet skal de h√•ndteres med respekt for menneskerettigheder, og i f√łlge nr. 14 skal de tilbydes konsul√¶r st√łtte fra hjemlandet. Tilsammen er de tre omr√•der og forpligtelser ikke til Danmarks fordel; de vil tv√¶rtimod g√łre det b√•de mere attraktivt og mere sikkert at migrere. Og stadig skal man huske, at migranter ikke er flygtninge.

I nr. 15 forpligter underskriverne sig til at ligestille migranter med landets egne borgere n√•r det g√¶lder basale behov, herunder sundhedsbehov, uddannelsesbehov og lignende. Underskriverne lover ogs√•, at oprette nationale og lokale uafh√¶ngige institutioner til overv√•gning af migranternes rettigheder ‚Äď i stil med Institut for Menneskerettigheder, denne gang blot Migrantrettigheder.

Nr. 16 er den mest vidtg√•ende ‚Äď endnu. Den fortjener at blive oversat i sin fulde l√¶ngde:

‚ÄĚVi forpligter os til at fremelske inkluderende og sammenh√¶ngende samfund ved at styrke migranter til at blive aktive medlemmer af samfundet, og fremme det gensidige engagement mellem det modtagende samfund og migranterne i ud√łvelsen af deres rettigheder og pligter overfor hinanden, inklusive overholdelse af national lovgivning og respekt for skik og brug i det modtagende land. Vi forpligter os videre til at styrke velf√¶rden for alle samfundets medlemmer ved at minimere ulighed, undg√•r polarisering og ved at √łge befolkningernes tillid til politikker og institutioner relateret til migration, idet vi anerkender, at fuldt integrerede migranter bedre kan bidrage til velstand.‚ÄĚ

De f√łlgende underpunkter til nr. 16 kunne ligne en dansk integrationsplan ‚Äď fra de mest naive √•r i Danmark.

I nr. 17 forpligter vi os til at ford√łmme enhver form for diskrimination, og til at lovgive imod hadefuld tale og hatecrimes samt at hj√¶lpe ofrene p√• enhver t√¶nkelig m√•de. Vi skal ogs√• uddanne journalister i korrekt sprogbrug og stoppe offentlige st√łtte til publikationer mist√¶nkt for systematisk at fremme ‚ÄĚintolerance, xenofobi, racisme og andre former for diskrimination af migranter‚ÄĚ. Man kan roligt se den danske debat i international sammenh√¶ng og forudse FN‚Äôs ford√łmmelse.

Nr. 18 handler om uddannelse og især gensidig anerkendelse af opnåede kvalifikationer i hjemlandet. Altså at hjemlandets uddannelsesstandard skal godkendes i det nye land.

Nr. 19 beskriver migrationens fordele og uafvendelighed, og anviser et utal af måder, der kan fremme migranternes bidrag til bæredygtig udvikling.

Nr. 20 drejer sig om de penge, migranter sender tilbage til oprindelseslandet. Her skal skabes billigere og bedre instrumenter, fordi disse bel√łb er og skal v√¶re en v√¶sentlig del af oprindelseslandenes √łkonomiske udvikling.

Endelig kommer så nr. 21 om migrantens ret til sikker og værdig hjemrejse til oprindelseslandet. Det er denne paragraf, Kristian Jensen henviser til, når han mener, at vi med aftalen kan presse migrantlandene til at tage deres migranter tilbage.

Det er dog med det lille forbehold, som Kristian Jensen bekvemt udelader, at vi samtidigt forpligter os til ikke at returnere migranter, hvor der er risiko for d√łd, tortur og anden grusom, inhuman eller degraderende behandling eller straf, eller med et engelsk juridisk udtryk irreperable harm‚ÄĚ, skade, der ikke kan g√łres god igen ved fx erstatninger.

Nr. 22 garanterer migrantarbejderen retten til sociale ydelser i modtagerlandet og til at tage optjente sociale ydelser med til hjemlandet.

Nr. 23 er en gensidig forsikring om at st√łtte hinanden i gennemf√łrelsen af de mange l√łfter og m√•l.

De to sidste kapitler handler om implementering og review. Det f√łrste er en omfattende gang FN-prosa, det sidste om review omretter et International Migration Review Forum under FN‚Äôs generalsekret√¶r. Det skal m√łdes f√łrste gang i 2020 og derefter samles hvert fjerde √•r. Alle lande skal rapportere detaljeret om status og initiativer til fremme af aftalens mange punkter.

GLOBAL COMPACT FOR SAFE, ORDERLY AND REGULAR. MIGRATION- FINAL DRAFT

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
J√łrgen
J√łrgen
5 years ago

Hvem begyndte egentlig at s√¶tte den traktat i v√¶rk? Uden tvivl Organisationen af Muslimske Lande. Araberne er drevne, snedige. Lader sig aldrig standse af sm√•sager som ,tale sandhed, v√¶re √¶rlig, hvilket g√łr dem til vindere hver gang de m√łder Vesten over forhandlingsbordet. For Vesten tror altid det bedste om andre ,hvorfor de altid farer vild i de altid mangebundede, arabiske forslag. Se bare hvordan araberne fik NATO til at udf√łre de arabiske lederes private vendetta mod Ghadafi. Smukt, bl√¶ndende, for araberne, udfald. Mesterligt. Det st√•r helt klart at den styrende h√•nd bagom FN-forslaget er arabisk/muslimsk. Ingen andre end araberne har… Read more »

Kenneth
Kenneth
5 years ago

I Tyskland har AfD i √łvrigt startet en underskriftsindsamling mod migrantaftalen:

Pt. godt 92.000 underskrifter.

https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2018/_11/_01/Petition_85565.mitzeichnen.html

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Det samme sa jeg på FB..
“arab har inte lengre skyddbehov, reis hjem og bygg opp eran lender. I Sverige er det svenske lager o kultur som gjelder”.
Då ble jag utstengt i 1 uke.
Hatisk uttalandet sa dom.
Nomera er alt hatisk om man skriver fakta om arab/muslimer..det eksepteres inte..og vår ytringsfrihet er blitt enda srmmere..om nogot als.

Knud Madsen
Knud Madsen
5 years ago

Hvis ulykken skulle ske, og fjolset LLR underskriver den djævelske aftale, vil jeg for fremtiden karakterisere Venstre som et parti værre end Elendighedslisten og de radigale, selv om jeg er rundet af Venstre og store dele af min familie, nulevende og forfædre, er ivrige venstrevælgere, og jeg selv i mange år ligeså.
Jeg håber virkelig for Danmarks skyld at rigtig mange venstrefolk vil stemme NB.

mvjensen
mvjensen
5 years ago

… Hvor fanden blev min kommentar af!? Rdnd mig!

mvjensen
mvjensen
5 years ago

Den st√¶rke muslimske lobbyorganisation kaldet fn har gennem 40 √•r succesfuldt manipuleret letk√łbte vestlige regeringer til at tage imod deres befolkningsoverskud inkl at betale for deres underhold, uddannelse, sygdom og tolerere deres kriminalitet som prisen for at kunne k√łbe deres olie. At vi i vesten samtidigt har v√¶ret prisgivet helt exceptionelt ringe og uvidende men superopportunistiske charlatanpolitikere udvalgt udelukkende ud fra deres mediet√¶kkekvaliteter af deres eget pressekorps sant at vi har haft en st√¶rk tradition for at stole p√• vores ledere, har v√¶ret medvirkende faktor til fns succes,

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

L√łkke h√¶lder DF af br√¶ttet: Forsvarer omstridt FN-pagt Danmark vil samle europ√¶isk opbakning til et forbehold i FN-pagt om migranter. S-formand Mette Frederiksen melder sig i koret af skeptikere. 27.11.2018 KL. 13:45 https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11033617/loekke-haelder-df-af-braettet-forsvarer-omstridt-fnpagt MIE LOUISE RAATZ STEEN A. J√ėRGENSSEN Det er ¬Ľikke noget perfekt papir¬ę, men det vil forbedre Danmarks muligheder for at sende afviste asyls√łgere hjem. S√•dan forsvarer statsminister Lars L√łkke Rasmussen (V) regeringens beslutning om at tilslutte sig den FN-pagt om bedre rettigheder for migranter, der har skabt stor debat i dansk politik de seneste uger. … Bl.a. indeholder pagten en hensigt om ligestilling af rettigheder for flygtninge… Read more »

Kenneth
Kenneth
5 years ago

Jeg tror og h√•ber at det her er en sag som vil kunne forf√łlge specielt Venstre mange √•r frem. Erkl√¶ringen er vel nogenlunde liges√• vidtg√•ende som 1983 katastrofen.

Det er jo også tydeligt for enhver at Venstre bliver mere og mere splittet på det betændte udlændingeområde, og jeg tror at mange Venstre-vælgere potentielt kan flyttes over til Nye Borgerlige.

På den måde kan man håbe på at der i den sidste ende kan komme noget positivt ud af at LLR tilsyneladende har besluttet sig for at sende en åben invitation til overskudsbefolkningen i MENAP-landene.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  Kenneth

?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

UN’s Global Compact for Migration Expands on Hate Speech to Criminalise Criticism of Migration

Offentliggjort den 26. nov. 2018

https://m.youtube.com/watch?v=FFTxZ7Xfbvo

ENF Press conference with Marcel de Graaff, Nicolas Bay, ENF Group Leaders, and Gerolf Annemans

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
T. Snorrason
T. Snorrason
5 years ago
Reply to  Peter Buch

Selvf√łlgelig, for FN er i dag kontrolleret af islamiske lande.
Målet er ganske simpelt, at islamisere Europa gennem FN-migranter fra Nordafrika.
Deporter i stedet alle migranterne til f.eks. Saudi-Arabien, hvor de kan udleve sharia og modtage saudiske almisser.

T. Snorrason
T. Snorrason
5 years ago

Reelt er det en bevidst udplyndring af industrilandenes sociale systemer under FNs ledelse. Forbavsende at Socialdemokratiet ikke har givet lyd fra sig, for det er deres v√¶lgere,som kommer til at betale via en helt uundg√•elig neds√¶ttelse af socialydelser og uundg√•elig forringelse af det s√•kaldte “velf√¶rdssamfund”, der som bekendt er en forsikringsmodel via skattebetaling. Ting som skolev√¶sen, hospitalsv√¶sen osv. vil automatisk blive forringet, samfundet har ganske simpelt hen ikke midlerne. Allerede nu koster diverse “flygtninge” og “nydanskere” Danmark mellem 60-100 milliarder kroner, reelt spildte penge til personer som hverken eller vil integrere sig. L√¶g hertil en sikker borgerkrig a la Libanon… Read more »

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x