12
jan
Seneste opdatering: 13/1-19 kl. 1113
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Demonstration på Norrmalmstorg

Se også 2/2 Många hundra missnöjda medborgare på Norrmalmstorg!

 Det var Stefan Ritter, en af talerne, der for en del år siden møntede udtrykket i Ring P1, da han ville introducere diskussionen om islam. Det var virkelig ikke populært i Sveriges radio. Det var ikke meningen, at pseudodebatten skulle blive til en rigtig debat. Ring P1 er skindemokrati. Det kommer af ‘att ljuga’ – at lyve, og han mener, at Sverige er løgnernes land. Talerne begynder minut 16:15. Janousch skriver: Sverigeprotesterna är en växande rörelse mot maktmissbruket.

Svenske partier er enige: Mer indvandring

Ett nytt Jämtland på ett år – så många fick uppehållstillstånd 2018

Af Øyvind Thuestad

(Jämtland har 129.649 indbyggere) Miljöpartiet, Centern og Liberalerna er enige om en samarbeidsavtale, ifølge flere svenske medier. Sverige kan ha ny regjering klar neste uke.

Forhandlingene om regjeringsspørsmålet er i sluttspurten, opplyser flere ikke navngitte kilder til blant andre Aftonbladet. Ingen av de fire partiene har så langt bekreftet opplysningene i svenske medier.

De fire partiene, som ikke har flertall i Riksdagen, skal være enige om vanskelige spørsmål knyttet til arbeidsrett og utleieregulering, saker som stanset forrige runde med forhandlinger før jul.

Et annet omstridt punkt var familiegjenforening, men det skal nå ha blitt oppnådd enighet om at «flyktninger» skal ha rett til dette, skriver Nyheter Idag:

Enligt en källa med insyn har S gått C till mötes när det gäller frågor som arbetsrätten och hyresregleringen. MP har enligt samma källa fått igenom att flygskatten återinförs och rätt till familjeåterförening för flyktingar. Efter L:s önskemål ska ett förslag ska tas fram om hur skolan kan förstatligas.

De fire partienes respektive partiorganer skal i løpet av helgen forankre samarbeidsavtalen. Ledelsen i Centern og Socialdemokraterna samler seg allerede fredag, mens de dypt splittede Liberalerna holder en åpen partikonferanse lørdag.

Kristersson tatt på senga

Både Centern og Liberalerna har sammen med Moderaterna og Kristdemokraterna vært med i den borgerlige Alliansen, som styrte Sverige i årene 2006-2014. Før jul i fjor stemte de likevel ned Ulf Kristersson, lederen for Alliansen største parti Moderaterna, som statsminister.

Selv om dette surnet forholdet mellom alliansepartiene erfarer Svenska Dagbladet at Centern også har hatt intensive samarbeidsforhandlinger med Moderaterna og Kristdemokraterna i løpet av den siste måneden.

Ifølge avisen kom opplysningene om at Centern og Annie Lööf skal være enige med Socialdemokraterna som en «total overraskelse» for Kristersson og Kristdemokraternas Ebba Busch-Thor.

Ifølge SVT foreligger det et mottilbud fra Kristersson om en samarbeidsavtale med Moderaterna og Kristdemokraterna, der Centern og Liberalerna får mulighet til å handle fritt i Riksdagen dersom de stemmer fram de to borgerlige partiene. (NTB)

Valget i Sverige i september i fjor endte med en fastlåst situasjon, siden ingen ville samarbeide med Sverigedemokraterna som havnet på vippen mellom høyre- og venstresiden.

En regjering med Socialdemokraterna, Liberalerna, Centern og Miljöpartiet vil trolig være avhengig av støtte fra Vänsterpartiet, hvilket vil være noe overraskende, siden Liberalerna og Centern tidligere har utelukket å gi Vänsterpartiet innflytelse.

SVT Nyheters kommentator Elisabeth Marmorstein tror den statsministerkandidaten Riksdagen som kommer til votering 16. januar trolig blir landets neste statsminister.

– Såväl talmannen som flera av partiledarna ser gärna att frågan avgörs i den tredje omröstningen för skulle den misslyckas är risken stor att även den fjärde gör det och då står vi inför det extra val som inget parti, förutom SD, vill ha, sier Elisabeth Marmorstein.

Man ved jo, at de forhenværende kommunister kan forhindre hele planen ved ikke at støtte sådan en regering.

Ganske overraskende skriver Expressen: Det enda rimliga är att Jonas Sjöstedt röstar mot Löfven och satsar på extravalog S-C-L-MP-UPPGÖRELSEN: INVANDRINGEN SKA TA NY FART.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
David
David
3 years ago

Det er jo dybt go’nat det her. Hvis svensken ikke snart vågner op, så er der simpelthen kun tilbage at sige, at så får man som fortjent.

peerpede
peerpede
3 years ago
Reply to  David

Svenskerne vågner ikke op før strøm, vand og varme forsvinder pga nogen ansvarlig har sin bedetid i et kritisk leje.

Jens
Jens
3 years ago

Det er gået op for 1 enkelt svensk at Sverige er løgnernes land.
Hen ændrer sikkert mening (muligvis køn) imorgen.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
3 years ago

En ynka röst i församlingen vågade säga sanningen. Väljarna skall ha den avgörande rätten att sparka politiker som missbrukar sina väljares mandat. Varför kan det vara så svårt att förstå detta enkla sammanhang?

Jörgen
Jörgen
3 years ago

Högförräderi, kapitel 19, paragraf 1, Brottsbalken:

“Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.”

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x