1
mar
Seneste opdatering: 3/3-19 kl. 0136
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 “15 000 svenska kronor mer i plånboken varje månad i Danmark”

Enligt jämförelsen är en dansk medellön för många yrkesgrupper 60 procent högre än en svensk medellön. En genomsnittlig familj med två tonårsbarn i en mellanstor stad i Danmark har ca 15 000 svenska kronor mer i plånboken varje månad efter levnadskostnader, skatt och hyra jämfört med en familj i en mellanstor stad i Sverige. Testa: Så mycket kan du tjäna på att flytta till ett grannland i Norden, I Danmark får finlandssvenska Lotta högre lön för samma jobb – kolla hur din plånbok skulle påverkas av en flytt till ett nordiskt grannland!

Magnus Ranstorp: Historiens dom blir hård

Den svenske regering har hastevedtaget terrorlovgivning efter at svensk offentlighed har siddet på hænderne i ti år og ladet sig køre rundt af amatører, islamister og fantaster som Jan Guillou, som Johan Westerholm nærmere forklarer her. “Muslimsk terror” nævnes ikke i nyhedsrapporteringen, terroristerne kaldes “IS-resenärar,” som om det var en slags turister, og justitsministeren påpeger at “det inte bara rör sig om islamistiska terrorgrupper utan också om grupper exempelvis på höger- och vänsterkanten politiskt.” Terrorekperten Magnus Ranstorp er begrænset imponeret. Nogle pluk fra Axess:

Terrorbekämpning  likställs med islamofobi och häxjakt på muslimer

Politiker och myndigheter har reagerat senfärdigt och naivt mot terrorism och extremism. De har påverkats av samhällsdebattörer som relativiserat och förnekat förekomsten av islamistisk terror. Svenska regeringens och myndigheters åtgärder mot våldsbejakande extremism och terrorism har varit en enda kedjereaktion av senfärdighet.

Det kan vara lätt att få intrycket att denna senfärdighet beror enbart på struktur- och koordineringsproblem. Men sanningen om fördröjningseffekten har sina bottnar i hur det svenska debattklimatet utvecklats sedan terroristattackerna den 11 september 2001.

Ett antal samhällsdebattörer har starkt medverkat i att försvåra arbetet med terrorbekämpning. Ofta har de falskt påstått att Säkerhetspolisen grundlöst bedrivit ”en häxjakt mot muslimer (som kollektiv)”. Föga överraskande är Jan Guillou en av de mest framstående debattörerna. Under hela 2000-talet har Guillou beskrivit terrorbekämpning som övergrepp mot muslimer som kollektiv och en raslagstiftning eller ”särlagstiftning riktad mot alla som heter Mohammed”.

Parallellt skapades andra aktivistfronter som offensivt angrep svensk terrorbekämpning för att vara islamofobisk eller rasistisk. Denna sfär understöddes av ett välkoordinerat kotteri av postkoloniala identitetspolitiska aktivister som slog rejäl knut på civilsamhällets konstruktiva roll i arbetet mot våldsbejakande extremism. På så sätt bibehölls relativiseringen av islamistisk terrorism. Istället för att fördöma IS talade de hellre om svenskar som åkte till finska vinterkriget eller IDF (den israeliska försvarsmakten). Samtidigt roffade de skickligt åt sig skattemedel till civilsamhällsaktörer utan möjlighet till offentlig insyn eller ordentlig granskning och under beskydd av politiker och paraplyorgan inom civilsamhället.

Ytterligare en understödjande front byggdes upp inom akademin under ledning av Mattias Gardell och hans Cemfor som legitimerar en förvriden världsbild där terrorbekämpning och fokus på salafistisk-jihadism likställs med islamofobi och häxjakt på muslimer. Axess: Historiens dom blir hård.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
2 years ago

Og så er Pernille Vermund blevet sigtet for “racisme” fordi hun kalder koranklodser, ved rette navn. Men hva’. Sidste gang, vi var besat af nazister, agerede politiet heller ikke andet end håndlangere for disse. Det hjalp dem heldigvis ikke i det lange løb. Må de få samme skæbne denne gang. Der er bare ting, hvor samvittigheden bør pålægge én at tage sit gode tøj og gå. Jeg køber ikke den evige sang om “jeg passede jo bare mit arbejde”. Det sagde de ansatte i Det Tredje riges udryddelsesmaskineri, gud hjælpe mig også som forklaring på, hvordan de som selvkørende maskiner,… Read more »

Torsten K
Torsten K
2 years ago
Reply to  Margrethe

Det er da betryggende at vide, at myndighederne er om sig når der begås ulovligheder. Forhåbentlig er de dygtige efterforskere ligeså nidkære når der prædikes had i diverse bedehuse.

Rune Hansen
Rune Hansen
2 years ago
Reply to  Margrethe

Hvis ordet “koranklodser” bliver ulovligt, vil jeg foreslå “perlekæde”. Det er den helt officielle betegnelse for terrorsikringen foran Christiansborg. Selv Politiken bruger ordet.

Kan du fatte det, Perle?

https://politiken.dk/magasinet/feature/art5625864/Perlek%C3%A6de-i-granit-skal-sikre-Christiansborg-mod-terror

Anders Bo
Anders Bo
2 years ago
Reply to  Margrethe

Dansk politi = Muhipo!

Felix Krull
Felix Krull
2 years ago

Bare for at meddele, at Gab nu har lanceret Dissenter, en app der tillader dig at kommentere på en hvilken som helst webside.

https://dissenter.com/download

Jeg har installeret den på Brave, og den kører upåklageligt.

Felix Krull
Felix Krull
2 years ago
Reply to  Felix Krull

Hæhæ, det er lykkes mig at få første kommentar ind på halvdelen af dansk MSM’s forsider.

Det er som at være fem år igen, og sige ’tissemand’ for første gang.

T. Snorrason
T. Snorrason
2 years ago
Reply to  Felix Krull

Lyder som en virkelig nyttig tingest.
Den må prøves 🙂

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago
Reply to  Felix Krull

Hvad er det mere præcist, du nu kan? – bare til almen oplysning for alle os åndeligt tilbagestående landsbytosser? ?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x