21
dec
Seneste opdatering: 23/12-18 kl. 0552
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Apprehending the Transcendent in Cambridge

Det er Ärets korteste og mÞrkeste dag ifÞlge almanakken, den har man lyst til at kaste lidt lys ind over med fordybende denne samtale med to af tidens bedste konservative tÊnkere, skÞnt Peterson mÄske ikke identificerer sig selv som sÄdan.

Titlen lyder mere avanceret, end den er, det allermeste er umiddelbart forstÄeligt for en lÊgmand, der behersker engelsk. Enkelte pointer undslap mig, men man har bedst af at stÄ lidt pÄ tÊer. Starten er lidt tung indtil man er varmet op, men sÄ bliver det hurtigt meget interessant.

Penge, politik og sex

Det var sĂ„dan noget, man ville kunne hĂžre pĂ„ DR’s P1 for 40-50 Ă„r siden, pĂ„ dansk formentlig. Dengang P1 handlede om videnskab, historie og kunst, og talte op til mennesker. NĂ„r jeg en yderst sjĂŠlden gang kommer forbi P1 idag, handler det om Ă©n af tre ting: Penge, politik og sex.

Hvad det siger om vor tid, og hvordan der ser ud inde i hovedet pÄ de unge pÄ 40, der laver den slags radio, kan man have i baghovedet, mens man hÞrer samtalen. Jeg gÄr ud fra, at man havner i 1968, hvis man vil finde Ärsagen til tidens ÄndlÞshed.

Åndeligt set er Europa blevet hjemlĂžst, det er grunden til, at det lader det sig invadere af sine dĂždsfjender gennem 1400 Ă„r. De myrder og voldtager, som alle fjender gĂžr, og det falder ikke Europas reprĂŠsentanter ind at forsvare sig mod en kronisk krigsfĂžrende ideologi, som islam er. I Sverige lader man sine 12-Ă„rige voldtage af muslimer, men Et samfund dĂžr, nĂ„r det behandler sine fjender som venner, som Johan Christian Nord siger.

Prosaisk radio. En civillisation, der ikke vil forsvare sine egne vĂŠrdier

Jeg kalder det P1 – Prosaisk radio, livet er ikke langt nok til det. Gear ned og hĂžr nogle af de tanker, som mediebilledet og hverdagen er sĂ„ sĂžrgeligt blottet for. Der er en stĂŠrk tĂžrst efter svar pĂ„ eksistentielle spĂžrgsmĂ„l, siger Peterson, og den bliver i al fald ikke stillet af prosaisk ugebladsradio, hvad enten den hedder P1 eller 24 Syv. Det er den samme armod. Det er en civillisation, der ikke vil forsvare sine egne vĂŠrdier.

Vi er altid pÄ tynd is

Begge stationer er prĂŠget af forkĂŠlethed, dĂ„rlig skolegang, infantilisme og  mangel pĂ„ enhver klassisk dannelse. Det er ikke deres skyld, de er kun produktet af et kulturforfald. Nu skriver den danske ‘elite’ romaner om gastronomi.

Den kender ikke Sueton som beskriver beskriver kejserens dyder og laster, hans spise- og seksualvaner i en forfaldstid. Vi er altid pÄ tynd is, undergangen er evig, isÊr nÄr vi har glemt den, som Sverige meget grundigt har, hvorfor det ogsÄ vil forsvinde som nation.

Jeg kan ikke hÞre forskel pÄ P1 og 24 Syv, sÄ jeg gÄr uden videre ud fra, at de er tidsÄnden. Vi har med andre ord fortjent det, der sker med os. Vi har fortjent, at vore politikere har sendt os i krig uden nogen rationel grund anden end deres egen fejhed, inkompetence og historielÞshed.

Deres og vores lÞn vil blive Beirut og Sarajevo.  (Samtalen fandt sted 2 november 2018)

Se ogsÄ Roger Scruton fik Sapphoprisen og video: Roger Scruton i Trykkefrihedsselskabet, 14.5. 2016

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
5 years ago

Den Tyske tyrker: Islam er ren galskab!!!

https://youtu.be/Z02SgiQBGiw

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x